




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、河北省秦皇岛市山海关区2016高考英语 信息匹配类和阅读理解练习(9)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项。Millions of sports lovers are sill thinking about one thing-the Winter Olympics in Sochi Russia. close to 2900 men and women competed in the 2014 Winter Games about a month ago.The Olympics brought a lot of attention to Sochi,a ci
2、ty on the black Sea, which is a popular area for vacation travelers. The area is known for its mild winters,with warm to summer.At least $50 billion was spent on the 2014 Winter Games, making it the costliest Olympics in history. Seven billion dollars was spent on the 2010 Winter Games in Vancouver,
3、 Canada. Olympic officials chose Sochi to host the 2014 games almost seven years ago, At that time,Russian President Vladimir Putin said the games would cost about $13 billion. Yet times his estimate. So where did all the money go? Some observers say the high cost is partly the result of security me
4、asures. Brian Jenkins,a terrorism expert from the RAND Corporation,gave the following explanation. There were anywhere between 70 ,000 and 100 , 000 policemen and military troops deployed around the city. The main threat came from separatist and Islamist groups from the North Caucasus, especially fr
5、om Chechnya and Dagestan. One group claimed responsibility for two suicide bombings in Volgograd last December. The attacks killed more than 30 people. The city is only about 600 kilometers away from Sochi. Bruce Hoffman is a terrorism export from Georgetown University in Washington DC. He says the
6、increased security made Sochi a difficult target for terrorists. It is thought that the terrorists intention was to make life difficult for the Russians and to create some sort of incident that would take away the enjoyment.The last Olympians from around the world on Russian soil was in 1980 .That w
7、as a year after Soviet troops invaded Afghanistan. More than sixty countries didnt take part in the Moscow Summer Games to show their anger.1. According to the passage, why did the Sochi Winter Olympics cost so much?A. Because it was held at an area popular for vacation travelers.B. Becauae the Russ
8、ian government wanted to make it the best ever held.C. Because security measures at Sochi were stricter than before.D. Because the original plan was made 7 years before.2. It can be known from the passage that Bruce Hoffman was A. a terrorism expert from the USAB.the writer who wrote this articleC.
9、an athlete who competed in SochiD. a terrorism expert from RAND Corporation3. Which of the following is false? A. Sochi Olympics cost about 4 times as estimated. B. Next winter Olympics will be held in Vancouver. C. Many countries refused. to attend the 1980 Olympics. D.Security is often a problem i
10、n international sport games.4. The terrorists might have attacked Sochi Olympics because A. they wanted to make trouble for the Russians B.they thought Russia shouldnt spend so much on sport C. they thought Putin was not a nice president D. they were not interested in winter sports【参考答案】1-4、CABA 阅读下
11、列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The Cave Crawler mining robotWhy do human beings still risk their lives under ground and doing one of the dirtiest and most dangerous jobs in the world? Its an increasingly urgent question,given the recent high-profile(引人注目的)mining accidents in Sago, W. Va., and Hunti
12、ngton, Utah. A small group of engineers and robotics experts envision(展望)a day in the not-too-distant future when robots and other technology do most of the dangerous mining work.One of the first mining robots was developed five years ago at Carnegie-Mellon Universitys Robotics Institute. It was cal
13、led Groundhog and it looked like a golf cart. It used lasers to “see” in dark tunnels and map abandoned minessome of the most dangerous work in the business. The latest prototype is called Cave Crawler. Its a bit smaller than Groundhog, and even more advanced. It can take photos and video and has se
14、nsors mounted that can detect the presence of dangerous gases. Incredibly, the robot has a real sense of logic. If it comes across an obstacle it gets momentarily confused, it has to think through the process and where to go next, and sometimes it throws a fit just like a real person. The biggest ob
15、stacle, though, is cost. The original research project was federally funded, but that money has dried up, and its not clear where future funding will come from. Partly for that reason, and partly because of advances in safety, mining is not nearly as dangerous as it was in the past. Since 1990, fata
16、lities have declined by 67 percent, and injuries by 51 percent, according to the National Mining Association.Some experts predict that robots in mines will serve much of the same function that they do in the automotive industry. The robots do the most repetitive and dangerous jobs, but dont eliminat
