版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2022学年辽宁省锦州市联合校高一上学期期末模拟考试英语试题本试卷满分150分; 答题时间120分钟第卷(选择题 共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Sales
2、man and customer. 2. How did the man get here?A. By taxi. B. By bus. C. By car. 3. What time is it now?A. 6:00 pm. B. 7:00 pm. C. 8:00 pm. 4. Who is the man?A. Jacks boss. B. Jacks doctor. C. Jacks friend. 5. What does the man think of his new English teacher?A. Serious. B. Good. C. Boring. 第二节(共15小
3、题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. How long can the mans holiday last?A. 5 days. B. 7 days. C. 9 days. 7. How does the woman feel now?A. Excited. B. Tired. C. Disappointed.听下面一
4、段对话,回答第8和第9两个小题。8. What was the man doing?A. Reading a book. B. Listening to a book. C. Enjoying some music. 9. What is Daniel Radcliffe? A. An actor. B. A writer. C. A musician. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why is the woman really angry about the dormitory?A. It is rather dirty. B. It is extremely sma
5、ll. C. It offers a broken key. 11. What is the mans attitude toward the womans complaint?A. Impatient. B. Angry. C. Understanding.12. Where is the woman arranged to live for the time being?A. In the dormitory. B. In a hotel nearby. C. In her roommates house.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where did the sh
6、ip turn over? A. In the open sea near Romania. B. In a port in Saudi Arabia. C. In Port of Midia. 14. What happened after the ship turned over?A. Some crew members died. B. Most of the sheep died. C. 75 sheep were killed. 15. How did the man learn about some dying sheep last year?A. From a newspaper
7、. B. From an online video. C. From an article on the Internet. 16. What is the weather like today?A. Foggy. B. Hot. C. Cold. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. When did the speakers mother begin to teach her math?A. At the age of four. B. At the age of five. C. At the age of six. 18. What did the speakers mo
8、ther often ask her to do?A. Help with her work. B. Go shopping by herself. C. Practice math by doing the shopping. 19. What did the speaker find interesting?A. Building things. B. Staying alone in a house. C. Collecting special materials. 20. What does the speaker mainly talk about?A. The ways she g
9、ets along with her parents.B. Her work as an engineer at Boeing.C. Her childhood experience.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGreat Movies in 2021Baby DoneWhen Zoe and Tim find out they are having a baby, they decide to not let parenthood change them. T
10、im runs towards being a dad, while Zoe runs away from being a mum. Terrified that her life wont be her own anymore, Zoe is still determined to tick off a list of their wildest dreams before the baby arrives.Director: Curtis VowellRelease Date: Jan 22, 2021Runtime: 1h 31m .The Reunited StatesAt a tim
11、e when America is falling apart, The Reimited States is a powerful documentary that follows the unsung heroes on the difficult journey of bridging divides. Each of the bridgebuilders has realized that while the divides run deep, so does the love and hope to bring the country back together. Based on
12、the book of the same name the film encourages us to consider that everyone has a role to play in reuniting the country.Director: Ben RekhiRelease Date: Jan 29, 2021Runtime:1h 24mOur FriendOur Friend tells the true story of the Teague family-journalist Matt, his wife Nicole and their two young daught
13、ers and how their lives are ended by Nicoles deadly disease. As Matts responsibilities as caretaker and parent become increasingly overwhelming(压倒性的), the couplers best friend Dane Faucheux offers to come and help out. As Dane puts his life on hold to stay with his friends, the impact of this life-c
14、hanging decision proves great and meaningful.Director: Gabriela CowperthwaiteRelease Date: Jan 22, 2021Runtime: 2h 4mHappy CleanersWhen a new landlord comes around, Mr. and Mrs. Choi find their dry-cleaning business, Happy Cleaners in Flushing, Queens, at risk of closing after 17 years. While they m
