




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西来宾市2017高考英语一轮复习 阅读理解专练(76)阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013西宁市质检一,D)If you feel at present that you dont have enough friends in your life, one reason may be that you have let yourself become too busy to make time for the relationships you already have. Starting and keeping friendship requires effort and commitment. Many of us let our lives become so busy with work and other commitments that we dont get around to scheduling time for pleasure and renewal with the friends, relatives and acquaintances we already have.Making the effort to call your friends more regularly and to accept more of the invitations you receive from others can improve your social life in a hurry!Are there any people you could call right now and be assured of a pleasant welcome? Are there people that you could count on to help you in time of difficulty? Can you have close talks with them? Do you have fun when you are together? Are you happy to have them in your life?If you havent seen much of them lately, is it because you have become too busy? Have you grown apart? Was there an argument?If the main reason why you havent been getting together with the people you already know is that you have gotten too busy, take a good look at how you spend your time. Compare it with your real values and priorities in life. Is your busy lifestyle really bringing you the quality of life that you want?If you have become too busy for friends, why has this happened? Are you seeking material toys in your life at the expense of relationships with other human beings? Have you allowed your time to be overcommitted because you never say “No” to anyone? Do you insist on doing things yourself that could be left to others? If so, why? Do you believe that everything depends on you?Examine whether the way you are now spending your time accurately reflects your deepest values and priorities. Make sure that you schedule adequate time for the things that are truly most important to you.If you really want to keep friends in your life, make a space in your schedule, and a space in your heart for them.文章大意:本文是一篇议论文。你是不是感到生活中缺少朋友?如果是这样,那么也许是因为你忙于工作而疏远了朋友。交朋友和维持友谊需要努力和承诺,因此,不论工作多么繁忙,都应该留出时间给朋友。1In this passage the author mainly discusses _.Ahow to balance friendship and workBhow to spend our spare timeCwhether we should keep friendshipDwhether we should invite friends to dinner答案:A主旨大意题。通读全文可知,文章主要就繁忙的工作状态下不要忘了和朋友联系而展开讨论,讲述了如何去平衡友谊和工作的关系。故A项正确。2Which of the following doesnt indicate a good relationship?AYou have someone to count on when you are in trouble.BYou have someone to have close talks with.CYou feel depressed with others in life.DYou have fun when you are with someone.答案:C细节理解题。根据第三、四段可知,如果你遇到困难时有依靠,有人和你进行亲密交流,你和别人在一起能得到乐趣,说明你和他人关系良好。由此可知,A、B、D三项能表明友谊良好。故选C项。3The reason why you have become too busy for friends may be the following except that _.Ayou spend too much time seeking material toys in your lifeByou feel it difficult to keep friendshipCyou stick to doing everything all by yourselfDyou never refuse whatever other people ask you to do答案:B细节理解题。根据倒数第三段第二至四句“Are you seeking material toys. Have you allowed your time to be overcommitted because you never say No to anyone? Do you insist on doing things yourself that could be left to others?”可排除选项A、C和D。故选B项。4The best title for the passage may be _.AToo busy for Friendship?BToo busy with work?CHow to Spend Your TimeDHow to Make New Friends答案:A标题概括题。通过对全文的整体理解可知,文章重点论述了生活中淡忘了朋友可能是自己太忙的缘故。故A项正确。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。