高考英语一轮复习 完形填空专题练习(四)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 完形填空专题练习(四)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 完形填空专题练习(四)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 完形填空专题练习(四)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 完形填空专题练习(四)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川泸县2017高考英语完形填空一轮专题练习【2015高考英语】完形填空It was a cold winters night when I stopped for gas on my way home from work.I was tired and had a slight_16_.I worked in a_17_doctors office and this was one of those days when the unexpected happened,making the schedule run_18_than usual.It seemed I was going to be late_19_home and my husband,being the_20_person,would be ready to pronounce me late once again.Maybe_21_I hurried,I could still make it home.I was heading inside to_22_for my gas when I noticed an older couple at the counter.I heard them asking for_23_to the local hospital.It was the same hospital that I had just_24_a few minutes ago.The young man at the counter was trying to be_25_in explaining how to get there,with two other people making_26_.One of them was_27_trying to give them a whole different route back.It was then that I walked over to the couple and said,“Would you like to follow me to the_28_?”A look of_29_crossed the womans face.“Im going right by there,”I said,which wasnt a_30_since I had just made up my mind to do_31_that.I got in my car and began the journey back.I was trying to watch to be sure they were right_32_me.It took only fifteen minutes to get there as rush hour traffic was beginning to_33_.I felt better than I had all day and my headache was nearly gone.Later,as I arrived home,my husband_34_,“So you arent ever late any more.”I said,“Sometimes its_35_to be late.”【语篇解读】 一个寒冷的夜晚,作者偶然遇到一对需要帮助的老年夫妇,于时她不顾身体的疲惫与不适,自告奋勇为对方带路。16A.break Bfever Ccold Dheadache答案D根据倒数第三段最后一句中的“my headache was nearly gone”可知作者当时有轻微的“头疼”。17A.foreign Bcommon Cbusy Dnoisy答案C上一段中提到作者在晚上下班后非常疲惫,而且感觉头疼,再结合下文可推知办公室的工作十分“忙碌”。18A.earlier Blater Ceasier Dsimpler答案B由下文的“going to be late”以及“pronounce me late”可知出乎意料的事情的发生使下班时间比平时晚。19A.getting Bcooking Ccalling Dworking答案A根据下文中的“make it home”可知作者可能“到”家的时间会晚一些。20A.tough Bpunctual Cgenerous Dcareful答案B根据本句后半部分中的内容可知作者的丈夫非常“守时”,否则就不会责怪作者回家晚了。punctual“守时的,准时的”,符合语境。21A.as Bsince Cwhile Dif答案D“如果”作者抓紧时间,也许还能够按时回到家。22A.pay Bchange Cwait Dsearch答案A由下文的“at the counter”可知此处是作者走进里面去“支付”买油的费用。23A.opinions Btrouble Cdirections Dmoney答案C根据下一段开头部分中的“explaining how to get there”可知这对老夫妇是在询问如何到达当地医院,此处direction表示“方向”。24A.reached Bvisited Cobserved Dleft答案D文章第一段提到作者下班后就来加油,此时遇到了一对问路的老年夫妇,由此可推知作者几分钟前刚刚“离开”她工作的那家医院。25A.skilled Bhelpful Cexperienced Dactive答案B根据本句中的“explaining how to get there”可知在柜台服务的年轻男子努力提供“帮助”,告诉他们如何到达那个地方。26A.comments Bpromises Cjokes Dnoises答案A由下文可知,年轻人在尽力为对方指路时,另外两个人在关于路线的问题上“发表议论”。27A.only Bstill Ceven Dever答案C这几个人都想给这对夫妇指路,其中一人“甚至”试图给他们指出一条完全不同的回来的路线。28A.station Boffice Chospital Dhotel答案C根据23空后面的内容可知作者知道对方要去“医院”,于是主动提出要为他们引路。29A.panic Brelief Csadness Dpeace答案B女士不知如何去医院,此时有人主动带路,她自然感到很“欣慰”。relief表示“宽慰,欣慰”,符合语境。30A.duty Bfact Creason Dlie答案D虽然作者刚从那家医院出来,可是作者说自己正好要路过那里,这并非“谎言”,因为作者诚心要帮助对方。31A.partly Bproperly Cexactly Dperfectly答案C作者当时确实打定主意要那么做,exactly表示“确实”。32A.across Bbefore Cbeside Dbehind答案D作者是在给这对夫妇引路,要确保他们在“后面”跟着。33A.go up Bdie downCspeed up Dturn down答案B由于交通高峰开始“减退”他们只花了15分钟就到达了那家医院。die down“逐渐停止,变弱”。34A.teased Bshouted Cburst Dlaughed答案A文章第二段后半部分提到作者每逢回家晚的时候,丈夫都要说她,此处是他在“取笑”作者。35A.possible Bspecial Cgood Dsafe答案C根据倒数第三段最后一句话可知此处作者想表达的是有时候晚归的感觉“很好”。完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题给出的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。