17、e the need for human workers. 1.The latest robot is more advanced than Groundhog mainly because . A. it can map abandoned mines B. the robot has a real sense of logic C. it can see in the dark tunnel D. its a bit smaller than Groundhog2.We can infer from the last paragraph that . A. the mine robots
18、will have a very bright future B. robots in mines will serve much in the automotive industry C. there will be no need for human workers in mines D. robots in mines have a long way to go3. Which of the following can be the best title of this passage?A. High-profile mining accidents in America. B. The
19、 development of robot.C. Could robots replace humans in mines?D. Cave Crawler, the latest robot.【参考答案】BAC阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Every year many students went to the college bookstore to purchase the different textbooks that they need for their classes. Little do these students realize th
20、at, in doing so, they are throwing good money away. It may sound unbelievable but textbooks, in some cases, actually cost as much as, if not more than, college fees.Many people think that college bookstores are the most convenient source for textbooks. Titles are usually kept and students may purcha
21、se new textbooks or choose to buy second-hand books and save money. But the money saved by purchasing second-hand textbooks from college bookstores is small compared to the amount they could save by shopping online.More and more online booksellers have begun selling textbooks at heavily discounted p
22、rices. Online second-hand bookstores are another source for college books as they keep a large number of textbooks, which means sizable savings for students. Students should avoid purchasing their textbooks at the first store that they surf online since there are so many unreal booksellers on the Ne
23、t. Price isnt the only factor to consider when making an online purchase. Students should also consider shopping costs and delivery time when making their decision.Online auctions(拍卖) are another option for students seeking a bargain. This option, however, has its pros and cons. A plus is that stude
24、nts can get incredibly cheap books. One problem is that while online bookstores have a system in place that ensure you receive your order within a reasonable amount of time, with an auction purchase, however, you must depend on the auction sellers timetable. One way that students can really save is
25、by getting books for free. Project Gutenberg is one resource that English majors will find invaluable. Here students can legally download a huge collection of classic novels. In the past students needing help with their studies would often have to spend a lot of money buying expensive study guides.
26、Today that is no longer the case. Cash-strapped students can now visit the website SparkNotes for free downloadable study guides as well as classics. 31. Which of the following is the best title of this passage?A. Learning to Save on TextbooksB. Why Buy TextbooksC.Online Shopping D. Tips for Buying
27、Secondhand Textbooks【答案】A【解析】标题归纳题。本文主要讲在线购书比去学校书店买更节省,最后一段还介绍了一种能免费获得教科书的节省的方法。所以本文主要讲在教科书方面怎样省钱。故选A.32. Which of the following is NOT mentioned as a source to obtain textbooks ?A. College bookstores.B. Online used bookstores.C.Online auctions.D. Second-hand bookstore centres.【答案】D 【解析】细节理解题。第一段讲到A
28、.College bookstores。第三段“Online second-hand bookstores are another source for college books .”提到了B(在线二手书)。第四段讲C.在线拍卖。但始终没提到D。33. The underlined expression “pros and cons” (paragraph 4) is closest in meaning to _.A. professionals and conservativesB. joy and sadnessC.advantages and disadvantagesD. proc
29、esses and conditions【答案】C【解析】词义猜测题。“pros and cons” 指“正反两方面”,即“优点和缺点”。与C意思相同。34. According to the passage, Project Gutenberg is probably _.A. a government project aimed at helping English majorsB. a project to help poor students get free learning materialsC. a website for English majors to get the gu
30、ides from language expertsD.a website for students to get free sources for English learning【答案】D【解析】推理判断题。文章最后一段“Project Gutenberg is one resource that English majors will find invaluable. Here students can legally download a huge collection of classic novels.”说明 “Project Gutenberg”是英语专业学生认为非常贵重的资源,
31、学生可以在这儿合法地下载大量经典小说收藏。因此它是一个学生可以为英语学习获取免费资源的网站。故选D。35. From the passage, we can learn that_.A. the cost of textbooks in college is low compared to the amount spent on tuition B. online auctions are perfect for students seeking text booksC. students should visit many websites before buying their books
32、D.students should consider shopping costs and delivery time above all else when making their buying decision【答案】C【解析】细节理解题。文章第一段“It may sound unbelievable but textbooks, in some cases, actually cost as much as, if not more than, college fees.”说明听起来可能难以置信,但在某些情况下,教科书的费用即使不比大学学费多,也是持平的。故A不对。文章第四段“Onli
