青岛2020中考英语综合模拟测试卷(试卷+答案)_第1页
青岛2020中考英语综合模拟测试卷(试卷+答案)_第2页
青岛2020中考英语综合模拟测试卷(试卷+答案)_第3页
青岛2020中考英语综合模拟测试卷(试卷+答案)_第4页
青岛2020中考英语综合模拟测试卷(试卷+答案)_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020山东省青岛市初级中学学业水平模拟考试英语(含答案全解全析)(考试时间:100分钟;满分:90分)第卷(共40分).单项选择从每小题所给的四个选项中选出能够完成或回答这一小题的最佳答案。(共25小题,每小题1分,共25分) 1.Where are thestudents?They are playing football withstudents from Hilltop School.A.boys;/B.boys;theC.boy;/D.boy;the2.it is today!Yes.Shall we go hiking?A.How fine weatherB.What fine w

2、eatherC.What a fine weatherD.How fine the weather3.of volunteers will be needed for 2014 International Horticulture Exposition in Qingdao.Lets go andthem.A.Thousands;joinB.Thousand;be a member ofC.Three thousand;take part inD.Thousands;be in4.Dave hasfriends here,so he often stays at home by himself

3、 and feels lonely.A.manyB.a fewC.fewD.several5.Imbuilding a new zoo because I think zoos are terrible places for animals to live in.A.againstB.onC.inD.for6.Dont meet an“Internet friend”alone,something dangerous may happen to you.A.butB.andC.orD.yet7.Excuse me,sir.Youopen the door before the train st

4、ops.A.mustntB.needntC.may notD.dont have to8.Do you knowthe girl in blue is?Im not sure.Maybe a teacher.A.whoseB.howC.whatD.which9.How much is the ticket to Central Park?A one-way ticket$40,and you cananother $20 for a round-trip.A.costs;payB.cost;spendC.pay;spendD.spends;pay10.How do you like the s

5、carf?Very much.It feels.A.hardB.sweetC.coolD.soft11.I still remember my first teacherwe havent seen each other for many years.A.forB.becauseC.sinceD.though12.It isthat Mr.Guo sailed across the world by himselfwithin about 130 days.A.terrified;successfulB.scary;successfullyC.amazing;successfullyD.con

6、vincing;successful13.If you have trouble pronouncing these words,you can repeat them over and over againyou are comfortable with them.A.unlessB.ifC.untilD.while14.You look sad.What has happened?Everyoneus to win the match,but we lost.A.expectsB.expectedC.hopesD.hoped15.Excuse me.Could you please tel

7、l memy car?Sure.Park it right here.Ill help you.A.how to stopB.where to parkC.where to stopD.when to park16.She said she returned the book to the library.Im sure she.A.takesB.isC.wasD.did17.This isfascinating town I have ever visited.Yes.Ive never seen aone.A.the worst;biggerB.the most;betterC.the b

8、etter;bestD.the worse;good18.The song reminds me of my old school days as soon as it.A.is playedB.playsC.will be playedD.will play19.I dont have a present for my friend.What ifelse brings a present?A.anybodyB.nobodyC.everyoneD.none20.The astronaut is so tired that hefor eleven hours.A.has been aslee

9、pB.has fallen asleepC.has gone to bedD.has gone to sleep21.My car.Could you please give me a ride tomorrow?Im sorry I cant.ImLondon tomorrow morning.A.is new;leavingB.has broken down;leaving forC.broke;leaving forD.is expensive;leaving22.There arent many tickets left for the concert,youd betterthat

10、you get one today.A.make sure ofB.make a decisionC.make sureD.make plans23.Could you tell me?At the end of July.A.how often he heard from his pen palB.how soon he will be hereC.that he went on vacationD.when you will start your vacation24.Heplenty of money to the people in the earthquake area.A.put

