




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
大学英语六级(CET-6)试题(2)答案 Part Writing (30 minutes) 1. 国家允许在校大学生结婚 2. 有些人持反对意见,有些人表示支持 3. 你的观点 My View on On-campus College Students Marriage It is a new thing that Chinese on-campus college students are legally allowed to get married before they complete their courses. Many people applaud this new development while others have expressed their concern about this. Those who disapprove of this new trend believe that college students will inevitably have less time and energy for their academic life. One common argument, however, for on-campus college students marriage is that a number of students do have a desire for an ideal marriage. Now that they have come of age, they are entitled to such happiness. Of the two views discussed above, Im in favor of the former. My reason is that on-campus students are laden with academic tasks. If one gets married now, he or she has to work much harder than other students because they have to solve their financial problems at the same time. As a married couple, for instance, they are supposed to rent a room in or outside the university, which will naturally add to their spending. Part Reading Comprehension (Skimming and Scanning) 1. C 由题干关键词 The true art of networking 及 promote mutual success 可将答案定位至第二段末句:No,Im talking about the art of networking,based upon respectful and caring relationships that promote mutual success. 原文指出,人际关系网络技巧是在互敬互爱的基础之上,从而促进双方的成功,based upon“建立在之上”, 从而得出答案为 C。 2. B 由题干的人名关键词 Margaret Wheatley 可将答案定位至第一个小标题下第一段末尾:Just think of the words of Margaret Wheatley:“Relationships are all there is .We have to stop pretending we are individuals that can go it alone.”原文指出了玛格丽特惠特利的观点,即宇宙中任何事物都是联系中存在着,没有事物可以完全孤立,我们也不能再 假装认为我们是可以独立生活的个体。从而强调了人与人之间联系及合作的重要性,四个个选项中只有选项 B 表达了这个意思。 3. A 由题干关键词 business contacts 可将答案定位至第一个小标题下第三段。由本段最后一句:I guarantee your work will become easier and more joyful if you make more of your business relationships personal. business contacts 指 在生意上的合作伙伴,原文指出,如果能把工作关系变得更加私人化,那么工作将更加简单而快乐。make something+adj., 表示 “使变得”,四个选项中,只有 A 的表达与之相同。 4. D 题干关键词 humble experiences 与原文 humble beginnings 意义相近,可将答案定位至第一小标题下第五段第一、二 句。由第二句 They immediately empathize and feel more endeared to me than ever before. 原文表明,当作者把自己的卑 微经历告诉人们之后,并没有得到大家的嘲笑和瞧不起,相反,由于大家的身同感受反而使彼此的距离更加拉近了,humble experiences 与 humb beginnings 是同义转述,表示自己过去卑微的经历,四个选项中,只是 D 项的表述与原文一致。 5. B 由题干关键词 plan 和 first thing 可将答案定位至第二小标题下第一段第三句:So,first,do some deep introspection to find your Blue Flame,the thing in life that really lights your fire.句中的 Blue Flame,the thing that really lights your fire 指的是生命中最重要的事情,因此答案为 B 6. C 由题干关键词 the key to success 可将答案定位至第三个小标题下第二段中的 Ill sum up the key to success in one word:Generosity.根据作者的观点及总结,通往成功的秘诀只有一个:给予。故答案自然为 C 7. A 由题干关键词 the era of that Networking Jerk is over 可将答案定位至第三个小标题下第三段:The era of that Networking Jerk is over. I learned that the hard way. Once,a mentor of mine said to me,“Stop driving yourself- and everyone else-crazy thinking about how to make yourself successful. Start thinking about how youre going to make everyone around you successful.” the era of that Networking Jerk 指小人得道的年代。原文指出,任何人都不应该 疯狂地只向往自己的成功,应该想一想,怎样才能帮助周围的人成功,这与上一道题所指出的成功地秘诀“给予”所表示的意思 一样,因此本题选 A 8. higher-order passion 由题干关键词 deep expertise 可将答案定位至第三个小标题下第五段第三句:If you want to become more valuable you must develop expertise in your mind and root some higher-order passion in your heart. 2 此处应填入名词性成分,与 deep expertise 一起用作介词 with 的宾语,原文中的 develop deep expertise 与 root some higher-order passion 是表示并列的两个动作行为,因此根据题干句意,此处应填入 higher-order passion,表示“更高涨的热 情”。 9. your favorite activities 由题干关键词 improve relationships 可将答案定位至第四个小标题下第二段: .building and deepening relationships will take no extra time than you already devote to your favorite activities,and people will see you in your best light.