




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Reading and ThinkingLanguage Points【基础巩固】I .单词拼写A boy was standing beside the window, reciting a long text.At dawn(黎明),they came back from work, tired but happy.When my father is in a good mood, I will tell him my plan.Although the coral looks hard, it is very delicate(脆弱的).He was so angry that he s
2、aid that it was utter(完全的)nonsense.The cherry blossom came out early in Washington this year.The boy was so naughty that he often teased the disabled.What interests me most is literary books, especially those by famous writers, n.单句语法填空France and Britain were 3rd and 4th respectively(respective).The
3、 song made up of two parts was very popular with the young girls.Do you know the student reciting(recite) the long passage now?The boy looked up and stared at the object revolving(revolve) there.There are a great many fans awaiting(await) the arrival of the scientist.From her sorrowful(sorrow) voice
4、, I could tell that she was heart-broken. How can anyone write such rubbish beyond my comprehension(comDrehend)? HL单句写作他们或许不知道,这座山非常难爬。(be+.+todo)They may not know that the mountain is ha】d to climb.这些箱子很结实,而里面的杯子很脆弱。(while; delicate)These boxes are strong while the cups in hem are delicate.一位老人站在大厅
5、的门口,在说着什么。(utter)An old man was standing at the gate of the hall, uttering something.他的演讲很长,但并不切题。(to the point)His speech was very long, but it wasn t to the point al all.他喜欢待在这里,因为有那么多书可以选择。(with复合结构)He liked staying here with so many books to choose from.【能力提升】W .阅读理解Walt Whitman was born in 1819
6、 in Long Island, New York.Whitman received most of his education outside of the classroom.At the age of eleven, he worked in a law office as an office boy where he became interested in reading.He was soon reading the works of famous authors like William Shakespeare and Homer, and was well on his way
7、 to becoming one of America s most well-known poets.By the time Whitman was seventeen years old, he had already worked as a printer s learner, a worker, and a teacher to help his students with spelling and maths.In his early twenties, however, he gave up teaching to pursue(追求)a full-time career as a
8、 journalist and poet.When Walt Whitman first appeared as a poet, his arrival onto the American literary scene was met with controversy.His first collection of poems, Leaves of Grass, was so unusual that no commercial publisher would print the work.In 1855 Whitman published, at his own expense, the f
9、irst edition of his collection of twelve poems.Whitman s poetic style was uncommon in the sense that he wrote poems in a form called parallelism(比照法),in which his goal was to copy the flow of the sea and the quickly-passing nature of human emotion.A common theme in Whitman s poetry is self-realizati
10、on.In his work, Whitman moves from conventional patterns of rhyme to create a unique rhythm and a multi-layered, but truly American voice.uAlthough Whitman was considered a revolutionary by many, there is little doubt that he loved his country deeply.In his writing, he used slang(俚语)and various imag
11、es, or voices, to create a sense of national unity.For Whitman, the “ proof of a poet is that his country absorbs him as affectionately as he has absorbed it. Whitman has undoubtedly become a part of the cultural history and image of America.语篇解读 本文主要介绍了美国著名诗人沃尔特惠特曼的诗人之路及诗歌特点等。Paragraph 2 mainly tal
12、ks about . A. Whitman? s educationB Whitman s early careerhow Whitman became a poetwhy Whitman s poems were popularK答案U BK解析 段落大意题。根据第二段内容可知,本段主要讲惠特曼早期的职业生涯。应选 BoWhen Whitman first appeared as a poet, .he received a warm welcomehis literary road was not easyC he became famous for his unusual styleD.
13、 his poetic style was copied by other poetsK答案I BK解析细节理解题。根据第三段第一句可知,惠特曼最初作为诗人出现的时候遭遇争 议。应选B。What was Whitman s greatest literary contribution?A. He expressed human emotion in his writing.B He showed that flow of the sea in his poems.He used slang to show his love for his country.He created a unique
14、 rhythm and an American voice.k答案U DK解 析细节理解题。根据第四段最后一句可知,他创造了一种独特的节奏和一个美国的声音。应选D。V.完形填空As the saying goes, “Roses given, fragrance in hand. I am always in the of giving money to every beggar or homeless person I pass by.My friends say it is not good to 2 .We may come across beggars or homeless peop
15、le begging every day and all beggars have their ability to survive.lt 3 them that I never listen.On a rainy day, my friend and I were walking to the bus stop 4 I passed a beggar lady.I had seen her several times before and had always given her a few cents.That day, I gave her 2 Euros.I was waiting f
16、or the bus and reading a book when I 5 to see that lady standing in front of me.She 6 me a piece of paper covered in a plastic bag to prevent it from getting wet.She stood there, looking at me 7 ,Putting away my book, I took the paper, which 8 she and her family had to 9their country because of floo
17、ds, and she was 10 tosupport them.She had got a bit of money, but she needed five more Euros to get home.I H into my pockets and found 20 cents.My friend 12 a 5 Euro note.I asked her to give it to the lady, and said that I would 13 the next day.When she got the money, the lady hugged us and said tha
18、nks again and again, and went on her way.Later on the bus, I wondered where her home was and how she had gotten to this country.In her story, I felt that my friend and I would always remain part of it as the 14 who helped her get home on a rainy day.But for me, helping a stranger did bring me happin
19、ess, giving me a pleasant 15 .语篇解读作者有个习惯:给她经过的每一个乞丐或无家可归的人钱。她的朋友不理解她为 什么这样做,但她却一直坚持自己的做法,因为她认为帮助别人可以使自己快乐。A.time B. way C. trend D. habitK答案U DK解 析U 根据下文 ugiving money to every beggar or homeless person I pass by” 可知,作 者总是给她经过的每个乞丐或无家可归的人钱,这是长期养成的一种习惯(habit)。应选D项。A.encourageB. exposeC. evaluateD. en
20、vyK答案工AK解 析 根据空后一句可知,朋友们认为每天都会遇到乞丐或是无家可归的人,而且所 有的乞丐是有能力生存下来的,所以作者的做法是不值得鼓励(encourage)的。expose使暴露, 使曝光;evaluate评估,评价;envy羡慕,妒忌,均不符合语境。应选A项。A.delightsB. annoysC. interestsD. attractsK答案X BK解析U由上文可知,朋友们不希望作者这样做,但作者不听,这使得他们很恼怒。delight 使愉快,使高兴;annoy使恼怒;interest使感兴趣,使关注;attract吸引,引起的兴趣。根据语境可知选B项。A.whileB.