15、ake every effort to save the business, their daughter Hyunny and son Kevin are also at their own tough crossroads of life under the pressure of their parents high hopes. Faced with many difficulties, the Choi family realizes that the only way to be stronger is to embrace each other.Director: Julian
16、Kim, Peter S. LeeRelease Date: Feb 5, 2021Runtime: 1h 38min1. Which film encourages Americans to bring their country together?A. Baby Done.B. Our Friend.C. Happy Cleaners.D. The Reunited States.2. What does Gabriela Cowperthwaites film focus on?A. The courage to start business.B. The importance of f
17、riendship.C. The necessity of having a baby.D. The value of individual freedom.3. How is Happy Cleaners different from the other three films?A. It comes out in a different month.B. It was first in theater 17 years ago.C. It refers to part of daily family life.D. It is about an unlucky young couple.【
18、答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是说明文。介绍了2021年的几部好电影。【1题详解】细节理解题。根据The Reunited States中“Each of the bridgebuilders has realized that while the divides run deep, so does the love and hope to bring the country back together. Based on the book of the same name, the film encourages us to consider that everyon
19、e has a role to play in reuniting the country.(每个建桥者都意识到,虽然分歧很深,但爱和希望也能把国家重新团结在一起。 这部电影以同名书为基础,鼓励我们考虑每个人都可以在国家统一中发挥作用) ”可知,The Reunited States这部电影鼓励美国人团结他们的国家。故选D。【2题详解】推理判断题。根据 Our Friend中“the couples best friend Dane Faucheux offers to come and help out. As Dane puts his life on hold to stay with
20、his friends,the impact of this life-changing decision proves great and meaningful.( 这对夫妇最好的朋友丹恩福彻克斯提出要来帮忙。当丹恩搁置他的生活和他的朋友们呆在一起时,这个改变生活的决定的影响被证明是伟大的和有意义的) ”可推断,Gabriela Cowperthwaite执导的电影主要突出友谊的重要性。故选B。【3题详解】细节理解题。对比四部电影的上映时间可知,Happy Cleaners是在2月份上映,其他三部电影是在一月份上映。因此与其他三部在不同的月份。故选A。BOver the last decad
21、e, Grandpa Ron, as the students call him, has volunteered thousands of hours every year to be with local school childrenbut it wasnt until classes moved online due to COVID-19 that Ron Jacobson realized his impact. That impact reached far deeper than being a school volunteer. And those students were
22、 now missing the hugs he gave them every mornings.Back in March 2020, Jacobson had already volunteered for 900 hours during the 2019-2020 school year by the time Cle Elum-Roslyn Elementary in Ronald, Washington, closed its doors and turned to online teaching.“These kids who relied on me being there
23、for them had suddenly lost me,” Jacobson said. “When they started doing their schoolwork online, several said that they missed Grandpa Ron. ”The school received so many requests for Grandpa Ron that it added Jacobsons email address and home address to the schools online directory (通讯录), allowing stu
24、dents to keep in touch with Jacobson. Students immediately began sending Jacobson emails and letters and even coming to his home to check up on him and offer to walk his dog.Jacobson now responds to each of the students, adding a bright spot to the students days and his own.“I am happy to listen to
25、the kids problems as well,” Jacobson said. “I have heard from school teachers and parents how much this regular communication has changed the kids attitudes.The Veterans of Foreign Wars has honored Jacobsona Vietnam veteran (老兵) by naming him a spokesman for their campaign, StillServing, which shows
26、 many ways Americas veterans continue serving even after leaving the army.“The Marine Corps taught me the two important things: finish the task and take care of your troops (军队). Im still taking care of the troops,” Jacobson said.Its just that they are 75 years younger than he is.4. How did the scho
27、ol react to the school kids requests?A. It sent Jacobson to visit them in person.B. It asked Jacobson to write to all of them.C. It showed every students email address.D. It offered Jacobsons contact information.5. How did Jacobson feel about the online communication with the students?A. Pleased.B.
