【KS5U解析】云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二上学期开学考试英语试题 Word版含解析_第1页
免费预览已结束,剩余9页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、官渡一中高二年级2019-2020学年上学期九月考试英 语 试 卷(试卷满分150分,考试时间120分钟)第i卷( 选择题, 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. how does the womans sister go to university every day?a. on foot. b. by underground. c. by

2、bus.2. what does the man mean?a. he used to like boating very much. b. he wont go boating with the woman. c. he thinks it is too cold outside today.3. what will the woman probably do this afternoon?a. go for a job interview. b. give the man some advice. c. ask the man for help.4. why does the man wa

3、nt to know how to take care of babies?a. he wants to be a baby sitter. b. he is going to be a brother. c. his wife is pregnant.5. what does the man think of the womans experience?a. unusual. b. dull. c. exhausting.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听

4、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. what should the woman do when she arrives on 112th street?a. turn left and keep walking until she passes three lights. b. turn right and keep walking until she passes two lights. c. turn right and keep walking for about a mi

5、le.7. where is the supermarket? a. at the beginning of 56th street. b. at the end of 112th street. c. around the corner on 56th street.听第7段材料,回答第8至9题。8. what size car does the man want?a. a large car. b. a midsize car. c. a small car.9. how much will the man have to pay?a.160. b.200. c.240.听第8段材料,回答

6、第10至12题。10. what is the man most probably?a. a teacher. b. a salesman. c. a scientist.11. what does the woman want the robot to do?a. talk with her. b. do her homework. c. do her housework.12. what do we know about the robot from the conversation?a. it is not for sale at the moment. b. it can do a l

7、ot of dangerous work. c. it doesnt operate on batteries.听第9段材料,回答第13至16题。13. how does the woman look now?a. tired. b. upset. c. excited.14. what does the woman think of linda?a. intelligent and pretty. b. popular and lovely. c. hard-working and smart.15. whats the weather probably like now?a. cloudy

8、. b. sunny. c. rainy. 16. what will the man probably do next?a. go to the library. b. go to the dormitory. c. go to the teaching building.听第10段材料,回答第17至20题。17. which grade was the new student in?a. the third grade. b. the fourth grade. c. the fifth grade.18. what could the new student do when he met

9、 his new classmates for the first time?a. do experiments with them. b. recognize them by their names. c. immediately remember their names.19. what was the level of the new students daily conversation?a. it was limited to that of an adult. b. it was limited to that of a fifth-grader. c. it was limite

10、d to that of a five-year-old.20. what does the new student usually like to do after class?a. spend time with teachers. b. help the elderly with shopping. c. shaking hands with the sixth graders.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项ateaching idioms (习语) is a lot

11、 of fun. here are some good books that can teach children idioms.the world is your oysterit has idioms that are widely used. each idiom has a picture to go with it. it is for children in the 1st grade & up. it is written by tamara james.theres a frog in my throatthis book has 440 idioms about an

12、imals. each idiom is given a short explanation to tell what it means. it is for children in the 2nd grade6th grade. it is written by loreen leedy.butterflies in my stomachit shows a boys first day of school through idioms. it is for students in the 1st grade4th grade. it is written by serge bloch.ma

13、d as a wet henit is a book for teaching classic idioms. it is for students in the 3rd grade5th grade. it is written by marvin terban.my teacher likes to sayit is about idioms used by teachers it is for students in the 1st grade4th grade. it is written by denise nelson.1. kids who love animals would

14、most probably buy _.a. mad as a wet henb. my teacher likes to sayc. the world is your oysterd. theres a frog in my throat2. what do we know about the book written by serge bloch?a. it has many classic idioms.b. it has some interesting pictures.c. it is about the beginning of school education.d. it i

15、s for children who are in the 2nd grade6th grade.3. whose book focuses on the idioms used by teachers?a. denise nelsons.b. serge blochs.c. loreen leedys.d. marvin terbans.【答案】1. d 2. c 3. a【解析】这是一篇应用文。本文主要介绍了几本可以教孩子习语的书籍。【1题详解】细节理解题。由文中theres a frog in my throat部分中的this book has 440 idioms about ani

16、mals.可知,这本书是关于动物的习语,所以如果孩子喜欢动物可以选择这本书,故d选项正确。【2题详解】细节理解题。由文中内容可知,butterflies in my stomach是由作者serge bloch写的。根据文中的it shows a boys first day of school through idioms. it is for students in the 1st grade4th grade可知,这本书是关于学生第一天上学的情况,它是为一到四年级的学生准备的,所以这本书是讲的是学校教育的开始,故c选项正确。3题详解】细节理解题。由文中my teacher likes t

