2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测_第1页
2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测_第2页
2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测_第3页
2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测_第4页
2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测模块检测满分:100分,限时:60分钟I .根据句意及首字母或汉语提示写出单词(每小题1分,共5分)1. (独家原创试题)No one knows when Daniel left or w he left with.2. (独家原创试题)1 i to go to your house last night, but it rained.3. (独家原创试题)You do not know what these (玫瑰)have cost your father.4. (独家原创试题)1 hope you can (原谅)me for

2、this matter again.5. (独家原创试题)1 know how (失望的)you feel, because I feel it too.答案 1.who/whom 2.i nten ded 3.roses 4.pard on 5.disappo in tedn .单项选择 侮小题1分,共15分)6. George treats every one with and warmth, spread ing positive en ergy.A. ki ndB.ki ndlyC.ki ndnessD.ki ndless答案 C考查名词的用法。句意:乔治用善良和温暖对待每个人,传递着

3、正能量。and前后是 并列关系,and后是名词warmth,设空处也应是名词,故选C。7. (2018 重庆中考 A 卷)1 always play basketball to relax myself Saturdays.A. o nB.in C.at D.by答案 A考查介词的用法。句意:在星期六我通常打篮球来放松自己。表示在具体的某一天要用介词on。故选A。8.1 asked Danny to me my book, but he brought me his book.A. take B.fetch C.carry D.match答案 B 考查动词辨析。句意:我让丹尼把我的书取来,但他

4、却带来了他的书。take拿走,带 走,指把某物从说话者所在地拿走;fetch去取来,指到别处去把某物取来;carry搬运,一般指搬运重物;match和相匹配。根据语境可知选 B。9. (独家原创试题)What weather we are having! It is wonderful after the long cold winter.A. bori ng B.lovely C.likelyD.lively答案 B考查形容词辨析。句意:多好的天气啊!漫长的寒冬之后,这样的天气太好了。boring无聊的,无趣的;lovely可爱的,美好的;likely可能的;lively充满活力的。由句意可

5、知选B。10. Jenny' uncle is a scientist. She is proud him.A. fromB.at C.in D.of答案 D 考查固定搭配。句意:珍妮的叔叔是一位科学家。她以他为骄傲。be proudof.以为骄傲”为固定搭配,故选Do11. At the farewell party,Kobe Brya nt said, “the support of my fan s, it would be hard forme to achieve such great success”A.WithB.U nderC.Through D.Without答案D考

6、查介词的用法。句意:在欢送会上,科比布莱恩特说:没有球迷对我的支持,我很难 取得如此大的成功。"with带有,具有;under在 之下;through通过;without没有。根据句 意 可知选D。12. (2019 山西中考)Fighting for your dreams is like climbing a mountain. Whatever difficulties youmeet, don'Just move on.A.set off B.come out C.give up答案C考查动词短语辨析。句意:为了你的梦想而奋斗就像爬山一样。无论你遇到什么困 难都不要放

7、弃。应该继续前进。set off出发;come out出版;give up放弃。后句提到继续前进,可 知此处表达 不要放弃”,故选C o2020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测13. WeChat Pay(微信支付)makes our life convenient. We can buy things we don' takeany mon ey.A. unl essB.becauseC.eve n ifD.so that答案 C考查连词的用法。句意:微信支付使我们的生活便利。即使我们不带钱,我们也能买到东西。unless除非;because因为;even if即使

8、;so that以便。根据句意可知选C。14. (2019 广西玉林中考)一Hey, Anna. Would you like to see The White Storm with me?You mean, the new police storywas filmed by Che n Mushe ng?A. who B.what C.whose D.which答案 D 考查定语从句。句意:一一嘿,安娜。你想和我一起看电影扫毒吗 ?一一你说的 是陈木胜导演的新警察故事电影吗?定语从句的先行词为 story,指物,关系代词在从句中作主语,应用which。故选D。15. No one can b

9、e right all the time. When people make mistakes, we shouldn ' them.A. wait for B.se nd for C.kn ock at D.l augh at答案 D考查动词短语辨析。句意:没有人永远都是正确的。当人们犯错时 ,我们不应该嘲 笑他们。wait for等候;send for请某人来;knock at敲击;laugh at嘲笑。根据句意可知选D。16. (2019 山东滨州中考)一Do you know the man spoke at the meeting just now?No, I don 

