《高中备考指南-英语必修1》课件-3.3Unit 2 Travelling Around-Period Ⅲ Discovering Useful Structures_第1页
《高中备考指南-英语必修1》课件-3.3Unit 2 Travelling Around-Period Ⅲ Discovering Useful Structures_第2页
《高中备考指南-英语必修1》课件-3.3Unit 2 Travelling Around-Period Ⅲ Discovering Useful Structures_第3页
《高中备考指南-英语必修1》课件-3.3Unit 2 Travelling Around-Period Ⅲ Discovering Useful Structures_第4页
《高中备考指南-英语必修1》课件-3.3Unit 2 Travelling Around-Period Ⅲ Discovering Useful Structures_第5页
已阅读5页,还剩30页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit

2

Travelling

AroundPeriod

Discovering

Useful

Structures课后篇

课时分层训练基础自测Ⅰ.单句语法填空1.When

summer

_________

(come),

they

will

invite

their

students

to

pick

the

fresh

vegetables!comes2.Because

the

shop

____________

(close)

down,

everything

is

sold

at

half

price.is

closing3.His

plane

________

(take)

off

at

8:00

a.m.

tomorrow.

Would

you

like

to

see

him

off?takes4.He

____________(leave)

tomorrow

to

play

his

first

match.is

leaving5.Sandy

will

have

to

get

up

very

early

tomorrow

morning,

because

he

___________

(take)

the

6:00

a.m.

train

to

Chicago.is

taking6.Spring

_____________________

(come),

and

the

weather

is

getting

warmer

and

warmer.is

coming/will

come7.Don’t

worry

about

me.

I

___________

(stay)

in

Egypt

for

only

two

weeks.will

stay8.Sophia

__________________

(go)

to

the

airport

because

she

has

to

pick

up

her

grandma

tonight.is

going/will

go9.Ladies

and

gentlemen,

please

turn

off

your

cell

phones

or

laptops.

The

plane

___________

(take)

off.is

taking10.If

you

________

(come)

to

my

hometown

next

month,

I’ll

treat

you

to

a

big

dinner.come11.We

____________

(fly)

to

Shanghai

tomorrow

so

we’d

better

get

our

package

packed

now.are

flying12.Please

call

the

station

to

make

sure

when

the

earliest

train

_________

(leave).leaves13.Ladies

and

gentlemen,

pay

attention

and

look

out.

Our

plane

____________

(land).is

landing14.Mary

____________

(leave)

for

Shenyang

by

plane

at

3:00

this

afternoon.is

leaving15.When

our

guest

_________

(arrive),

I

will

pick

him

up

at

the

airport.arrivesⅡ.完成句子1.这对夫妻暑假期间将把孩子送去夏令营。The

couple

______

__________

________

_______

______

_____

__________

________

during

the

summer

holiday.aresendingtheirkidtoasummercamp2.他两小时后将赴伦敦和经理会面。He

_____

__________

______

__________

in

two

hours

to

meet

with

his

manager.isleavingforLondon3.下周五我们将乘飞机去上海出席一个重要的会议。We

______

_________

______

___________

_______

_________

to

attend

an

important

meeting.areflyingtoShanghainextFriday4.下课后我们打算在操场踢足球。After

class,

we

______

_________

______

_______

football

on

the

playground.aregoingtoplay5.期中考试就要到了,每一个人都在努力复习功课。The

mid-term

exam

_____

__________,

and

everyone

_____

_________

________

______

revise

lessons.iscomingistryinghardto6.如果明天天气好,我们就去爬山。If

it

is

fine

tomorrow,

we

_______

______

___________.willgoclimbing语法精讲精析一、现在进行时表将来1.用于位移动词

现在进行时表示将来主要用于按计划或安排将要发生的动作或事情,多用于表示位置转移的动词(短语),如arrive,

come,

get

(to),

leave,

return,

start,

travel,

take

off,

fly,

see

off,

set

off等。

I

am

seeing

him

off

this

afternoon.

今天下午我去给他送行。

We’re

leaving

for

Shanghai

this

afternoon.

今天下午我们将动身去上海。

The

plane

is

arriving

in

10

minutes.