28、Worried.C. Tired.D. Confused.6. Why was veteran Jacobson regarded a spokesman for StillServing?A. He still served in the army.B. He trained many volunteers.C. He continued to serve others.D. He encouraged kids to serve.7. What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?A. School
29、teachers.B. Vietnam veterans.C. Local school kids.D. Young volunteers.【答案】4. D 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了一名老兵Jacobson,他在离开军队后,在学校做志愿者,以这种方式继续服务于社会。【4题详解】细节理解题。根据第四段关键句“The school received so many requests for Grandpa Ron that it added Jacobsons email address and home address to the school
30、s online directory (通讯录), allowing students to keep in touch with Jacobson.”(学校收到了很多关于想见Grandpa Ron的要求,于是将Jacobson的电子邮件地址和家庭地址添加到学校的在线通讯录中,让学生们能够与Jacobson保持联系。)可知,学校为了满足孩子们想见Grandpa Ron的要求,将Jacobson的电子邮件地址和家庭地址添加到学校的在线通讯录中,让学生们能够与Jacobson保持联系。由此可知,面对学生的要求,学校提供了Jacobson的联系方式。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第五段内容“
31、Jacobson now responds to each of the students, adding a bright spot to the students days and his own.”(Jacobson现在对每个学生都做出了回应,为学生的生活和自己的生活增添了亮点。)和第六段关键句“I am happy to listen to the kids problems as well,” Jacobson said.”(Jacobson说:“我也很高兴听到孩子们的问题。)可知,在线上与孩子们交流时,Jacobson很高兴听到孩子们的问题,他认为在对学生的问题做出回应的日子里,给
32、自己的生活增添了亮点。由此可知,Jacobson对与学生的在线交流感到高兴。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段内容“The Veterans of Foreign Wars has honored Jacobsona Vietnam veteran (老兵) by naming him a spokesman for their campaign, StillServing, which shows many ways Americas veterans continue serving even after leaving the army.”(The Veterans of
33、Foreign Wars向越战老兵Jacobson致敬,称他为StillServing运动的代言人,这场运动显示了美国老兵即使离开军队也能继续服务社会的许多方式。)可知,StillServing运动显示了美国老兵即使离开军队也能继续服务社会的许多方式,Veterans of Foreign Wars认为Jacobson是他们运动的代言人,是因为作为一名美国老兵,他在离开军队后,仍然在学校作志愿者,以另一种方式服务于社会。由此可知,老兵Jacobson被视为StillServing的代言人是因为他在离开军队后继续为别人服务。故选C项。【7题详解】词义猜测题。根据第一段内容“Over the la
34、st decade, Grandpa Ron, as the students call him, has volunteered thousands of hours every year to be with local school children”(在过去的十年里,Grandpa Ron,正如学生们所称呼的那样,每年都自愿和当地学校的孩子们在一起上千个小时)可知,Jacobson在离开军队后,一直在学校做志愿者,和当地的孩子们生活在一起。再结合画线单词所在句“75 years younger than he is”(比他年轻75岁)可知,句中“they”代指的人要比Jacobson年
35、轻75岁,由此可知,“they”代指的应该是上文提到的“local school children”,当地学校的孩子们。故选C项。CLearning a second language is difficult at any age and it only gets harder the longer you wait to open that dusty French book. Now, in a new study, scientists have pointed the exact age at which your chances of reaching fluency(流利)in
36、a second language seem to rise: 10.The study, published in the journal Cognition, found that its nearly impossible” for language learners to reach native-level fluency if they start learning a second language after 10. But that doesnt seem to be because language skills go downhill “It turns out your
37、e still learning fast. Its just that you run out of time, because your ability to learn starts dropping at around 17 or 18 years old,“ says study co-author Joshua Hartshorne, an assistant professor of psychology at Boston College.Kids may be better than adults at learning new languages for many reas
38、ons. Childrens brains are more plastic than those of adults, meaning theyre better able to adapt and respond to new information. All learning involves the brain changing,“ Hartshorne says, “and childrens brains seem to be a lot more skilled at changing. These findings may seem discouraging, but it w
39、as heartening for scientists to learn that the critical (关键的)period for fluent language acquisition might be longer than they previously thought. Some scientists believed that the brief window closes shortly after birth, while others stretched it only to early adolescence. Compared to those estimate