10、9;tknow.A.what B.who C.which D.whose答案 B 考查定语从句。句意:一一你认识刚才在会上发言的那个人吗?一一不,不认识。先行词the man指人,关系词在从句中作主语 应用that/who引导定语从句。故选B。17. I don' know.Because he has to look after his mother.A. why he is leav ingB. why is he leav ingC. whether he is leavi ngD. whether is he leavi ng答案 A 考查宾语从句。宾语从句用陈述句语序,排除B

11、、D两项;由答语中的Because可知, 要用why引导宾语从句。故选 A。18. (2019 甘肃天水中考)1 tried calling you, your phone was out of service.A.a ndB.but C.so D.or答案 B 考查连词的用法。句意:我试着给你打电话,但是你的电话不在服务区。and和;but但是;so所以;or或者。根据句意可知,前后存在转折关系。故选B。19. I don' know or not.Neither do I. You may ask his teacher.A. whether he is at schoolB. w

12、he n is he at schoolC. that he is at schoolD. whether is he at school答案 A 考查宾语从句。句意:一一我不知道他是否在学校。一一我也不知道。你可以问问他的老师。whether.or not为固定句型,而且宾语从句用陈述句语序,故选A。20. Maybe you can catch the last bus. If not, I ' have to walk home.A.Good jobB.Just so-soC.Not at allD.I hope so答案 D 考查情景交际。good job干得不错;just s

13、o-so 一般;not at all 一点也不;I hope so我希 望如此。根据语境可知选D。2 / 102020届外研版九年级英语下册:Module+8+模块检测川.完形填空侮小题1分,共10分)(2018重庆中考A卷)Every one has dreams. Lily dreamed of being a dancer. She took 21 less ons and all her teachers thought she was an excelle nt stude nt.One day she saw a no tice. It said that a famous dan

14、cing group would be perform ing in her town. 22 thought, “ must show the leader my dancing skills. " She waited for the group leader in the dress ing room. 23 the leader appeared, she came up and han ded him the flowers she prepared. The thor ns(刺)hurt her fin gers and blood came out. But she w

15、as too 24 to care about the pain. She expressed her stro ng wish to be a dan cer and begged乞 求)to show her dance.All right. You dance, ” the leader agreed. But half way through the dance, he stopped her,“ I ' smrry, in my mind you ' reot good eno ugh! " On heari ng this, Lily 25 out as

16、fast as her legs could carry her. It was so hard for her to accept this. She lost heart and 26 her dream.Several years later, the dancing group came to her town again. She decided to find out 27 the leader had told her she was not good eno ugh.This was his reply, “ tell this 28 every stude nt. ”You&

17、#39;ve ruined (毁掉)my life! " she shouted angrily.The leader went on, “remember your prese nt of 29 a nd how the thor ns had hurt your fin gers but you carried on bravely. It was a pity that you did n 'take dancing like that and stopped trying so 30. So you are still not good eno ugh for dan

18、cing! ”21.A.si ngingB.readi ngC.da ncingD.dress ing22.A.HeB.SheC.TheyD.We23.A. Whe nB.Si neeC.BeforeD.Un less24.A. weakB.boredC.excitedD.tired25.A.workedB.ra nC.fou ndD.looked26.A. got onB.we nt onC.picked upD.gave up27.A.whyB.howC.whoD.what28.A.o nB.atC.inD.to29. A.booksB.da ncesC.flowersD.dresses3

19、0. A.happilyB.easilyC.luckilyD.safely答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章叙述了一个热爱舞蹈的女孩在追求梦想的过程中经历 了挫折最后放弃了梦想的故事。21. C 从上句 莉莉梦想着成为一名舞蹈家。”可知,这里指 她去上舞蹈课”。故选C。22. B 考查代词辨析。从上下文可知,莉莉想向领导展示她的舞蹈才能。这里代指莉莉,用代词she代指。故选B。23. A 考查连词辨析。句意:当那位领导出现时,她走上前把她准备的鲜花递给了他。when当时候”符合题意,故选A。24. C 考查形容词辨析。从上文她见到了那位领导及下文的She expressed her stro

20、ng wish tobe a dancer"可知,她太兴奋了以至于没在意疼痛。故选C。25. B 考查动词辨析。从"sfast as her legs could carry her"可知,这里指 尽可能快地跑出去 ”。 故选B。26. D 考查动词短语辨析。从上文的She lost heart"及下文的 You ve ruined my life!"可知,她放弃了她的梦想。故选D。27. A她决定弄清楚为什么那位领导说她不够优秀。why为什么”,故选A。28. D tell sth. to sb.把某事告诉某人”为固定搭配。故选 D。29.