飞机将在10分钟内到达。2.用于非位移动词

现在进行时表示将来除使用位移动词外,也可使用某些非位移动词,如do,

buy,

meet,

have,

play,

finish,

stay,

publish等,此时句中一般要有表示将来的时间状语。

The

young

man

is

meeting

his

girlfriend

this

afternoon.这个年轻人今天下午要去接他的女朋友。

I

am

publishing

a

book

this

year.

我打算今年出一本书。二、其他表将来的方式1.will/shall

do表将来

will/shall

do表示单纯的将来,是对未来事情发生的“预见”。will用于各种人称,而shall一般用于第一人称。

She

will

come

back

next

week.

她将于下周回来。

I

will

go

there

by

myself.

我将自己去那里。

【注意】表示事先未经过考虑的打算、计划,是在说话时才想到或决定的事,即临时起意,这时通常用will。

—Where

is

the

telephone

book?

—I’ll

go

and

get

it

for

you.

——电话号码簿在哪里?

——我去给你拿。2.

be

going

to

do表将来

be

going

to

do表示打算、计划、安排或已经决定要做某事;还可表示根据某种迹象表明将要发生的事。

Are

you

going

to

watch

the

football

game

this

afternoon?你打算今天下午看足球赛吗?

Look

at

the

dark

clouds!

It’s

going

to

rain.

看这些乌云!天要下雨了。3.

be

to

do表将来

be

to

do表示按计划中约定的或按职责、义务、要求必须去做的事或即将发生的动作。

You

are

to

be

back

by

9

o’clock.

你必须(应该)在9点以前回来。4.be

about

to

do表将来

(1)be

about

to

do意为“刚要;正要”,表示即将发生的动作,不与具体时间连用。

You’d

better

fasten

your

seat

belt.

The

plane

is

about

to

take

off.

你最好系好安全带,飞机马上要起飞了。

(2)“be

about

to

do…when…”是固定句式,意为“正要做……,这时……”。

She

was

about

to

leave

when

some

guests

came.

她正要离开,这时来了一些客人。5.一般现在时表将来

一般现在时表示将来,表示按照日程表或时刻表的安排要发生的事,如火车(汽车)出发、船只离岸、飞机起飞等,或用于时间和条件状语从句中。

The

bus

leaves

at

9:00

p.m.

汽车将于晚上9点离开。语法精练Ⅰ.单句语法填空1.The

plane

________

(take)

off

at

10:10.

That

is,

it

____________

(leave)

in

ten

minutes.takesis

leaving2.As

soon

as

he

_________

(come)

back,

I

will

tell

you.comes3.Usually

the

new

term

________

(start)

on

August

29th.starts4.Tom,

Mr.

White

____________

(leave).

Will

you

please

show

him

out?is

leaving5.—Did

you

tell

Julia

about

the

result?—Oh,

no,

I

forgot.

I

___________

(call)

her

now.will

call6.You

are

__________

(hand)

in

your

compositions

after

class.to

handⅡ.选词填空1.I’ve

never

been

to

Beijing,

and

I

____________

there

with

my

parents

during

the

holidays.(am

going/go)am

going2.Next

week

we

_____________

a

football

match

against

Class

9.(would

play/are

playing)are

playing3.If

you

come

this

afternoon,

we

____________

a

meeting.

(have/will

have)will

have4.In

the

near

future,

more

measures

_______________

to

prevent

food

pollution.

(are

making/will

be

taken)will

be

taken5.Our

flight

___________

at

8:00

p.m.,

so

we

have

enough

time

to

go

to

the

airport.

(took

off/takes

off)takes

off6.He

says

that

if

it

________

tomorrow,

he

won’t

go

fishing.

(rains/will

rain)rains7.According

to

the

timetable,

the

train

for

Shanghai

_________

at

9

o’clock

in

the

evening.

(leaves/will

leave)leaves8.Hundreds

of

jobs

______________

if

the

factory

closes.

(will

be

lost/are

lost)will

be

lost9.I

____________________

when

I

saw

him

running

towards

me

with

a

bag

in

his

hand.

(was

about

to

leave/will

leave)was

about

to

leave10.No

one

_____________

the

room

without

permission.

(left/is

to

leave)is

to

leave课后篇

课时分层训练合格考过关练Ⅰ.阅读理解A

My

mum

is

always

at

work

and

my

sisters

are

never

around,

so

I

have

nothing

to

do.

My

house

is

boring.

The

train

lets

me

escape

and

explore.

I

have

been

taking

the

train

for

five

years.