此处应填入名词性成分,作为介词 to 的宾语,原文指出应与大家 一起分享你的激情,而这并不会占用或减少你做自己最喜欢的事情的时间。相反,会让大家看到你最闪光的一面。题干中的 see you at your best 与文中的 see you in your best light 属同义转述,根据原文意思。此处应填入 your favorite activities. 10. team up 由题干关键词 effort 和 success 可将答案定位至第四个小标题下末段首句:Just as people lose weight more effectively if they have a workout partner, your onging efforts to build relationships will be more successful if you team up. 此处应填入动词原形,原文中用锻炼的例子作为类比,表明如果合作起来, 那么人际关系的网络 将会建立得更加成功,因此此处应填入 team up。 Part Listening Comprehension Section A 11. M: Why dont you come to our home for dinner some time this week? I have practiced to improve my cooking. W: Id like to, but we have visitors from Finland, perhaps next week. Q: Why cant the woman accept the mans invitation? 【解析】B)。四个选项都是关于女士,由此暗示对话当中应该更加重视与女士有关的部分。男士邀请女士去他家吃晚饭(come to our home for dinner),女士说这个星期有芬兰来的客人( visitors from Finland)要招待,可能要下个星期去。因为女士这个星期有 客人,所以女士不能接受男士的邀请。故正确答案为 B)。 12. M: I hope I wont oversleep. Ive simply got to catch the first flight to New York. W: If I were you, Id request the wake-up call from the hotel reception. Q: What does the woman advise the man do? 【解析】D)。四个选项都是不定式,由此可以推断,本题的内容可能是目的或者动作。 女士说,如果我是你(If I were you),就会 要旅店提供叫醒电话(wake-up call)。由此可见,女士建议男士 ask for a wake-up call,正确答案为 D)。 13. M: I really had a busy week. I want to get some rest. I always enjoy a nap on Saturday afternoon. W: I dont think you can. Mr. Smith has just parked his car at the door, and he is coming up now. Q: What can we learn from this conversation? 【解析】B)。四个选项都更侧重男士方面,由此暗示对话当中应该更加注意与男士相关的部分。 男士一般都在星期六下午睡个午 觉(enjoy a long siesta on Saturday afternoon),但女士说 Mr. Smith 已经在门口停车,马上就来了(parked his car at the door,he is coming up)。由此可以推断,男士今天不能睡午觉了(wont be able to enjoy a nap)。故正确答案为 B)。 14. W: How is George doing? Is he doing all right? M: He is doing fine now. He planned to change his job for a while but finally decided to keep the present one. Q: What can we learn about George in this conversation? 【解析】B)。四个选项都是有关 George 和工作的关系,对工作的看法和态度,由此可以推测,本题的内容是关于 George 和工作 的。 George 的工作现在做得不错(doing fine)。虽然他想过换工作(planned to change his job),但是他决定保留现有的工作(keep the present one)。故正确答案为 B)。 15. W: Good morning. This is Dr.Allens office. M: Good morning. Id like to make an appointment with Dr.Allen to have my teeth cleaned and checked. Id like to have it done this week if possible. Q: Who is the woman? 【解析】C)。四个选项都是表示身份的词,由此可以推测,本题的内容是关于某人的身份。男士要和牙医预约洗牙和检查(have my teeth cleaned and checked)。由此可见,女士应该是牙医诊所的接待员(receptionist)。故 C)为正确答案。 16. M: Professor Kennedy has been very busy this semester. As far as I know he works till midnight every day. W: I wouldnt have troubled him so much if I had known he was so busy. Q: What do we learn from the conversation? 3 【解析】D)。四个选项都是有关女士和教授之间的关系,由此可以推测,本问题的内容是关于女士和教授的学习和工作的。男士 说教授这个学期很忙(very busy this semester),每天工作到深夜(works till midnight every day)。女士回答说如果早知道是这么忙就不 会那样麻烦他了(wouldnt have troubled him)。由此可以推测女士很后悔占用了教授很长时间 (regrets having taken up much of the professors time)。故 D)为正确答案。 17. W: May I make a recommendation, sir? The clams with our special sauce are good. Theyre fresh from the ocean. M: Thank you, but I dont care for clams. Q: Where did this conversation probably take place? 【解析】A)。四个选项都是表示地点场景的短语,由此可以推断,本题是考查关于某件事情发生的地点。 女士推荐说配特制酱汁 的蛤蜊(The clams with our special sauce)很不错,蛤蜊是刚从海里捕上来的(fresh from the ocean)。由此可见本对话发生在餐馆 (restaurant),故正确答案为 A)。 18. W: I suppose we should look for a bigger house, but I dont see how we can afford it right now. M: If only we hadnt spent so much money on our car this year. Q: What can we learn from the conversation about the speakers? 【解析】D)。四个选项都是 They 可能会做出的选择,由此可以推断,本题是考查关于某些人即将做出的决定。女士觉得应该找一 间大一点的房子(look for a bigger house),但目前又承担(afford)不起。男士指出了负担不起的原因,今年花了钱在买汽车上 (spent so much money on our car)。