11、out;to work out wellB.handed out;help them outC.gave out;work out wellD.gave away;to help them out25.Do you know why he didnta word when heto?Because he was too nervous.A.speak;speaksB.say;was spokenC.say;spokeD.speak;is spoken.阅读理解阅读下列图表或短文,选出最佳答案或做出正误判断,A、B篇为选择题,C篇为判断正(A)误(B)题。(共15小题,每小题1分,共15分)AS

12、am was a fifteen-year-old boy living with his little sister,Julie.Their parents had passed away long ago.Sam had taken care of Julie by himself.One day,Sam woke up at three in the morning as usual.When Julie was sleeping alone,Sam left their little house to send newspapers.When he found an old man s

13、itting in front of their house.Sam was so surprised that he stopped to look at him closely.It was an icy morning and he looked very cold.The poor old man didnt have anything to cover himself with.Sam went into his house to get the old man a blanket(毯子).However,there were no extra blankets,so Sam tho

14、ught hard and took his fathers coat.It was the only thing of his fathers that he had left.Sam wrote a short note.“Sir,I found you sleeping in front of my house.This is my fathers coat.I hope it fits you well.”He put the note in a pocket of the coat,and covered the old man with the coat.Then he went

15、to work.When he came back three hours later,both the man and the coat were gone.Sam thought that it was the best thing he could have done with his fathers coat.That afternoon,Sam hurried home after school because Julie was at home alone.However,Julie and the old man were standing in front of the hou

16、se,and Julie shouted to Sam,“Brother!Hes our grandfather!”The grandfather smiled and said,“Sam.Thank you for giving me the coat and letting me know how good my grandson is.This coat was the one that I gave my son a long time ago!”26.How was the weather when Sam saw an old man in front of his house?.

17、A.Hot and sunnyB.RainyC.Icy and coldD.Windy27.Sams morning job was to.A.take care of his sisterB.go to schoolC.send newspapersD.look for his grandfather28.“Their parents passed away long ago”means“Their parentslong ago.”A.diedB.went onC.left homeD.passed by29.Sam covered the old man with his fathers

18、 coat because.A.his fathers coat fitted the old man wellB.the coat was the only thing that his father had leftC.he knew the old man was his grandfather thenD.he had no extra blanket30.What is the story mainly about?A.Fathers coat was missing.B.Sam found his grandfather through an act of kindness.C.A

19、n old man was too cold to live on.D.Sam took care of his sister by himself.BDear Michael,Hows your vacation?Im visiting my uncle in Spain.He lives in the sunny and beautiful city of Valencia in Spain.Yesterday,I had great fun.My uncle took me to the tomato festival in Bunol,which is just 30 miles aw

20、ay from where my uncle lives.You have probably never heard of this festival before.Neither had I.The tomato festival is called“La Tomatina”in Spanish.It was the biggest and messiest tomato fight in the world.When we first got to the square where the festival took place,it was very crowded with peopl

21、e from all around the world,and many trucks were carrying tomatoes.My uncle told me the crowded people here were around 38,000 and this was more than four times the population of Bunol.The tomato fight started as soon as the first banger was beaten.Then everyone including me started throwing tomatoe

22、s at each other.I took red tomatoes and threw them at anyone that ran,moved,bent down,or turned around.Tomatoes must be squashed(捏扁)before people threw them in order not to hurt anybody.After a little while,the streets,people and nearby buildings were splashed(溅起)with red.There was no winner in this

23、 fight,but we all had fun.As soon as a second banger was beaten,people stopped throwing.I really had a great time.I wish you were here,too.I hope I hear from you soon.Take care.With love.From SpainLinda31.From the letter,we can know.A.Linda lives in ValenciaB.Linda doesnt want to go to SpainC.Linda

24、is visiting her uncle in SpainD.Linda is studying in Spain32.According to the letter,which statement of the following is NOT true?A.Bunol is 30 miles away from where Lindas uncle lives.B.Linda had heard of this festival before.C.It was the first time Linda went to this festival.D.Lindas uncle took h