40、s, 17 or 18 when language learning ability starts to drop offseems old.“People progress better when they learn by immersion (沉 浸)rather than simply in a classroom. And moving to a place where your desired language is spoken is the best way to learn as an adult. If thats not an option, you can create
41、 an immersive environment by finding ways to have conversations with native speakers in their own communities, Hartshorne says. By doing so, its possible to become conversationally fluenteven without the advantage of a childs brain.8. What is the most important finding of the new study?A. The best a
42、ge to learn a second language.B. The possibility of speaking fluent language.C. The change of language skills over the time.D. The great approaches to learning a language.9. Why do kids seem better than adults at learning new languages?A. Their focus is language learning only.B. They are more intere
43、sted in languages.C. They are more adaptable to new things.D. Their brain always ignores big changes.10. What is Hartshornes advice on becoming fluent in a second language?A. Joining friends in their learning.B. Turning to immersive learning.C. Studying in a quiet classroom.D. Training the brain to
44、a kids brain.11. From which part of a newspaper is the text most probably taken?A. Science.B. TravelC. Health.D. Education.【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了有关学习外语的最佳年龄的研究。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Now, in a new study, scientists have pointed the exact age at which your chances of reaching fl
45、uency in a second language seem to rise: 10.(现在,在一项新的研究中,科学家指出,掌握一门外语的准确年龄似乎在上升:10岁)”可知,新研究最重要的发现是学习第二语言的最佳年龄。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Kids may be better than adults at learning new languages for many reasons. Childrens brains are more plastic than those of adults, meaning theyre better able to adapt
46、and respond to new information.(孩子在学习新语言方面可能比成年人强,原因有很多。儿童的大脑比成年人更具可塑性,这意味着他们能更好地适应并对新信息做出反应)”可知,孩子似乎比成年人更擅长学习第二语言是因为孩子对新事物的适应性更强。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“People progress better when they learn by immersion rather than simply in a classroom.(沉浸式学习比单纯在教室里学习更能让人进步)”可推断,想要流利地说第二语言,Hartshorne建议采用沉浸式学习方式
47、。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“Now, in a new study, scientists have pointed the exact age at which your chances of reaching fluency in a second language seem to rise: 10.(现在,在一项新的研究中,科学家指出,掌握一门外语的准确年龄似乎在上升:10岁)”以及接下来的内容可知,本文主要介绍了学习第二外语的最佳年龄,这属于教育范畴,由此可推断,本文最有可能出自报纸的“教育”部分。故选D项。DWaterbuurt is a residential
48、(住宅的) development in Amsterdam, which consists of nearly 100 floating homes on Lake Eimer.The floating homes are not ordinary houseboats but real floating houses. They only move with the changing tide(朝水). Designed by Dutch architect Marlies Rohmer, the houses have a basic design but are also comfor
49、table. Although Waterbuurt is still a work in progress, there are some of the houses where there are already residents.Two thirds of the Netherlands people live below sea-level, and with the flooding(发洪水) becoming a serious concern, there are many who believe that living on water in the European cou
50、ntry is much safer than living on land. The prices of land homes in large city centers like Amsterdam has risen in recent years. But water is not that expensive.“Moreover, houses in the cities have to stay there for 50 or 70 years,” Dutch architect Koen Olthuis said. “And as cities change, the only
51、choice is to demolish these houses and build new ones. But floating buildings can be moved and adapted.”The floating homes are built atop underwater platforms, and consists of a light steel frame(钢架) and wooden walls and paneling(嵌板). The bedrooms and bathroom are located on the lower floor, which i