I’ve

learned

that

it’s

fast

and

convenient.

I

live

about

two

miles

from

the

Blue

Line

Imperial

Station.

I

like

taking

the

train

because

it

gives

me

freedom.

My

favourite

place

to

go

is

downtown.

I

take

the

train

to

Macy’s

Plaza

in

front

of

the

7th

Street

Station

to

do

some

shopping

at

Borders

or

Victoria’s

Secret,

or

to

get

something

to

eat

at

the

food

court.

With

25

cents,

you

can

take

the

DASH

bus

from

the

station

to

get

to

the

Fashion

District.

Since

I

like

making

accessories

(首饰)

like

earrings,

I

love

going

there

because

of

all

the

deals

on

jewelry

supplies.

I

take

the

train

to

the

Museum

of

Contemporary

Art

with

friends

on

the

first

Sunday

of

every

month

since

we

can

get

in

for

free.

We

tour

around

the

museum

and

get

to

do

an

art

project

at

the

end.

I

like

going

to

the

museum

because

there

are

a

lot

of

wonderful

things.

The

cool

thing

about

the

train

is

that

it

connects

to

other

train

lines,

which

lets

you

see

different

parts

of

the

city.

The

Gold

Line

runs

from

Union

Station

northeast

to

Pasadena

and

now

east

to

East

LA.

The

Red

Line

goes

from

downtown

to

Hollywood.

The

Green

Line

goes

from

Norwalk

to

several

beaches.

When

I

don’t

know

how

to

get

somewhere,

I

go

to

mta.

net,

type

in

my

starting

point

and

end

point

and

get

times

and

routes.

I

hardly

ever

get

lost.1.We

can

infer

from

Paragraph

1

that

_____.A.the

author

doesn’t

know

how

to

kill

timeB.the

author

doesn’t

like

staying

at

home

aloneC.the

author

doesn’t

get

along

well

with

her

familyD.the

author’s

sisters

are

always

busy

with

their

workB【语篇导读】

本文是记叙文。讲述了作者喜欢坐火车出去玩的心得体会。推理判断题。根据第一段中的“My

house

is

boring.

The

train

lets

me

escape

and

explore.”可推知,作者觉得一个人在家里太孤独、太无聊,所以乘坐火车出去玩。故选B项。2.What

does

the

author

often

go

downtown

for?(

)A.To

do

some

shopping.

B.To

make

accessories.C.To

visit

her

friends.

D.To

eat

pizza.A[解析]

细节理解题。根据第三段的介绍可知,作者经常去市中心购物。故选A项。3.The

author

seldom

gets

lost

because

_____.A.she

is

familiar

with

every

lineB.she

often

takes

a

map

with

herC.she

often

has

a

travel

guide

with

herD.she

often

refers

to

a

website

for

bus

and

train

linesD[解析]

细节理解题。根据最后一段“When

I

don’t

know

how

to

get

somewhere,

I

go

to

mta.

net,

type

in

my

starting

point

and

end

point

and

get

times

and

routes.

I

hardly

ever

get

lost.”可知,作者几乎不迷路的原因是她经常上网查找出行路线。B

A

minister

(牧师)

was

on

a

long

flight

from

China

to

London.

The

first

warning

of

the

approaching

problems

came

when

the

sign

on

the

airplane

flashed

on:Fasten

(扣紧)

your

seat

belts.

Then,

after

a

while,

a

calm

voice

said,

“We

shall

not

be

serving

the

drinks

at

this

time

as

there

is

going

to

be

something

unexpected.

Please

be

sure

the

seat

belt

is

fastened.”

Soon

the

storm

broke

out.

One

moment

the

airplane

was

lifted

on

terrific

currents

of

air

(气流).

The

plane

dropped

as

if

it

were

about

to

crash.

The

minister

believed

that

he

shared

the

discomfort

and

fear

of

those

around

him.

As

he

looked

around

the

plane,

he

could

see

that

nearly

all

the

passengers

were

upset

and

alarmed

(惊恐的).

The

future

seemed

ominous

and

many

were

wondering

if

they

would

make

it

through

the

storm.

Then

he

suddenly

saw

a

little

girl.

Obviously

the

storm

meant

nothing

to

her.

She

was

reading

a

book

and

everything

within

her

small

world

was

calm

orderly.

Sometimes

she

closed

her

eyes

and

then

she

would

read

again.