25、er to the tomato festival in Bunol.33.The population of Bunol is.A.around 38,000B.more than 38,000C.more than 152,000D.about 9,30034.What happened when the second banger was beaten?A.The fight started.B.The fight stopped.C.The fight got bigger and bigger.D.The fight continued again.35.What is the ma

26、in idea of this letter?A.“La Tomatina”is a fun and popular festival in Spain.B.“La Tomatina”is a day for eating tomatoes.C.Michael has a great vacation.D.Linda enjoyed the beautiful city of Valencia.CHow many hours do they sleep?What do they eat?36.Lions and cats eat meat and can sleep at night or d

27、uring the day.37.Giraffes and elephants only eat leaves and sleep for four hours at night.38.Cows and horses eat grass and live for twenty years.39.People eat meat,fruit and plants and live longest.40.Dolphins eat fish.They sleep at night or during the day but live longer than elephants.第卷(共50分).综合填

28、空(共15小题,每小题1分,共15分)A.用所给词的适当形式填空,每词限用一次。(7分)change,achieve,imagine,lead,rush,make,increase1.Mother has the habit ofshopping lists when she goes shopping.2.An advertisement sometimescustomers to buy something they dont need at all.3.The studentsout of the building when the bell rang.4.More and more p

29、eople are worried about the serious air pollution because the number of family carsall the time.5.I strongly believe that my dreamsome day even though many people laugh at me.6.It is difficult for people todaywhat life will be like in a hundred years.7.Qingdaogreatly in the last few years.Its a grea

30、t attraction for many tourists.B.选择恰当的单词填空,将答案填写在文章下面的横线上,每词限用一次。(有两个多余的选项)(8分)through,and,dancing,exciting,music,last,enjoy,them,style,firstThe Origin(起源)of Hip-hopHave you seen a group of boys dancing hip-hop together?The music beat is usually8and cool!And the people dancing hip-hop seem to really

31、 9what they are doing.What is the real meaning of “Hip-hop”?Some people say it is the motion(动作,姿态)that people make while theyre10.They move their hips(臂部)sideways when they dance.Thats very interesting.The11hip-hop music came to the world in the beginning of the 1970s by DJs (disk jockeys).A Jamaic

32、an(牙买加人)known as Kool Here was the first person who performed hip-hop music.Whenever people think of hip-hop,music and dance are the first things that come out in their minds.However,there are other things that are part of the hip-hop culture.One of them is graffiti.Graffiti is modern art where you

33、draw pictures and words on walls,trains,12other places with spray(喷射)paint.Many of you may have seen these things around your neighborhood.Some of those works are really terrific!Also,there is a certain13of fashion,such as wearing bigger size jeans,casual sneakers,and colorful caps,that the young pe

34、ople like to wear.They call it“Hip-hop fashion”.Hip-hop culture is a new style of the younger generation.They express their feelings14this culture and enjoy it.So whenever you see groups of young people dancing hip-hop and singing,just stop for a moment and try to understand15!4.15.

35、阅读表达(共20分)A.根据表格信息,完成短文。每空不超过两个词。(每空1分,共5分)Report CardNew Jersey Middle SchoolName:Rachel GrahamGrade:8SubjectSemesterAverage1st2ndEnglishACBMathCCCScienceBFCArtAAAChineseADCPEFABRank in class15 of 30 Explanation of Marking System A-ExcellentB-Above Average C-Average(平均)D-Below AverageF-FailingRache

36、l Graham is a student of from New Jersey Middle School.Here is his report card of the school year.He learns six subjects.Of all the subjects,he has three“A”in the first semester.Insemester he has two“A”.His Chinese isaverage.Even worse,hescience.From his report card of the whole school year,we find

37、he isat art.There are thirty students in his class.Rachel is an average student.B.阅读下面短文,按要求完成各项任务。(共6分)Sometimes the greatest things are invented by mistake.The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.One day,a woman was making chocolate cookies.When sh

