2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_第1页
2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_第2页
2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_第3页
2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_第4页
2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 2 The Olympic Games一、单句语法填空1. (2015 江苏,阅读B)Many wastes produced in the producing process are harmful_ well.2 . Little Tom admitted _ (cheat)in the examination , _(promise)that he wouldnt do that in future.3.The young man, who by then _ (admit)to university , decided to do somepart time jobs to

2、pay for his education.4.(2014 新课标全国I,完形)As a general rule , all forms of activity lead to boredomwhen they are performed _ a routine basis.5.It is those who are willing to give rather than receive that deserve _(respect) .6.(2015 安徽,完形)_ (advertise)persuade us that newer is better and thatwe will be

3、 happier with the latest products.7.Sampicked _ some knowledge of the computer just by watching others workingon it.8.(2014 陕西,阅读 D)I wish that sports day could be abandoned and_(replace)with some other less competitive event.9.Dont worry.The hard work that you do now _ (repay)later in life.10. An o

4、rder came _ all the vehicles having seven or fewerseats should notbe charged on the highway during the eight day holiday.答案1.as 2.having cheated ; promising 3.had been admitted 4.on5.respecting/to be respected6.Advertisements 7.up8.replaced9.will be repaid 10. that二、完形填空(2016 高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从

5、2140 各题所给的四个选项中2(A、B C 和 D)中,选出最佳选项。Once there was a king who received a gift of two magnificent falcons (猎鹰).They were the mostbeautiful birds he had 1 seen.He gave the 2 birds to his head falconer to be _3_. _Mon ths passed , and one day the head falc oner in formed the king that _4_ one of the fa

6、lconswas flying high in the sky, the other bird had not moved from its_5_ since the day it had arrived.The king _6_ healers from all the land to _7_ the falcon , but no one could make the bird fly.He_8 _ the task to the members of his court , but the next day, the king saw _9_ the palace window that

7、the bird had still not movedfrom its bran ch.Having tried everythi ng else , the king thought to himself , “ Maybe I n eed some one more_10_ the countryside to understand the 11 of this problem. ” So he criedout to his court ,“ Go and get a _12_.In the morning , the king was _13_ to see the falcon f

8、lying high above theThe court quickly _15_ the farmer, who came and stood before the king.Theking asked him ,“ How did you make the falcon fly ?”With his head _16_, the farmer said to the king,“ It was very easy.I _ 17_ cut the branchwhere the bird was sitt ing.”We are all made to fly to realize our

9、 _18 _ potential as human beings.Butat times we sit on our bran ches,19 to the thi ngs that are familiar to us.Toexperienee the _20_ of flight , let us learn to destroy the branch of fear we stick to and free ourselves!【语篇解读】本文通过猎鹰的故事告诉我们:如果我们想要实现壮志,就必须离开安逸的环境去拼搏。1. A.ever B . yetC. neverD. then答案 A

10、 从句子结构来看,这里应用ever 来加强语气,ever “曾经”:它们是他所palace garde n.He said to his court14 me the doer of this miracle.3见过的最漂亮的鸟。 2 A.expensiveBdifferentC previousDprecious答案 D 根据上文中的magnificent ”和the most beautiful ”可知,应选 D 珍贵的”。A “昂贵的”,B “不同的”,C “先前的”,都不符合语境。3A.testedB treatedCtrainedD raised答案 C 下文提到了这两只猎鹰的飞翔情

11、况,由此可推断,国王安排猎鹰训练师去训 练这两只猎鹰,故选 C “培训,训练”。4A.asB thoughCifDsince答案 B 根据句意的连贯性可知,这里应用 though 来引导让步状语从句:尽管其中 的一只猎鹰能够在天空中翱翔,但另外一只却不动。5 A.treeB campCcageDbranch答案 D 根据下一段中的“ moved from its branch ”可知,这里表示的是这只猎鹰 没有离开它的树枝。故选D。 6A.foundC droveDwelcomed答案 B 这只猎鹰不愿意飞,于是国王召集全国各地的治疗师来照料猎鹰,故用call “召集,召唤”。 7 A.hol

12、d backBput backC contribute toDtend to答案 D 根据语境可知,这里应用 tend to “照料,照顾”。A “阻挡,抑制”,B “放 回”,C “导致”,均不符合语境。8 A.presentedBreducedC removedDbrought答案 A 这里表示国王把这个任务交给宫里的其他人员,present 表示“把交Bcalled4给”。故选 A。 9 A.acrossBthroughC beyondDbehind答案 B 这里用介词 through 表示“透过”: 国王透过皇宫的窗户看到那只猎鹰仍然 没有离开树枝。 10 A.opposed toB