由此可见,他们无法换一间大点的房子,因为钱不够(dont have enough money)。故正确答案为 D)。 Conversation One M: Oh,Janna, youre early! Im happy youre here early today because Id like to discuss your attendance for a moment. W: Gee, Dr.Livingston, (19) Im really sorry about missing class yesterday. M: Actually,(19)its been several days.(20)Counting today, weve only had 6 classes, yet youve already missed 4.Its more than a half. You wont be able to pass if youre constantly absent. And I really dont want to fail anyone. W: Sorry, Ive been extremely busy. I can explain for it. Dr. Livingston. I have a part-time job, so. M: Well, I hope youre already for todays exam. W: Today? I thought it was Monday! M: Read the syllabus, Janna; this is precisely what Im talking about. You should either make an effort to attend, or you should consider withdrawing while its still possible. W: What do you mean? M: Todays the final day you can withdraw and get a full refund. W: Maybe I really should. What do you suggest? M: I wish you could attend classes regularly; however, if you dont believe youre capable of this, then dont waste your money. W: Thanks, Dr.Livingston. I really appreciate your advice. If its okay,(21) I suppose Ill go ahead and drop the class. M: Its entirely up to you, but that might be best if you dont think things are going to change. Excuse me, the students are coming, and Ive got to get ready for class. I wish you the very best of luck, Janna. W: Thank you, Dr.Livingston. Goodbye. Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard. 19. What is the womans problem? B)。 【解析】四个选项均为现在完成进行时态,由此可以推断,本题考查的内容可能是某人最近一段时间发生的事情或者持续的状 态。女士解释说,抱歉,昨天没有来上课(missing class)。男士说,并不仅仅是昨天,一共上过 6 次课,已经缺了 4 次。由此可见 女士的问题在于并没有每天都来上课(hasnt been attending class every day)。故正确答案为 B)。 20. How many classes has the woman attended? A)。 【解析】四个选项均为数字,由此可以推测,本题的考查内容是关于数字的。 从男士的话中可知,一共上过 6 次课,女士一 共缺了 4 次(missed 4)。相减得到女士上课的次数为 2 次。故正确答案为 A)。 21. What does the woman decide to do? C)。 【解析】四个选项均为不定式,由此可以推测,本题考查的内容可能是关于某个决定。女士说如果可行,就决定退课(drop the class)。可见女士打算放弃这门课程,故正确答案为 C)。 4 Conversation Two W: Dr.Thomas? This is Keet Bradley from the daily news.(22)Id like to ask you some questions about the new official standard weight that you purchased. M: Id be happy to help you. What would you like to know? W: First of all, how was the standard weight used? M: Well, the people in our department (23) use it to check the scales all over the country. The department of weights and measures, we are a government agency. Its our responsibility to see that (23) all the scales measure a kilogram accurately so this is the way we use to adjust the scales. W: How did you check the scales before? M: We have an old standard weight that we used to use. (24)It had to be replaced because it was imprecise. You see it was made of poor quality metal that was too porous. It absorbed too much moisture. W: Oh. So when the weather was humid it weighed more and when it was dry it weighed less. M: Exactly. And that variation can affect the standards of the whole country. So our department had the new weight made out of higher quality metal. W: How much did it cost? M: About 45 thousand dollars. W: 45,000 dollars? For one kilogram weight? Thats more expensive than gold.(25)Is it really worth that much? M: (25)Im sure it is. Industries depend on our government agency to monitor the accuracy of scales so that when they buy and sell their products there is one standard. Think of the drug industry, for example, those companies rely on high accuracy scales to manufacture and package medicine. Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard. 22. What is the conversation mainly about? B)。 【解析】四个选项均为概括性比较强的短语,由此可以推测,本题考查的内容很有可能是对话的主题。由 metals,measuring weight, metric 等词推测,对话可能与金属或其他某种事物的度量有关系。 