38、e ran out of chocolate powder(粉),she took out a chocolate bar and broke it into little pieces.She added the pieces to her cookie dough(面团)and baked(烘烤)it.She thought that the chocolate would(1)melt in the oven and make chocolate cookies.Far from melting,the pieces of chocolate stayed hard.When she t

39、ook them out of the oven,she had chocolate chip cookies!Another accidental invention was made by Frank Epperson,an eleven-year-old boy.In 1905,Frank sat outside on a winter evening,mixing up a big jug(罐)of powdered soda pop.Frank accidentally left the jug out during the night.When he went outside th

40、e next morning,he found the mixture in the jug frozen(冻僵)with the mixing stick stuck in the middle.Frank pulled out the frozen pop and tasted it.It was delicious!Frank started selling Epperson Icicles for 5 cents each.He later changed the name to(2)Popsicles.So,the next time you drop your hamburger

41、into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup,dont worry!Some of the most delicious foods in the world were invented that way!任务一请根据短文,猜测画线单词(1)melt的意思。将答案的字母代号填写在横线上。(1分)A.change into waterB.change into ice任务二请根据短文内容,完成chocolate chip cookies的制作过程。(每句1分,共2分)1.Take out a chocolat

42、e bar and2.Then add3.Finally bake it.任务三请列举文中与(2)Popsicles同义的另外两个表述。(2分)任务四请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子。(1分)C.阅读下面短文,按要求完成各项任务。(共9分)“Pictogram”is a compound word made from “picture”and“telegram”.Pictograms are usually simple pictures,and they are often made with letters and words.A pictogram is a symbol w

43、hich represents an idea or an object through an image(图像).Also,it is a kind of communication system which must be learned but is very useful in our lives.The user must learn to see,understand and remember the different pictogram symbols.There are about 1,400 different symbols at the present time.A C

44、anadian named Subhas Maharaj came up with the idea for pictograms in the beginning of the 1980s.At first,pictograms were introduced to help people who had disabilities in speaking,reading,or writing.Pictograms are images of objects that are easy to see and create.Today,pictograms are used in many di

45、fferent ways.For example,there are traffic,recycling and restaurant signs,even animal symbols and so on.Pictograms are usually in white against a black background.The combination of white against a black background creates extremely contrast(对比),and this makes pictograms friendlier to users.A good e

46、xample of a pictogram is the public toilet symbols for “men”and“women”just like the one on the left.Pictograms are a useful method of communication,and people can have fun as they learn each pictogram.任务一请把下列图标与单词匹配,把图标的字母代号填写在相应的横线上。(每小题1分,共4分)recycletrafficrestaurantanimal任务二请把句子Pictograms are usu

47、ally simple pictures,and they are often made with letters and words.翻译成汉语。(2分)任务三请根据短文内容,回答问题。(2分)What was the purpose of the first pictograms?任务四请从文中找出与People enjoy learning pictograms because they are useful.意思相同或相近的句子。(1分).书面表达(共15分)同学们,三年的初中生活就要结束了,在我们的成长过程中,既有快乐,也有烦恼。请用英文写一篇短文,内容包括:1.你在学校或家里曾经遇

48、到的最大问题或烦恼;2.你解决问题或烦恼的过程;3.你的感想。要求:1.词数:80100字。开头已给出,不计入总数。2.文中不得出现真实的校名与人名。My middle school life is coming to an end.During the three years,not only did I have happy time,but I had kinds of problems.My biggest problem was答案全解全析第卷 .单项选择1.D句意:男同学们都去哪儿了?他们正在和来自Hilltop学校的学生们踢足球。本题考查名词作定语和冠词的用法。boy,girl作