52、s partially flooded. The kitchen and dining room are located on the raised ground floor, while the main living area and the outdoor terrace are on the top level.All floating homes are designed with a lot of extras that buyers can choose, like floating terraces, a second entry, or a boardwalk around
53、the house.Waterbuurt is set to become the largest water settlement in the history of the Netherlands. Apart from floating houses, it will include floating parks and even floating high buildings. It is sure to meet even the most difficult buyers and win more acceptance from local people.12. What can
54、we infer about the floating houses?A. They are easy to take down.B. They are free from flooding.C. The prices are slightly lower.D. The total completion is done.13. What does the underlined word “demolish” in Paragraph 4 probably mean?A. Build.B. Buy.C. Design.D. Destroy.14. What is Paragraph 5 main
55、ly about?A. The structure of floating houses.B. Preferable construction materials.C. Unique functions of floating houses.D. Advantages of buying floating houses.15. What is the best title for the text?A. The Development of Amsterdams Floating HousesB. Waterbuurt Amsterdams Floating NeighborhoodC. Re
56、asons for Choosing to Live in the Floating HousesD. Waterbuurt an Especially Successful Floating Project【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了位于荷兰的漂浮住宅Waterbuurt的特点以及修建的原因。【12题详解】推理判断题。根据文章第三段“The prices of land homes in large city centers like Amsterdam has risen in recent years. But water
57、 is not that expensive.(近年来,像阿姆斯特丹这样的大城市中心的地价已经上涨。但是水并不是那么贵)”可知,阿姆斯特丹的地价很贵,但水上的价格很便宜。由此推知,在水上修建住宅价格会便宜一些。故选C。【13题详解】词义猜测题。根据所猜词后的并列结构“build new ones(修建新的房屋)”可知,只有拆除旧房屋然后才可以建造新房屋。由此可知,所猜词的意思为“拆除、摧毁”。故选D。【14题详解】段落大意题。根据文章第五段“The floating homes are built atop underwater platforms, and consists of a lig
58、ht steel frame and wooden walls and paneling. The bedrooms and bathroom are located on the lower floor, which is partially flooded. The kitchen and dining room are located on the raised ground floor, while the main living area and the outdoor terrace are on the top level. (漂浮房屋建在水下平台上,由轻钢框架、木墙和镶板组成。
59、卧室和浴室位于较低的楼层,部分被淹。厨房和餐厅位于凸起的地面层,而主要的起居区域和室外露台在顶层)”可知,本段主要从漂浮房屋修建的位置、修建材料以及漂浮房屋的构成等方面来介绍了漂浮房屋的结构。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Waterbuurt is a residential development in Amsterdam, which consists of nearly 100 floating homes on Lake Eimer.(Waterburt是阿姆斯特丹的一个住宅开发项目,由艾默湖上近100座漂浮住宅组成)”可知,本文主要介绍了阿姆斯特丹的一个水上漂浮住
60、宅区。故选B。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Its one thing to be a good team player, but its another to be a good captain (队长). Few will have the opportunity to take such an important leadership role. _16_, you need to know how to lead by example.Give a full effort all
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 深度解析(2026)《GBT 34308.5-2024体育信息分类与代码 第5部分:体育场地代码》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 34295-2017非职业性一氧化碳中毒气象条件等级》
- 深度解析(2026)《GBT 34130.1-2017电源母线系统 第1部分:通 用要求》
- 深度解析(2026)《GBT 34173-2017城镇排水与污水处理服务》
- 2026年八年级物理上册期末考试试卷及答案(三)
- 2026年第十四师昆玉市学校引进高层次人才备考题库附答案详解
- 2026年南京航空航天大学电子备考题库工程学院微波工程创新中心专职科研人员招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2026年兰溪市中医院第一批面向高校公开招聘医学类应届毕业生的备考题库及一套答案详解
- 衡阳县2025年湘南船山高级技工学校公开招聘专业技术人员备考题库含答案详解
- 2026年浙江特产集团有限公司公开招聘备考题库带答案详解
- 绵阳市2024-2025学年高一上学期期末考试 英语试卷(含答案详解)
- 临床成人失禁相关性皮炎的预防与护理团体标准解读
- 建行个人公积金贷款合同
- 项脊轩志省公开课一等奖课件
- 开票税点自动计算器
- 24春国家开放大学《投资学》形考作业册1-4参考答案
- 大锁孙天宇小品《时间都去哪了》台词剧本完整版-一年一度喜剧大赛
- 加氢裂化装置技术问答
- 广东省东莞市东华中学2023-2024学年数学九上期末考试试题含解析
- 病理生理学复习重点缩印
- 《大数的认识》复习教学设计
评论
0/150
提交评论