On a cold November afternoon,my mother and 1 were walking home from a 1 We were dressed 2 1 was feeling a little 3 as 1 was carrying our shopping,and decided to throw away somethingSo I started to walk towards a 4 when I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of usHe 5 over to another nearby dustbin and started looking through itI suddenly felt very guilty because 1 was about to throw away a new drink just because it was 6 1 walked up to him and handed the 7 and some snacks over to himThe man looked up 8 and took what I gave himA huge smile 9 across his face and this 10 me to feel indescribable satisfactionI felt I couldnt be happier 11 myselfBut then he said:“Wow,this is my sons lucky day!”With that,he thanked me happily and started off on his bike,I 12 heard him whistling a song as he rode awayI got a warm 13 insideI now understand 14 is meant by the saying “giving is getting”Although it only 15 a little action and a few words,I gained and learned more in those two minutes than I did in the rest of the monthEveryone in the world needs 16 ,everyone can 17 help and everyone will be helped by 18 kindnessThe image of that mans happiness caused by my small gift appears in my mind every 19 I have the chance to do something niceThis is the 20 of charity1Astore Bschool ChospitalDfactory2Apoorly Bcoldly CwarmlyDexpensively3Aglad Binterested CboredDtired4Astreet BdustbinCtoiletDcorner5Awalked Blooked CthoughtDtook6Acheap Bheavy CtastelessDfull7Amoney Btoys CdrinkDclothes8Ain silence Bin surprise Cin interestDin a hurry9Aspread Bcame CwentDran10Aforced Bhelped CmadeDcaused11Awith Bto CatDfor12Astill Bnever CevenDever13Aopinion Bmind CideaDfeeling14Awhich Bwhat CthatDit15Acost Btook CspentDasked16A1ove Bmoney ChelpDdrink17AgiveBsend CofferDhave18AshowingBexpressing C1endingDsaying19Amoment Bday Cminute Dtime20AaimBmeaning CstrengthDpower【参考答案】15、ACDBA 610、BCBAD 1115、ACDBB 1620、CAADD完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。I first went to hear a live rock concert when I was eight years old. My brother and his friends were all 36 of a heavy metal group called Black Wednesday. When they 37 that Black Wednesday were going to perform at our local theatre, they all bought 38 for performance. However, at the last minute, one of the friends couldnt go, so my brother 39 me the ticket. I was really 40 ! I remember the buzz (嘈杂声) of excitement inside the theatre as we all found our 41 . After a few minutes, the lights went down and everybody became 42 . I could barely make out the stage in the 43 _. We waited. Then there was a roar from the crowd, like an explosion, as the first members of the band 44 _ the stage. My brother leaned over and shouted something in my ear, but I couldnt 45_ what he was saying. The first song was already starting and the music was as 46 a jet engine. I could _47 _ the drum beats and bass notes in my stomach.I cant recall any of the songs that the band played. I just 48 that I really enjoyed the show and didnt want it to 49_ . But in the end, after three encores (加演), the show finished. We left the 50_ and walked unsteadily out onto the pavement. I felt a little dizzy, as if I had just 51 from a long sleep. My ears were still 52 with the beat of the last song.After the 53 , I became a Black Wednesday fan too for a few years before getting into other kinds of music. Once in a while, 54_ , I listen to one of their songs and 55_ Im back at that first show. 36. A. membersB. friends C. fans D. volunteers37. A. guessedB. discovered C. thought D. predicted38. A. flowersB. drinks C. clothesD. tickets39. A. booked B. offeredC. returned D. found40. A. relaxedB. embarrassedC. excitedD. encouraged41. A. seatsB. entranceC. spotsD. space42. A. comfortableB. quietC. seriousD. nervous43. A. silence B. noiseC. darkness D. smoke44. A. fell upon B. got throughC. broke intoD. stepped onto45. A. forget B. hear C. repeat D. bear46. A. loudB. heard C. sweetD. fast47. A. feelB. touch C. enjoy D. digest48. A. realizeB. understandC. believeD. remember49. A. continueB. delayC. finishD. change50. A. partyB. theatreC. opera D. stage51. A. escapedB. traveledC. benefited D. woken52. A. aching B. burningC. ringingD. rolling53. A. competitionB. performanceC. interview D. celebration54. A. thoughB. otherwise C. insteadD. besides55. A. decide B. regret C. concludeD. imagine参考答案:-完形填空36-40:CBDBC41-45:ABCDB 46-50:AADCB51-55:DCBAD 2016高考完形填空选练 完型填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Looking at the checkout lines at the grocery, I quickly turned my cart to line number