




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
我带领班子成员及全体职工,积极参加县委、政府和农牧局组织的政治理论学习,同时认真学习业务知识,全面提高了自身素质,增强职工工作积极性,杜绝了纪律松散第三节 题组训练 4 时文报道A(2017天津一中4月考)Rome,Paris and New York are the worlds top fashion cities,all of which have produced some of the top trends,from fashionable skirts to the hottest new shoes.But have you ever wondered about the negative ideas that they have enforced?In April 2016,the Advertising Standards Authority (ASA) in Britain banned an ad from Gucci that featured models dancing around and having fun,because they were all extremely skinny.Banning ads due to the models extreme figures isnt new.The ASA banned an ad in 2015 for the same reason.In France,it has been ruled that models are to provide a doctors note proving that they are at a healthy weight.So what is the healthy weight for models?Twenty years ago,the average fashion model weighed 8% less than the average woman.Today,they weigh 23% less.People may think that being at an unhealthy weight will help them gain the benefits that the models do.This provides a standard for beauty,and therefore people who want to achieve those things may attempt to obtain them through unhealthy ways.People may think they are overweight,due to the images of models thin figures.They see something wrong with their bodies,whether they are overweight or not.This is a key factor in a lowered body image,low self-esteem,depression and possibly even eating disorders.Im not blaming the fashion industry by any means.Its not their fault that many people look up to the models and expect to live a life like theirs.I am glad that ASA is raising its voices when discussing the growing issue of body images in the fashion industry.By banning the photos and videos,speaking out against them and pushing for doctors notes from the models,its pushing for the idea that the traditional fashion industrys body image demands should be changed and something more needs to be questioned.语篇解读模特极瘦的形象带来了很多负面影响,英国广告标准局禁播了一条Gucci的时装广告,希望由此能树立模特身体形象新标准。1One of Guccis ads was banned mainly because .Aits models are much too thinBnone of its models had a doctors noteCmodels didnt act according to the rulesDits models were dancing in an unhealthy way答案A解析细节理解题。根据第二段第一句“In April 2016,the Advertising Standards Authority (ASA) in Britain banned.,because they were all extremely skinny.”可知,2016年4月,英国广告标准局(ASA)因模特太瘦从而禁播了一条 Gucci 的时装广告,故选A。2The numbers mentioned in Paragraph 3 show that .Apeople dont know why models weigh lessBmany women are on a diet to become modelsCmodels are becoming thinner with time going byDthe healthy weight for models hasnt been decided答案C解析推理判断题。根据第三段提供的数字分析可知,与二十年前时装模特的平均体重相比,今天她们的平均体重变得更轻了,从而说明了:随着时间的推移,模特们变得越来越瘦了,故选C。3What does the fourth paragraph mainly show?AThe negative effects of models images.BPeoples attitude towards models images.CThe benefits of becoming thin figures.DThe changes in the standard of beauty.答案A解析段落大意题。文中第四段主要讲述了模特极瘦的形象对人们造成的一些不好的影响,如一些人可能会认为不健康的体重会帮助他们获取模特们所获得的一些利益。由于人们将模特不健康的体重作为审美的标准,所以不管自己是否超重,他们总觉得自己的身体有问题,因此,这就使得他们损毁了身体形象,变得缺少自尊心,得了抑郁症,甚至可能造成饮食失调,故选A。4The possible purpose of the ASAs measures is to .Achange the fortune models are faced withBset up new standards of models body imagesCcriticize the traditional standards for modelsDencourage more people to live a life like models答案B解析推理判断题。根据第四段讲到了模特极瘦的形象所带来的负面影响可知,英国广告标准局(ASA)采取措施的可能目的是:改变模特极瘦的身体形象,即树立模特身体形象新标准,故选B。5What is the authors tone of writing this passage?ACritical. BHumorous.CObjective. DHopeful.答案C解析观点态度题。通读全文以及根据最后一段中的“Im not blaming the fashion industry by any means.(我并不是在指责时装界。)”可知,作者报道的是实际存在的现象,故作者是以客观的口吻来撰写这篇文章的,故选C。B(2017五校联考二模)Khan Lab School in Silicon Valley is bringing back the one-room model to teach young students in Mountain View,California.The school is a laboratory for an experimental kind of learning.Students aged 5 to 15 attend the experimental Khan Lab School.It has no grade levels and no homework.The students are in school from 8:30 in the morning until six oclock at night.And the school is open all year long with small breaks here and there.The school is the idea of Salman Khan,the founder of Khan Academyfamous for its online educational videos free of charge.Khan said he started Khan Lab School because he thinks the current education system has problems.He hopes to create a better learning model.He said this system lets the older students take responsibility and help younger students.That means the younger children get a lot of help.They get the help of the teachers