




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(23)及答案阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(10)】awhen charles keller learns of a child who is sick and weak, hell do whatever he can to make that kid feel as strong and powerful as a superhero. after the successful businessman made a killing with an investment in the 1990s, keller decided to allow himself to enjoy one of his favorite hobbies and bought a $65,000 batmobile replica (复制版蝙蝠车). but the film aficionado wasnt interested in just treating his two children to some rides in the vehicle fit for a hollywood film set. he decided to use the car to lift the spirits of children battling serious illnesses. “i cant cure cancer or any diseases,” keller said. “but i can give them a moment, a night when kids and parents can enjoy the same thing.” since he purchased the batmobile in 2009, keller has invited a number of families with sick kids to take the car out for a spin. but it was in 2011, when a 4-year-old boy, tony, who had just got a serious disease asked to go to the batcave, that keller decided to take his mission to the next level. he transformed his 5,000-square-foot warehouse into batmans headquarters. kenyon antone, a 9-year-old boy battling a respiratory(呼吸的) illness, recently enjoyed a full batman experience, the happy kid had the honor of pressing the green “button of courage” and gained entrance to batmans hideout where he slid down a pole, toyed with the superheros gadgets (小机械) and rode around in the batmobile. “its the thing that gets me up and gets me going in the morning,” keller said. “this has now really become what i do as my profession and i have the greatest job in the whole world.”26. what happened to charles keller in the 1990s? a. he made lots of money. b. he became a superhero. c. he took on a new hobby. d. his sons were sick.27. the underlined word “aficionado” in paragraph 2 probably means “_”. a. actorb. director c. loverd. writer28. what did keller do to help the sick children? a. he helped cure them of the disease. b. he bought batmobile replicas for them. c. he brought them to see hollywood films. d. he gave them rides in the batmobile replica.29. what c5an we learn from paragraph 3? a. keller bought the batmobile replica in 2011. b. tony enjoyed his ride in the batcave. c. kenyon had a full batman experience. d. keller built batmans headquarters for all the kids.30. in kellers opinion, what is the greatest job for him? a. to earn lots of money. b. to act like a superhero. c. to get professional skills. d. to make the sick kids happy.【参考答案】26-30 acdcd 本文是一篇新闻报道,讲述charles keller购买复制版蝙蝠车,并把自己的货仓改建成蝙蝠侠总部,让身患重病的孩子们实现做蝙蝠超人的梦想的事迹。26. a。细节理解题。由第二段第一句前半句after the successful businessman made a killing with an investment in the 1990s可知答案;made a killing的意思是赚了一大笔钱。27. c。词义猜测题。根据第二段第一句后半句,讲到keller decided to allow himself to enjoy one of his favorite hobbies and bought a $65,000 batmobile replica,可以判断出他是电影爱好者。28. d。细节理解题。由第二段最后两句话和第三段的第一句话可知,charles keller请生重病的孩子和他们的家人坐复制版蝙蝠车,让他们快乐。29. c。细节理解题。由第三段提到kenyon. recently enjoyed a full batman experience,之后的两句话还做了详细的描述。30. d。细节理解题。由文章第一段和最后一段可知,charles keller认为他最伟大的工作就是让生重病的孩子们快乐。较难题目特训:节能环保类playa grande, costa rica? this resort town was long known for leatherback sea turtle (棱皮龟) national park, nightly turtle beach tours and even a sea turtle museum. however, on a beach where dozens of turtles used to nest on a given night, scientists spied only 32 leatherbacks all of last year. with leatherbacks threatened with extinction (灭绝), playa grandes turtle museum was abandoned three years ago and now sits among a sea of weeds. and the beachside ticket office for turtle tours was washed away by a high tide in september. “we do not promote that as a turtle tourism destination any more because we realize there are far too few turtles to please,” said alvaro fonseca, a park ranger (管理员). even before scientists found temperatures going up over the past decade, sea turtles were threatened by beach development, drift net fishing and costa ricans interest in eating turtle eggs. but climate change may cause the most serious harm to an animal that has lived in the pacific for 150 million years. sea turtles are sensitive to numerous effects of warming. they feed on reefs, which are dying in hotter seas. they lay eggs on beaches that are being covered by rising seas and more violent waves. more uniquely their gender (性别) is determined, not by genes but by the eggs temperature during development. small rises in beach temperatures can result in ail-female populations, obviously problematic for survival. if the sand around the eggs hits 30 degrees celsius, the gender balance shits to females: at about 32 degrees they are all female. above 34, you get boiled eggs. on some nesting beaches, scientists are artificially cooling nests with shade or irrigation and trying to protect broader areas of coastal property from development to ensure that turtles have a place to nest as the seas rise. 5. why does the resort town stop promoting its turtle tourism? a. it decides not to disturb the turtles normal life. b. tourists have lost interest in watching turtles. c. there are only very few turtles now. d. the turtle museum was destroyed by a high tide. 6. which of the following is the major factor in the turtles endangerment? a. the locals eating habit. b. drift net fishing. c. beach development. d. global warming. 