女士说她想问男士几个关于新度量衡的问题(new official standard weight),由此揭示对话谈论的主题是关于衡量重量标准的单位。 23. What was the standard weight used to do? A)。 【解析】四个选项均为不定式,由此可以推测,本题考查的内容可能是目的或行为。男士说他们用新标准度量衡来检测全国的 天平(scales),他们有责任利用它来确保所有的天平都能够准确地测量 1 公斤的重量(measure a kilogram accurately)。 24. Why was it necessary to replace the old standard weight? C)。 【解析】四个选项均描述某件事物的缺点或问题,由此可以推测,本题考查的内容可能是某件事物的弊端。 男士说旧天平会 被取代是因为它不够精准(imprecise),制造材料低劣(made of poor quality metal)。故正确答案为 C)。 25. What does Dr.Thomas probably think about the cost of the new weight? C)。 【解析】四个选项均为对某件事物价值的描述,由此可以推测,本题考查的内容可能是对某件事物价值的评价。女士问男士新 度量衡是否物有所值(worth that much),男士说确定如此。由此可以推断男士认为新度量衡是物有所值的。故正确答案为 C)。 Section B Passage One Jim Thorpe was an American Indian, born on May 28, 1888 in Oklahoma.(26) When he had his education at the Carlisle Indian School in Pennsylvania,his athletic coach considered him a splendid athlete and encouraged him to concentrate on sports. From then on, Thorpe participated in almost every aspect of athletics. Whenever he competed in any event, he easily won first place. In the years that followed, he took part in football games against such renowned teams as Harvard and West Point. Thorpe again and again brought his team to victory. In 1912 he was invited to compete in the Olympic Games in Stockholm. There he excelled in several tack events and was presented with first place gold medals. He was the first athlete to capture first place awards in so many track events. When Thorpe returned home from the Olympic Games,(27)he was welcomed with parades and celebration. The president called him the highest type of citizen.(28)However, this was all short-lived because it was found out that at one time Thorpe had been a professional athlete. Since an athlete must be an amateur in order to participate in the Olympic Games, Thorpe did not qualify. Therefore, all of his medals were taken away from him. 5 In later years, Thorpe played baseball and football professionally. His admirers often tried to have his medals returned to him, but in vain. Thorpe died a lonely man in California on May 28, 1953.Today, as always, many still believe Thorpe was the best athlete that ever lived. Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard. 26. Where was Thorpes athletic talent discovered? C)。 【解析】四个选项都是表示地点的状语,由此可以推测,本题的内容可能跟某件事情发生的地点有关。 早在 Thorpe 还在 Carlisle Indian School 上学的时候(had his education at the Carlisle Indian School),他的体育教练(athletic coach)就发 现了他卓越的运动才能(splendid athlete),并鼓励他专心从事运动(concentrate on sports)。故正确答案为 C)。 27. How did American people receive Thorpe when he came back from Stockholm in 1912? B)。 【解析】四个选项都是 They 开头,都是对待某人的态度,由此可以推测,本题的内容可能是关于一些人怎么对待某个人的。 当 Thorpe 1912 年从 Stockholm 回来的时候,美国人民为他举行了游行(parades)和庆祝(celebration)。故正确答案为 B)。 28. Why were Thorpes medals taken away from him? D)。 【解析】四个选项都是 Because 开头的,由此可以推测,本题的内容是关于某件事情发生的原因。按照当时的规则,参加奥林 匹克运动会的运动员必须是业余选手(an amateur),Thorpe 曾经是职业选手(professional athlete),这并不符合规定,所以他的奖牌被 收回(taken away)。故正确答案为 D)。 Passage Two About three hundred words in the English language come from the names of people. Many of these words are technical words. When there is a new invention of discovery, a new word may be coined after the inventor or scientist. It is interesting to observe how many common English words have found their way into the language from the names of people. For example, “sandwich“, you may eat everyday. Lord Sandwich who lived from 1718 to 1792 used to sit at the gambling table eating slices of bread with meat in between. This kind of eating tastes delicious.