




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2015年高考英语优化复习题三(Book m Units 9 12)1 .单项填空1 . (2012 甘肃天水模拟 )In only 10 years , our province r has been into an advancedindustrial province.A. transformedB. enteredC. regardedD. issued解析:句意:在仅仅十年间,我们省已经转变成一个先进的工业省。transform “转变,转换”;enter “进入" ;regard ”认为,看作“ ;issue ”出版,发行”。答案:A2. I'm terribly
2、 sorry , 've left your notebook at home.? I reminded you last night.A. So whatB. Why notC. How comeD. What for解析:考查交际用语。how come"怎么会",表示质疑对方,符合语境。 so what那又怎么样;why not 为何不呢;what for为什么,三者均不合语境。答案:C3. science and technology advancing , people live a better and more comfortable life.A. A
3、sB. WhileC. WhenD. With解析:考查mth复合绐构,句意二随着科技的进步,人们过着越来越幸福、部适的生活.冬 3、C 三项是连词,引导从句,散排除。答案;D4. Despite the fact that all three teams different approaches to the problem, they allgot immediate success.A. advisedB. adoptedC. acquiredD. approved解析:考查动词词义辨析。句意:尽管三个队采用了不同的解决问题的方法,但他们都取得了快速的 成功。advise 建议;adop
4、t采用;acquire 获得;approve 赞同。广答案:B5. It's quite obvious that the government's efforts to fight poverty and improve health care several aspects.A. conductB. absorbC. coverD. reflect解析:考查动词词义辨析。句意:很明显政府对摆脱贫困、提高健康保健所做的努力包括好几个方面。cover vt.包括,涉及;conduct实施,管理,指挥,引导; absorb吸收,使全神贯注;reflect 反映,思 考。根据句意,
5、选 C项。答案:C6. If symptoms continue , a doctor without delay.A. consultB. look upC. refer toD. consult with解析:考查动词词义及词组辨析。句意:如果症状持续,立即就医。 consult sb.咨询某人。look up 查询(在字典中);refer to 参考;consult with与某人商议。答案:A7. In order to prepare for collegerentrance examination , it wasA. not until night did he go to be
6、dB. until midnight that he didn ' t go to bedC. not until midnight that he went to bedD. until midnight when he didn ' t go to bed解析:考查强调句型。句意:为了准备高考,直到半夜他才上床睡觉。含有 notuntil的句子的强调句式为:It was/is + not until. + that +其他,不用倒装结构。答案:C8. Oh, poor Peter looks very weak.一 If you suffer from high fever
7、 for three days on end.A. So are youB. So you areC. So will youD. So you will解析:考查句式结构。根据语境if you. 可知要表达的意思是“你也这样”,且从句中用一般现在时,故主句中应用一般将来时,故选Co so +助动词+主语表示前面的情况也适合于后者;so +主语+助动词表示“的确如此”。答案:C9. Hard work and lack of sleep have her beauty and youth in recent years.A. worn outB. tried outC. made outD.
8、sent out解析:考查动词短语辨析。 句意:近几年来的艰辛劳动和缺乏睡眠使她不再那么年轻美丽了。wear out磨损,使厌烦;try out 实验;make out理解,明白;send out发出,出发。答案:A10. Life r is tough in the order to lose their, some people drink alcohol.A. temperB. moodC. consciousnessD. pressures解析:考查名词辨析,句意:在社会中生活是艰难的,为了缓解压力很多人饮酒。temper脾气;mood情绪;consciousness 意识;press
9、ure 压力,压强。答案:D11. (2012 兰州模拟)The coach asked his staff to the large group of journalists waiting for him to announce his training plans.A. adapt toB. attend toC. refer toD. appeal to解析:考查动词短语辨析。句意:教练让他的队员去应对那些等着他宣布训练计划的大群记者们。adaptto适应;attend to 处理,应付;refer to 参考,查阅;appeal to 吸引,上诉。答案:B12. (2012 重庆南开
10、月考)There will be no tickets left by the time he which film to see.C. will decideA. decidesB. decideD. will have decided解析:主句"There will be no tickets ”用的是一般将来时,且从句是由by the time 引导的时间状语从句,需要用一般现在时表示将来,所以答案为A项。答案:A13. This Englishman is good at writingA. above all,reading and , is kind to others.