21、C 从第二段中的 she came up and handed him the flowers she prepared'可知,她送的礼物 是鲜花。故选Co30. B 考查副词辨析。从you didn 'take dancing like that.可知,她轻易地放弃了。easily轻易地”故选B oIV .阅读理解 侮小题2分,共30分)A(2018安徽中考)Would you like to live in a city where buildi ngs tur n the lights off for you, and self-drivi ng cars will fi

22、nd the nearest parking space themselves?Although it might sound a little far from you, living in a smart' Cy like this could happen sooner than you think.Great cha nges have take n place in tow ns that we have lived in for cen turies, while completely new cities are being built. One such place i

23、s the city of Songdo. Every home there will have a telepresencW'system(远程遥控系统 )allowing users to control the heating and locks, take part in video meetings, and receive education, health care and government services. Around the city, escalators (自动扶梯 )will on ly move whe n some one is on them, a

24、nd offices and schools will all be conn ected to the system.The great mi nd behi nd Son gdo is from the compa ny Cisco .In fact, tech no logy compa nies around the world such as IBM, Sieme ns and Microsoft are already in the bus in ess.About 75% of the world ' population will live in cities by 2

25、050, so cities will need to be more moder n to deal with the coming problems . Maki ng cities smarter is one way out, and I thi nk this will in turn make cities greener , said Dan Hill, head of a research company.31. According to the text, living in a smart' Cy.A.is not a gree n wayB.will be far

26、 from youC.will soon become true D.is completely impossible32. What is Paragraph 2 mainly about?A.A city of the future.B.A meeti ng in Son gdo.C.A pla n to build a house. D.A report on public health.33. Which compa ny offers the great mind to build Son gdo?A.Cisco. B.IBM.C.Sieme ns.D.Microsoft.34. D

27、a n Hill thi nks that maki ng cities smarter is one way to .A. drive people out of citiesB. control the world ' populationC. develop his own compa nyD. solve the cities ' coming problems35. Which of the following might be the best title for the text?A.Future Educati onB.Smart CitiesC.Gover n

28、ment ServicesD.Famous Compa nies答案语篇解读本文是一篇说明文。智能化的新型城市在不久的未来就会变成现实。31. C 细节理解题。从第一段中的 living in a rnsrt" city like this could happen sooner than youthi nk"可知,生活在智能化的城市远比你想象的要来得快。也就是说,这种智能化的城市不久就会变成现实。故选Co32. A 主旨大意题。阅读第二段可知,本段谈论了在未来的Songdo城市,每家每户都有远程遥控系统控制着机器进行运转,教育、卫生健康、政府服务都会纳入该系统。由此可知,

29、本段主要谈论的是未来的城市。故选A。33. A细节理解题。从第三段第一句The great mind behi nd So ngdo is from the compa nyCisco.可知,建立未来城市 Songdo的构想是由Cisco公司提出的。故选A。34. D 细节理解题。从最后一段中的so cities will n eed to.Maki ng cities smarter is one wayout”可知,使城市更智能化可以解决城市中将会出现的问题。故选D。35. B 主旨大意题。阅读本文可知,文章谈论的是未来智能化的城市。故选B。B(2018广西贵港中考)Cars make o

30、ur lives more convenient. But they can also be a problem. For example, fossil fuel(化石燃料 )cars mainly cause air pollution.To improve the en vir onment, many coun tries are develop ing electric vehicles(EVs, 电动 车).Among them, China is taking a leading role and has created the world ' largest EV ma

31、rket.Last year, over 40 perce nt of the 753,000 EVs sold in the world were sold in China, more than twice as many as the nu mber sold in the Un ited States.Filling up a fossil fuel car with gas( 汽油)is more expensive than charging(充电)an electric car,said Wu Hao, who bought an electric car this year.H

32、owever, there are still some problems. It can be hard to find charging piles( 充电桩)and the cars can' go far before needing to be recharged.Some of these problems are being solved. In 2014, Chi na had 31,000 charg ing piles. Now China has the world ' largest EV charging network, with more than

33、 167,000 charging piles in total.Develop ing EVs is one of many efforts that China has made to cut dow n pressure on its en viro nment after the gover nment promised to stop in creases in carb on dioxide emissi ons( 二氧化 碳排放量)by 2030.As China goes, so will the world ' car industry, "the Wall

