青海省西宁市海湖中学2021届高三英语上学期第一阶段测试试题(含解析)(精编版)_第1页
青海省西宁市海湖中学2021届高三英语上学期第一阶段测试试题(含解析)(精编版)_第2页
青海省西宁市海湖中学2021届高三英语上学期第一阶段测试试题(含解析)(精编版)_第3页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、青海省西宁市海湖中学2021届高三英语上学期第一阶段测试试题(含解析)时间:120分针滿分:15。分说明:1.本试孫分第i卷和第ii卷两个部分2.第i卷试题答在答题卡上,第ii暮试题暮在试卷上第一部分听力(关两节,鴻分30分第一节(共5小亀 每题1.5分,共7.5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所蛤的a、b、c三个逸項中逸出最佳泣項,井标在试4的相应位豆.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题.導段对话仅读一遍。1.what wi11 lucy do at 11: 30 tomorrow?3go out for lunch.b. see her de

2、nt i st.c. visit a friendowhat is the weather i ike now?it* s sunny.bo it' s rainy.co if s cloudy.why does the man taik to dr<> simpson?to make an apology。b. to ask for help.c. to discuss his studies.4oby train。b. by car.c. by bus.how wi11 the woman get back from the raiiway station?what d

3、oes jenny decide to do first?look for a job.b go on a trip。c. get an assistant.第二节(关15小題;却小题1-5分.満分22. 5分)听下面5段对话或独白.毎段对话或技白后有几个小题,从题中所姓的a、b、c三个逸項中逸出員佳迎項, 井标在试卷的相应但豊.每段时话成独白读两道.听下面一段对话.回答第6和第7两个小題.what time is it now?1:45.b. 2:10ec. 2:15.7. what will the man do?ac work on a project©bo see linda

4、 in the i ibrary.meet with professor smith.听下面一段对话,回答第8和第10三个小题.8。what are the speakers talking about?ao having guests this weekend. bo going out for sightseeing。 c. moving into a new house。9. what is the relationship between the speakers?ao neighbors.husband and wife。c. host and visitor.10. what wi

5、 11 the man do tomorrow?ao work in his garden.be have a barbecue。c. do some shopping。听下面一段对话.回芬第11至第13三个小题.11. where was the man born?a. in phi lade i phi a.b. in springfield。in kansas.12o what did the man i ike doing when he was a chi id?a° drawingobo traveling.c. reading.13. what inspires the

6、 man most in his work?a. education.b. family love。natureo听下面一段对话,回答第14和第17四个小题.14why i s dorothy going to europe?to attend a training program.bo to carry out someresearch.to take a vacation.15.a.a few days.b. two weeksoc. three monthsohow long wii i dorothy stay in europe?16。what does dorothy think

7、of her apartment?it* s expensive.boit" s satisfactory.11' s i nconvenient。17. what does bi i i offer to do for dorothy?ao recommend her apartment to jim.b» find a new apartment for her.c. take care of her apartment.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题.18. what are the tourists advised to do when tour

8、 ing london?wear comfortable shoes。take their tour schedule. b. watch out for the traffic。19. what wi11 the tour i sts do in fifteen minutes?a meet the speaker.b. go to their rooms-c change some money.20. where probablyis the speaker?a. in a park.b. in a hotel in a shopping centre.第二部分:阅读理解(共两节,満分40

9、分)第一节(*15小题;毎小题2分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给各项的四个选顼中,迁出最佳逸攻.women facing breast cancer (乳腺癌)report that their cats rank among the most important supporters, alongside parents and sibi ings (兄第姐妹)they rely on to help them through their treatmentofish, a breast cancer survivor, rel ied on the companionship o

10、f her two cats, phoebe and jack, during her treatments。 "they were the perfect companions when i needed them most, " fish says。m they gave s i i ent strength. " fish is far from the only breast cancer survivor to show the power of her cat« a recent pur ina cat chow national surve

11、y of breast cancer survi vors with cats points out this important relationship.dro karen sueda. at the american col lege of veterinary behaviorists, says, m whether pet owners are fighting di seases such as breast cancer or going through a rough per i od in i i fe such as job loss or some stress, th

