




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4Earthquakes SectionUnit Revision.阅读理解A(2014山西省康杰中学月考)Perfect DisasterAll around us buildings shook. We decided to leave the town. We stopped once we had left the buildings behind us. The carts were moving in opposite directions, though the ground was perfectly flat, and they wouldnt stay in place even with their wheels blocked by stones.In addition, it seemed as though the sea was being sucked(吸) backwards, as if it were being pushed back by the shaking of the land. Certainly the shoreline moved outwards, and many sea animals were left on dry sand.Behind us were frightening dark clouds that opened up to show firelike lightning, but bigger. Not long after that the clouds reached down to the ground and covered the sea. Now came the dust, though still thin. I looked back. A dense cloud appeared behind us, following us like a flood pouring across the land. Then a darkness came that was not like a moonless or cloudy night, but more like being in a closed and unlighted room. You could hear women and children crying, men shouting. Some were calling for parents, others for children; they could only recognize them by their voices.Darkness and ashes came again, a great weight of them. We stood up and shook the ash off again and again; otherwise we would have been covered with it and crushed by the weight.At last the cloud became thinner and thinner until it was no more than smoke or fog. Soon there was real daylight. The sight that met our still terrified eyes was a changed world, buried in ash like snow.from Plinys letter to a friend文章大意:文章是Pliny写给朋友的信,介绍地震后地动山摇,天昏地暗的情景,和人们惊慌失措的样子。1Pliny left the town after _. Athe eruptionBthe sky became darkCthe buildings began shakingDthe sea went back答案:C细节题。从文章第一段的句子:All around us buildings shook. We decided to leave the town.可知Pliny离开城镇是在房屋开始摇晃以后,选C。2The carts wouldnt stay still because _.Athe earth was shakingBthe sea sucked them backwardsCthe wheels had stones under themDthe lightening frightened the horses答案:A推理题。文章在说明“The carts were. flat, and they wouldnt stay in place.by stones.”之前已有交代,说明是大地抖动,这正是说明了产生此种结果的原因。选A。3The reason why it was dark is that _.Ait was very late at nightBclouds of ash covered the sunCthere was a very bad stormDthere was no moon that night答案:B细节题。根据第三段的句子:Now came the dust, though still thin. I looked back. A dense cloud appeared behind us, following us like a flood pouring across the land. Then a darkness came that was not like a moonless or cloudy night, but more like being in a closed and unlighted room.可知天黑是因为灰尘掩盖了太阳,选B。4People tried to find their relations by calling out their names and _.Alistening to their voicesBrunning about looking for themCshaking the ash off peopleDwatching people as they ran past答案:A细节题。根据第三段最后一句:Some were calling for parents, others for children; they could only recognize them by their voices.可知人们想通过叫他们的名字和听他们的声音找到他们的亲戚。B(2014天津市五区县期末)Robert is a boss who hires me as a helper. He has lost his home and now has to live back at home, with his mother, at 46.We had a job in Fort Bending. Robert bought me breakfast there. As we were leaving, a man walked to us asking if he could get some work from Roberts company. Robert explained there was no work for the man and the man started to walk away. As I looked from the leaving man back to Robert, l saw Robert getting out some money and went after the man to give it to him. I asked Robert, “Why did you do that?” Robert said “He really had bad luckwhat does a few dollars matter?”After a very long, hard day, we stopped at a Quick Trip for a soda. I got through the check out ahead of Robert and went back out to the work truck. Beside the truck was a woman in a car. She had 3 kids and asked me if I could helpshe had been evictedhad nowhere to go with her childrenthey were living in the car. I told her I was also hurting in these timessorry I could not. Robert came out, opened the work truck and we got in. I told him about the lady. I didnt even finish the story when Robert was out. He gave the women money to help her and her kids out. When Robert returned I asked, “Why did you do that, she didnt even ask you”. He said “I have an exwife(前妻)and a kidif they need help and I am not able, someone will help them”文章大意:文章讲述作者的朋友Robert的故事,虽然自己的生活和生意都很艰难,但是他还是尽所能的帮助别人。