7. we learn from the last paragraph that scientists. a. are doing research on the sea rise b. are moving turtles to new homesc. are protecting turtles nestsd. are getting rid of sea weeds8. the passage intends to. a. introduce a special kind of sea turtleb. explain the mystery of turtles eggsc. show the dangers a certain kind of turtle is facingd. attract more visitors to a sea turtle museum【参考答案】6.cdcc 阅读理解meeting people from another culture can be difficult. from the beginning, people may send the wrong signal (信号). or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.different cultures emphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree. for example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in small talk, usually over a glass of tea, before they do any job. in many european countries - like the uk or france - people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or caf6s rather than at the office.talk and silence may also be different in some cultures. i once made a speech in thailand. i had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. the people present just stared at me and smiled. after getting to know their ways better, i realized that they thought i was talking too much. in my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.even within northern europe, cultural differences can cause serious problems. certainly, english and german cultures share similar values; however, germans prefer to get down to business more quickly. we think that they are rude. in fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.people from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. however, if we can understand them better, a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonderful chance for us to learn from each other. 72. in some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to _. a. develop closer relations b. share the same culture c. get to know each other d. keep each other company73. the author mentions his experience in thailand to show that _. a. the english prefer to make long speeches b. too many words are of no use c. people from thailand are quiet and shy by nature d. even talk and silence can be culturally different74. according to the text, how can people from different cultures understand each other better? a. by sharing different ways of life. b. by accepting different habits. c. by recognizing different values. d. by speaking each other s languages.75. what would be the best title for the text? a. multicultural environment. b. cross-cultural differences. c. how to understand each other. d. how to build up a relationship.3答案 72.d 73.d 74.c 75.b 维b1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:therere no distractions when going skiing,but just fresh air and the challenge of learning a new sport.socalled “bad kids” can leave their reputations behind at school and forge a better one outdoors.thats the theory behind the adventure therapy program,which a high school counselor has developed to help small groups of students with behavior problems become more confident and socially adapted.the progressive program has seen 16 students go through it in its first two years,according to the founder mike reece of george mcdougall high school.the former physical education teacher and ski instructor with a masters degree in psychology has seen troubled teenagers in the program develop healthy social habits before mastering an outdoor skill such as skiing.the program began in the fall of 2008,after reece convinced school authorities there was a need for outdoor activities to help students struggling with their schooling and exhibiting behavior problems.“these are the kids who might be asked to leave the class,or be suspected of wrongdoings,you know,always getting a hard time in the regular school system,” reece said.“so i brought them out and had them get involved in the planning.they felt part of the process and they felt special.”students in the program join a group of seven peers facing similar difficulties every two weeks for an hour of group therapy with reece over a pizza lunch supplied by the school.the pizzas nice,but the programs real point is the monthly outdooractivity field trip,led by reece and another teacher. “im trying to expand their horizons and show them that something is out there for them,” reece said.“a major part of the program is goalsetting and making plans.the overall goal would include fostering a sense of optimism,connectedness,and communicating sk
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于调酒师考试的流行饮品新趋势-试题及答案
- 2002专业设计合同范例
- 公司订立合同样本作用
- 个人兼职会计劳务合同样本
- 亚铝型材订单合同样本
- 修补房子合同标准文本
- 2025企业内部股权转让合同争议
- 简单抵押的合同范本
- 2025至2030年中国单轴自动裁切机数据监测研究报告
- 2025至2030年中国单相多功能电能表检定装置市场调查研究报告
- 代办转学合同范例
- 高中主题班会 高一下学期《自律自主自觉-成就更好的自己》主题班会教案
- 猎头公司简介介绍
- 2025年ACR痛风管理指南
- 智能建筑 停车场管理系统安装及验收规范
- 2025年开封大学单招职业倾向性测试题库附答案
- GB/T 45233-2025化工园区安全风险评估导则
- 广东省汕头市2025年普通高考第一次模拟考试生物学试题(含答案)
- AIGC赋能常微分方程课程混合式教学模式改革
- 2025年山东济南铁路局招聘510人历年高频重点模拟试卷提升(共500题附带答案详解)
- 福建省南平市2024-2025学年九年级上学期期末语文试题(解析版)
评论
0/150
提交评论