12、eir cats often display intuitive (直觉的)behavior of knowing when they need extra support. ”hearing count i ess stories from breast cancer patients and survivors of how they have been emotiona11y supported by their cats. purina cat chow honors this exceptional relationship and is doing its part to help

13、 the fight against breast cancer0 this year, in a partnership with susan g. komen for the cure. purina cat chow will donate more than $200. 000 to the cause and invites consumers to help us raise awareness of breast cancer.susan go komen for the cure is the world* s largest network of breast cancer

14、survivors and activists f ighting to f ind the cures. the organization has invested (投资)$1.3 bi 11 ion in ending breast cancer, becoming the world's largest source of nonprofit funds (资 金)devoted to the fight against breast cancer01. to many women with breast cancer, cats can .a. bring strength

15、and support to them。be teach them how to relaxc. know about what they think about.d. help the patients to be optimistic2<. according to the text, pur ina cat chow .ao often collects cancer patients* informat ionb. hopes to find more breast cancer patientsc. will help spread the knowledge about br

16、east cancerd. aims to find the best treatment for breast cancer3o what is purina cat chow1 s attitude towards the role of the cat during breast cancer treatment? a。 unconcerned. b. supportive.c. doubtful.d. surprised.io a 2o c 3。b【解析】这是一爲斬闻报道。短文报道了宠物穢在碧助女性抗击孔就癌方面发样着枳极的作用。1题祥牌】细节理解遮根据第二段 “they were t

17、he perfect companions when i needed them most, ” fish says<> -they gave silent strength。”我最君要他们的时候,他们是我敌宛美的伙伴。”他们给千无声的力貧。根 据 倒致第 二段 “hearing count less stories from breast cancer patients and survivors of how they have been emotiona11y supported by their cats" purina cat chow从乳腺癌患者和丰存者那里听

18、到了无数美 于蝕们如何繹到猫味情感支持的故事。由此可如,时于许多患有乳腺癌的女性来说,猫能给也们带来力量和 支持.故选a项.【2題祥鮮】推理刿断題。根据倒敷第二段 “this year, in a partnership with susan go komen for the cure pur ina cat chow wi11 donate more than $2001 000 to the cause and invites consumers to help us raise awareness of breast cancer< ”。知,今年,通过与苏瑞科门礼脉癌防治基金会的合

19、作.pur ina cat chow 将为这项事业捐就20多万美元,并邀请患者帮助我们提高对乳腺痛的认识。由此判断出.purina cat chow 将帮助传播关于北腺癌的知识.故选c项.【3題详解】推理判断迪o 根据第二段a recent purina cat chow national survey of breast cancer survivors with cats points out this important relationship® purina cat chow 最近对养描的乳腺痉幸存者进行的 顼全国调安指出了这一吏要关系。根据倒数第二段"purin

20、a cat chow honors this exceptional relationship and is doing its part to help the fight against breast cancer. w urina cat chow 尊重这种特珠的关系,并为帮助抗击孔腾癌尽匂己的一份力量.由此判断出,purina cat chow对猫在孔恳治 疗中所扮成的角色延积极的.此选b项.bsagrada familia ( 2,056. 448 visits/year)opening hours: 09:00-18:00 (october-march) 09:00-20: 00

21、(apriiseptember).admission: $11. or $10 with the barcelona card.d i sab ied access: yes.the temple has been under construction since 1882 and they1 ve still got another 30 to 80 years to go before it wi i i be finished。the project* s vast scale (规模)and its spec i a i design have made it one of barce

22、lona * s top tourist attractions for many years<>la pedrera (1,133,220 visits/year)opening hours: 09:0018: 30 (november-february)09:0020:00 (march ctober)admission: $9。 50. save 20% with the barcelona card.disabled access: no,this building used to be called casa mi la. but nowadays it* s more

