【KS5U解析】山东省威海市2019-2020学年高一下学期期末考试英语试卷 Word版含解析_第1页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高一英语本试卷共10页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1. 答卷前,务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考试号填写在答题卡上。2. 选择题,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。笔答题,用0.5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡上。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面

2、5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. when will the bus leave?a. at 8:00. b. at 8:15. c. at 8:30.2. what might the man be?a. a reporter. b. an athlete. c. a fisherman.3. what does the man mean?a. he has been looking forward to spring.b. he has

3、 been waiting for winter sales.c. he will clean the gloves and boots.4. whats the matter with the woman?a. she cant reach a specialist.b. she worries about her exam.c. something is wrong with her eyes.5. where does this conversation most probably take place?a. at an airport. b. in a hospital. c. at

4、a seaport.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. whom is the man calling?a. an account manager.b. a medical emergency center.c. an electricity service company.7. when will th

5、e engineer visit the man?a. on wednesday morning. b. on wednesday afternoon. c. at 2 pm this afternoon.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. who is sue walter?a. a radio hostess. b. a judge in court. c. a business manager.9. in sues eyes, what is the best part about her job?a. helping people.b. getting satisfying pa

6、y.c. having a voice in decision-making.10. what does sue think happiness is?a enjoying simple gifts. b. sharing with others. c. having moments of relief.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. in what way are these climbers special?a. theyre all disabled. b. theyre all tall guys. c. theyre all africans.12. why did t

7、hey choose to conquer(征服) mount kilimanjaro?a. to view the rare beauty. b. to set a special record. c. to prove the human spirit.13. how long did the adventure last?a. 30 days. b. 13 days. c. 5 days.听下面一段对话,回答第14至第17题。14. what is alan doing?a. selling all sorts of cards. b. sorting out the rubbish.

8、c. tearing open the package.15. who recycles empty glass bottles?a. lisa. b. clive. c. becky.16. what does mark recycle?a. his comics(连环画). b. his old clothes. c. his metal things.17. why do they recycle things?a. to save money. b. to protect the planet. c. to make some room.听下面一段独白,回答第18至第20题。18. w

9、hose request is the company responding to?a. the supervisor. b. the manager. c. the president.19. which action will not be taken by the davis company to save energy?a. to turn off lights when leaving.b. to do office cleaning after work.c. to wear warm clothes in winter.20. the employees are encourag

10、ed to contact their supervisors when _a. they have a complaint.b. their offices become too cold.c. they have energy saving suggestions.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a1 it happens countless times a day. a flowers bright color and the smell of sw

11、eet nectar (花蜜) attract a bee. the bee stops by for a quick taste and small grains of pollen (the powder produced by a flower) stick to its body. the bee then travels to another flower of the same type and leaves the pollen as it has another meal. this is an example of animal pollination (授粉) a proc

12、ess extremely important to plant reproduction.2 its not only plants that depend on animal pollination humans do, too. worldwide, nearly a thousand plants that we grow for food, spices, clothing fibers, and medicine depend on it. if pollination suddenly stopped, we would have no apples, tomatoes, cof

13、fee, and many other goods.3 this important process is carried out by more than 200,000 different animal species known as pollinators. flies and beetles - the original pollinators - date back 130 million years to the first flowering plants. birds, butterflies, and ants also do their part. even nonfly

14、ing mammals help out: monkeys tear open flowers with their hands, accidentally spreading pollen into the air and onto their fur.4 pollinators are therefore important, but they are also at risk. climate change, habitat loss, and invasive predators (入侵捕食者) all threaten them. the united states, for exa

15、mple, has lost over 50 percent of its honeybees over the past ten years. a serious threat facing bees is colony collapse disorder, when worker bees mysteriously disappear from their colony. scientists are still trying to identify its cause.5 there is a quote attributed to einstein that if bees ever

16、disappeared, man would only have four years left to live. whether thats true or not does not really matter, says wildlife photographer louie schwartzberg: the key point is that there is a real danger. “the healthiest food we need to eat,” he says, “would disappear without pollinating plants. its pre

17、tty serious.”1. what might be left on flower b, as is shown in the picture?a. nectar.b. pollen.c. leaves.d. fur.2. what can be inferred from the text?a. pollination means a lot to fruits and grains.b. nearly a thousand plants depend on pollination.c. monkeys are the only nonflying mammal pollinators

18、.d. there are more than 20,000 different species of pollinators.3. what threat are honeybees faced with?a. climate change.b. habitat loss.c. invasive predators.d. colony collapse disorder.4. what does the underlined “a real danger” in the last paragraph refer to?a. bees are disappearing.b. humans ca