5Why did the man walk to the writer and Robert?ATo ask for a lift in Roberts truck.BTo look for a job in Roberts companyCTo beg for some money to buy a ticket.DTo expect Robert to buy him breakfast.答案:B细节题。从第二段的句子:As we were leaving, a man walked to us asking if he could get some work from Roberts company.可知这个人找作者和Robert是想找个工作,选B。6What does the underlined sentence mean in the second paragraph?ARobert had a lot of dollars to give.BRobert didnt value dollars at all.CRobert took a few dollars seriously.DRobert didnt care about money.答案:D句意理解题。从第二段的句子:I saw Robert getting out some money and went after the man to give it to him.可知Robert给了这个人一些钱,说明Robert不在乎钱,选D。7The underlined word “evicted” in the last paragraph may mean_.Adriven awayBpicked upClooked downDturned down答案:A推理题。从第三段的句子:had nowhere to go with her childrenthey were living in the car.可知这个妇女和孩子过去住在车里,说明他们被赶走了,选A。8Which word do you think can best describe Robert?AKind.BProud.CRich.DCruel.答案:A推理题。从第二段的句子:I saw Robert getting out some money and went after the man to give it to him.和第三段的句子:Robert was out. He gave the women money to help her and her kids out.可知Robert是很善良的人,选A。9Robert helped the woman because_.Ahe expected to get married to the womanBshe made him think of his exwife and kidCshe asked him whether he could give a handDhe felt sorry for being unable to support his family答案:B细节题。从最后一段的句子:When Robert returned I asked, “Why did you do that, she didnt even ask you”. He said “I have an exwife(前妻)and a kidif they need help and I am not able, someone will help them.”可知Robert帮助这个妇女是因为这个妇女使他想起自己的前妻和孩子,选B。.完形填空(2014景德镇市高一期中)Frank was walking down the 6th Street on a hot sunny day when he saw smoke coming out of the street. He could _1_ the smoke, and it was getting thicker. Seeing the smoke coming out of a storm drain(雨水沟), Frank called the fire department immediately. “The storm drain is _2_ fire!” he said. The fire department asked for his whereabouts and he said he was near the 6th and Main. They said they _3_ be right there to investigate the situation. Frank neednt to go anywhere, so he waited for the _4_ to arrive. He was curious what could be burning beneath the street. As far as he knew, there wasnt anything beneath the street _5_ concrete(混凝土). And everyone _6_ that concrete doesnt burn. A fire truck arrived a few _7_ later. “Are you the man who _8_?” asked the driver. “Yes. ” Frank answered. By now Frank could not only smell the _9_ but also hear crackling sounds, just like wood burning. The firemen didnt seem to consider it an emergency. “_10_ do you think it could be?” Frank asked the driver. “Oh, we know what it is. We have to _11_ a problem like this every few months. Its the homeless people in their _12_”Homeless people have been living under the streets for years._13_ their knowledge of the storm drain system, they _14_ their own “houses” beneath the streets. These living areas have tables, mattresses, chairs, and sofas. The settlers often “borrow” electricity by connecting to a live wire above ground to _15_ their own lights and even TVs underground. Either this _16_ electricity or a cigarette can cause an occasional fire. Frank watched _17_ some firemen lifted a manhole cover (井盖) and went beneath the street with a fire hose (消防软管). Then a few minutes later, the _18_ smoke turned white. Shortly _19_, the firemen reappeared with a _20_ person who seemed to have just been woken up. 文章大意:文章讲述Frank发现街上的雨水沟里面有烟雾,就报火警,消防队员认为这肯定是无家可归的人在里面,因为借用电或是抽烟引起的,果然在消防队员进入雨水沟不久,就带了一个无家可归的人上来。1A.touchBhearCsmellDtaste答案:C考查动词。A.touch触摸,B.hear听见,C.smell闻到,D.taste品尝,因为是烟雾,应该是闻到了,选C。2A.inBatCtoDon答案:D考查介词。A.in在里面,B.at在地方,C.to到,D.on在上面,on fire着火了,选D。3A.wouldBhadCmayDwill答案:A考查情态动词。A.would会,B.had和to连用表示“不得不”,C.may可以,D.will将会,他们说他们会去那里调查这件事,选A。4A.policemanBfiremenCpostmenDpowermen答案:B考查名词。