23、commonly known as la pedrerao11 was made of br icks and had colorful tiles (瓷砖)<>barcelona fc museum (1,032,763 visits/year)opening hours: 6th apr i i-4th october: (monday to saturday) 10:0020:00: the rest of the year: 10:00 to 18:30.admission: $8。50 for entry to museum and an extra $ 17 for a

24、 guided tour.disabled access: yes。it is now general ly considered as the best footba 11 museum in the wor ldo you can see so many trophies (奖 林),pictures and statues of great footbai i playerso i ' m not a footbai i fan but i still enjoyed walking round this museum.mir 6 museum (518, 869 visits/

25、year)opening hours: check website for detaiis as they vary depending on the time of the year.admission: $8. save 20% with the barcelona card.disabled access: yes.this museum has a wide range of mir 6 ' s works dating back as far as 1914. this artwork col lection includes not only his paintings b

26、ut also a good selection of sculptures.4o which of the following attractions is the most popular?a. sagrada famiiia.b« la pedrera.c. barcelona fc museum0d. mir 6 museum.5. what can we know about the four tourist attract ions?ao sagrada famiiia is the largest buiiding in barcelona.-5-bo la pedre

27、ra is we i i known for its colors.c. barcelona fc museum wii i attract footbai i fans.do mi r d museum was built in as ear ly as the year of 1914<>60 if you visit the barcelona fc museum with a tour guide, you should pay 。a. $8« 5b. $25.5c. $17do $257. what do the four attractions have in

28、 common?ao they are famous for their architectural styles.b. they are a 11 accessible for the disabled people.c. thei r open i ng hours are changeable in different times.d. tourists can get a discount of 20% with the barcelona card.案】4. a 5. c 6. b 7. c【輯析】这是一爲说明文。本文介绍了 一些游客可以參院洛覧的景点,包括景点的开放时间,门票价格,

29、有无残疾通道 等祥细情况.其中毕加索博物馆截有从他早年一直到最后的作品,透过这些作品游客们不但能够寿到这位大 师的思想历程,而且也能了解到他艺未风格的痔成过程。【4题详鮮】柯节理鮮題。根据第 1段对 s agrada fami i ia 的 mthe project* s vast sea i e and its spec i a i des i gn have made i t one of barcelona * s top tour i st attractions for many years. ” 可知该項目规模庞 大,设计 攻特,多年来一直是巴本罗那最著8的旅游景点之一。所以sag

30、rada familia, 最流行的,故逸a.【5題详解】细节理解題.根据第三段 hyou can buy a ticket for the museum to see the footbai i stadium."可知, 你可以买一张到博物馆去看足球场的糸.所以barcelona fc museum会吸引足球迷,故逸c.【6題详解】细节理解題.根据第三段"$8.50 for entry to museum and an extra $17 for a guided tour. ” 可知要 付17+8.5二25.5元.故逸b.【7題祥鮮】柯节理鮮題。根据 sagrada f

31、ami i ia 中的 m opening hours: 09: 0018:00 (october一march) 09: 0020:00 (apri i-september).根据 “la pedrera (1.133, 220 v i s i ts/year) open i ng hours: 09: 00t8: 30 (november-february) 09:0020:00 (march tober)"根据"barcelona fc museum (1, 032. 763 visits/year) opening hours: 6th apr i i4th octo

32、ber:(monday to saturday) 10:00-20:00; the rest of the year: 10: 00 to 18:30.”根垢 “ mir 6 museum (518f 869 visits/year) opening hours: check website for detai is as they vary depending on the t ime of the year. ” 可扣,所有这些景点的开放 时何都随着李节而变化,故选c.cpoetry is an interesting form of writing. it is very free, h

33、as few restrictions and can be a great way to express feel ingso wr iting a poem is a 11 about observing the world within you or around you。to wr i te a poem, first you shou i d begin with an idea or inspiration. inspiration may come at any time unexpectedly. it may be a specific person, place or th

34、ing that causes some sort of strong emotion. it may be more of an abstract idea or release of emotion.after getting the idea, you can wr ite down everything that comes to mind. don't think much and let al i fee ii ngs pour out。remember everything can be thrown out later.then,you can think about