Then

she

would

straighten

her

legs,

worry

and

fear

were

not

in

her

world.

The

minister

could

hardly

believe

his

eyes.

It

was

not

surprising

therefore

that

when

the

plane

finally

reached

its

destination

and

all

the

passengers

hurried

to

leave,

the

minister

walked

up

to

the

girl

he

had

watched

for

such

a

long

time.

Having

commented

about

the

storm

and

the

behavior

of

the

plane,

he

asked

why

she

had

not

been

afraid.

The

girl

replied,

“Because

my

dad

is

the

pilot,

and

he’s

taking

me

home.”4.Why

did

the

staff

stop

offering

drinks?(

)A.The

plane

might

be

out

of

control.

B.The

plane

might

run

out

of

drinks.C.The

plane

was

just

taking

off.

D.The

plane

was

going

to

crash.A【语篇导读】

本文是一篇记叙文。一位牧师乘坐飞机时遇到了暴风雨,他发现所有乘客都很恐惧,只有一个小女孩丝毫不受影响,一点儿也不害怕。原来她的父亲是飞行员,她相信父亲会带着她回家。细节理解题。根据第一段最后一句可知,工作人员停止供应饮料的原因是飞机可能会遇到难以预料的情况而失去控制。5.The

underlined

word

“ominous”

probably

refers

to

“_____”.A.hopeful

B.promising

C.lucky

D.badD[解析]

词义猜测题。

根据第三段第一句以及该词后的“many

were

wondering

if

they

would

make

it

through

the

storm”可知,人们充满了负面情绪,只有bad符合语境。6.What

is

the

best

title

of

the

text?(

)A.Good

Luck

from

Pilot

Dad

B.From

China

to

LondonC.Faith

in

Pilot

Dad

D.Ignorant,

FearlessC[解析]

标题判断题。通读全文可知,文章描述了一次空中风暴的飞行经历,当大家都极其不安和恐惧的时候,有一个小女孩却无比镇静。问及原因,她说因为飞行员是她父亲,正在带她回家。由此可知,“对飞行员爸爸的信任”适合做文章最佳标题。C

GO.

STOP.

GO.

STOP.

The

travel

ideas

in

my

head

were

fighting.

“Are

you

sure

you

want

to

head

to

Greece

this

November

with

Kathleen?

The

weather

could

be

unpleasant,”

my

husband

warned.

“You

must

go!

Sunsets

are

among

the

most

beautiful

in

the

world

and

the

island

is

a

paradise

(天堂)!”

My

friend

Laura

raved

about

her

trip

in

Santorini

last

year.

With

her

encouraging

words,

I

bought

our

tickets

to

Athens,

Santorini

and

Crete.

A

sunny

Saturday

afternoon

welcomed

us

in

Athens.

During

the

first

few

days,

Kathleen

and

I

tried

a

lot

of

unknown-to-us

foods.

And

then

came

Tuesday.

The

moment

we

landed

in

Santorini,

a

big

storm

broke

out.

Santorini,

normally

a

beautiful

and

popular

tourist

destination

(目的地),

was

freezing,

rainy

and

empty.

With

rain

beating

our

faces,

Kathleen

and

I

headed

for

our

hotel.

“This

isn’t

how

I

want

to

spend

my

vacation,

Mom,”

Kathleen

said

sadly.

“Maybe

Crete

isn’t

experiencing

the

same

storm.

Can

we

fly

out

later

today?”

My

daughter

thought

up

a

clever

idea.

Her

question

mirrored

my

own

thoughts.

But

we

couldn’t

leave.

We’d

just

arrived.

Payments

for

the

hotel

would

be

lost

and

the

last-minute

air

tickets

would

be

expensive.

“Let’s

not

decide

right

now,”

I

suggested.

During

the

next

few

days,

we

drove

around

though

it

rained

hard.

On

the

night

at

a

restaurant

named

Poseidon,

we

waited

and

waited

for

dinner.

“Your

dinner

will

be

out

shortly.

The

cook

is

busy

studying

something

beautiful,”

a

man

who

looked

like

a

waiter

said.

When

he

saw

our

puzzled

look,

he

explained,

“He

went

out

for

a

smoke,

saw

two

beautiful

ladies

and

began

to

chat…”

We

suddenly

started

laughing.

I

realized

some

change

had

been

happening

since

our

arrival.