49、定语时用单数形式,第二设空处表特指,应用定冠词the,故答案为D项。2.B句意:今天的天气多好啊!是啊,咱们去徒步旅行怎样?本题考查感叹句。感叹句的结构为:What+(a/an)名词+其他!或How+形容词或副词+其他!根据句意,本题感叹的是不可数名词weather,故答案为B项。3.A句意:2014年国际园艺博览会在青岛举行,将需要成千上万的志愿者。咱们也加入到志愿者的行列吧。本题考查thousand和join的用法。因为thousand的前面没有数字,表达笼统的概念,故应选择thousands。join表示加入某个团体或组织成为其中的一员,故答案为A项。评析本题是易错题。thousand表

50、示笼统概念时要加-s 和of。join和take part in 的意思相近,但take part in表示参加活动和比赛。4.C句意:Dave在这儿几乎没有朋友,因此他经常自己待在家里,感到很孤独。本题考查不定代词。根据句意可知,设空处应是表达否定意义的词,故排除A、B、D项,答案为C项。5.A句意:我反对建新动物园,因为我认为动物园对动物居住来说是一个非常可怕的地方。本题考查介词。against意为“反对”,根据句意可知答案为A项。6.C句意:不要单独去见网友,否则的话会出危险的。本题考查并列连词。but但是,and表并列,or否则,yet然而。根据句意可知答案为C项。评析本题是易错题。因

51、为肯定的祈使句后出现and 或or引导的句子,对学生来说不太好理解,本题祈使句用的否定形式,加大了理解的难度,学生一不小心就会误选其他答案。7.A句意:对不起,先生,火车没停稳前禁止开门。本题考查情态动词辨析。mustnt 表示不允许、禁止,neednt 和dont have to 都表示不必,may not表示不可以。根据句意可知答案为A项。8.C句意:你知道穿蓝衣服的女孩是做什么的吗?不清楚,可能是个老师。本题考查宾语从句。根据句意可知答案为C项。9.A句意:去中央公园的票多少钱一张?单程票每张40美元,你可以再加20美元买往返票。本题考查动词辨析。cost的主语是物,spend的主语是人

52、,spend time/money doing/on sth.,pay的主语是人,pay money for sth.。故答案为A项。10.D句意:你喜欢这条围巾吗?非常喜欢,摸起来很柔软。本题考查形容词词义辨析。根据句意可知答案为D项。11.D句意:虽然我们已经好多年没见过彼此了,但我仍然记得我的第一位老师。本题考查让步状语从句。因为主句中出现提示词still仍然、依然,结合句意可知答案为D项。12.C句意:太神奇了,郭先生竟然独自一人乘船在130天之内成功地环游世界。本题考查形容词和副词。sail是动词,应用副词修饰,排除A、D选项;amazing令人惊奇的,scary可怕的。故答案为C项

53、。13.C句意:如果你对这些单词的发音有困难,就一遍一遍地重复,直到(你发音时)感觉舒服为止。本题考查连词的用法。unless如果不,if如果,until直到,while当时候,根据句意可知答案为C项。14.B句意:你看起来很难过,发生什么事了? 每个人都盼望着我们比赛获胜,但我们输了。本题考查动词辨析。可以说expect sb.to do sth.,不能说hope sb.to do sth.,由lost可知用过去式,故答案为B项。15.B句意:劳驾,您能告诉我把车停在哪儿好吗?当然,就停这儿吧,我帮你。本题考查“疑问词+动词不定式”结构及动词词义辨析。根据答语中的right here可知用w

54、here,停车用park而不是stop,故答案为B项。16.D句意:她说她已经把书还给了图书馆。我相信她确实还了。本题考查动词。did代替returned the book to the library这个动作,故答案为D项。17.B句意:这是我到访过的最迷人的小镇。 是的,我从来没见过比这更好的。本题考查形容词比较等级。fascinating的最高级为the most fascinating,故答案为B项。18.A句意:这首歌一演奏出来,就令我想起久违了的学校生活。本题考查被动语态的用法。as soon as引导的时间状语从句中,用一般现在时表将来,it代替的是song,song只能被演奏,