17、o say内容中的it is about idioms used by teachers. it is written by denise nelson.可知, denise nelson写的这本书是关于老师使用的习语。a选项正确。bsitting on the sofa in her familys michigan home in 2009, looking through the guinness world records, 10 year-old winter vinecki was surprised to find that the record for the youngest

18、 person to complete a marathon on every continent was held by a 27-year-old man. “i can beat that,” she declared. “for dad. ” and she had every reason to believe she could.a natural athlete since the age of 5, winter had been running together with her mom and uncle, both athletes, and competing in r

19、aces across the country. soon, her name was appearing in national competitions. trophies (奖牌) lined her walls.but in 2008, at the age of 9, winter stopped racing for medals. in may of that year, her father found out he had caught a rare cancer. to raise awareness and funds to fight the disease. wint

20、er started an organization called i earn winter. just 10 months after his diagnosis, her father passed away.over the next three years, winter came first in 20 of the 37 races in which she competed, including four junior olympics cross country championships. along the way, she raised over $ 400,000 t

21、o help find a cure for cancer.now 14, winter is working on her world record to win her cause a place in the guinness world records. she recently completed her first marathon in eugene, oregon, a race normally limited to runners over 16, finishing in an amazing 3:45:04. “im used to racing with adults

22、, and i think its kind of fun to race past them,” said winter before the race.with six continents to go, winter has just begun a journey that will take her two years. “every time i step to a starting line,” winter says, “i have one thought in mind: keeping my dads spirit alive.”4. winter tries to br

23、eak the guinness world record as _.a. the youngest marathon runnerb. the athlete with the most medalsc. the marathon runner with the most medalsd. the youngest marathon runner on all continents5. what caused winter to start the organization “team winter”?a. her fathers disease.b. her fathers death.c

24、. her uncles advice.d. her mothers disease.6. when did winter finish her first marathon race?a. at age 9.b. at age 10.c. at age 14.d. at age 16.7. what does the word “them” in paragraph 5 refer to?a. world records.b. adult runners.c. young runners.d. marathon races.【答案】4. d 5. a 6. c 7. b【解析】【分析】这是一

25、篇说明文。本文主要讲了美国年轻的运动员winter vinecki。她从五岁开始跑步,后来她参加了全国各个比赛并取得了很多奖牌,在14岁时她准备创造一项世界纪录,完成七大洲的马拉松,她一直保持着她爸爸的精神。【4题详解】细节理解题。由文中第一段的10 year-old winter vinecki was surprised to find that the record for the youngest person to complete a marathon on every continent was held by a 27-year-old man. “i can beat tha

26、t,” 可知,这项吉尼斯世界纪录最年轻的保持者是27岁,而温特认为她可以完成这项纪录,在年龄上打败他,故d选项正确。5题详解】细节理解题。由文中第三段的in may of that year, her father found out he had caught a rare cancer. to raise awareness and funds to fight the disease. winter started an organization called i earn winter. 可知,温特是在父亲病了之后,为了筹集资金对抗疾病,才开始创建i earn winter这个组织的。

27、故a选项正确。【6题详解】细节理解题。由文中倒数第二段的now 14, winter is working on her world record to. she recently completed her first marathon in eugene,可知。温特是在14岁的时候完成第一次马拉松。c选项正确。【7题详解】词义猜测题。画线部分所在的句子 “im used to racing with adults, and i think its kind of fun to race past them,”意思是温特习惯于和成年人比赛,她认为超过他们很有趣,所以这里的them指的是和她比

28、赛的成年人,故b选项正确。【点睛】本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。例如本文的第2小题,根据题干内容可把答案定位在第三段,根据第三段的第二句to raise awareness and funds to fight the disease. 可知,温特创建这个组织的目的是筹集资金对抗父亲的疾病,所以a选项正确。同样第3小题,该题要选出温特是在几岁完成第一次马拉松的,根据题干可把答案定位在倒数第二段,在第二句she recently comple

29、ted her first marathon 提到她完成了第一次马拉松,在前面一句提到温特这个时候是14岁,所以c选项正确。cpeople are less willing to rely on their knowledge and say they know something when they have access (接近) to the internet, suggesting that our connection to the web is affecting how we think.professor evan risko, of the department of psy