34、 Street Journal said. China has taken a leading role in the world ' electric vehicle industry.36. mainly cause air polluti on accord ing to the passage.A.SubwaysB.Shari ng bikesC.Electric vehiclesD.Fossil fuelcars37.Over electric vehicles were sold in China last year.A.150,600B.167,000C.301,200D

35、.753,00038. What did Wu Hao think of charg ing an electric car?A. It ' more expensive than filling up a fossil fuel car with gas.B. It 'less expensive than filling up a fossil fuel car with gas.C. It ' as expensive as filling up a fossil fuel car with gas.D. It ' as cheap as filling

36、up a fossil fuel car with gas.39. Which country has the world ' largest EV charging network now?A.America. B.Germany. C.China. D.England.40. What is the passage mainly about?A. China has taken a leading role in the world ' electric vehicle industry.B. Electric cars will disappear in the futu

37、re.C. There is no problem using electric cars.D. How to deal with air polluti on.答案语篇解读本文是一篇说明文。文章说明了电动车在中国的广泛应用及发展。36.D 细节理解题。由第一段最后一句.'.fossil fuel(化石燃料)cars mainly cause air pollution.可知,主要是化石燃料汽车引起了空气污染。故选D。37. C 推理判断题。由第三段第一句Last year, over 40 perce nt of the 753,000 EVs sold in theworld we

38、re sold in China. ”可计算 753,000 的百分之四十是 301,200。故选 C。38. B 细节理解题。由第四段第一句中的Filling up a fossil fuel car with gas(汽油)is moreexpensive than charging(充电)an electric car"可知,给汽车加汽油比给汽车充电更昂贵。故选B。39. C 细节理解题。第六段中的 Now China has the world ' largest EV charging network"可知,中国有世界最大的电动车充电网络,故选C。40.

39、A 主旨大意题。由文章最后一句China has taken a leading role in the world ' electricvehicle industry.'以及全文可知,中国处于世界电动车工业的领先地位。故选A。C(2019山东烟台中考)In 1987, a small compa ny n amed Huawei was started in Shen zhe n. After more tha n 30 years of developme nt, the compa ny has now beate n Apple and become the worl

40、d ' sec on d-largest maker of smartphones behind Korea ' Samsung. It has also become the world' largest supplier (供应商) of 5G.But recently,Huawei faced some difficulties. The U.S. government ordered a ban ( 禁令)on its sales in America. American officials said Huawei gave information that i

41、t collected to the Chinese government. At the same time, the U.S. government planned to stop selling parts and services to Huawei. It was believed that Huawe i ' bus in ess would be hurt.We have n ever received such a request from the Chin ese gover nment and we have n ever tried to get into oth

42、er systems to collect information, " Ren Zhengfei, Huawei ' founder and preside nt said. The ban from the U.S. would have little effect on our compa ny. Huawei has eno ugh ability to deal with the problems, " Ren added.In an in terview several years ago, Ren Zhen gfei said, “started Hu

43、awei with only £ 4,000 at the begi nning, but now it has become a $100 billi on compa ny. The experie nee was not as romantic (浪漫的)as you imagine. ”Facing the ban of the U.S., Huawei is growing. Huawe i ' smartphone sales around the world rose 50 perce nt compared to a year earlier in the f

44、irst three mon ths of 2019.At the same time, sales from both Samsung and Apple fell. So far, Huawei has grown into the world ' largest telecommunication equipment (电信设备)supplier, selling in 170 countries. It may beat Samsung as the largest smartph one maker in the n ear future.41. Which compa ny

45、 is the largest supplier of 5G in the world?A.Apple.B.Sams un g.C.Huawei. D.Nokia.42. Why did the U.S. order a ban on Huawei?A. Huawe i ' sales in America were growing faster than Apple.B. Huawei refused to supply services to the U.S. gover nment.C. They didn ' want Apple to sell parts and s

46、ervices to Huawei.D. They thought Huawei collected in formatio n for the Chin ese gover nment.43. From what Ren Zhen gfei said, we can lear n that HuaweiA. is deeply affected by the banB. has got into the system of the U.S.C. ca n solve the problems they are facingD. is asked to supply information t

47、o China44. The un derli ned sentence in Paragraph 4 means.A. Huawe i ' developing experienee was hardB. it is romantic to start a company with £ 4,000C. the roma ntic experie nee was a large amount of wealthD. people can understand Huawei ' cSveloping experienee easily45. What does the

48、writer want to tell us in the last paragraph?A. Huawei will grow slowly.B. Huawei is full of hope. C.Huawe i ' sales will be doubled. D.Huawei is the largest smartpho ne maker.答案语篇解读本文主要讲述了华为公司不畏霸权,用知识和技术赢得了世界的认可。41. C 细节理解题。根据第一段最后一句It has also become the world ' Srgest supplier (供应商)of 5G.

