人教版高中英语必修5Unit1Greatscientists单元测试卷_第1页
人教版高中英语必修5Unit1Greatscientists单元测试卷_第2页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、试卷第1页,总15页人教必修 5 Unit 1 单元测试卷 英语单元试卷考试范围:xxx;考试时间:100 分钟;命题人:xxx题号-一-二二三四五六总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2 请将答案正确填写在答题卡上第 I 卷(选择题) 请点击修改第 I 卷的文字说明Sir John, a British scientist who won the Nobel Prize for Medicine, said he had predicted at the time of his frog experime ntsthat the successful cloning

2、of a mammal would happe n with in 50 years, and that maybe the same an swer is appropriatefor the step to huma n clonin g.Pare nts who lose childre n in accide nts may be able to clone copies to replace them then.Although any attempt to clone an entire human would raise complex moral issues, the bio

3、logist claimed people would soonovercome their concerns if the tech nique became medically useful.Cl oning was regarded with extreme doubts whe n itwas first developed but became widely accepted after the birth of Louise Brown, the first test tube baby.He said, Whenmy first frog experiment was done,

4、 an American reporter asked how long it will be before these thi ngs can be done inmammals or huma ns.l said, Well, it could be any where betwee n 10 yearsand 100 years how about 50 years? It turned out that it wasn t far off the mark as far asDolly was concerned.Maybe the same answer is appropriate

5、. Sir John added that cloning a human being effectivelymeans making an identical( 相同的)twin, and that doctors would therefore simply be copy ing what n ature has alreadyproduced.The average vote on allow ing parents of deceased childre n, who are no Ion ger fertile ( 能生育 的) ,to create another usingth

6、e mother s eggs and skin cells from the first child, thinking the tech nique was safe and effective, is 60 perce nt infavor.The reas on for no is usually that thenew child would feel they were some sort of a replaceme nt for someth ing.1. Sir John predicted the human cloning would be a reality in _

7、.A.100 yearsB.60 yearsC.50 yearsD.10 years2. According to the text, which statement is NOT true?绝密启用前评卷人得分15 题每题 2 分共 30 分试卷第2页,总15页A.Louise Brow n is the first test tube baby.B. Huma n clo ning is still a con troversial topic.C. Sir Joh n is positive about the future of huma n cloning.D. Human clon

8、ing is creating something that didn t exist before.3.What does the text mainly talk about?A.The life of Sir Joh n.B.Predict ion on huma n clo ning.C.Views on huma n cloning.D.Achieveme nts in huma n cloning.【答案】1. C2.D3.B【解析】1.细节理解题。依据文章第一段可知John 预测,未来 50 年内克隆技术将会成功应用于人类。故选 C 项。2.正误判断题。依据第二段中的after

9、the birth of Louise Brown, the first test tube baby可排除 A 项;文章最后一段说赞成克隆人类的人占60%,也有反对者,说明这个话题仍然存在争议,故排除 B 项;第二段 Sir John 的话表明,他对克隆人类很乐观,故排除 C 项;第二段的最后一句说克隆技术克隆的是已经存在的人,D 项错误。3.主旨大意题。文章讲述了曾获得诺贝尔医学奖的英国科学家John 对克隆人类的前景的预测。故选 B 项。【备注】诺贝尔医学奖得主一一英国科学家 John 称,那些在事故中失去子女的父母将能在未来 50 年内借助克隆技术,让他们的子女重生。I grew up

10、 in a house where the TV was seldom tur ned on and with one wall in my bedroom en tirely lined with bookshelves,most of my childhood was spe nt on books I could get hold of.I n fact, I grew up thi nking of readi ng as n atural as breathing and books un believably powerful in shap ing perspectives (观

11、点)by creat ing worlds we could step in to, take part inand live in.With this unshakable belief, I, at fourteen, decided to become a writer.Here too, reading became useful.Every writer startsoff knowing that he has someth ing to say, but being un able to find the right ways to say it.He has to find h

12、is own voice byreading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so stron gly that itreshapes his own world.He cannot write without loving to read, because only through reading other people s writing canone discover what works, what doesn t and, in

13、 the end, together with lotsof practice, what voice he has.Now I am in college, and have come to realize how importa nt it is to read ficti on ( 文学作品).As a law student, my reading is in fact limited to subject matter the volume (量)of what试卷第3页,总15页I have to read for classes every week means there is