11、B. first of allC. in allD. after all解析:考查介词词组辨析。句意:这个英国人非常擅长写作和阅读,最重要的是对人很友好。above all首先,最重要的是;first of all 首先,第一;in all 总共;after all 毕竟,终究。答案:A14. (2012 兴义模拟)My car was police are now it now.A. keeping an eye out forB. keeping an eye onC. keeping watch onD. having an eye for解析:考查动词词组辨析。句意:我的车被偷了,警察
12、现在正在寻找它。 keep an eye out for 留心, 注意;have an eye for有眼光; keep an eye on 照料,照管。答案:A15. (2012 宁德模拟 )an earthquake happens in Quanzhou when we are having a lesson?一I'm afraid most of us will be trapped.A. If onlyB. What ifC. As ifD. Even if解析:考查交际用语。句意:一一要是在我们上课时,泉州发生地震会怎么样?一一恐怕我们大部分 都会被困住。what if &
13、quot;要是会怎么样”;if only“但愿";as if "好像";even if "即使"。故B项正确。答案:Bn.阅读理解A(2012 开B台模拟 )In the years that followed I often remembered the lesson Father taughtme. ”There is more than one way to the is likeyou can ' t get to the place where you want togo by one road , try another.I
14、 knew where I wanted to go in wanted to be a fashion on the way to my first small success I found the road blocked.I was busy getting ready to show my winter just 13 days before the presentation the sewing girls were called out on found myself left with one tailor and a woman who was in charge of th
15、e sewing room ! I_was as_gloomy as_my_models and salesgirls."We ll never make it , " one ofthem cried.Here, I thought , is the test of all tests for Father' s is the way out this time ? I wondered and was certain we would have to call off the presentation or show the clothes it dawned
16、on not show the clothes unfinished?We worked , exactly 13 days later, right on time , the Schiaparelli showing took place.What a showing it was! Somecoats had no sleeves ; others had only of our clothes were still in an early were only patterns made of heavy cotton on these we pinned sketches and pi
17、eces of this way we were able to show that what colors and textures the clothes would have when they were finished.All in all , the showing was unusual showing caught the attention of the public , and orders for the clothes poured i n.Father ' s wise words had guided me once is more than one way
18、 to the square always.1. The best title of the passage is.A. A Wise FatherB. A Fashion DesignerC. More Than One Way to the SquareD. An Unexpected Fashion Presentation解析:主旨一大意题。“通往广场的路不止一条”可以引申为“通往成功的道路不止一条”,作者正是 遵从了这句话才获得了成功,所以以此为标题。答案:C2. What happened just before the presentation?A. Clothes were l
19、ost.B. Sewing girls refused to work for him.C. Workers went out on strike.D. The author fell ill.解析:细节理解题 B 棍据第三段 Ulen just 13 day% t>efore the presentation 曲u sewing giris were called out g用也可知,在服装展之前健知女工罢工M .答案:B3. The underlined sentence in the third paragraph indicates.A. we felt excitedB. we
20、 felt angryC. we felt satisfiedD. we felt unhappy解析:词义猜测题。离服装展还有 13天,女工罢工,只剩下一个裁缝和一个车间负责人,那么可以 推测“我们”应该是情绪低落,所以 D项正确。答案:D4. The presentation turned out.A. a successB. a failureC. a shameD. a shock解析:推理判断题。根据第七段可知,作者的服装吸引了公众的注意,所以推测这次服装展是成功的。答案:AB(2012 成者的卜国语学校月考 )There are some very good things abou
21、t open way of teaching r allows the students to grow as people , and to develop their own interests in many education allows students to be resp ronsible for their own education , as they are responsible for what they do in students do badly in traditional open classroom may allow them to enjoy stud
22、ents will be happier in an open education will not have to worry about grades or students who worry about these things a lot , it is a good idea to be in an open classroom.But many stude rnts will not do well in an open some students, there are too few studentswill do little in will not make good us
23、e of open open education is so different from traditional education , these students may have a problem of getting used to making so many many students it is important to have some rules in the worry about the rules even when there are no a few rules will help this kind of last point about open educ
24、ationis that some traditional teachersdo not like teachers do not believe in open who want to have an open classroom may have many problems at their school.You now know what open education of its good points and bad points have been may have your own opinion about open writer thinks that open educat
25、ion is a good idea, but only in actualfact , it may not work very well in a real class or writer believes that most students, but ofcourse not all students , want some structure in their want and need to have some cases, theymust be made to study some students are pleased to find subjects they have
26、to study would not study those subjects if they did not have to.5. According to the passage , which of the following is NOTthe reason why some students like open education?A. The open classroom may allow them to enjoy learning.B. Open education allows students to be responsible for their own future.
27、C. Open education allows the students to develop their own interests.D. Open education has fewer rules.解析:细节理解题。根据第一段中“Open education allows students to be responsible for their own education , as they are responsible for what they do in life.”可知,开放式教育可以使学生对自身的教育负责,而不是对自己的未来负责,所以B项错误。答案:B6. From the
28、 passage we can learn that.A. the writer believes that all students dont want some structure in their classesB. the writer believes that all students want some structure in their classesC. nearly all teachers like open educationD. only the students that worry about rules or grades a lot like to be i
29、n an open classroom解析:细节理解题。根据最后一段"The writer believes that most students , but of course not all students , want some structure in their classes. ”可知,作者认为不是所有学生都需要得到一 些指导,所以A项正确。答案:A7. Some students will do little in an open classroom becauseA. there are too few rulesB. they hate activitiesC. open education is similar to traditional educationD. they worry about the rules解析:细节理解题。根据第二段"For some students , there are too few stu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 代理销售活动合同样本
- 学校爱国卫生工作制度
- 会员返利合同样本
- 职工食堂食品留样制度
- 离婚协议书范本
- 通信工程施工现场临时用电方案
- 职工思想道德教育制度
- “尊敬老师-友爱同学”主题班会教案
- 第六单元用四舍法试商教学设计人教版四年级上册
- 泥浆处置专项方案
- 2025年上半年甘肃省农垦集团限责任公司人才招聘380人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- GB/T 45236-2025化工园区危险品运输车辆停车场建设规范
- 中考语文文学批注-病句表达欠妥(含答案)
- 2025年河南经贸职业学院单招职业技能测试题库完整
- 春夏季疾病预防
- 二年级课间安全
- 法律、法规、规章、规范性文件和标准的区别
- 《哮喘的规范化治疗》课件
- 2025年四川省绵阳市住房公积金服务中心招聘5人历年高频重点提升(共500题)附带答案详解
- 短视频运营(初级)营销师-巨量认证考试题库(附答案)
- 社区儿童托管服务收费方案
评论
0/150
提交评论