and the older students.Meanwhile,students also learn the study materials at their own speed through videos.And they get more attention through one-on-one discussions with teachers.They also learn by doing projects.The schools director,Dominic Liechti,said this way of learning better prepares students for the future.He said the duties of a teacher need to change from leading the class to being someone who guides students in their learning,and provides individual support.A teacher is also a life-long learner,he said,not just someone who gives presentations.Twelve-year-old girl,Mishal Junaid,expressed her experience:“When I wake up in the morning,I want to wake up,unlike my last school where I want to sleep and not go to school.”语篇解读本文是一篇新闻报道类文章。主要讲了当国内创业者都争相通过互联网解决教育行业存在的问题时,硅谷的先驱者们却开始办起了线下学校。6Why did Salman Khan set up the school?ATo introduce Mountain View.BTo create a better learning model.CTo reform current education system.DTo apply his online educational videos.答案B解析细节理解题。根据第二段最后一句“He hopes to create a better learning model.”可知,Khan希望创造一个更好的学习模式,故选B。7Whats the unique feature of Lab School?AIt prepares students for their future.BStudents perform better in the tests.CStudents dont belong to a certain grade.DIt calls on teachers to care more about students.答案C解析细节理解题。根据第二段第二句“It has no grade levels and no homework.”可知,这个学校没有分年级,也没有作业,故选C。8In Lab School,we know students can .Agive advice to older studentsBdiscuss with the teachers at any timeCteach themselves what they likeDlearn according to their own case答案D解析细节理解题。根据第三段第四句“Meanwhile,students also learn the study materials at their own speed through videos.”可知,学生按照自己的速度通过录像学习,故选D。9What do we know about the teachers in this school?AThey provide support privately.BThey need to learn constantly.CThey shouldnt give presentations.DThey need to be trained as guides.答案B解析细节理解题。根据第四段最后一句“A teacher is also a life-long learner,he said,not just someone who gives presentations.”可知,老师是一个终身学习者,不仅仅是给学生呈现知识,故选B。10What can we learn from the underlined sentence from the last paragraph?AThe girl has grown up.BThe girl often misses classes.CThe school is appealing to the girl.DThe school looks different from others.答案C解析句意猜测题。根据画线句子可知,女孩愿意早起去上学,而不是像在原来的学校一样不愿意醒来,不愿意去上学,也就是说这个新学校对她有吸引力,故选C。C(2017天津十二所重点中学联考)Great white sharks,the worlds largest predatory(食肉的) fish,eat three to four times more food than previously thought,an Australian study shows.The US.research from the 1980s estimated a meal of 30 kilograms could make a one-ton shark continue living for more than six weeks.That made assumptions that large sharks could survive long periods without eating.However,a University of Tasmania-led study published this week in Scientific Reports found that 30kg was only enough for 1215 days.Researchers tagged(给附上标签) a dozen great white sharks at Neptune Islands off South Australia and calculated their metabolic(新陈代谢的) rate based on swimming speeds.They worked out how much energy the sharks burned and how much food they required.“Their metabolic rate is faster than we assumed.”Jayson Semmens was the lead author on the study.He said,“They (U.S.researchers) picked a shark that probably wasnt working very hard at the time when they did it.At the time it was a new study.They did some metabolic work similar to what we did but on one shark.”“The white sharks,which we tagged,are working pretty hard.Theyre coming up to some pretty high speed to catch the seals,” he said.“Their metabolic rate is much faster than what we had assumed.These animals are probably going to be feeding every day,rather than several weeks.”The research also sought to improve understanding of how sharks fit into the ocean ecosystem.“We dont have a good handle on the population sizes of white sharks.We know that sharks in general are under pressure around the world from overfishing,” Semmens said.“Furthermore,theyre long-lived.They reproduce late in their life and they produce a small number of babies.”Semmens said the effects of removing white sharks from the ocean were thus far more important than realized.“Theyre keeping under control a lot more animals than we thought,” he said.语篇解读大白鲨是世界上最大的食肉性鱼类。本文介绍了一项关于大白鲨的最新研究。11The US.research made people believe that .Alarge sharks could live without eating meatBsharks gained several kilograms in six weeksCa one-ton shark needed to eat 30kg every mealDlarge sharks could live without eating for several weeks答案D解析细节理解题。由第三段“That made assumptions that large sharks could survive long periods without eating.”