(29)As the Lord was the only one among his friends who ate bread in that way, his friends began to call the“bread-Sandwich“for fun. Later on the word became part of the English language. The word “boycott“ means to refuse to have anything to do with somebody or something. This word is another example. The word comes from a man called Captain Boycott. He was a land agent in 1880 and he collected rents and taxes for an English landowner in Ireland.(30)But the Captain was a very harsh man. He treated his poor tenants very badly. His tenants decided not to speak to him at all. (31)Eventually word got back to the landowner and the Captain was removed. The word “boycott“ became popular and was used by everyone to mean the kind of treatment that was received by Captain Boycott. Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard. 29. Who coined the word “sandwich“? 【解析】C)。四个选项都是关于人物的词,由此可以推测,本题内容与人物有关。 由于 Lord Sandwich 是他的朋友里面唯一一个 那样吃面包的人(only one among his friends who ate bread in that way),他的朋友们开始叫这种食物“bread-Sandwich“(Sandwich 面包)。 可见最初使用 sandwich 这个词的人是 Lord Sandwich 的朋友们。 30. What didnt the tenants like? 【解析】B)。四个选项中有两个是不定式,有两个是人物身份,由此可以推测,本题的内容可能与人物的态度有关系。佃农们都 不喜欢 Boycott,因为他对待佃农的态度很差(treated his poor tenants very badly),佃农们于是决定不和他说话(not to speak to him)。 故正确答案为 B)。 31. What did the landowner do when he found out that the tenants were boycotting his agent? 【解析】A)。四个选项都是 He 开头描述某人的行动,由此可以推测,本题的内容是关于某个人采取的行动。 当地主发现佃农抵 制 Captain Boycott 后,地主就把他换掉了(the Captain was removed),故正确答案为 A)。 Passage Three The family is changing.(32) In the past, grandparents, parents, and children used to live together, and they had an extended family. Sometimes two or more brothers with their wives and children were part of this large family group. But family structure is changing throughout the world. The nuclear family consists of only one father, one mother, and children; it is becoming the main family structure everywhere. (33)The nuclear family offers married women some advantages: they have freedom from their relatives, and the husband does not have all the power of the family. Studies show that in nuclear families men and women usually make an equal number of decisions about family 6 life. But wives usually have to “pay“ for the benefits of freedom and power. When women lived in extended families, sisters, grandparents, and aunts helped one another with housework and childcare. In addition, older women in a large family group had important positions. Wives in nuclear families do not often enjoy this benefit, and they have another disadvantage, too :(34)women generally live longer than their husbands, so older women from unclear families often have to live alone. (35)Studies show that women are generally less satisfied with marriage than men are. In the past, men worked outside the home and women worked inside. Housework and childcare were a full-time job, and there was no time for anything else. Now women work outside and have more freedom than they did in the past, but they still have to do most of the housework. The women actually have two full time jobs, an
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025儿童学习桌椅销售合同
- AI助力金融行业变革与未来发展趋势
- 安徽交通职业技术学院《运动损伤学》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 天津体育学院《汉字书写》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 浙江省玉环市达标名校2024-2025学年初三下学期3月联考化学试题(文理)试卷含解析
- 辽宁师范大学《食品微生物分析实验》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 扬州市职业大学《中西医结合内科一》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 2025年安徽省铜陵市枞阳县浮山中学高三下学期3月适应性考试历史试题含解析
- 长沙保安员证复习资料-判断题
- 西安海棠职业学院《西语国家文化概况》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 银行员工以案促改心得体会三篇
- 小学生诗词大会宣讲公开课一等奖市赛课获奖课件
- 药学毕业论文5000字药学论文的5000字集合16篇
- 小学语文整本阅读指导课《城南旧事》教学案例
- (机械创新设计论文)
- GB/T 39802-2021城镇供热保温材料技术条件
- GB/T 2792-2014胶粘带剥离强度的试验方法
- GB/T 215-2003煤中各种形态硫的测定方法
- GB/T 17492-2012工业用金属丝编织网技术要求和检验
- GB/T 17207-2012电子设备用固定电容器第18-1部分:空白详细规范表面安装固体(MnO2)电解质铝固定电容器评定水平EZ
- GB/T 16886.7-2001医疗器械生物学评价第7部分:环氧乙烷灭菌残留量
评论
0/150
提交评论