高考英语总复习综合测试九.doc_第1页
高考英语总复习综合测试九.doc_第2页
高考英语总复习综合测试九.doc_第3页
高考英语总复习综合测试九.doc_第4页
高考英语总复习综合测试九.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2009年高考英语总复习综合测试(九)II 语言知识及应用(共两节,满分35分)第一节 完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从2130各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I grew up in a tiny Baltimore row house in a faraway mountain area. My parents 21 the necessities of life, but they couldnt give much more. If I asked my father for a pair of jeans, he just couldnt 22 them. From age 12 on, I did part-time jobs after school.When I graduated from high school, I joined the navy. Soon I was in a boot camp at Parris Island, S. C., where I learned that life in the navy centered around completing daily tasks. Completing these tasks successfully 23 discipline, team-work and responsibility.I went 24 to graduate from the U.S. Naval Academy and later became an officer in the navy. The part of my job I enjoyed most was the consulting(咨询) meeting I 25 with the family members of the men and women in my 26 , trying to help them deal with the long periods of separation. 27 I was being asked to give encouraging 28 to business groups, educators and kids across the country.But I consider the boot camp my first real 29 , and my life is still guided by the 30 lessons I learned there.21. A. providedB. gotC. madeD. bought 22. A. payB. findC. produceD. afford23. A. includedB. askedC. requiredD. met24. A. outB. onC. awayD. off25. A. endedB. beganC. continuedD. held26. A. chargeB. situationC. positionD. choice27. A. Long beforeB. Before longC. As usualD. Once again28. A. performancesB. descriptionsC. speechesD. gifts29. A. vacationB. placeC. jobD. travel30. A. importantB. bitterC. normalD. difficult答案及解析本文讲述了作者的成长经历:小时候12岁开始打零工,高中毕业参加了海军,美国海军学院毕业,在海军里当一名军官。21. A 父母只提供生活必需品给“我”。22. D 父亲买不起牛仔裤给“我”。23. C 成功地完成任务需要有纪律、团队工作精神和责任心。24. B “我”继续一直到毕业。25. D 我和家庭成员举办的会议,短语hold the meetings中的meetings提前了。26. A 固定搭配,in ones charge在控制下(领导下)。27. B 固定搭配,before long不久,long before很久以前,as usual照常,once again再一次。28. C 固定搭配,give speeches to向作报告。29. C 根据上下文提到的是我的工作,所以用job。30. A 此题考查文章的理解:我所学到的重要经验教训。第二节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为31-40的相应位置上。London was awarded 31 2012 Olympic Games on Wednesday, 32 (defeat) European rival Paris in the final round of voting to take the games back to British capital 33 the first time since 1948. 34 Moscow, New York and Madrid were defeated in the first three rounds London beat Paris 5450 on the fourth ballot(投票表决) of the IOC.In London crowds cheered and waved flags as 35 watched the announcement from Singapore 36 a giant screen in Trafalgar Square and in the east London area 37 the main Olympic buildings will be based.Blair spent two days in persuading in Singapore 38 leaving to host the G8 summit (八国峰会) in Scotland. “My promise to you is that we will be your very 39 (good) partners,” Blair said.Its the fourth bid for Britain after 40 (fail) attempts by Birmingham for the 1992 Olympics and Manchester for the 1996 and 2000.答案及解析本文主要讲述了英国伦敦成功申办2012年奥林匹克运动会。31. the 特指2012年奥运会(举办权)。32. defeating 分词短语作伴随状语。33. for 固定搭配,第一次。34. After 根据句意得知。35. they 指代前面的crowds。36. on 在荧屏上。37. where 引导定语从句。38. before 在之前。39. best 布莱尔首相承诺英国将成为他们最好的伙伴。40. failed 形容词前置定语,表示“已失败的”。III 阅读(共两节,满分40分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AImagine youre at a party full of strangers. Youre nervous. Who are these people? How do you start a conversation? Fortunately, youve got a thing that sends out energy at tiny chips in everyones name tag (标签). The chips send back name, job, hobbies, and the time available for meeting-whatever. Making new friends becomes simple.This hasnt quite happened in real life. But the world is already experiencing a revolution using RFID technology.An RFID tag with a tiny chip can be fixed in a product, under your pets skin, even under your own skin. Passive RFID tags have no energy source-batteries because they do not need it. The energy comes from the reader, a scanning device, that sends out energy (for example, radio waves) that starts up the tag immediately.Such a tag carries information specific to that object, and the data can be updated. Already, RFID technology is used for recognizing each car or truck on the road and it might appear in your