19、n only survive 4 years.c. food shortage is serious.d. no pollinating plants, no healthy food.5. which might be the best title?a. the importance of pollinatorsb. the creator of naturec. the wonder of reproductiond. the secret life of bees【答案】1. b 2. a 3. d 4. d 5. a【解析】这是一篇说明文。文章讲述了授粉者对世界的重要性。【1题详解】细

20、节理解题。由第一段中的“he bee stops by for a quick taste and small grains of pollen (the powder produced by a flower) stick to its body. the bee then travels to another flower of the same type and leaves the pollen as it has another meal.”(蜜蜂停下来快速尝一尝,小粒花粉(花朵产生的粉末)黏在的身体上。然后蜜蜂跑到另一朵花上,在吃另一顿饭时留下花粉。)可知蜜蜂在花朵a上沾到花粉,又

21、跑到花朵b上,会在花朵b上留下花粉。故选b项。【2题详解】推理判断题。由第二段中的“worldwide, nearly a thousand plants that we grow for food, spices, clothing fibers, and medicine depend on it. if pollination suddenly stopped, we would have no apples, tomatoes, coffee, and many other goods.”(在世界范围内,我们种植的用于食品、香料、服装纤维和医药的近千种植物都依赖于授粉。如果授粉突然停止

22、,我们就没有苹果、西红柿、咖啡和其他许多商品。)可推断出授粉对水果和谷物有很大的意义。故选a项。【3题详解】细节理解题。由第四段中的“a serious threat facing bees is colony collapse disorder, when worker bees mysteriously disappear from their colony.”(蜜蜂面临的一个严重威胁是蜂群崩溃失调,工蜂会神秘地从蜂群中消失。)可知蜜蜂面临蜂群崩溃失调的威胁。故选d项。【4题详解】词句猜测题。由第五段中的“whether thats true or not does not really

23、matter, says wildlife photographer louie schwartzberg: the key point is that there is a real danger. “the healthiest food we need to eat,” he says, “would disappear without pollinating plants. its pretty serious.”(野生动物摄影师路易施瓦茨伯格说:不管那是真是假并不重要,关键是存在真正的危险。“我们需要吃的最健康的食物,”他说,“如果不给植物授粉,它们就会消失。这很严重。”),可知,a

24、 real danger(真正的危险)指的是“没有授粉植物,没有健康的食物”。故选d项。【5题详解】主旨大意题。由第二段首句“its not only plants that depend on animal pollination humans do, too.”(赖动物授粉的不仅是植物,人类也是。)第四段首句“pollinators are therefore important, but they are also at risk.”(因此,传粉者很重要,但它们也处于危险之中。)和第五段“there is a quote attributed to einstein that if be

25、es ever disappeared, man would only have four years left to live. whether thats true or not does not really matter, says wildlife photographer louie schwartzberg: the key point is that there is a real danger. “the healthiest food we need to eat,” he says, “would disappear without pollinating plants.

26、 its pretty serious.”(爱因斯坦有句名言,如果蜜蜂消失了,人类只剩下四年的寿命。野生动物摄影师路易施瓦茨伯格说:关键是存在真正的危险。“我们需要吃的最健康的食物,”他说,“如果不给植物授粉,它们就会消失。这很严重。”)可推断出文章讲的是授粉者的重要性。所以这篇文章最好的题目是“授粉者的重要性”。故选a项。b1 in 1856, a british survey team measured the height of qomolangma with the result of 8,840 meters above sea level. however, the exact m

27、easurement has never been settled. in 1955, the figure was adjusted by an indian survey team to 8,848 meters, and later to 8,850 meters according to a us team in 1999. and in 2005, a chinese team gained a height of 8,844 meters, but that result wasnt widely accepted either.2 on may 6, 2020, a 30-mem

28、ber chinese survey team, equipped with the latest technology, including a global navigation satellite system receiver and a radar to measure the mountains snow cap, is determined to settle the dispute (争议).3 but measuring qomolangma is no easy task. the average air temperature there is -29 and hurri

29、cane-like winds blow all the time. according to li guopeng, leader of the no.1 geodetic survey team of chinas ministry of natural resources, despite advanced technologies we now have the likes of robots and drones its uncertain that they can operate smoothly under extreme conditions, which is why se

30、nding human experts to the peak is still necessary to ensure a precise reading.4 but _5 the truth is that measuring the height of qomolangma is much more than just getting that one particular number. mount qomolangma is the perfect window for observing crustal (地壳的) movements. tiny changes to the pe

31、aks height can indicate whether the two plates, the eurasian plate and the indian plate, are heading toward or away from each other. the survey team will also get firsthand information about the condition of the snow and other natural materials at the top, which could be an indicator of climate chan