14、 little time to read anything else.Suchreadi ng made it all the clearer to me that I live in a very small part in this great place calledlife.Reading fiction reminds me that there is life beyond my own.lt allows me to travel acrossthe high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own

15、 armchair, to experie nee, though sec on dha nd, exciting experie nces that I would n t n ecessarily be able to have in mylifetime.4.What can be inferred about the author as a child?A. He n ever watched TV.B. He read what he had to.C. He found readi ng un believable.D. He con sidered read ing part o

16、f his life.5.The underlined word voice in the second paragraph most probably means _.A.an ideaB.a sound qualityC.a way of writ ingD.a world to write about6.What effect does reading have on the author?A. lt helps him to realize his dream.B. lt ope ns up a wider world for him.C. lt makes his college l

17、ife more in teresti ng.D. lt in creases his in terest i n worldwide travel.7.Which of the following can be the best title of this text?A.Why do l read? B.How do l read? C.What do l read? D.When do l read?【答案】4.D5. C6. B7. A【解析】4.推理判断题。文章的第一段讲到,作者家里的电视很少开着,作者童年的大部分时间都花在看书上了,而且作者认为看书像呼吸一样是很自然的事,由此可推测出

18、作者认为读书是生活的一部分。5.词义猜测题。由第二段中的Every writer starts off knowing that he has something to say,试卷第4页,总15页but being unable to find the right ways to say it.He has to find his own voice by readingwidely可知,voice 在文中指一种写作方法。6.推理判断题。由第一段中的 in shaping perspectives(观点)by creating worlds we could step in to, take

19、 part in and livein以及第三段中的 Read ing ficti on reminds me that there is life beyond my own.lt allows me to travel across the 可知,读书使作者开阔了视野。7.推理判断题。文章第一段讲的是作者童年的读书生活以及作者对读书的看法;第二段讲的是作者想当作家,而且认为读书对成为作家来说非常重要;第三段讲的是读书使作者开阔了视野。综上可知,文章主要讲的是我为什么要读书。【备注】作者喜欢看书,并立志成为一位作家。读书开拓了作者的视野,让他了解到了那些未知的世界。Whether you r

20、e up for a Crocodile Dun dee s adve nture or you d just like a taste of theAustralia n sun, the beaches in and around Sydney can offer you all that and more.Sydney BeachSydney Beach is located at Sydney s northernmost tip on an 延伸 en sibnnd ending atPalm Beach. Before check ing out the golde n sand,

21、take a quick tour of the houses ofmillionaires from the art and film industries.Palm BeachOnly about an hour from downtown Sydney,Palm Beach offers a long stretch( 延伸)of cleansand and water. With park ing n ear the cen ter of the beach,that leaves the rest of it as a peacefullocati on with a sparse

22、populatio n,from which you can go surfi ng but take care without thehuge crowds of other Sydney s beaches,Palm Beach doesn t afford quite the safety level to befound elsewhere. Volun teer lifesavers are on duty only on weeke nds and holidays.Bondi BeachFor the famous beach,Bondi Beach has to be your

23、 choice. Park ing is difficult to find even onslow days,so con sider tak ing public tran sport to this world-k nown beach in the easter n Sydneysuburbs. Easily reachable by taxi,bus,and rail,Bondi Beach offers sun bath ing,swim ming,snorkeling,and all sorts o f water sports fun. If you re in the moo

24、d for a bit of exercise,twoscenic coastal walks will afford you great views and sights along the shore. Take in views fromMackenzie s Point. It starts at Bondi and heads south to Bronte Beach. But donm in t try to svMacke nzie s Bay it olds dan gers such as hidde n rocks.Bron te BeachYour sec ond ch

25、oice for a sce nic coastal walk covers a few miles and takes you from BronteBeach to Waverly Cemetery,where many famous Australia ns are buried,in cludi ng the poetHenry Laws on.试卷第5页,总15页8. Which of the following shows the right order of the beaches lined from the south to thenorth?A.Palm Beach Syd

26、ney Beach Bronte Beach Bondi BeachB. Br onte Beach Bondi Beach Palm Beach Sydney BeachC. Syd ney Beach Palm Beach Bondi Beach Bronte BeachD. Bondi Beach Bronte Beach Palm Beach Sydney Beach9. The underlined word sparse probably means_ .A.largeB.thickC.thinD.crowded10.What can we learn from the passa