passport. Doctors can put a tiny chip under the skin that will help locate and obtain a patients medical records. At a nightclub in Paris or in New York the same chip gets you into the VIP (very important person) section and pays for the bill with the wave of an arm.Take a step back:10 or 12 years ago,you would have heard about the coming age of computing. One example always seemed to surface: Your refrigerator would know when you needed to buy more milk. The concept was that computer chips could be put everywhere and send information in a smart network that would make ordinary life simpler.RFID tags are a small part of this phenomenon. “The world is going to be a loosely coupled set of individual small devices, connected wirelessly,” predicts Dr.J.Reich. Human right supporters are nervous about the possibilities of such technology. It goes too far tracking school kids through RFID tags, they say. We imagine a world in which a beer company could find out not only when you bought a beer but also when you drank it. And how many beers. Accompanied by how many biscuits.When Marconi invented radio, he thought it would be used for ship-to-shore communication. Not for pop music. Who knows how RFID and related technologies will be used in the future. Heres a wild guess: Not for buying milk.41. The article is intended to .A. warn people of the possible risks in adopting RFID technologyB. explain the benefits brought about by RFID technologyC. convince people of the uses of RFID technologyD. predict the applications of RFID technology42. We know from the passage that with the help of RFID tags, people .A. will have no trouble getting data about othersB. will have more energy for conversationC. will have more time to make friendsD. wont feel shy at parties any longer43. Passive RFID tags chiefly consist of .A. scanning devicesB. radio wavesC. batteriesD. chips44. Why are some people worried about RFID technology?A. Because children will be tracked by strangers.B. Because market competition will become more fierce.C. Because their private lives will be greatly affected. D. Because customers will be forced to buy more products.45. The last paragraph implies that RFID technology .A. will not be used for such matters as buying milkB. will be widely used, including for buying milkC. will be limited to communication usesD. will probably be used for pop music答案及解析本文主要讲述的是一项新技术RFID的应用及它的前景。41. D 主旨大意题。通读全文得知。42. A 细节理解题。根据第一段“Fortunately,youve got a thing that sends outand the time available for meeting-whatever”,可推知选A。43. D 细节理解题。根据第三段“An RFID tag with a tiny chip can be fixed Passive RFID tags have no energy source-batteries because they do not need it”,可知选D。44. C 细节理解题。根据第六段“Human right supporters are nervousIt goes too far tracking Accompanied by how many biscuits”可知选C。45. B 推理推断题。根据最后一段提到的Marconi在发明收音机时只想应用在轮船与陆地沿岸的交流沟通,没想到应用在流行音乐上,因而谁知道RFID及相关技术在未来将怎样使用,可能会用在买牛奶的问题上。BIt is difficult for doctors to help a person with a damaged brain. Without enough blood, the brain lives for only three to five minutes. More often the doctors cant fix the damage. Sometimes they are afraid to try something to help because it is dangerous to work on the brain. The doctors might make the person worse if he operates on the brain.Dr. Robert White, a famous professor and doctor, thinks he knows a way to help. He thinks doctors should make the brain very cold. If it is very cold, the brain can live without blood for 30 minutes. This gives the doctor a longer time to do something for the brain.Dr. White tried his idea on 13 monkeys. First he taught them to do different jobs, then he operated on them. He made the monkeys blood back to the monkeys brains. When the brains temperature was 10, Dr. White stopped the blood to the brain. After 30 minutes he turned the blood back on. He warmed the blood again. After their operations the monkeys were like they had been before. They were healthy and busy. Each one could still do the jobs the doctor had taught them.46. The biggest difficulty in operating on the damaged brain is that .A. the time is too short for doctorsB. the patients are often too nervousC. the damage is extremely hard to fixD. the blood-cooling machine might break down47. The brain operation was made possible mainly by .A. taking