35、its form and begin to organize thoughts. poetry comes in many forms, from epic poetry that has a story to dramatic poetry intended to be performed. try them al i out. one will come natural ly. maybe different poems fit different forms. when you write a poem, think about both meter (韵律)and rhythm car

36、eful ly, which are equal ly important in poetryo meter is the fixed pattern of the poem,while rhythm refers to the sound when it is spoken0 it is also important to use a lot of descr ipt i ve words. create imagery (意 象)with words, try i ng to make them attractive to a 11 the senses* for auditory (听觉

37、的)interest, try repeating of simi lar sounds in a sentence or phraseo al i of this adds iife and interest to a poem0after you finish your work, don't be afraid to share your work with others. when others point out your weakness, accept and grow from it.8. what does the under iined word “restrict

38、ion" in paragraph 1 probably mean?a. changeab« order。c. limitationod. organization。9. when you begin to wr ite a poem, you should first .ao begin with some specific personsbo come up with an ideac. describe a famous placede organize your thoughtsloo we can infer from the text that .a. writ

39、ing poems needs imaginat ion and the ability to use language we i ibe peopie can get more ideas if they often share their poems with othersc. people shouid first learn to write epic poetry, then dramatic poetrydo peopie need to write down every feeling they want to release at a time11o what' s t

40、he purpose of the text?a. to tel i readers how to write a poemoba to encourage more peopie to write poems.c. to show what qua ii ty a good poem should have。do to teach peopie how to appreciate poems.【称案】8。 c 9。 b 10. a 11o a【郵析】本文是说明文.主委叙述如何写诗,告诉读者怎拝写诗。【8題祥耕】 伺义猜测超.根据第一段“it is very free, has few res

41、trictions ”(诗歆痔式是很句由的,几乎没有 什么限制),说明划线词是limitation限制的意思。故选c。【9有详解】如节理解根掂第二段第一行 tefirst you shouid begin with an idea or inspiration"(首先你要冇 一个想法反灵感)可知,写作前要先有一个斂法.故逸b。【10題详解】推理判断題。根据第二段 “to write a poem, first you shouid begin with an idea or inspiration0i nspi rat ion may come at any time unexpec

42、ted! y0 "为了写诗要先冇灵感,然后写下脑海中出现的一切 以及第四段"when you write a poem, think about both meter (韵徒)and rhythm careful lyt which are equa 11 y importantin poetry."写诗时,要考虑韵律和节矣.写诗歌需要有想泉力和很好使用语言的能力。第三段 poetry comes . . from epic poetry that has a story to dramatic poetry intended to be performedo t

43、ry them al i out.排除 c。故it a.(11題许解】推理判断題.根据第一段"writing a poem is al i about observing the wor id within you or around you.”(写诗定在现尽你的内心或,你的周国),可知本文主卖叙连如何写诗,因此写作目的就是告诉读者怎样写詩。 故选a。7though it is not good for us to expose ourselves to sun i ight for too long, a i lowing ourselves appropriate amount

44、of exposure to sun iight gives us many benefits and affects us in a number of waysowithout the sun, i ife would not have developed. it gives us energy and heats our world。 the sun gives us i ight and thus in turn we are able to see the beautiful colors in our world。 it makes us feel good when we fee

45、l the warmth of its rays on our shoulders. we store the energy from the sun to help build and heat our houses。w i thout sun iight we would not be ab i e to survive. sun ii ght gives balance. a11 ii v i ng thingsi ive in a food chain and at the beginning of the food chain comes the plant which absorb

46、s sun i ight and transforms iight energy into chemical energy, which wii i then be absorbed by another iife to be turned into a new kind of energy and so on0one of the benef i ts that we can get from sun i ight i s that we can receive vitamin d from sun i ight.ii helps us to keep a healthy body, con

47、trol the amount of minerais in the body, which is needed to help keep our bones and teeth in good condition and helps to keep a well-balanced mind.di fferent pi aces on the earth rece i ve vary i ng degrees of sun iight, which wii i dec i de the region* s climate。 for example, the farther away it is