30、chology at the university of waterloo, led a recent study where the team asked about 100 participants (参与者) a series of general-knowledge questions, such as naming the capital of france. for half of the study, participants had access to the internet. they had to look up the answer when they responde

31、d that they did not know the answer. in the other half of the study, participants did not have access to the internet.the team found that the people who had access to the web were about 5 percent more likely to say that they did not know the answer to the question. furthermore, in some cases, the pe

32、ople with access to the internet reported feeling as though they knew less compared to the people without access.“with the popularity of the internet, we are almost frequently connected to large amounts of information. and when that data is within reach, people seem less likely to rely on their own

33、knowledge,” said professor risko.studying the results, the researchers thought that access to the internet might make it less acceptable to say you know something but are incorrect. it is also possible that participants were more likely to say they didnt know an answer when they had access to the we

34、b because online searching offers an opportunity to confirm their answer, and the process of finding out the answer is rewarding.“our results suggest that access to the internet affects the decisions we make about what we know and dont know,” said risko. “we hope this research helps us understand ho

35、w easy access to large amounts of information can influence our thinking and behaviour.”8. the study by professor risko shows that _.a. we are easily cheated by the webb. the web is making our life harderc. we are becoming dependent on the webd. the web helps us make correct decisions9. what do we k

36、now about the questions asked in the study?a. they were funny.b. they were simple.c. they were personal.d. they were difficult.10. in the study, the participants with access to the web _.a. made more progressb. showed less confidencec. gave wrong answersd. showed more optimism11. what does the word

37、“data” in paragraph 4 probably mean?a. goal.b. dream.c. distance.d. information.【答案】8. c 9. b 10. b 11. d【解析】这是一篇说明文。本文主要讲了现在的人们更多的是依靠互联网获取知识,而不是依赖自身掌握的知识,evan risko教授做了一项研究,结果表明更多的人通过互联网查询知识,因为他们不确定自己掌握的知识是否正确,这说明了互联网在影响着人们的思想,人们也越来越依靠互联网。【8题详解】推理判断题。由文中倒数第三段的“with the popularity of the internet, w

38、e are almost frequently connected to large amounts of information. and when that data is within reach, people seem less likely to rely on their own knowledge,” said professor risko. 可知,随着互联网的普及,我们几乎经常与大量信息联系在一起。当数据触手可及时,人们似乎不太可能依赖自己的知识。”里斯科教授说。由此判断出risko的研究表明人们越来越依靠互联网,故c选项正确。【9题详解】细节理解题。由文中第二段的 led

39、 a recent study where the team asked about 100 participants (参与者) a series of general-knowledge questions, such as naming the capital of france可知,在最近的一项研究中,研究小组向大约100名参与者提出了一系列一般性问题,比如法国首都的名字。所以研究中提出的问题应该很简单的。故b选项正确。【10题详解】推理判断题。由文中第三段的 the people with access to the internet reported feeling as thou

40、gh they knew less compared to the people without access.可知,能使用互联网的人感觉他们不如那些不能使用互联网的人知识丰富。由此判断出,在这项研究中,可以上网的参与者表现出较少的自信。b选项正确。11题详解】词句猜测题。画线部分的上一句“with the popularity of the internet, we are almost frequently connected to large amounts of information. 提到随着互联网的普及人们能够频繁的接触到大量的信息,画线部分所以的句子意思是当那个data能够接触

41、时,人们就很少依靠自己的知识,可推知,这里的data指的是上一句提到的information,故d选项正确。dthe insects are important to farmers. when a honeybee lands on a flower in plant, pollen (花粉) sticks to its legs. when the bee lands on another flower, some of the pollen falls off and fertilizes the second plant.the act of spreading pollen is r

42、esponsible for many fruits, vegetables, nuts and other crops. yet about 30 percent of honeybees in the united states and other areas have died in recent years.mike leggett is a researcher at the university of maryland. he wants to learn why so many bees are dying. “the number of colonies (蜂群) that d

43、ie every winter has been one in three. so on average 30 percent of the colonies have died every winter over the last six winters. and thats a huge number.” his research team examined the pollen that honeybees carried to their homes. they found that the pollen contained high levels of 35 different pe

44、sticides (杀虫剂), which are chemicals used to protect plants. “pesticides are used, and have been used, pretty widely, for centuries, to protect plants from diseases,” says mr leggett.keith oh linger, a farmer and beekeeper in maryland, has watched many of his bees die every winter. mr ohlinger thinks