55、故选项为A。19.C句意:我没有给朋友带礼物,要是别人都带礼物了我怎么办呢?本题考查不定代词。anybody任何人,nobody没有人,everyone每个人,none没有人,根据句意可知答案为C项。20.A句意:这个宇航员太累了,他一下睡了十一个小时。本题考查现在完成时。由于时间状语是一段时间,故要用延续性动词,B、C、D都是非延续性动词,故答案为A项。21.B句意:我的车坏了,明天可以搭你的车吗?对不起,不能,我明天上午要去伦敦。本题考查动词的时态。break down出故障,leave for动身去,故答案为B项。22.C句意:音乐会的票没剩几张了,你最好确保今天去买一张。本题考查动词短

56、语辨析。make sure of 后加名词或相当于名词的词,B作决定,C确保,D计划,根据句意答案为C项。23.D句意:请告诉我你什么时候开始放假? 七月底。本题考查宾语从句。根据句意可知答案为D项。24.D句意:他为地震灾区的人们捐助了很多钱来帮助他们走出困境。本题考查动词短语辨析。give out分发,hand out散发,put out扑灭,give away捐赠,work out算出;help out帮助摆脱困境。根据题意答案为D项。25.B句意:你知道为什么别人跟他讲话时,他一言不发吗?因为他太紧张了。本题考查动词近义词辨析。say及物动词,说;speak当“说话”时为不及物动词。根

57、据句意可知答案为B项。.阅读理解A语篇解读本文是篇记叙文。题材为人物故事。讲述了一个善良的男孩Sam自强自立、困境中不忘救助他人的故事。故事的结局令人欣慰。26.C细节理解题。由文章第二段的最后一句话得出答案为C项。27.C细节理解题。由文章第二段的第二句话得出答案为C项。28.A词义猜测题。由文章第一句话可以看出,Sam和妹妹Julie一起生活,他照顾妹妹;由文章的第三段中提到的It was the only thing of his fathers that he had left.都可判断出Sam的父母已经去世,故选择A。29.D细节理解题。由第三段第三句可知答案为D项。30.B主旨大意

58、题。通读全文,可以看出:Sam的善行帮他找到了他的祖父,答案为B项。长难句Sam thought that it was the best thing he could have done with his fathers coat.Sam认为这是他处理他父亲遗留的大衣的最好方式。本句中he could have done with his fathers coat是定语从句,修饰thing。do with处理,处置。评析本文是篇很好的赞美自强自立、助人为乐的文章,对我们起到了很好的示范作用。B语篇解读本文是篇书信格式的记叙文。题材为记事故事。讲述了Linda在拜访住在西班牙的叔叔时,参加西红

59、柿节的所见所闻。展现了不同文化背景的活动带给孩子的无穷乐趣。31.C细节理解题。由文章第一段的第二句话Im visiting my uncle in Spain.可知答案为C项。32.B细节理解题。通读文章的第二段,会发现选项A、C、D的表述符合原文内容。由句子“You have probably never heard of this festival before.Neither had I.”得出Linda从没听说过西红柿节,故答案为B。33.D推理判断题。由文中第二段的最后一句话可推断出Bunol的人口是38,000的1/4,故答案为D项。34.B细节理解题。由第四段中As soon

60、as the second banger was beaten,people stopped throwing.得出答案为B项。35.A主旨大意题。通读全文,作者主要描述了西班牙的西红柿节带给大家的乐趣以及其受欢迎程度(由参加人数、运送西红柿的卡车数量等可以看出),故答案为A项。长难句I took red tomatoes and threw them at anyone that ran,moved,bent down or turned around.我拿着红色的西红柿,投向任意跑着的、移动着的、弯着腰的或不停转动着的人。本句是并列复合句,句中took和threw是并列谓语,that引导的

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论