three. There were only two women there, and neither had kids or coupons(赠券) ! The store was my first 41 that morning, and I had a half dozen others on my 42 before meeting my husband for lunch. Two minutes turned into ten, and I watched as the other lines moved 43 . I moved my 44 0n the cart and dug for my wallet, trying to 45 . the cashier that it was time to get a move-on. Finally, after fifteen minutes, I took a breath and 46 . Then I heard the cashier tell the women in front of me : And just like that, he told me what she looked like and l 47 one hundred dollars here to 48_ her groceries. He said not to worry about the 49 , just give it to charity. The story she was 50 had taken place in the produce department. An older man had witnessed a(n) 51 mama in need. 52 for foods with kids around, she was sticking to her list and 53 the items on her calculator as she went. The gentleman said he had a little 54 0n him that day, so he left one hundred dollars t0 55_ her groceries and, just maybe, add a little wiggle room(回旋的余地) to her 56 . After hearing about the man who had . 57 served a fellow traveler in life, I realized that my hurry, 58 and general worries were 59 . Whats five extra. minutes in a line to hear a story of a man sharing his 60 ? Suddenly, I know I could wait. 41. A. delivery B. checkout C. journey D. stop 42. A. notebook B. list C. blessing D. admission 43. A. patiently B. clearly C. quickly D. similarly 44. A. items B. dealers C. prospects D. kids 45. A. remind B. debate C. order D. guarantee 46. A. laughed B. noticed C. appreciated D. sighed 47. A. left B. matched C. cost D. promoted 48. A. apply for B. pay for C. look for D. make for 49. A. privilege B. contribution C. change D. decision 50. A. adjusting B. booking C. reading D. sharing 51. A. well-dressed B. good-looking C. worn-out D. easy-going 52. A. Wandering B. Shopping C. Preparing D. Begging 53. A. supposing B. developing C. adding D. presenting . 54. A. principle B. time C. extra D. quantity 55. A. cover B. suit C. carry D. run 56. A. basket B. budget C. property D. response 57. A. rarely B. quietly C. obviously D. occasionally 58. A. anxiety B. happiness C. attention D. eagerness 59. A. treated B. respected C. benefited D. misplaced 60. A. notice B. mistake . C. content D. love参考答案41-45 DBCAA 46-50DABCD 51-55CBCCA 56-60BBADD完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2013北京卷】A Leap(跳跃)to HonorLeaping on a narrow balance beam(平衡木) is not easy. But Lola Walter, a 13-year-old gymnast, is an expert at it.To perfect her skills, Lola 36 for four hours a day, five days a week. At the state championships in March, she finished seventh out of 16 girls.Thats especially impressive. 37 she is legally blind, born with a rare condition that causes her eyes to shift constantly. She often sees double and cant 38 how far away things are.When she was little, her mom 39 that even though she couldnt see 40 , she was fearless. So her mom signed her up for gymnastics when she was three. She loved the 41 right away and gymnastics became her favorite.Though learning gymnastics has been more 42 for her than for some of her teammates, she has never quit. She doesnt let her 43 stop her from doing anything that she wants to.She likes the determination it takes to do the sport. Her biggest 44 is the balance beam. Because she has double vision, she often sees two beams. She must use her sense of touch to help her during her routine. Sometimes she even closes her eyes. “You have to 45 your mind that itll take you where you want to go.” says Lola.To be a top-level gymnast, one must be brave. The beam is probably the most 46 for anyone because its four inches wide. At the state competition, Lola didnt fall 47 the beam. In fact, she got an 8.1 out of 10-her highest score yet.Lola doesnt want to be 48 differently from the other girls on her team. At the competitions, the judges dont know about her vision 49 . She doesnt tell them, because she doesnt think they need to know. Her mom is amazed by her 50 a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论