高考英语一轮复习构想 module 6 the internet and telecommunications课时作业 外研版必修_第1页
高考英语一轮复习构想 module 6 the internet and telecommunications课时作业 外研版必修_第2页
高考英语一轮复习构想 module 6 the internet and telecommunications课时作业 外研版必修_第3页
高考英语一轮复习构想 module 6 the internet and telecommunications课时作业 外研版必修_第4页
高考英语一轮复习构想 module 6 the internet and telecommunications课时作业 外研版必修_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争Module 6The Internet and Telecommunications一、单元跟踪过关.单句语法填空1Designed(design) very cleverly to fit into corners, the shelf doesnt take up much room.2The training is helpful, but it doesnt cover everything I need for my new job.3The war had ended but government spending on defence(defend) is still increasing.4Now that we have grown up, we should learn to be independent(independence)5Generally speaking, the Internet makes it possible for people to get the information they need quickly.6He was worried, because he lost his bag containing(contain) his passport, ID card and a lot of money.7May I have your permission(permit) to leave earlier?Of course,but you must hand in your homework tomorrow.8Compared(compare) with other good students, in my opinion,Tom is a more satisfied student.9These documents are not accessible(access) to the public, so I cant lend these to you.10I will move out next week. Im not going to put up with my roommate smoking any longer.单句改错1What do you think of advice in the book?Its helpful.advice前加the2My parents went out for walk but I had to study at home.walk前加a3Yesterday we went to seaside and had a good time there.seaside前加the4What a great fun it was to swim in the sea in summer.去掉a5Once you are in the trouble,let me know and I will help you.去掉the6I dont know what the date was, but it was Sunday because everybody was at church.Sunday前加a7I know him,but we dont see each other frequent.frequent改为frequently8After watching TV,she played piano for an hour.piano前加the9Be especially careful of information containing in advertisements.containing改为contained10When you concentrate to one task, you find you have energy that you didnt even know you had.to改为on.完成句子1英吉利海峡把英法两国分开。England is separated_from France by the English Channel.2除了孩子,他的妻子也应邀去参加聚会。His wife as well as his children was invited to the party.3我没有汽车,只能靠公共汽车。I havent a car, I have to depend_on the buses.4整个班级被分成了四个小组。The whole class is_divided_into four groups.5他把精力专注于研究上。He concentrated his energies on studying.二、高考模拟写作(2016天津卷)假设你是晨光中学的学生会主席李津。一批来自英国的高中生与你校学生开展了为期两周的交流活动。现在,他们即将回国,你将在欢送会上致辞。请根据以下提示写一篇发言稿。(1)回顾双方的交流活动(如学习、生活、体育、文艺等方面);(2)谈谈收获或感想;(3)表达祝愿与期望。注意:1.词数不少于100;2可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear friends,How time flies!_Thank you.答案:范文赏读Dear friends, How time flies! Two weeks have passed since you came to our school for the exchange program, which we all have benefited from.During these two weeks, we have studied and lived together, which gives us the opportunity to promote our friendship.Doing sports as a team has enabled us to know each other better.Your art skills are excellent and admirable, which leaves me a deep impression.I think all our classmates have learned a lot from our communication and the various activities.Now, on behalf of my schoolmates, I wish you a safe return.I also hope that there will be more events of this kind in the future.Thank you.大题巧练6Module 6The Internet and Telecommunications授课提示:对应学生用书第291页一、阅读理解A(2017石家庄模拟)Robinson Crusoe is a famous novel written by Daniel Defoe. The book tells the story of a man who is shipwrecked(遭遇海难的). He spends 28 years on an island near Venezuela. The book tells the story of everything that happens to Robinson Crusoe. He hopes someone will rescue him, but he has been there for so long on his own that he also begins to fear being rescued.Robinson Crusoe was published in 1719. Most experts believe the story is based on the life of Alexander Selkirk, who was a Scottish sailor. On an expedition(探险) in 1704, Selkirk had an argument with his ships captain. Selkirk thought the ship was not safe and was about to fall apart. When the ship stopped at a remote island to get fresh water, Selkirk got off. He tried