2015-2016学年高中英语 Unit5 Rhythm Section 知能演练 北师大版必修_第1页
2015-2016学年高中英语 Unit5 Rhythm Section 知能演练 北师大版必修_第2页
2015-2016学年高中英语 Unit5 Rhythm Section 知能演练 北师大版必修_第3页
2015-2016学年高中英语 Unit5 Rhythm Section 知能演练 北师大版必修_第4页
2015-2016学年高中英语 Unit5 Rhythm Section 知能演练 北师大版必修_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit5 Rhythm Section .品句填词1All on the plane were killed,_(include) the pilot.2Problems _ this type are not included.3The ancient garden in China is unique _ the world.4His _(react) on this matter is unexpected.5Ill bear full _(responsible) for the consequences.6You were wrong to take the car without

2、 _(permit)7The girl who is _(dress) in red is my girlfriend.8It was Stephen who first told her that the man _(refer) to was a specialist.9We last saw the boy _(play) nearby the river bank.10If you dont leave,youll see the problem _(settle) by us.答案:1.including2.of3.to4.reaction5.responsibility6.perm

3、ission7.dressed8.referred9.playing10.settled.阅读理解Read the advertisements carefully.Then answer the questions that follow.FLORIST WANTED!Are you a creative and trained florist with at least two years of experience?Then this may be just what you are hunting.The citys leading Florist Artist Studio need

4、s another parttime member on their wedding team.Please phone 60987888 now!WE NEED OFFICE CLEANERS!Three people are required for professional cleaning in the CBD area.Working hours from 5:00 pm on Mondays,Wednesdays & Fridays.Approximately five hours per shift.A good record is necessary.Experience pr

5、eferred.Phone 63457843 now.WANT TO WORK AS A DENTAL NURSE?This is an exciting opportunity for a qualified dental nurse with a confident and cheerful personality to work in the School Dental Health Schema.You must be able to get along well with children because work involves talking to group about de

6、ntal health practices.For further information,visit our website at schooldentalservicesgov.sg.And fax your resume to 62344567.INTERESTED IN CHILDCARE?Qualified person or preschool teacher needed for busy childcare center,south of the river.Fulltime work guaranteed.Immediate start necessary.The candi

7、date must be able to work as a cooperative team member.Phone 63452345 for an interview and fax resume to 63452345.【解题导语】本文介绍的是4则广告,都是招聘工作人员,并提出了相关的招聘细节要求。1You may find the advertisements above_Ain a store windowBin a school magazineCin a newspaperDon a company noticeboard解析:选C。推理判断题。本文介绍的是4则招聘广告,那么最

8、有可能是在地方的报纸上的,广告通常都是登在报纸上,故C正确。2The position of a(n)_is a parttime job.AfloristBartistCpreschool teacher Ddental nurse解析:选A。细节理解题。根据第一部分中的The citys leading Florist Artist Studio needs another parttime member on their wedding team.说明Florist是一种兼职工作,故A正确。3Which of the following is the most important for

9、 the childcare job?AChild food cooking skills.BChildcare experience and outgoing.CThe ability to start work in 2 weeks.DThe ability to work well with other people.解析:选D。细节理解题。根据最后一则广告中的The candidate must be able to work as a cooperative team member.说明合作能力是最重要的,故D正确。4The office cleaners will be requi

10、red to work about_hours a week.A5 B10C15 D20解析:选C。计算题。根据第二则广告中的on Mondays,Wednesdays & Fridays.Approximately five hours per shift.说明一周工作3天,每天5小时,那么一周总共15小时。故C正确。.完形填空Each of us fails from time to time.If we are wise,we accept these failures as a_1_part of the learning process.But all too often as pa

11、rents and teachers we disallow this_2_right to our children.When I see a child_3_to this kind of pressure,I think of Donnie.Donnie was my youngest third grader.His_4_of failure kept him from classroom games that other children enjoyed.He_5_answered questionshe might be wrong.I tried my best to build

12、 his_6_But nothing changed until midterm,when Mary Anne,a student teacher,was assigned(安排)to our classroom. She was young and pretty,and she loved children.My pupils,Donnie included,_7_her.One morning,we were working math problems at the chalkboard.Donnie had_8_the problems with painstaking neatness

13、.Pleased with his progress,I_9_the children with Mary Anne and went for art materials.When I returned,Donnie was in_10_Hed missed the third problem. My student teacher looked at me in despair.Suddenly her face_11_From the desk we shared,she got a container filled with pencils.“Look,Donnie,”she said,