32、ge on the tibet-qinghai plateau.6 it might be true that settling a dispute was the driving force for continued exploration, but the good thing is that we always end up discovering so much more.6. what is paragraph 1 mainly about?a. the importance of qomolangma.b. the dispute of qomolangmas height.c

33、the difficulty in measuring qomolangma.d. the change of qomolangmas height.7. what does li guopeng think of the new devices they carried?a. they can read and deal with the results precisely.b. they might break down under unusual conditions.c. they are the latest advanced technology in the world.d. t

34、hey will work properly without humans instructions.8. which of the following is best for the blank in the text?a. what is the process of chinas measurement?b. how is the latest technology used for the research?c does a tiny difference really matter for a huge mountain?d. do extreme conditions actual

35、ly affect the measurement?9. what is to be discovered through the exact height of qomolangma?a. the depth of snowcap.b. the diversity of natural materials.c. the state of crustal movements.d. the change of worldwide climate.10. what is the writers purpose in writing the text?a. to recommend a good w

36、ay to settle a dispute.b. to show the history of measuring qomolangma.c. to advertise chinas latest advanced technology.d. to stress the value of chinas latest exploration in qomolangma.【答案】6. b 7. b 8. c 9. c 10. d【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,世界各国关于珠穆朗玛峰的高度未达到广泛共识,中国正努力得出它的确切高度。【6题详解】主旨大意题。由第一段“in 1856, a bri

37、tish survey team measured the height of qomolangma with the result of 8,840 meters above sea level. however, the exact measurement has never been settled. in 1955, the figure was adjusted by an indian survey team to 8,848 meters, and later to 8,850 meters according to a us team in 1999. and in 2005,

38、 a chinese team gained a height of 8,844 meters, but that result wasnt widely accepted either.”(856年,一个英国测量队测量了珠穆朗玛峰的高度,结果是海拔8840米。然而,确切的测量一直没有确定。1955年,印度的一个调查小组将这一数字调整为8848米,1999年美国的一个调查小组将这一数字调整为8850米。2005年,一支中国队获得了8844米的高度,但这个结果也没有被广泛接受。),可知本段主要讲珠穆朗玛峰海拔高度之争。故选b项。【7题详解】推理判断题。由第三段中的“according to li

39、 guopeng, leader of the no.1 geodetic survey team of chinas ministry of natural resources, despite advanced technologies we now have the likes of robots and drones its uncertain that they can operate smoothly under extreme conditions, which is why sending human experts to the peak is still necessary

40、 to ensure a precise reading.”(据中国自然资源部第一大地测量队领队李国鹏说,尽管我们现在拥有先进的技术,比如机器人和无人机,但在极端条件下它们能否平稳运行还不确定,这就是为什么派人类专家到山顶上仍然有必要确保精确的读数的原因。),可知新设备能否平稳运行还不确定,可推断出新设备可能会在异常情况下发生故障。故选b项。【8题详解】推理判断题。由第五段“the truth is that measuring the height of qomolangma is much more than just getting that one particular number.

41、 mount qomolangma is the perfect window for observing crustal (地壳的) movements. tiny changes to the peaks height can indicate whether the two plates, the eurasian plate and the indian plate, are heading toward or away from each other. the survey team will also get firsthand information about the cond

42、ition of the snow and other natural materials at the top, which could be an indicator of climate change on the tibet-qinghai plateau.”(事实上,测量珠穆朗玛峰的高度不仅仅是得到一个特定的数字。珠穆朗玛峰是观察地壳运动的最佳窗口。峰顶高度的微小变化可以表明欧亚板块和印度板块这两个板块是走向还是远离彼此。调查组还将获得有关山顶积雪和其他自然物质状况的第一手资料,这些资料可能是青藏高原气候变化的一个指标。),可知第五段解释了珠穆朗玛峰海拔高度测量的重要性,c项“对于一

43、座大山来说,微小的差别真的很重要吗?”承接第五段内容,符合文意。故选c项。【9题详解】细节理解题。由第五段中的“mount qomolangma is the perfect window for observing crustal (地壳的) movements. tiny changes to the peaks height can indicate whether the two plates, the eurasian plate and the indian plate, are heading toward or away from each other.”(珠穆朗玛峰是观察地壳