A.policeman警察,B.firemen消防队员,C.postmen邮递员,D.powermen发电机专业人员,从前面的句子:The fire department asked for his whereabouts and he said he was near the 6th and Main.可知Frank等着消防队员来,选B。5A.excuseBexpressCexactDexcept 答案:D考查词义辨析。A.excuse借口,B.express表达,C.exact确切的,D.except除了,地下除了混凝土什么都没有,选D。6A.knowBknowsCknewDknowing答案:B考查时态。每个人都知道混凝土是不会着火的,这是客观事实,用一般现在时,选B。7A.secondsBhoursCminutesDquarters答案:C考查名词。A.seconds几秒,B.hours几小时,C.minutes几分钟,D.quarters几刻钟,几分钟后,消防车到了,选C。8A.calledBsmeltCinvestigatedDsaw答案:A考查动词。A.called打电话,B.smelt闻,C.investigated调查,D.saw看见,从前面的句子:Frank called the fire department immediately.可知是问你是打电话的人吗?选A。9A.fireBsmokeCstorm drainDburn答案:B考查名词。A.fire火,B.smoke烟雾,C.storm drain雨水沟,D.burn燃烧,从前面的句子He could _1_ the smoke. 可知他不仅可以闻到烟雾而且能听见噼噼啪啪的声音,选B。10A.WhatBWhyCWhichDWhen答案:A考查疑问词。A.What什么,B.Why为什么,C.Which哪个,D.When什么时候,Frank问消防队员:你认为会是什么?选A。11A.sufferBsolveCsurviveDsurvey答案:B考查动词。A.suffer遭受,B.solve解决,C.survive幸存,D.survey调查,我们每个月都要解决这样的问题,选B。12A.flatsBapartmentsChousesDsections答案:C考查名词。A.flats公寓,B.apartments公寓,C.houses房屋,D.sections部门,从后面的句子:the _14_ their own “houses” beneath the streets.可知这是无家可归的人在他们的房子里面,选C。13A.LearningBTakingCUsingDGiving答案:C考查动词。A.learning学习,B.taking拿,C.using使用,D.giving给,无家可归的人在街道下面生活了很多年了,利用他们对雨水沟系统的了解,他们把家建在地下,选C。14A.set downBset outCset aboutDset up答案:D考查动词。A.set down记下,B.set out出发,C.set about开始,D.set up建立,由上题可知他们把家建在地下,选D。15A.powerBstrengthenCforceDenergy答案:A考查动词。A.power加强,用发动机发动,使有力量,B.strengthen加强,C.force强迫,D.energy能源,他们连接地面上的电线给自己的电灯充电,选A。16A.boughtBbroughtCbookedDborrowed答案:D考查动词。A.bought买,B.brought带来,C.booked预定,D.borrowed借出,从前面的The settlers often “borrow” electricity可知这种借的电或是香烟都会导致火灾,选D。17A.forBasCwithDsince答案:B考查连词。A.for为了,B.as当时候,C.with介词(和一起),D.since自从,当消防队员打开井盖的时候,Frank在一旁观看,选B。18A.blackBredCblueDbrown答案:A考查形容词。A.black黑的,B.red红的,C.blue蓝的,D.brown棕色的,几分钟后,黑色的烟雾变成了白色,选A。19A.westwardBbackwardCafterwardDforward答案:C考查副词。A.westward向西,B.backward向后,C.afterward之后,D.forward向前,之后不久,消防队员就又出现了,选C。20A.carelessBselfless ChelplessDhomeless答案:D考查形容词。A.careless粗心,B.selfless无私的,C.helpless无助的,D.homeless无家可归的,从前面的句子:Homeless people have been living under the streets for years.可知带着一个无家可归的人,选D。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】As a working mom with three young sons, keeping the house clean is a big challenge. Even _1_ we clean the house every week, one hour later our bedrooms and bathrooms are back to their messy(混乱的) look. When _2_ (ask), my boys will help neaten their room, clear their plates from the table and pick up their school junk. But I need to remind them _3_ it again and again. If I dont remind them, I will step over all the things _4_ make my house look like a garbage can. This is quite _5_ change from my prekid years when I never left any waste in the house._6_ seems that I cannot get these days back again at my own house.When last week I _7_(find) a program called “Share a Healthy Habit” on a newspaper, I saw a great chance to engage my sons in cleaning chores. Why not encourage these behaviors during the summer, while school is out and their life is _8_(relax)? The goal for my boys is to clean their own dorm room _9_themselves when they are free. The rewards for clean habits start young and continue as they get _10_ (old), so I need to start my plan as soon as possible.1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1. though/if2. asked 3. of 4. that 5. a6. It 7. found 8. relaxing 9. by 10. older 【辽宁卷题型】A:Are you going to have a holiday this year, Mrs.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 保密外包合同样本
- 全合同标准文本合同标准文本
- 全职保姆合同标准文本
- 上门收车合同样本
- 个人屋顶维修合同标准文本
- 保姆中介合同正式合同样本
- 乌克兰玉米进口合同样本
- ktv饮料合同标准文本
- 会议委托 培训合同样本
- 仓储外包协议合同标准文本
- Unit 2 Go for it!Understanding ideas教学设计 -2024-2025学年外研版(2024)七年级英语下册
- 浙江省金丽衢十二校2025届高三下学期二模试题 地理 含解析
- 【+初中语文+】《山地回忆》课件+统编版语文七年级下册
- 2025-2030中国建筑装饰行业十四五发展分析及投资前景与战略规划研究报告
- (一模)2025年广东省高三高考模拟测试 (一) 语文试卷语文试卷(含官方答案)
- 管理学基础-形考任务一-国开-参考资料
- 3.3 服务业区位因素及其变化-以霸王茶姬为例【知识精研】同步教学课件(人教2019必修第二册)
- 2024年员工知识产权与保密协议范本:企业知识产权保护实务3篇
- JGJ46-2024 建筑与市政工程施工现场临时用电安全技术标准
- GB 17790-2008家用和类似用途空调器安装规范
- 土地评估剩余法测算表
评论
0/150
提交评论