They were just grasshoppers(蚂蚱). But there were millions of them, which was why dad was so anxious to get rid of them. “Theyre totally destroying our beans, ”he told Mom over lunchtime one Saturday. “Ive been trying to keep them out of the tomatoes, but I dont know if I can make it. ”“Isnt there something you can do about them? ”Mom asked. She was mostly concerned about the tomatoes. “I think theres a spray(喷雾)or something, ”Dad said. “Im going down to the garden center after lunch and see if they have any suggestions. ”Im pretty sure thats what he said. But what I heard was, “While Im gone, why dont you and George come up with your own plan for getting rid of the grasshoppers? ”And so thats what we did. It was the summer between fifth and sixth grade, so we were feeling pretty clever and mature. Certainly we knew how to get rid of these grasshoppers. That seemed simple enough. Finally Ron and Don joined us but then, things got a little crazy. Before we knew it we were doing terrible experiments. I wont describe our experiments. Lets just call it“The Adventures of the Marquis de Orkin”. Dad came home and saw these different deaths. We were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my Dads face. “What are you boys doing? ”he asked. “Were just sort of helping to get rid of the grasshoppers, ”I said. “This isnt getting rid of grasshoppers, ”Dad said. “This is killing. ”I was confused. I looked at the insecticide he was carrying. “But arent you going to kill grasshoppers with that? ”I asked. “Yes, because its something we need to do for the protection of our garden, ”he said seriously. “But Im not going to enjoy it. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。作者家的菜园遭到蚂蚱的破坏, 天真的作者想帮助父亲除掉蚂蚱, 不想他和同伴使用的方法让父亲很生气, 父亲告诫他们: 不能杀生取乐, 要学会仁慈。1. It can be inferred from the text that. A. the tomatoes in the garden were badly damaged by grasshoppersB. the father was advised to get rid of grasshoppers with insecticideC. the father asked the author to help catch grasshoppersD. the authors way of treating grasshoppers was interesting【解析】选B。推理判断题。由文章第三段中提到的父亲午饭后要去花卉商店寻求帮助以及倒数第二段中的I looked at the insecticide he was carrying. 可知, 花卉商店建议父亲使用杀虫剂。故选B项。2. The underlined sentence“And so thats what we did. ”means that. A. we killed the grasshoppers for funB. we carried out an experiment on the grasshoppersC. we thought of a way to deal with the grasshoppersD. we were clever enough to get rid of the grasshoppers【解析】选C。推理判断题。在上一段中提到作者认为父亲的言外之意是让作者想办法除掉蚂蚱, 因此此句承接上文, 指“我们就是那样做了”, 即“我们自己想出了除掉蚂蚱的办法”。3. How did the authors father feel when he saw what the children were doing? A. Angry. B. Confused. C. Satisfied. D. Fearful. 【解析】选A。推理判断题。由文章第五段中的最后一句We were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my Dads face. 以及文章最后一句But Im not going to enjoy it. 可知父亲看到孩子们残杀蚂蚱取乐很生气。4. In which magazine would you most probably find this passage? A. American Laboratory. B. Accounts of Chemical Research. C. Readers Digest. D. Technology. 【解析】选C。文章出处题。本文的主题是“仁慈, 不杀生取乐”。此类题材的文章最有可能来自读者文摘这样的期刊。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。English as a Foreign LanguageWho taught you to speak English? Your parents, while you were a young child? Your teachers at school? Perhaps even the BBC as a grown-up. Whoever it was, somehow you have developed an understanding of what is rapidly becoming a truly global language. There are now about 376 million people who speak English as their first language, and about the same number who have learnt it in addition to their mother tongue. There are said to be one billion people learning English now and about 80% of the information on the Internet is in English. Is this a good thing, or a bad thing? Should we celebrate the fact that more and more of us can communicate, using a common language, across countries and cultures? Or should we worry about the dangers of“mono-culturalism”, a world in which we all speak the same language, eat the same food and listen to the same music? Does it matter if an increasing number of people speak the same language? On the contrary, I would have thought-although I have never accepted the argument that if only we all understood each other better, there would be fewer wars. Ask the people of India(where many of them speak at least some English)and Pakistan(the same situation with India). . . If we all speak English, will we then all start eating McDonalds burgers? Surely not. If English becomes more