14、kneeling beside him and gently_12_the tear stained face from his arms. “Ive got something to_13_you.”She removed the pencils,one at a time,and placed them on his desk. “See these_14_,Donnie,”she continued.“They belong to Mrs.Lindstrom and me.See how the erasers are_15_?Thats because we make mistakes

15、,too.But we erase the mistakes and try again.Thats what you_16_learn to do,too.”She kissed him and stood up.“Here,”she said,“Ill leave one of these pencils on_17_desk so youll remember that everybody makes mistakes,_18_teachers.”Donnie looked up with love in his eyes and a smile. The pencil became D

16、onnies_19_possession.That,together with Mary Annes frequent encouragement,gradually_20_him that its all right to make mistakesas long as you erase them and try again.【解题导语】文章首先通过议论来说明犯错误是人们学习过程中的必要部分,但老师和家长往往剥夺孩子犯错误的权利,导致孩子害怕犯错误。然后,通过具体事例说明应如何对待犯错误的孩子,怎样鼓励他们,培养他们的自信心。1A.small Bbasic Cnecessary Dlarg

17、e解析:选C。犯错误应该是人们学习过程中“必要的”部分。2A.correct Bsame Cimportant Dnatural解析:选B。大人有犯错误的权利,孩子也应该拥有“同样的”权利。3A.suffering Bobject Cfall Dsubject解析:选D。(be)subject to为习惯表达,意为“容易受的影响,容易遭受”。4A.fear Blesson Cchance Dsense解析:选A。由后文得出,Donnie“害怕”犯错误。5A.always Boften Cnever Dseldom解析:选D。由上下文的逻辑关系得出,因为Donnie害怕犯错误,所以“很少”回答问

18、题。never太绝对。6A.selfprotection BselfimprovementCselfconfidence Dselflearning解析:选C。作为老师,“我”应该是尽力建立他的“自信”。7A.respected BdislikedCavoided Dminded解析:选A。这位见习老师如此可爱,关爱学生,当然受到学生的“尊敬”。8A.worked out BcopiedCgone over Dlearned解析:选B。从后面Donnie漏掉了第三题以及他数学判断能力不好,此处选“抄”下了数学题符合逻辑。9A.left BofferedCmissed Dparted解析:选A。

19、“我”对Donnie的进步感到满意,因此把学生交给见习老师Mary Anne。leave sb.with为固定结构,意为“把某人托付给”。10A.surprise BastonishmentCanger Dtears解析:选D。后面有Donnie泪流满面的提示。11A.darkened BbrightenedCpulled Dloosened解析:选B。Mary Anne眼前一“亮”,说明她有了一个好主意。12A.lifting Bpicking Cholding Dpushing解析:选A。Mary Anne为了鼓励和安慰Donnie,轻轻地“托起”了他的头。13A.help Bshow C

20、reward Dpromise解析:选B。从后面Mary Anne所做的动作判断,她想通过形象的方式向Donnie“展示”犯错误是很自然的事情。14A.pencils BmistakesCmarks Dcontainers解析:选A。Mary Anne以“铅笔”和“橡皮”为例说明犯错误的普遍性。15A.used Bbuilt Cworn Ddamaged解析:选C。在具体的语境中考查形容词的运用。橡皮经常用来“擦”写错的东西,因此是“磨损”了。be worn当“破损”讲。16A.may Bmust Cwill Dcan解析:选B。must说明人的观点和建议,符合题意。17A.my Bsomeo

21、nesCthe teachers Dyour解析:选D。从后面看Mary Anne把一支铅笔放在了Donnie的桌子上,给他以鼓励和启示。18A.still Balso Ceven Dnot解析:选C。even表示程度更进一步,符合逻辑。“甚至”老师也经常犯错误。19A.prized Bown Ckept Dexpected解析:选D。Mary Anne留给Donnie铅笔的目的是鼓励他不惧怕犯错误,因此,这支铅笔就是被予以期望的物品。20A.warned BinformedCpersuaded Dreminded解析:选C。Mary Anne通过形象、浅显的方式最终“说服”了Donnie,使

22、他摆脱了害怕犯错误的心理阴影。课时作业7(B卷).阅读理解AAs you research music,you will find music that is familiar to you.You will find music which tells of interesting places and exciting things to do.You will find music which expresses feelings that are often your own. Music is an expression of the people.As you research,y

23、ou will find music of people at work and play.You will find music expressing love of the country,love of nature,and love of home. Music is also an expression of the composer(作曲家)The composer expresses his own musical ideas.He studies the materials of music and discovers ways of using them.He looks f

24、or new kinds of musical expression. Music can suggest actions and feelings which we all share.We can enjoy playing and singing music,dancing and listening to the music of the people and the composers of different times and places.1In the first paragraph,the author tells us to _Afind entertainment in