27、ge?A. lf you want to enjoy a walk, you can choose Bondi Beach or Bronte Beach.B. If you want to swim in Palm Beach, the safer time is on weekdays and holidays.C. If you want to visit the famous people s tombs, you can choose Sydney Beach.D. If you want to visit Palm Beach, the airplane is your best

28、choice.11.What s the purpose of thfegxt?A. It aims to show the scenery of the beaches in and around Sydn ey.B. It aims to in troduce the culture and customs in and around Sydn ey.C. It aims to show the activities on the beaches in and around Sydn ey.D. It aims to attract the visitors to the beaches

29、in and around Sydn ey.【答案】8.B9. C10.A11. D【解析】8.推理判断题。根据 Sydney Beach 中的Sydney Beach is located at Sydney s northernmosttip可知,Sydney Beach 在最北部,故排除 A、C;根据 Bondi Beach 中的It starts at Bondi andheads south to Bronte Beach.可知,Bronte Beach 位于 Bondi Beach 的南部,故选 B。9.词义猜测题。根据Palm Beach 中的without the huge c

30、rowds可知,这里人不多 也不拥挤排除 A、B、D,故选 Co10.推理判断题。根据 Bondi Beach 中的two scenic coastal walks will afford you great viewsand sights along the shore禾口 Bronte Beach 中的Your second choice for a scenic coastal walkcovers a few miles可知,在 Bondi Beach 和 Bronte Beach 可以散步,故选 A。试卷第6页,总15页11.写作意图题。根据文章开头部分的the beaches in

31、 and around Sydneycan offer you allthat and more可知,作者介绍悉尼和它周围的著名沙滩,目的是吸引游客到这些沙滩游览,故选 D。【备注】无论你是想体验一下鳄鱼邓迪的冒险之路,还是想享受一下澳大利亚的阳光,悉尼及其周围的沙滩都可以满足你的这些需求,甚至更多。How many times have you got upset because some one was n t doing his job or because your child was notbehaving?How many times have you been irritated

32、( 恼怒的)when you ve planned something carefully and things didn t go as you d expected?This kind of an ger and irritati on happe ns to all of us it arpof the huma n experie nces.One thing that irritates me is when people talk during a movie,or cut me off in traffic.Actually,lhave a lot of these little

33、 annoyances don t we?And it isn t always easy to find peace when you ve become upsetor irritated.Let me tell you a secret of finding peace of mind: see the glass as already broke n.See,the cause of our stress,anger and irritation is that things don t go the way we like or thewe expect them to.Think

34、of how many times this has been true for you.And so the solution is simple:expect things to gowron g,expect thi ngs to be differe nt from what we have hoped orpla nn ed, or expect the un expected to happe n.And accept it.One quick example: on our recent trip to Japa n,l told my kids to expect things

35、 to go wrong they always do on a trip .I told them,See it as part of the adve nture. And this worked like a charm.When we inevitably( 不可避免地 ) took the wrong train on a foreign-language subway system,or whe n it rained on the day we went to DisneySea,or whe n we took three trains and walked 10 blocks

36、 only to find the Natio nal Childre n s Castleclosed on Mon daysTheysaid,It s part of dhenture! And it was OK we didn t get too bothered.So whe n the nice glass you bought in evitably falls and breaks some day,you might getupset.But things will be differe nt, if you see the glass as already broke n

37、from the day you getit.You know it eakteome day, so from the begi nnin g,see it as already broke n.Be a timetraveler,or some one with time-traveli ng visio n, and see the future of this glass, from thismoment until it inevitably breaks.And when it breaks,you won bbeaupseitt or sadw as already broken

38、,from the day you got it.And you ll realize that every moment you have withit is precious.12.The author writes this passage mainly to_.A. tell us his own life experiencesB. advise us how to find peace of mindC. tell us a happy trip he took with his childre nD. ask us to see things from both sides13.