“You

know,

Mom,

you

can’t

live

a

positive

life

with

a

negative

(消极的)

mind,”

my

daughter

said.

We

let

go

of

our

worries

and

enjoyed

our

trip

in

the

following

days.7.What

does

the

underlined

word

“raved”

in

Paragraph

1

mean?(

)A.Talked

about

something

excitedly.

B.Suggested

something

on

purpose.C.Described

something

endlessly.

D.Reported

something

in

detail.A【语篇导读】

本文是记叙文,主题语境是生活。作者借自己与女儿的希腊之行告诉大家:在旅途中,保持积极的心态最为重要。词义猜测题。根据画线单词前的“You

must

go!

Sunsets

are

among

the

most

beautiful

in

the

world

and

the

island

is

a

paradise!”可知,作者的朋友Laura极力建议作者去希腊旅行,她说希腊的落日是世界上最美的景色,那里的岛屿就是天堂。由此可以推知,Laura激动地谈及她的希腊之行。8.What

problem

did

the

author

and

her

daughter

face

in

Santorini?(

)A.They

were

out

of

money.

B.They

couldn’t

find

their

hotel.C.They

were

not

used

to

the

local

foods.D.Their

trip

was

influenced

by

bad

weather.D[解析]

细节理解题。根据第二段的“The

moment

we

landed

in

Santorini,

a

big

storm

broke

out.”和“With

rain

beating

our

faces,

Kathleen

and

I

headed

for

our

hotel.”可知,作者和女儿到达Santorini时暴风雨突然降临,打乱了她们游览Santorini的计划。9.What

do

the

author

and

her

daughter

think

is

the

most

important

during

a

trip?(

)A.A

perfect

plan.

B.Good

weather.

C.A

positive

attitude.

D.A

right

destination.C[解析]

推理判断题。根据第三段的“‘This

isn’t

how

I

want

to

spend

my

vacation,

Mom,’

Kathleen

said

sadly.”可知,

Santorini的暴风雨打乱了作者和女儿的旅行计划,破坏了她们的心情。根据第四段的“We

suddenly

started

laughing.”可知,在Poseidon饭店的经历让两人心情有所好转。再结合最后一段的内容可知,作者和女儿发现旅途中最重要的是保持积极的心态。等级考提分练Ⅱ.七选五

One

of

the

most

popular

vacation

destinations

for

young

families

is

the

home

of

relatives.

10.

.

Here

are

some

tips

for

making

sure

you

are

invited

back

again.

Be

considerate

Every

family

has

their

own

way

of

doing

things.

Keep

these

things

in

mind

when

you’re

visiting.

If

your

host

family

are

early

to

bed

and

early

to

rise,

don’t

keep

them

up

talking

until

one

o’clock

in

the

morning.

If

your

host

family

get

angry

about

kids

running

wildly,

either

plan

to

keep

a

close

eye

on

your

kids

or

plan

to

stay

somewhere

else.

11.

.FG

Offer

to

help

out

Playing

host

to

a

family

with

children

can

be

quite

a

challenge.

Make

sure

you

help

lighten

the

load.

12.

.

Offer

to

help

with

cooking

and

clean-up.

Make

your

beds

and

run

to

the

store

for

milk.

Better

yet,

don’t

ask.

Just

start

working.

Help

pay

for

food

This

may

not

apply,

if

you’re

visiting

parents

and

they

insist

on

paying

for

everything

and

they

can

afford

it.

13.

.

Use

your

judgment

when

it

comes

to

parents.

However,

if

you’re

visiting

cousins,

it

will

be

a

great

help

to

them

if

you

buy

your

share

of

the

food.AD

Show

your

appreciation

No

matter

whom

you

are

visiting,

make

sure

you

let

them

know

you

appreciate

their

hospitality

(盛情招待).

14.

.

Or

leave

some

fresh

flowers

when

you

leave.

If

you

don’t

have

enough

money,

write

them

a

letter,

letting

them

know

how

much

fun

you

had

and

how

much

you

appreciate

them.A.Don’t

expect

your

hosts

to

supply

your

every

need.B.

Offer

to

take

them

out

to

dinner

on

your

last

night

in

town.C.

Make

sure

you

don’t

leave

your

things

behind

while

visiting

a

family.D.

In

that

case

you

may

hurt

your

parents

if

you

insist

on

payin

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论