the blood out of the brainB. trying the operation on monkeys firstC. having the blood go through a machineD. lowering the brains temperature48. With Dr. Whites new idea, the operation on the damaged brain .A. can last as long as 30 minutesB. can keep the brains blood warmC. can keep the patients brain healthyD. can help monkeys do different jobs49. What is the right order of the steps in the operations?A. send the cooled back to the brainB. stop the blood to the brainC. have the blood cooled downD. operate on the brainA. a, b, c, dB. c, a, b, dC. c, b, d, aD. b, c, d, a50. Which of the following is not true?A. If there isnt enough blood, the brain can live for only three to five minutes.B. If the brain is very cold, it can live without blood for half an hour.C. Dr. White tried his idea for thirteen times.D. After their operations, the monkeys were healthy and busy again.答案及解析本文主要讲述的是医生不断探索如何给受伤的脑部做手术的事。46. A 细节理解题。根据第一段“It is difficult for doctors to help a person. the brain lives for only three to five minutes”,可知选A。47. D 细节理解题。从“If it is very cold,the brain can live without blood for 30 minutes”可知。48. A 细节理解题。根据第二段内容可知选A。49. B 细节理解题。根据最后一段第三句至第九句可推知选B。50. C 细节理解题。从第三段内容可知C项说法是没有根据的。CThe traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again. In a victory of green business that is certain to appeal to environmentally-aware music-lovers, a design student is to receive financial support to produce eco-friendly tents made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home.Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000 abandoned tents at the end of events each year. For his final year project at the University of the West of England, James Dunlop came up with a material that can be recycled. And to cope with the British summer, the cardboard has been made waterproof.Taking inspiration from a Japanese architect, who has used cardboard to make big buildings including churches, Mr. Dunlop used cardboard material for his tents, which he called Myhabs.The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr. Dunlop graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a business.To raise money for the idea, he toured the citys private companies which fund new business and found a supporter in the finance group Mint. He introduced his idea to four of Mints directors and won their support. Mint has committed around 500,000 to MyHabs and taken a share of 30 per cent in Mr. Dunlops business. The first Myhabs should be tested at festivals this summer, before being marketed fully next year.Mr. Dunlop said that the design, which accommodates two people, could have other uses, such as for disaster relief and housing for the London Olympics.For music events, the cardboard houses will be ordered online and put up at the sites by the Myhabs team before the festival-goers arrive and removed by the company afterwards. They can be personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior (外部的) advertising space.The biggest festivals attract tens of thousands of participants, with Glastonbury having some 150,000 each year. Altogether there are around 100 annual music festivals where people camp in the UK. The events are becoming increasingly environmentally conscious.51. “Eco-friendly tents” in paragraph 1 refer to tents _. A. economically desirableB. favorable to the environment C. for holding music performancesD. designed for disaster relief52. Mr. Dunlop established his business . A. independently with an interest-free loan from Mint B. with the approval of the Citys administration C. in partnership with a finance group D. with the help of a Japanese architect53. It is implied in the passage that _. A. the weather in the UK is changeable in summer B. most performances at British festivals are given in the open air C. the cardboard tents produced by Mr. Dunlop can be user-tailoredD. cardboard tents can be easily put up and removed by users.54. The passage is mainly concerned with .A. an attempt at developing recyclable tentsB. some efforts at making full use of cardboardsC. an unusual success of a graduation project D. the effects of using cardboard tents on music festivals55. Which of the following would be the best title for the text?A. Dont Use Tents AgainB. The Advantages of TentsC. How to Produce TentsD. The Development of Recyclable Tents答案及解析本文主要介绍开发和使用可再利用的帐篷。