21、 asC whereD. whenK答案DK 解 析 U根据下文中的 a was waiting for the bus and reading.when v 可知,此处用 when意为“这时”。be doingwhen是固定搭配。应选D项。. A.turned aroundB. looked downC. looked upD. stood upK答案cK解析H 根据“ I was waiting for the bus and reading a book ”可知,作者等公交车时正在 看书,要抬起头才能看到那位女士。turn around转身;look down俯视,看不起;look up
22、抬 头看;stand up起立。应选C项。A.askedB. beggedC. bargainedD. handedK答案工DK解 析U 根据下文I took the paper可知,作者接过这张纸,所以此处指这位女士递给 作者一张纸。ask询问,要求;beg乞求;bargain讨价还价;hand传,递。根据语境可知选 D项。A.cheerfullyB. clumsilyC. eagerlyD. luckilyK答案U cK角星析U 根据下文“She had got a bit of money, but she needed five more Euros to get home.”可知,她
23、希望作者能够给她帮助,所以用迫切的眼神看着作者。cheerfully高兴地; clumsily笨拙地;eagerly迫切地,渴望地;luckily幸运地。应选C项。A.wrote B. spoke C. said D. toldK答案工cK解 析U 根据上文 “I took the paper” 及下文 “she and her family had to their country because of floods.可知,此处表示那张纸上写着的内容,常用say表示,said是say 的过去式,应选C项。A.missB. leaveC supportD . blameK答案X BK解 析U根
24、据下文“because of floods”可知,她和家人因为洪水不得不背井离乡。miss错失,想念;leave离开;support支持;blame责备。根据语境可知选B项。A.strugglingB. exploringC. hesitatingD. searchingK答案U Ak解 析I根据下文“to support them”可知,她在努力养活家人。struggle奋斗,拼搏;explore探讨,探险;hesitate犹豫;search搜寻。应选A项。A.touchedB. reachedC. watchedD. lookedK答案BK解 析U 根据下文uand found 20 ce
25、nts可知,作者把手伸进口袋,看看有没有钱。touch 接触;reach伸手;watch观看;look看。应选B项。A.gave outB. took outC handed inD. made outK答案X B解 析U 作者的朋友拿出了 5欧元。give out分发;take out拿出;hand in上交;make out 识别出。应选B项。A.pay backB. take backC come backD. get backK答案X AK解 析H 从语境可知,作者要借朋友的钱然后在第二天还给(pay back)她。应选A项。take back收回(说错的话),退回(从商店购买的商品)
26、;comeback回来;getback回来,回到。A.lookers-onB. strangersC. foreignersD. passers-byK答案I BK解 析我们在她的故事里只是曾经帮助过她的陌生人。looker-on旁观者;stranger陌生人;foreigner外国人;passer-by路人。应选B项。A.situationB. moodC. spiritD. positionK答案R BK解 析】 作者总是乐于帮助陌生人,她觉得这会给自己带来快乐,使自己心情愉悦。mood 心情,情绪,符合语境。应选B项。situation形势,情况;spirit精神;position姿态,
27、姿势, 处境,位置。VI .语法填空At the back of King s College there is a memorial stone in white marble to honor the Chinese poet Xu Zhimo.l.(move) to the UK in 1921, Zhimo spent a year studying at King s where he 2.(fall) in love not only with the romantic poetry of English poets like John Keats, but also with C
28、ambridge 3.(it).His poem, Second Farewell to Cambridge, 4. is considered to be his most famous one, is now a compulsory text on Chinese literature,5.(learn) by millions of school children across our country every year.The poem 6.(vivid) paints a portrait of King s and the River Cam, and serves 7. a reminder of Xu Zhimo s fondness for his time in Cambridge.While the poem had been set to music many times before, the English composer John Rutter, one of the mainstream classical 8.(musician), was invited by King s College to make the first musical
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025短期工雇佣合同协议书
- 2025四川省女职工特殊权益保护专项集体合同样书(合同版本)
- 2025餐饮合同文件范本
- 2025租赁合同的下载范文
- 2025正式的解除劳动合同协议标准版
- 文化创意产业规划指南
- 2025新款信用借款合同协议范本(合同模板)
- 《2025聘请短期工作人员合同》
- 订婚协议书范本
- 公共交通调度管理手册
- 西子奥的斯电梯OH5000培训资料
- GB/T 15382-2021气瓶阀通用技术要求
- FZ/T 51004-2011纤维级聚己内酰胺切片
- 2023年江苏省中学生生物学竞赛(奥赛)初赛试题和答案
- 2020年(汽车行业)汽车行业英文缩写
- 舞蹈素质测试表
- DB15T 1417-2018 胶粉改性沥青及混合料设计与施工规范
- 基于核心素养导向的初中数学试题命制策略与实例课件
- 城市环境卫生工作物资消耗定额
- 学校卫生监督课件
- 物理人教版(2019)必修第二册5.2运动的合成与分解(共19张ppt)
评论
0/150
提交评论