45、 widespread bee death is caused by several things happening at once. but he does not feel sure that pesticides are a part of the problem, “i felt it was the result of a lot of little things. i didnt feel that there was probably one smoking gun. but theres a division (分歧) there, some people feel that

46、 it is just one thing.”honeybees are important to agriculture. this makes the search for an answer to their death very important for mr leggetts team. as he knows, one in every three bites of food we eat is somehow pollinated by honeybees.12. what could be a suitable title for the text?a. why are ho

47、neybees important?b. how do honeybees make honey?c. pesticides might harm honeybeesd. honeybee protection in maryland13. how does mr leggett sound in paragraph 3?a. worried.b. happy.c. surprised.d. hopeful.14. we know from the fifth paragraph that keith ohlinger _.a. has become rich by keeping beesb

48、. cares little about the death of his beesc. has never used pesticides on his farmd. doubts whether pesticides have killed his bees15. in which part of a website can we most probably read the text?a. agriculture.b. health.c. food.d. technology.【答案】12. c 13. a 14. d 15. a【解析】这是一篇说明文。本文主要讲了近年来很多地区有近百分

49、之三十的蜜蜂死亡,而对于它们的死因,有研究表明是由农药造成的,有人认为农药不是死亡因素之一。【12题详解】主旨大意题。本文主要讲了近年来很多地区有近百分之三十的蜜蜂死亡,而对于它们的死因,有研究表明是由农药造成的,有人认为农药不是死亡因素之一。所以短文的最佳标题为“杀虫剂可能会伤害蜜蜂”。故c选项正确。【13题详解】推理判断题。由第三段中leggett说的话“the number of colonies (蜂群) that die every winter has been one in three. so on average 30 percent of the colonies have

50、died every winter over the last six winters. and thats a huge number.”可知,leggett认为每年百分之30的蜂群死亡是一个巨大的数字,由此判断出他对于蜜蜂的死亡数字是很担心的。故a选项正确。【14题详解】推理判断题。由文中第四段的mr ohlinger thinks widespread bee death is caused by several things happening at once. but he does not feel sure that pesticides are a part of the pr

51、oblem, 可知ohlinger先生认为蜜蜂大面积死亡是由几件事同时发生造成的。但他不确定农药是不是导致原因的一部分。由此判断出从第五段我们可以知道,keith ohlinger怀疑杀虫剂是否杀死了他的蜜蜂。d选项正确。【15题详解】推理判断题。文中最后一段讲到honeybees are important to agriculture.,也就是说蜜蜂对于农作物很有用,所以研究蜜蜂的死亡很有必要,所以这篇文章可能来自农业部分,故a选项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。new years day i

52、n chinanational holidays in china are those festivals decided by the government that everyone gets to enjoy. _16_ these holidays fall into two types: those that all citizens enjoy nationwide, and those that some citizens enjoy. new years day is one that is enjoyed by people all over the country._17_

53、 they celebrate the new year like people all over the world. since ancient times, the day has been called “yuandan” by the chinese. _18_ “dan” means “day”,so joined together the words mean “first day of a year”. for 3,000 years,china has greeted yuandan with joyful ceremonies.because of the differen

54、t longitudes (经度) upon which countries lie in the world, the time of the celebration changes. china is the twelfth country to celebrate the event and the people are rewarded with one days vacation. _19_ and organizations and schools hold parties to let everyone enter the joyful atmosphere of the fes

55、tival. sincere good wishes are sent by peoples smiles and wonderful performances at parties. _20_a. “yuan” means “at the beginning”.b. many colorful programs are shown on tv.c. its a day for the working people worldwide.d. new years day is a big holiday for the chinese people.e. everyone has the rig

56、ht to get off work during these holidays.f. you can read about how, where,and when to watch the program.g. great hopes for an excellent year are planted in everyones mind.【答案】16. e 17. d 18. a 19. b 20. g【解析】这是一篇应用文。本文主要讲了中国的法定节日之一-元旦,全国各族人们都会在这一天庆祝元旦,人们会举办各种仪式来庆祝元旦。【16题详解】上一句提到“中国的国内假日是政府决定的每个人都可以享受的节日。”所以e选项“在这些假期期间,每个人都有权不上班。”切题。故选e。【17题详解】根据上一段的最后一句过渡句“新年是全国人民度过的一个节日”可知,该段讲的是对元旦的介绍,所以d选项“元旦是中国人民度过的一个重要节日。”切题。故选d。【18题详解】根据下一句提到“旦意为着天。”可知该句解释的是元的意思,所以a选项“

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论