51. B 词义猜测题。根据第一段最后一句可知,eco-friendly tents是用纸板做,在乐队和人群离开回家后,可以重复使用的,显然是对环境有利的。另外,根据eco-friendly的构成也可猜出其含义为“环境友好的”,上文environmentally-ware(有环境意识的)也有提示作用。52. C 细节理解题。根据第五段内容可知,Mr. Dunlop与财团Mint为合作关系,Mint财团为其MyHabs项目提供50万英镑的资金支持,Mr. Dunlop提供技术并负责实施该项目,作为回报,Mint财团将获得Mr. Dunlop企业的30的股份,故选C。A项获得Mint的无息贷款,显然错。Mr. Dunlop寻求的是the Citys private companies 的支持,而非城市管理部门的批准,B错。他的创意是受到日本建筑师的启发,而非得到其帮助,D错。53. C 推理判断题。倒数第二段最后一句“They can be personalized暗示可以根据用户的要求裁剪式样。根据第二段最后一句可推知英国夏季多雨,但不能推出changeable(易变,多变)的,A错。根据倒数第三段可知,这种帐篷只能睡两个人,显然不是为搭建露天演出棚所用,只是为那些观看节目演出,而又难以承担或不愿支付居住高额旅馆的年轻(学生)野外露宿所用,演出应不是露天,至少不能推出B正确。根据倒数第二段首句,这种帐篷可在网上订购,但该公司将派安装队负责安装和拆除,可见安装和拆除不是很容易,D错。54. A 主旨大意题。文章关注的是开发和使用可再利用的帐篷,A正确。这种帐篷将利用纸板,但这不是根本目的,B错。这种帐篷的确是Mr. Dunlop最后一年的课题,但文章聚集的不是大学生的课题,而且该项目尚不能说取得了成功,还有待实践去检验,C错。现在尚只是使用,效果如何尚是未知,D错。55. D 主旨大意题。纵览全文得知,文章讲的是开发和使用可再利用的帐篷问题,所以D正确。第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。以下是六款手机的介绍:A. Nokia-6010Price: 24.99 Color display: Yes Wireless Internet ready: YesDigital camera: No 2-way text messaging: Yes Talk time: Up to 330 minutesStandby time: Up to 240 hoursWeight: 5.08 ouncesDimensions: 4.68”1.97”0.90”Games: Backgammon, Bowling, Air glide, and Sky diver plus downloadable Java gamesB. Motorola-C650 (Camera phone)Price: 99.99 Color display: YesWireless Internet ready: YesDigital camera: Yes2-way text messaging: YesTalk time: Up to 210 minutesStandby time: Up to 215 hoursWeight: 3.10 ouncesGames: Downloadable gamesC. Samsung-V1660 on Sprint PCSPrice: FreeColor display: YesWireless Internet ready: Yes2-way text messaging: YesTalk time: Up to 204 minutesStandby time: Up to 168 hoursWeight: 3.54 ouncesMemory locations: 200 entry phonebookD. Motorola-SLVR-L7Price: 206.4Color display: YesWireless Internet ready: YesDigital camera: Yes2-way text messaging: YesTalk time: Up to 450 minutesStandby time: Up to 345 hoursWeight: 3.39 ouncesDimensions: 4.45”1.93”0.45”Games: Enjoy pre-loaded J2ME games or downloadable gamesE. Nokia-8010Price: 124.99Color display: YesWireless Internet ready: YesDigital camera: No2-way text messaging: YesTalk time: Up to 330 minutesStandby time: Up to 240 hoursWeight: 4.08 ouncesDimensions: 3.68”1.27”0.70”Games: Downloadable gamesF. Kyocera-SE47 slider on venison wirelessPrice: 149.99Color display: YesWireless Internet ready: YesDigital camera: No2-way text messaging: YesTalk time: Up to 210 minutesStandby time: Up to 100 hoursWeight: 3.39 ounces Memory locations: 200 entry phonebook阅读下面信息介绍,选出符合各人需求的最佳款式的手机。56. Susan is at a middle school. Her parents want to buy her a cheaper cell phone without games installed.57. Mike intends to buy a phone with longer talk time and standby time and it must not be expensive.58. Jane is at college. She would like to buy a phone which can slide the face up to make a call, and slide it down when youre done and it has to be light.59. George would like to have a cheaper phone with digital camera.60. Tom only buys Nokia. He lost one and he wants to buy another which is smaller. 购机者 手机款式56. Susan A. Nokia-601057. Mike B. Motorola-C650(Camera phone)58. Jane C. Samsung-V1660 on Sprint PCS59. GeorgeD. Motorala-SLVR-L760. Tom E. Nokia-8010F. Kyocera-SE47 slider on venison wireless答案及解析 手机款式介绍购买手机者56. C 关键词:a cheaper cellphone without games installed。57. A 关键词:with longer talk time and standby time,not be expensive。58. F 关键词:slide the face up,slide it down,to be light。59. B 关键词:cheaper,with digital camera。60. E 关键词:Nokia,smaller。IV 写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分)写作内容假设你校举办看图征文活动,题目为“How to Protect Our Eyesight”。请你用英语写一篇短文,指出图中所反映的现象,并从阅读时间、光线、眼睛保健及睡眠等方面,谈谈保护视力的具体方法。写作要求1. 只能使用5个句子表达全部内容;2. 文章开头已为你写好,不计入句子总数。3. 参考词汇:近视 short-sighted评分标准句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。参考范文How to Protect Our EyesightAs we can see, most of the students in the picture are wearing glasses. Protecting our eyesight is not only a personal concern but also a public one. So its important for us to do something to protect our eyes.Firstly, we should take a break every hour during our study and read in good light but not in the sun. Secondly, we must do eye exercises regularly to relax our eyes and

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论