39、By the underlined part (in Para.4),the author tells us to_.试卷第7页,总15页A. get ready for the worst result of thi ngsB. enjoy the process of thingsC. expect little from lifeD. find the relati on ship betwee n cause and effect14.The author s children could enjoy their trip to Japan because .A. everyth in

40、g went smoothlyB. they had a lot of adve nturesC. they had expected things to go wrongD. they could soon get used to the customs there15.We can learn from the passage that the author_ .A. often gets angry in his lifeB. ca n adjust his state of mind accord in glyC. always expects others to act in his

41、 wayD. always suffers from his an ger and irritati on【答案】12.B13.A14.C15.B【解析】12.写作意图题。由全文内容尤其是第四段可知,作者就是要告诉我们如何保持心灵的宁静,而且作者在文章中举出实例来说明应该如何保持心灵的宁静。故选B。13.推理判断题。由后面的内容可知,作者告诉我们事情并不总是我们想的那样,要对坏的结果做好准备。故A 项切题。14.细节理解题。由第五、六、七段内容可知,他们预想到了旅程有可能不会一帆风顺所以遇到问题他们才能坦然面对,享受旅途的快乐。故选 C。15.推理判断题。根据全文内容可知,作者能够根据事情的变

42、化相应地调整自己的心态。【备注】在忙忙碌碌的生活和工作中如何排解烦忧,保持心灵的宁静呢?本文给你提供一些良方,可供参考。Successful students are highly motivated(激励)by an inner drive to study well.They have a specific career goal in mind.16 So they form their own good study habits,plan ahead and stick to their study timetable on their own initiative.If you wa

43、nt to be a successful student,motivate yourself and know that it is only you who areresp on sible for your study.There are some great ways to improve your motivati on.You should write dow n your educati onal goals,which makes them become clear.试卷第7页,总15页oo线线oo订号 考订o级 班o装名 姓装o校学o外内oo评卷人得分5 题每题 2 分共 1

44、0 分试卷第9页,总15页Imag ine your success.Experie nee the feeli ng of reach ing your particular goal.17Seek advice and learn from the good students in your class.Successful stude nts tend to study hard.They pay atte nti on to class as well as tak ing no tes.18Outside class they find a quiet place to study,

45、because they know that academic life comes before their social life.Set your goals.After setting goals it is important to write them down for many reasons.Goals that aren t written are only wishes.It helps you make a commitment(承诺)to yourself.19No one wants to regret not doing somethi ng they could

46、have done.Successful stude nts man age their time well by sett ing up a weekly timetable.They make the best use of their study time.20 Most of the suggestions mentioned above can improve your motivati on.A. Give yourself rewards.Each time you complete a less on,do someth ing special for yourself.B.

47、It gives you a way to see your progress.C. They make study time productive and not n ecessarily long.D. You will be proud of yourself whe n you achieve success.E. They know that they are responsible for their success or failure.F. When you set your goals,make sure that your goals are specific and re

48、alistic.G. They arrive at the classroom early and sit in the front.【答案】16.E17.A18.G19.B20.C【解析】16.根据前面的 They have a specific career goal in mind.禾口后面的 So they form their own good study habits可知,此处缺少一个过渡句,由语境可知,过渡句是 E 项,他们深知成败在 于自己的努力。17.此处讲的是提升学习动力的方法,故 A 项符合,每次完成一课后为自己做些特别的事奖励一下自己。18.这里指的是在学校的学习方法:

49、认真听讲并仔细记笔记,因此 G 项正确,早到学校并坐 在前排。试卷第10页,总15页19.此处描写的是写下设定的目标有很多好处 ,B 项意为”它能让你看到自己的进步,是好 处的一条。20.最后一段主要讲的是成功的学生制订每周的时间表来充分利用学习时间,这与 C 项所表达的意思联系紧密。故选C。【备注】本文向读者介绍了成功的学生是如何提升学习动力并有效管理时间的。Once upon a time there lived an old man in a nice cottage with a large garde n. The old man wassee n 21 his flowers al

50、l the time.They were so well-te nded that every passer-by could not but22_for a gla nee.One day a young man went by the garden.He gazed at the splendid garden, 23 in admirationfor the beauty of these seeneries.Then, suddenly he24 the old gardener was blind.25 ,the young man asked, Why are you busy t

51、ending these flowers every day which you can _26 tin fact? The old man smiled and answered that I can tell you 27 reasons.First I was a 28when I was young, and I really like this job.Second, although I can t see these flowers, yet I(29_them.Third, I can smell the sweetness of them.As to the last one