48、 from the equator (赤道),the sharper the angle (角 度)of the sun' s rays that reach it. which means that sun i ight coverage will be more spread out, and receive less heat than lower latitude areas nearer the equator.12. why does sun ii ght give balance?a. it helps to pass energy.it helps to absorb

49、energy。co it helps to form new iives.d. it helps to protect new i ives»13o sun ii ght can assist peopie in .ao increasing the amount of mineralsobtaining a healthy nerve systemc. keeping their bones and teeth healthy d. keeping a delighted mind14. what* s the main idea of the last paragraph?a.

50、which place is the hottest。b. how sun iight affects the climate.co how to get more sun iight.d. how much sun iight a place needs.15. what would be the best title for the text?a. avoid being exposed to sun iight too longb. fol low the researchers * wordsc. good effects of sun iight on our i ivesd. ma

51、king fuli use of sun i i ght【琴案】12. a 13o c 14. b 15, c【解析】这是一篇说明文。短文介绍了太阳对人臭生活的积极影响。(12題详解】如节理 wuo 根据第三 f9i msunl ight gives balance. all living things live in a food chain and at the beginning of the food chain comes the plant which absorbs sun iight and transforms iight energy into chemical energ

52、y, which wi 11 then be absorbed by another i ife to be turned into a new kind of energy and so on。”可船,阳光使万物保持平衛。所有的生物都生活在一个食物経中,在食物怔的开 始,植物吸收阳光,将光能转化为化学能,然后被另一个生合吸收,转化为一种新的能量等等.由此可知, 阳光使万物保持平衡是因为它有助于传递能量。故逸a项.【13題详解】徊节理解過.根据第四段"it helps us to keep a healthy body, control the amount of minerals

53、in the body» which is needed to help keep our bones and teeth in good condition and helps to keep a well-balanced mind .”可知,它帮助我们保持健康的身体,拉制身体中矿物质的含量,这些矿物质是保持 骨礴和牙齿处于良好状态所君的,有助于保将史好的心理平衡。所以阳光可以帮助人们保持汁路和牙齿的健 康故iic项.【14題详解】主旨大意題.根据最后一段"different places on the earth receive varying degrees of

54、sun i ight, which will dec i de the region* s cl imate. for example, the farther away it is from the equator . the sharper the angle of the sun' s rays that reach it. which means that sun i ight coverage wi 11 be more spread out, and receive less heat than lower latitude areas nearer the equator

55、0 ” 可如, 地球上不同的地方挂受不同程度的阳光.这将安定该地区的气候.由此可知.最后一段的大意是也光如何影 响七候。故选8项。【15題祥解】主旨大慧超。根据第一段 u though it i s not good for us to expose ourselves to sun i ight for too long, allowing ourselves appropr iate amount of exposure to sunlight gives us many benef i ts and affects us in a number of waysd ”可知,釜提长时间暴霧在

56、阳光下对我们不好.但让自己适当地黎适在阳光下会 给我们帯来很多好处.并在许多方面乾响我们。所以短文的最佳稣题为“阳光对我们生活的枳极为响”.故 逸c项。第二节(关五小题,每小题2分,滿分1q分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的彖佳逸项,选项中有两项是多余选項.kids* health: four steps for fighting stresseverybody gets stressed from time to time。 _16_ some ways of deal ing with stress i ike screaming or hitting someone d

57、on't solve (解决)much« but other ways. i ike talking to someone you trust, can lead you to solving your problem or at least fee i i ng better otry taking these four steps the next time you are stressed:(1) get support. when you need help, reach out to the people who care about you。 talk to a

58、trusted adult, such as a parent or other relatives. 17 they might have had s imi i ar prob iems. such as deaiing with a testf or the death of a beloved pet.(2) don't take it out on yourself. sometimes when kids are stressed and upset they take it out on themsel ves<> 0ht dear, that's not a good idea。 remember that there are always peopie to help youo don* t take it out on yourself*18(3) try to solve the problem. after you re calm and you have support from adults

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论