to get the other crew members to leave with him, but nobody would. The ship then sailed away without him. Selkirk spent four years and four months on his own on the island, known as Aguas Buenas. Selkirk was finally rescued by a ship that visited the island in 1709. The ships captain was grateful to Selkirk because he provided food for the crew when they arrived.Now archaeologists think they have found the remains of Selkirks camp on Aguas Buenas. They found two deep holes that would have held wooden posts. The archaeologists say this is evidence that Selkirk built a shelter there. The post holes are near a fresh water stream. They are located quite high up, which would have meant that Selkirk was able to watch out for the ships coming close to the island.The most interesting evidence, the archaeologists say, is part of a piece of equipment used by sailors to navigate(导航). Historians believe Selkirk was a navigator, so the instrument could have belonged to him.Robinson Crusoe was published ten years after Selkirk was rescued. Most experts think Daniel Defoe heard and read stories about Selkirk, which inspired him to write the book.语篇解读本文主要讲述了世界名著鲁滨逊漂流记的故事原型。1. Why did Selkirk choose to land on the remote island?A. Because he had quarrels with the crew members.B. Because the captain ordered him to get fresh water.C. Because he wanted to go on an adventure there.D. Because he thought the ship he was on was in danger.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段的最后一句“Selkirk thought the ship was not safe and was about to fall apart”可知,Selkirk认为他乘坐的船不安全,所以就中途下了船,来到了一个偏远的小岛上。2. We can infer from the text that the ship that visited Aguas Buenas in 1709 _.A. lost its way while sailingB. lacked fresh water upon arrivalC. was being navigated by SelkirkD. was running out of food upon arrival答案与解析:D考查推理判断。根据第四段的第二句“The ships captain was grateful to Selkirk because he provided food for the crew when they arrived”可推知,1709年来到Aguas Buenas的这艘船缺食物,所以对Selkirk提供食物很是感激。3. How could Selkirk see ships that might rescue him, according to archaeologists?A. By asking the crew members on the ships.B. By sending messages to the ships captains.C. By watching from his shelter high on the island.D. By using a piece of equipment used to navigate.答案与解析:C考查细节理解。根据第五段中的“The archaeologists say this is evidence that Selkirk built a shelter there.The post holes are near a fresh water stream.They are located quite high up, which would have meant that Selkirk was able to watch out for the ships coming close to the island”可知,考古学家认为Selkirk通过建在高处的居所来观察经过的船只。4. The author wrote the text to _.A. explain the origin of Robinson CrusoeB. promote sales of Robinson CrusoeC. criticise Alexander Selkirks deedsD. praise Daniel Defoe for his writing inspiration答案与解析:A考查写作意图。根据文章的整体内容尤其是第二段的内容可推知,本文主要讲述了世界名著鲁滨逊漂流记的故事原型。B(2017山西联考)Three years ago a flash of lightning almost destroyed Lyn Dianas house in Aberdeenwith her two children inside. “There was a huge rainstorm,”she says, recalling the terrifying experience.“My brother and I were outside making every effort to stop floodwater from coming in the house. Suddenly I was thrown to the ground by a very large bang.When I picked myself up, the roof and the whole upper storey of the house had been destroyed.The door was blocked by broken bricks, but we forced our way in and found the children, thankfully unharmed.Later I was told that to be struck by lightning is a chance in a million.” In fact, its calculated at one chance in 600,000.Even so, Dr. Mark Keys of AER Technology, an organization that monitors the effects of lightning, thinks you should be careful.He advises anyone who is unlucky enough to be caught in a storm to get down on the ground and bend into a ball,making yourself as small as possible.Nancy Wilder was playing golf at a club in Surrey when she was hit by a flash of lightning.Mrs.Wilders heart stopped beating, but she was brought back to consciousness and, after a few days in hospital, where she was treated for burns to her head, hands and feet, she was pronounced fit again. Since that time, she has been a completely fairweather golfer. In fact, a golf course is one of the most dangerous places during a thunderstorm. The best place to be is inside a car!Harold Deal, a retired electrician from South Carolina, USA, was struck by lightning 26 years ago. He seemed to be unhurt, but it later turned out that the strike had damaged the part of the brain which controls the sensation of temperature.Since then the freezing South Carolina winters havent bothered Harold.