52、, that 30. s Me? But youdon t know me, responded the young ma31Yeah, it 32sthat I don t know you.But I know every one loves flowers and would n ever3 them down.l know the beauty ofmy garden will get many people into a good 34n themean time, it also 35 a cha nee to me to have a word with you here and

53、 to enjoy the happ in ess these flowers have broughtus.The old man 36 astonished me.The blind man grows flowers and mindsso as to make 38 enjoy the sunshine in spri ng.lsnI believe every flower has 39 with which people can see the kindn ess ofthe old man heart.The blind man grows flowers in his hear

54、t.Though 40 to see the beauty of blossoming,he surely can hear the voice of it, I suppose.21.A.lovi ngB.wateri ngC.te ndingD.pla nting22. A.stopB.stayC.liveD.ru n23. A.keptB.droppedC.caughtD.lost24.A.realizedB.no ticedC.feltD.thought评卷人得分三、完形填空:共 20 题每题 1 分共 20 分37 them as a link oft it one kind of

55、happ in ess?试卷第11页,总15页25. A.ExcitedB.Frighte nedC.ShockedD.Satisfied26. A .feelB.seeC.hearD.eat27.A.oneB.twoC.threeD.four28.A.garde nerB.teacherC.farmerD.pai nter29. A .tasteB.pla ntC.touchD.appreciate30. A.itB.meC.themD.you31.A.with pleasureB.i n surpriseC.with fearD.i n an ger32. A .trueB.possibl

56、eC.pitifulD.shameful33. A.putB.turnC.getD.k nock34. A.mi ndB.lifeC.futureD.mood35. A.i ntroducesB.offersC.sta ndsD.l eaves36. A .wordsB.behaviorC.storyD.attitude37. A .treatsB.actsC.worksD.serves38.A.a nybodyB.somebodyC.everybodyD.nobody39. A.earsB.soulC.eyesD.heart40.A.refusi ngB.tryi ngC.prete ndi

57、ngD.faili ng【答案】21.C22.A23.D24.B25.C26.B27.D28.A29.C30.D31. B32.A33.B34.D35.B36.A37.A38.C39.C40.D【解析】试卷第12页,总15页21.love喜欢”;water给 浇水”;tend照料”;plant种植。根据下文中的so well-tended 可知,老人一直在精心照料花园里的花,故选 C。22.stop停下”;stay停留”;live生活居住;run跑。sothat 引导结果状语从句,根据 so 后面的 well-tended 可以判断海个路人都会因为这么美丽的花园而驻足,故选A。23.keep保

58、留”;drop落下”;catch突然遭受;lose丢失”。从语境可以判断,这个年轻人看 着花园,沉浸在其中,赞赏不已。be lost in 是固定短语,意为沉浸于,故选 D。24.realize意识到”;notice注意;feel感到;think认为,想。下文提到老人是盲人,这只能 是年轻人看到的,注意到的,故选 B。25.excited兴奋的”;frightened害怕的;shocked感到震惊的;satisfied满意的。由常识可知,当年轻人看到一位失明的老人竟然把花园管理得这么美的时候,他感到非常吃惊,故选 Co26.因为老人是个盲人,所以老人看不见自己培育出的这些花,故选 B。27.根

59、据下文中的 First,Second,Third 和As to the last one可知,老人一共说了四个原因,故选 D。28.gardener园艺工人;teacher老师”;farmer农民;painter油漆匠。此处为老人给出的 第一个理由,由后面的I reallylike this job可推断出老人年轻的时候是个园艺工人。故选A。29.taste品出,尝出;plant种植;touch触摸,碰;appreciate感激。尽管老人看不到花, 但是他可以触摸它们,故选Co30.根据下文中年轻人的回答 Me? But you don t know 可知,老人指的是年轻人,故选D。31.wi

60、th pleasure很愿意;in surprise吃惊地;with fear害怕地;in an ger生气地”。根据上文中年轻人的话Me?But you don t know me 可以判断出年轻人非常吃惊,选 B。32.通过上文内容可知,老人不认识年轻人是真实的情况,所以选 A。33.根据上下文可知人们喜欢老人种的花,从而会情不自禁地驻足欣赏,所以人们是不会 拒绝美丽的花的,turn down拒绝,选 B。34.由常识可知,美好的事物会让人们心情舒畅,固定短语 in a goodmood 表示心情好, 故选 D。35.introduce介绍;offer提供;stand忍受,站;leave离

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论