dominant(占主导地位的), will it kill other languages? I doubt it. When I travel in Africa or Asia, I am always surprised by how many people can speak not only their own language but often one or more other related languages, as well as English and perhaps some French or German as well. When we discussed this on Talking Point a couple of years ago, we received a wonderfully poetic email from a listener in Ireland. “The English language is a beautiful language. Maybe its like a rose, ”he said. “But who would ever want their garden just full of rose? ”Well, I love roses, and I think they make a beautiful addition to any garden. But the way I see it, just by planting a few roses, you dont necessarily need to pull out everything else. If more and more people want to plant English roses, thats fine by me. 【文章大意】作者以独特的视角分析了英语的发展前景和人们的种种顾虑。越来越多的人会讲英语是好事吗? 战乱会因此而减少吗? 将来人们会只讲一种语言, 吃同样的食物, 听同样的音乐吗? 作者借用一位爱尔兰听众的邮件说: 英语好比玫瑰花, 它很漂亮, 但是我们不能因为它漂亮就把花园全种上玫瑰花, 也不能把其他花草都拔掉。1. How many people learn English as their second language? A. About 80%. B. About 376 million. C. About one million. D. We dont know. 【解析】选B。细节理解题。从第二段第一句话可知, 把英语当作第二语言的人的数量是about 376 million。故选B。2. What does“garden”in the last two paragraphs stand for? A. Language. B. Family. C. The world. D. The Earth. 【解析】选C。词义猜测题。因为这两段中rose用来指代English, 所以garden自然是指代the world。故选C。3. The author would probably agree that. A. its very hard to plant many kinds of flowers in a gardenB. its good for people from other countries to learn EnglishC. more and more people like to plant roses in their gardensD. English is easier to learn than other languages【解析】选B。作者意图题。根据全文内容, 尤其最后一句If more and more people want to plant English roses, thats fine by me. 可以了解作者的态度倾向。故选B。4. This passage is mainly about. A. why English has become a global languageB. how many people in the world speak EnglishC. how people in the world learn English as a foreign languageD. whether we need to worry about English being a world language【解析】选D。主旨大意题。通过理解全文内容以及作者的观点, 我们可以知道人们大可不必顾虑英语作为世界语言的前景问题。故选D。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 After lots of hype, the new iPhone 3GS has arrived, boasting an improved camera, better battery life, and speedier performance. But is it a must? The iPhone 3GS is available in two versions: 16GB and 32GB. The 16GB version costs $199, while the 32GB version costs $299. From the outside, the iPhone 3GS looks exactly like the iPhone 3G. Like the iPhone 3G, the new model comes in black and white versions, and sports a 3.5-inch touch screen. Most of the changes to the iPhone 3GS have been made on the inside. Apple says that battery life is better, but the biggest boost is in the iPhones speed: The iPhone 3GS runs twice as fast as the iPhone 3G. Instead of a lot of software installed on it, the iPhone 3GS comes with the most recent version of the iPhone Software - version 3.0 installed, but it does come with easy access to Apples App Store. The speedier performance of the iPhone 3GS extends to surfing the Web, too. You can see entire Web pages, and can zoom(急速移动) in and out with ease.The notable new messaging feature on the iPhone 3GS is support for MMS. You can send pictures and videos by SMS, rather than having to send them via e-mail. Other new and very-handy e-mail features include the ability to search through your e-mail messages and co
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024年八月跨年夜临时厕所租赁卫生标准验收协议
- 口算竞赛试卷(三年级)
- 除法口算教学设计
- 2025年03月双鸭山“市委书记进校园”引才活动宝清县教育系统人才引进31人笔试历年典型考题(历年真题考点)解题思路附带答案详解
- 2025年03月伊春市“市委书记进校园”引才活动事业单位(党政储备人才)引进279人笔试历年典型考题(历年真题考点)解题思路附带答案详解
- 企业资源整合与ERP-全面剖析
- 墙板阴角施工方案
- 企业多元化文化与包容性环境构建-全面剖析
- 物联网设备安全性的提升途径-全面剖析
- 民间债权执行困境与出路-全面剖析
- 楼梯踏步抹灰标准合同7篇
- 【厦门大学】DeepSeek大模型赋能高校教学和科研
- 西安房屋租赁合同(官方版)6篇
- 2025年商丘职业技术学院单招职业技能考试题库含答案
- 2025年榆林城市投资经营集团有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 2025届高三化学二轮复习 化学工艺流程 课件
- 2024广东深圳市龙岗区产服集团“春雨”第二批招聘笔试笔试参考题库附带答案详解
- PLC应用技术课件 任务7. S7-1200 PLC控制电动机星三角启动(定时器)
- 旅行社运营实务课件 2.2 设计国内长线主题旅游产品
- 股份制合作协议及企业章程草案
- 《清华大学介绍》课件
评论
0/150
提交评论