44、运动的最佳窗口。峰顶高度的微小变化可以表明欧亚板块和印度板块这两个板块是走向还是远离彼此。调查组还将获得有关山顶积雪和其他自然物质状况的第一手资料,这些资料可能是青藏高原气候变化的一个指标。),可知通过珠穆朗玛峰的确切高度可以发现地壳运动的状态。故选c项。【10题详解】推理判断题。第一段讲“珠穆朗玛峰高度之争”,第二三段讲“中国想要解决关于珠穆朗玛峰高度的争端,派出勘测队想要得出珠穆朗玛峰的确切高度”,第四五段讲“珠穆朗玛峰确切海拔高度测量的重要性”,第六段讲“也许解决争端是继续探索的动力,但好在我们最终总能发现更多”,可知全文强调中国想要在珠穆朗玛峰勘探中做出贡献,发现它的价值,d项“强调中

45、国在珠穆朗玛峰最新勘探中的价值”符合文意。故选d项。c1 i was interested in different science fiction ideas and technologies. but there is one theme in science fiction that has always troubled me: when technology subverts (颠覆) its creators.2 ive been involved in dozens of technology projects. i have to admit that seldom in ou

46、r design or business discussions have we spent much time on the possible negative impact of our work on the world. instead, in most cases we just create technology because we see a need, or to solve a problem.3 technology has been responsible for an age of distraction. recently while driving from no

47、rthern new york city to the elmira area, i saw signs saying, “next texting stop is three miles ahead. dont text and drive.” most states have already outlawed texting while driving, and yet we hear almost weekly of traffic accidents caused by drivers tapping on smartphones. i dont believe steve jobs

48、and apple dreamed that the iphone, or smartphones in general, would give rise to this level of distraction.4 in a recent harvard business review piece entitled “liberal arts (人文科学) in the data age,” the author writes about the importance of reconnecting humanism with engineering approach. many of to

49、days engineers have been so focused on creating new technologies that their short term goals risk covering up unintended long-term outcomes. a few companies, such as intel, are forward-thinking enough to include ethics (伦理学) professionals on their staff. at this point all tech companies should start

50、 getting serious about the need to hire people with backgrounds in areas such as psychology and philosophy (哲学).5 my hope is that we can all move a little more in creating technology that is both impactful and thoughtful in its engagement with our lives and the world.11. what inspires people to crea

51、te technologies according to the writer?a. a desire to think and create.b. an interest in technology.c. a need to settle a problem.d. an idea from science fiction.12. why is the example of “texting” mentioned in paragraph 3?a. to tell the arrival of a new age.b. to criticize wrong driving behaviors.

52、c. to stress steve jobs contributions.d. to show negative impact of technology.13. which of the following can best replace “give rise to” in paragraph 3?a. cause.b. resolve.c. confirm.d. permit.14. according to the writer, forward-thinking tech companies should _.a. value liberal arts professionalsb

53、. put huge profits firstc. focus on creating new technologiesd. hire bookish engineers15. what does the writer want to get across to readers?a. the significance of liberal arts.b. less dependence on technology.c. the importance of humanism in technology.d. diverse views on science fiction.【答案】11. c

54、12. d 13. a 14. a 15. c【解析】这是一篇夹叙夹议。文章讲述了,技术给世界带来了改变,也有负面影响,人们应在创造既有影响力又能与我们的生活和世界有关的技术方面多做一点,重视人文主义在技术中的重要性。【11题详解】细节理解题。由第二段尾句“instead, in most cases we just create technology because we see a need, or to solve a problem.”(相反,在大多数情况下,我们创造技术只是因为我们看到了一种需要,或者说是为了解决一个问题。),可知解决问题的需要激发了人们创造技术。故选c项。【12题详

55、解】推理判断题。由第二段中的“ive been involved in dozens of technology projects. i have to admit that seldom in our design or business discussions have we spent much time on the possible negative impact of our work on the world.”(我参与了几十个技术项目。我不得不承认,在我们的设计或商业讨论中,我们很少花太多的时间来探讨我们的工作对世界可能产生的负面影响。),第三段中的“technology ha

56、s been responsible for an age of distraction.”(技术一直是分心时代的罪魁祸首。)和第三段中的“most states have already outlawed texting while driving, and yet we hear almost weekly of traffic accidents caused by drivers tapping on smartphones.”(大多数州已经宣布开车时发短信是违法的,然而我们几乎每周都会听到司机敲击智能手机造成交通事故。),可推断出第三段提到“发短信”的例子是为了显示技术的负面影响。故

57、选d项。【13题详解】短语猜测题。由第三段中的“technology has been responsible for an age of distraction.”(技术一直是分心时代的罪魁祸首。)和第三段中的“most states have already outlawed texting while driving, and yet we hear almost weekly of traffic accidents caused by drivers tapping on smartphones. i dont believe steve jobs and apple dreamed that the iphone, or smartphones in general, would give rise to this level of distraction.”(大多数州已经宣布开车时发短信是违法的,然而我们几乎每周都会听到司机敲击智能手机造成交通事故。我不相信史

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论