25、 musicBbe friendly to musicCexpress your feelings in musicDdiscover the things and places in music解析:选A。事实细节题。从第一段的“You will find music which tells of interesting places and exciting things to do.”可知选项A正确。2From the second paragraph,we know that _Aif we love music,we will love the country,nature and

26、homeBmusic sings of the country,nature and homeCyou may listen to music at work or at partyDmusic can express how people live,work and think解析:选D。推理判断题。第二段第一句是总述,后几句是分述,通过总结段意可知答案为D项。B项只是细节之一。3By means of music,the composer wishes that _Ayou would study with themByou would share his feelings and ide

27、asCyou would express your own feelingsDyou would help discover ways of using music and new kinds of musical expression解析:选B。推理判断题。从第三段可知作曲家通过音乐表达自己的感受,当然希望你能与他产生共鸣,接受他的音乐,因而选B项。4Which of the following statements is NOT true?Music expresses _Athe feelings of our ownBpeoples love of their countryCthe

28、composers feelingsDpeoples musical ideas解析:选D。事实细节题。从第三段的“The composer expresses his own musical ideas.”可知音乐是表达作曲家的音乐观点,而不是人们的音乐观点,因而选D项。BMainland couples who give birth to a second child in Hong Kong will be fined for breaking the family planning policy,a senior official has warned.As more women fl

29、ock to Hong Kong to give birth to their second child,Zhang Feng,family planning department director of Guangdong Province,stressed that this violated Chinas policies.“And those who are government employees will even be dismissed from their posts.”he said. “ It doesnt matter if they give birth to the

30、ir second child on the mainland or in other countries and regions,they have violated the countrys policies and the provinces regulations” He said that some families had been punished in the past few months after having a second child in Hong Kong,but gave no details. Zhang made his remarks when a Ho

31、ng Kong newspaper carried a controversial( 有争议的 ) notice claiming residents medical services had been affected by the growing number of mainland women who arrive in the city to give birth and gain fight of abode( 居住) there.According to statistics revealed by Hong Kong Special Administrative Region g

32、overnment,about 88,000 babies were born in Hong Kong,but more than 41,000 or 47 percent,were to mainland couples,including a large number from Guangdong.Hong Kong has limited the number of mainland women permitted to give birth in the city at 34,000 this year.The issue also has caused calls for an a

33、mendment(修正)to Hong Kongs Basic Law so that babies born to mainland women are no longer granted permanent fight of abode.“I support Hong Kong governments decision to reduce or limit the number for mainland women giving birth in Hong Kong.”Zhang said.China introduced its family planning policy in 197

34、9 to limit births in the worlds most populous nation,although the rules have been relaxed in recent years.【解题导语】文章介绍很多大陆的妇女到香港生二胎,为了躲避计划生育政策的惩罚,现在香港考虑禁止内地孕妇到公立医院分娩,这项措施会引起香港基本法的修正,也得到很多人的赞同。5Which of the following is TRUE?AThose who give birth to a second child in Hong Kong will be fined.BMany gover

35、nment employees have been dismissed from their posts.CZhang Feng is family planning department director of Guangdong Province.DIt doesnt matter if they give birth to their second child on the mainland.解析:选C。细节理解题。从第二段的句子:Zhang Feng,family planning department director of Guangdong Province,可知Zhang Fe

36、ng 是广东省计划生育办的主任,选C。6What does the word “violated” mean in the second paragraph?Awent againstBwas obeyed Cwas for Dwas dismissed解析:选A。词义猜测题。从第三段的句子:“It doesnt matter if they give birth to their second child on the mainland or in other countries and regions,they have violated the countrys policies and

37、 the provinces regulations”可知在大陆和其他国家地区生二胎都是违反国家的计划生育的,violate是go against的意思,选A。7Zhang Feng said that_Afew families had been punished after having a second child in ChinaBabout 88,000 babies were born in Hong KongCthe residents medical services in Hong Kong had been affectedDhe agreed to reduce or l

38、imit the number for mainland women giving birth in Hong Kong解析:选D。细节理解题。从倒数第二段“I support Hong Kong governments decision to reduce or limit the number for mainland women giving birth in Hong Kong.”Zhang said.可知Zhang Feng赞同香港减少限制大陆妇女到香港生孩子的数量,选D。8From the passage we can infer_Amost of the babies born in Hong Kong belonged to mainland couplesBthe number of mainland women permitted to give birth in Hong Kong has been reducedCbabies born to mainland women in Hong Kong cant get permanent right of abode nowDthe family planning policy in China is as strict as before解析:选B。细节理解题。

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论