49、可知,华为公司是世界上最大的5G供应商。故选 C。42. D 细节理解题。根据第二段第三句America n officials said Huawei gave in formation that itcollected to the Ch in ese governme nt.可知,美国政府对华为实施禁令的原因是他们诬陷华为 给中国政府收集信息。故选D。43. C 细节理解题。根据第三段最后的Huawei has enough ability to deal with the problems 可知,任正非相信华为公司完全能够解决目前的问题。故选C。44. A 推理判断题。一家公司的资产从

50、创业之初的4,000英镑到现在的1,000亿美元,其中的艰辛可想而知。故选 A。45. B 推理判断题。文章主要讲述了华为公司不畏美国的阻击,用知识和技术赢得了世界的认可。结合文章最后一句It may beat Sams ung as the largest smartph one maker in the n earfuture.可知,作者想要告诉我们华为充满希望”。故选B。V .根据汉语完成句子,每空一词 侮小题2分,共10分)46. (独家原创试题)我们将尽最大的努力去帮助别人。We would tryto help others.47. (独家原创试题)这片干旱的土地上的人们怎么谋生呢

51、?How can people makein this dry area?48. (独家原创试题)当你醒来它们去了哪里?Where did they go whe n you?49. (独家原创试题)我的车不够快,赶不上她的车。My car didn 'tgoto catch up with hers.50. (独家原创试题)来,喝点茶,凉快一下。 ,have some tea and cool off. 答案 46.our best 47.a livi ng48.woke up 49.fast en ough 50.Come onW .短文填空 侮小题1分,共10分) (独家原创试题

52、)根据短文内容及首字母提示写出单词。Life in the futureIn my opinion,everyth ing will be amaz ing and fasc in ati ng in the future,differe nt from the prese nt. People will be able to live Ion ger b 51 of medic ine developme nt.Nobody will die before his 150 b 52. We will have more specialists. Trips to tropicalcoun t

53、ries will be much cheaper and every one will a 53 them. We will have on li ne educati on and we will not go to school. School build ings will be c 54. In the future we will go onholiday to Mars and other pla nets.I believe that p 55 will have more creative and more in teresti ng jobs. Computers will

54、 be doing most b 56 jobs. There will be more parks and tracks for bicycles in cities. I think that people will be traveli ng i 57 solar powered cars. More people will be doing shopp ing on the Intern et.However in the n ext fifty years climate may become w 58 and there will be a dan ger for coun tri

55、es situated below sea I 59.Any way every on e of us should be a no ptimist becausel stron gly believe that it d 60 only on us how our world will be.51. 52. 53.54. 55.56. 57. 58. 59. 60.答案语篇解读本文是一篇说明文,作者谈论了对未来生活的设想。51. because人类寿命将会变长的原因是医学的发展。故填because.52. birthday 句意:没有人会死在他的第150个生日前。故填 birthday。53

56、. afford 上文提到到热带国家旅游会更便宜”此处应该是每个人都将负担得起”。54. closed学校都实现了网络教育,教学楼都关闭了。55. people句意:我相信人们将会有更有创造性和更有趣的工作。56. boring句意:计算机会做大多数无聊的工作。57.in句意:我认为人们将乘坐太阳能汽车旅游。 58.warmer根据下文意思可知此处是指气候变得更暖和。 59.level气候变暖会给那些处于海平面以下的国家带来危险。60.depends depend on为固定搭配,意为 依靠”。W .任务型阅读 侮小题2分,共10分)(2018吉林中考)Artificial Intellige

57、nce(人工智能)or Al has been used in many different fields to perform certa in tasks, in cludi ng educati on, heavy in dustry, toys and games and so on.Educati onThere are a nu mber of compa nies that create robots to teach subjects to childre n, ranging(范 围)from biology to computer scienee. With the hel

58、p of Al, MOOC, or Massive Open Online Course, allows stude nts from around the world to take classes on li ne. Though such tools have not become popular yet.Heavy In dustryRobots have become com mon in many in dustries, and are ofte n give n jobs that are considered dangerous to humans. Repetitive(重复的)jobs may lead to mistakes

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论