语篇解读本文讲述了三起闪电击中人的事件。5What damage did the rainstorm cause to Mrs.Dianas family?AHer house was flooded and fell down.BHer children were seriously ill and hurt.CThe top storey of her house was completely destroyed.DThe door in the house was broken by a very large bang.答案与解析:C考查细节理解。根据第一段中的“the roof and the whole upper storey of the house had been destroyed. The door was blocked by broken bricks, but we forced our way in and found the children, thankfully unharmed”可知,C项正确。6What did Mrs.Wilder do after surviving the lightning strike?AShe played golf only on fine days.BShe never played golf again.CShe often went to see a doctor.DShe never took any medicine.答案与解析:A考查推理判断。根据第二段中的“Since that time, she has been a completely fairweather golfer”可知,从那时起,她只在晴天打高尔夫球。故选A。7What do we know about Harold Deal from the last paragraph?AThe lightning strike did not do any harm to him.BThe lightning strike burnt his hair and skin terribly.CHe suffered a lot from the freezing cold in South Carolina.DHe wasnt sensitive to temperature after the lightning strike.答案与解析:D考查推理判断。根据最后一段的“He seemed to be unhurt. bothered Harold”可推知,雷电事件之后,Harold对温度不再敏感。故选D。8What can we conclude from the passage?AIt happens quite often that lightning strikes people during a storm.BDuring a thunderstorm you are safer in your house than in your car.CDuring a thunderstorm it is the safest for you to stay under a big round ball.DIf you are caught in a storm, you should get down on the ground.答案与解析:D考查细节理解。根据第一段中的“He advises anyone who is unlucky enough to be caught in a storm to get down on the ground and bend into a ball, making yourself as small as possible”可知,Mark建议,如果不幸遇到暴风雨,要趴在地上,蜷成球状,使自己的身体尽可能地缩小。故选D。二、七选五How do you stay true to yourself when youre surrounded by friends and/or family that have an opinion on everything you do? Its not easy! _9_ Here are 4 tips which can help you live a dynamic life._10_Stay true to yourself by listening to the only opinions that really matteryour own and those from people who believe in and encourage you. Deep down you know yourself better than anybody else.Dont fear people_11_ The reason most people dont take risks, or live on the edge is the fear of what others might think of them. If you want to live the life you truly deserve, you must give up the need to be liked by everybody.Value yourself and your choicesWhen you do, others will too. Own the choices you make in your life. _12_When you believe in yourself, in time, others will believe in you too. Show confidence in your choices, and what you stand for whether others agree or not.Focus on appreciationNo matter what the circumstances are, there is always something to be grateful for. All successful people ask, What am I grateful for? How can I improve my situation and use these tough times to inspire others _13_These steps, if applied, will help you transform your peace of mind, lifestyle, and productivity.A. Focus on your own talents and strengths.B. Never let others opinions guide your choices.C. Treat every person like they are important.D. When you doubt yourself, others will doubt you.E. Stay fearless in everything you will have to do.F. Be thankful to life and be helpful to others, and youll lead a successful life.G. However, there are great possibilities that you can lead the life you really want.答案:语篇解读文章就如何做真正的自己给出了四个建议,并就四个建议分别进行讨论。9G上一句是一个疑问句,其中stay true to yourself意为“做真正的自己”,而后一句中给出四点建议,显然此处指过自己想要的生活是有可能的,答案选G。10B空格处填入内容应该是文章第二段内容的总结,第二段指出做真正的自己就应该只听从那些重要意见自己的或者那些信任并鼓励你的人的意见,意即不要让其他无关紧要的人左右你的选择。11E空格前的标题指出“不要害怕别人”,之后指出大多数人不愿意冒险或者过惊险刺激的生活原因在于害怕别人的看法,显然填入的内容是承接小标题的意思。12D下一句指出“当你相信你自己,别人也会相信你”,由此推断,此处是“当你怀疑你自己,别人也会

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论