可知答案为D。12What is Semmens attitude towards US.researchers job?AUninterested. BSurprised.CObjective. DSatisfied.答案C解析观点态度题。由第七段中Semmens所说的话“They (U.S.researchers) picked a shark that probably wasnt working very hard at the time when they did it.At the time it was a new study.They did some metabolic work similar to what we did but on one shark.”可推知他对美国研究者所做的工作持客观态度,故选C。13The sharks metabolic rate calculated by the two research groups is different probably because .Athey used different research methodsBthey studied sharks of different sizesCthe sharks they used for research were of different speciesDthe sharks they used for research swam at different speeds答案D解析推理判断题。由第五段中的“calculated their metabolic(新陈代谢的) rate based on swimming speeds”及第七段中的“picked a shark that probably wasnt working very hard”和倒数第四段中的“The white sharks,which we tagged,are working pretty hard.Theyre coming up to some pretty high speed to catch the seals, he said.”可推知答案为D。14What do you know about white sharks?AThey play an important role in ocean ecosystem.BThey can produce a large number of babies.CThey swim more slowly than seals.DThey live a short life.答案A解析细节理解题。由倒数第二段中的“theyre long-lived”及“they produce a small number of babies”可排除B、D两项,由倒数第四段中的“Theyre coming up to some pretty high speed to catch the seals”可排除C项。由最后三段讲述大白鲨对海洋生态系统的影响可知A项正确。15The authors purpose of writing the text is most likely to .Ainform BpersuadeCdescribe Dentertain答案A解析写作意图题。本文为说明文,介绍了一项关于大白鲨的最新研究。故答案为A。D(2017天津十二区县二模)The new study shows that we spend more time using the mobile Internet than reading newspapers or magazines.According to the European Interactive Advertising Association (EIAA),the average European spends 4.8 hours reading newspapers and magazines but 1.6 hours more using the mobile Internet a week.The EIAA questioned 15,000 people in 15 European countries,looking at how people are using the Internet and its influence on their everyday lives.It has found that the mobile Internet is increasingly finding its way into the public awareness.Over 71 million Europeans now have Internet access on their mobile phones.In the UK,10 million people now access the Internet through their mobile phones and spend 6.3 hours doing so in a week.Unsurprisingly younger generations in the UK are leading the way,with nearly half of the countrys 16-to-24-year-olds and a quarter of 25-to-34-year-olds using the mobile Internet,spending 6.5 and 6.2 hours online each week.Entertainment plays a major role in our mobile Internet lives,with one in five British people using their phones for online games,a third listening to the online radio and 39 percent watching films,TV or other videos at least once a week.One third of those using an Internet phone said they received videos,images or other multimedia on their mobile,and 61 percent said they passed on contents they received.From a communication point of view,80 percent of those questioned agreed that the Internet had made it easier for them to stay in touch with friends and family.Alison Fennah,director of the EIAA,said the mobile Internet use had come to the point that marketers should be looking to develop strategies that connect with consumers more effectively.“Better devices as well as improved consumer motivation that start coming together in 2011 can make a great difference to extending the online experience,” Fennah said.语篇解读本文主要讲的是一项研究表明人们现在在移动互联网上花的时间比在阅读报纸和杂志上花的时间多,另外该研究还调查了互联网对他们日常生活的影响。16How long does a European spend on the mobile Internet per week according to the EIAA?A6.2 hours. B6.4 hours.C4.8 hours. D1.6 hours.答案B解析数字计算题。根据第一段中的“.the average European spends 4.8 hours reading newspapers and magazines but 1.6 hours more using the mobile Internet a week.”可知,欧洲人每周平均花费4.8小时读报和看杂志,但是多花1.6小时使用移动互联网,,故选B。17What do the underlined words “doin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【+高中语文+】《荷塘月色》课件+统编版高一语文必修上册
- 湖北工业大学《西方文论Ⅱ》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 2025年辽宁省丹东市重点中学高中高三联考语文试题含解析
- 2025年四川省成都市龙泉驿一中下学期高三第二次月考数学试题理试题含解析
- 企业员工手册(规章)
- 2025赛迪工业和信息化研究院(集团)四川有限公司招聘8人笔试参考题库附带答案详解
- 2025辽宁沈阳市浑南区森工林业集团有限公司招聘65人笔试参考题库附带答案详解
- 2025年银行反洗钱知识竞赛题库及答案(330题)
- 2025广东清远市东胜服务有限公司招聘5人笔试参考题库附带答案详解
- 2025年山东菏泽市通达协合劳务有限公司招聘劳务派遣制人员8人笔试参考题库附带答案详解
- 2024年中国资源循环集团有限公司招聘笔试真题
- 危货车辆防汛救援应急预案
- 电信运营商网络升级计划
- 2025年全国国家版图知识竞赛(中小学组)题库及答案
- 2025年山东能源集团高校毕业生校园招聘笔试参考题库附带答案详解
- 社区商业中心公共设施的规划与运营管理
- 2024年河南省中职英语对口高考试题
- 政治-山东省潍坊市2025届高三2月开年诊断调研监测考试试题和答案
- 课件-DeepSeek从入门到精通
- 公司清明节前安全教育
- 石油开发地质学-第5章-圈闭和油气藏
评论
0/150
提交评论