33、ne auctions(拍卖) are another option for students seeking a bargain. This option, however, has its pros and cons.”说明在线拍卖也是有利有弊的,而不是完美的。故B错误。第三段“Price isnt the only factor to consider when making an online purchase. Students should also consider shopping costs and delivery time when making their decisi
34、on.”说价格不是网购唯一考虑的因素,学生在做决定之前也要考虑购物成本和交货时间。能看出学生在作出购买决定之前应该首要考虑购物成本和交货时间,但不是首要考虑的。故D错误。第三段“Students should avoid purchasing their textbooks at the first store that they surf online since there are so many unreal booksellers on the Net. ”说明学生应该避免在他们搜索到的第一个店购买教科书,因为网上有太多不真实的书商。所以在买书之前应该看许多网站,故C正确。【湖南省怀化
35、市2014高考英语一模试题】Section B (10 marks)Directions: Read the following passage. Answer the questions according to the information given in the passage. We lived in a very quiet neighborhood. One evening I heard a loud crash in the street. Earlier that evening my wife had asked me to go to the store to get
36、 some soft drinks. It seemed like this would be a good time to let my teenager daughter Holly practice her driving. At dinner my son talked about how much he liked my truck. I enjoyed having it, but I said, “Guy, my heart is not set on that truck. I like it but it is just metal and wont last forever
37、. Never set your heart on anything that wont last.” After hearing the loud noise, the whole family ran outside. My son shouted, “Dad! Dad, Holly crashed your truck.” My heart sank and my mind was flooded with conflicting thoughts. Was anyone hurt? Who else was involved? As I ran to the door, I heard
38、 a voice in my heart say, “Here is a chance to show Holly what you really love. Shell never forget it.” The accident had occurred in my own driveway. Holly had crashed my truck into our other vehicle, the family van (搬运车). In her inexperience, she had confused the brakes and the gas pedal. Holly was
39、 unhurt physically, but when I reached her, she was crying and saying, “Oh, Dad, Im sorry. I know how much you love this truck.” I held her in my arms as she cried. Later that week a friend stopped by and asked what had happened to my truck. I told her the story. Her eyes moistened(湿润) and she said,
40、 “That happened to me when I was a girl. I borrowed my dads car and ran into a log that had fallen across the road. I ruined the car. When I got home my Dad knocked me to the ground and began to kick me.” Over 40 years later, she still felt the pain of that night. It was a deep wound on her soul. I
41、remember how sad Holly was the night and how I comforted her. One day, when Holly thinks back on her life, I want her to know that I love her a thousand times more than any piece of property. I repaired the van, but the dent (凹痕) in my truck is still there today. Every day it reminds me of what real
42、ly matters in my life.【小题1】Why did the father permit his daughter to drive his truck? (No more than 5 words) (2 marks) 【小题2】How did the accident happen? (No more than 11 words) (3 marks) 【小题3】What happened to the authors friend after she ruined her dads car? (No more than 11 words) (2 marks) 【小题4】Wh
43、at does the writer try to tell us according to the passage? (No more than 10 words) (3 marks) 【小题1】细节题:从文章第一段的句子:It seemed like this would be a good time to let my teenager daughter 【四川省资阳市2014模拟】阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意词数要求)。1 Many American fathers have got gifts from
44、their families in honor of Fathers Day. Some men may be hoping for a shiny new grill (烤架) to bring smoky, fiery (燃烧的) happiness to cooking outdoors. More than half of Americans say they cook outdoors throughout the year. But the warmer months bring more people outside. So this is a good time for foo
45、d safety expert to make their efforts to educate the public.2 Disease-control officials say that about one in six Americans get sick from food each year. 130,000 have to go to a hospital for food poisoning. And 3,000 die. Health officials say these numbers usually increase during this time of year as more Americans cook and eat outdoors.3 The United States Department of agriculture started its Meat and Poultry Hotline in 1985. The Meat and Poultry Hotline has expanded its programs to include Spanish language services. Also, people can ask questions through email and
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 黑龙江省哈尔滨师范大学附中2025年高三压轴卷化学试卷含解析
- 医学资料 2021年手外伤的护理与康复演示学习课件
- 护理质量敏感指标
- 安徽省芜湖县一中2025届高三最后一卷化学试卷含解析
- 湖南省岳阳市2025届高三下学期一模考试化学试题含解析
- 护理质量管理情况
- 云南省上海新纪元2024-2025学年高二下学期3月月考地理试题(含答案)
- 人教版四年级下册数学期末测试满分冲刺卷(含答案)
- 2025年UV激光打孔机项目合作计划书
- 2025届山东省决胜新高考化学五模试卷含解析
- 《全面系统企业微信使用教程课件》
- 科目三新规教学大纲
- 住院医师规范化培训临床实践能力考核考官选派条件和主要职责
- 人教版数学八年级上学期《三角形》单元检测题(附答案)
- 初中数学-图形的平移教学设计学情分析教材分析课后反思
- 兰州交通大学《C语言程序设计》2016-2017学年期末试卷
- 【复习资料】01180电视采访(复习提分要点)
- 心电图考试题及答案
- 质量管理的标准管理规程SMP
- 铁总建设201857号 中国铁路总公司 关于做好高速铁路开通达标评定工作的通知
- 财产保险实务-教案项目1、2走进财产保险、企业财产保险
评论
0/150
提交评论