13、fit forC friendly withDfamiliar with答案 D 这里表示国王想找一个对农村很熟悉的人来调教这只猎鹰。 (be)familiar with “通晓,熟悉”。 11 A.natureB knowledgeC sightDpattern答案 A nature “本质,基本性质”,符合语境:国王想找一个熟悉农村生活的人来 弄明白这个问题的本质所在。 12 A.citizenB teacherCfarmerDhealer答案 C 上文提到国王想找一个熟悉农村生活的人, 并且下文提到了“ the farmer ” 故选 C。 13 A.embarrassedB puzzl

14、edC doubtfulDoverjoyed答案 D 国王一直希望看到这只猎鹰在天空中翱翔, 因此当他看到这只猎鹰飞起来的 时候十分高兴,故用 overjoyed 表示“极为高兴的,十分开心的”。 14 A.TakeB BringCReportDAppoint答案 B 此时国王要见创造这个奇迹的人,故用 bring “带来”。 15 A.rememberedB setC locatedDrecognized答案 C 国王要见这个奇迹的创造者,于是大臣就去把那个农民找来了。 locate “找出的准确位置”,符合语境。16 A.stretchedB stuckC bowedDturned5答案

15、C 这个农民见到国王, 与国王说话的时候应该是低着头的,因此用 bow “鞠躬,低头”。 17 A.simplyC necessarily答案 A 这里与前面的It was very easy”呼应,故用 simply 只是,仅仅”:我 只不过是把鸟栖息的那根树枝给砍掉了。 18 A.unavoidableBvirtualC imaginaryDunbelievable答案 D 结合这个故事来看,这里表示我们身上具有我们自己都不相信的潜力,因此 unbelievable“难以置信的”,符合语境。 unavoidable “无法避免的”, virtual “实 质上的,事实上的”,imagina

16、ry “虚构的”,均不符合语境。 19 A.getting downBhanging onC looking upDmaking up答案 B 这里用动词短语 hang on to sth 表示“抓紧某物”:我们有时候只习惯抓 紧我们熟悉的东西。 20 A.gloryB boomCvisionDresult答案 A 这里表示要想让自己感受到翱翔天空的荣耀, 故用 glory “光荣, 荣耀”。 三、阅读理解A2016 高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B C D)中,选出最佳选项。Two recent studies have found that punishm

17、ent is not the best way to influence behavior.One showed that adults are much more cooperative if they work in a system based on rewards.Researchers at Harvard University in the United States and the Stockholm School of Economics inSweden did the study.They had about two hundred college students pla

18、y a version of the game known as theBnarrowly6Prisoner s Dilemma. The game is bas ed on the tension ( 紧张气氛)between the in terests (禾 U益)of a n in dividual and a group. The stude nts played in groups of four. Each player could win points forthe group, so they would all gain equally. But each player c

19、ould also reward or punish each of the otherthree players, at a cost to the puni sher.Harvard researcher David Rand says the most successful behavior proved to becooperation. The groups that rewarded it the most earned about twice as much in the game as thegroups that rewarded it the least. And the

20、more a group punished itself, the lower its earnings were. Thegroup with the most punishment earned twenty-five percent less than the group with the leastpunishment. The study appeared last month in the journal Scien ce.The other study involved children. It was presented last month in California at

21、a conference on violeneeand abuse. Researchers used intelligeneetests given to twogroups. More than eight hundred children aged two to four the first time they were tested. More tha nseve n hun dred childre n aged five to nine.The two groups were retested four years later, and the study compared the

22、 resultswith the first test. Both groups contained childre n whose pare nts used physicalpuni shme nt and childre n whose pare nts did not. The study says the IQs-orin tellige nee quotie nts-of the youn ger childre n who were not spa nked were five_points higher tha n those who were .In the older gr

23、oup, the differe nee was almost three poin ts.Murray Strauss from the Universityof NewHampshire worked with Mallie Paschall fromthe Pacific In stitute for Research and Evaluati on. Professor Strauss has writte nextensively about physical punishment of children. He says the more they are spanked, the

24、 slower theirmental development. He also looked at average IQs in other nations and found them lower where spanking was more com mon.1. Which could be the best title of the passage?A. Puni shme ntB. The Best Way to In flue nee Behavior.C. Puni shme nt or Reward: Which Works Better on Behavior?7D. Tw

25、o Recent Studies.2.The underlined word_ “spanked” probably means .A. won B. puni shedC. tested D. praised3. Accord ing to the passage, the researchers may agree the best way to in flue neebehavior is_ .A. reward ing good behaviorB. correct ing bad behaviorC. punishing badly-behaved childre nD. prais

26、i ng well-behaved childre n试题分析:文章主要介绍了两项研究的过程和研究成果。近期的两项研究显示,惩罚不是影响行为的最好方法。其中一项研究显示,成年人在一个基于奖励的机制中更具合作性。另一项研究表明,惩罚不利于孩子心智的发展。1.选择最佳标题。A 项太片面;文章没有提到最好的方法,排除B; D 项不够具体;根据第二段One showed that adults are much more cooperative if they work in a system based on rewards. ”和第六段of the younger children who wer

27、e not spanked were five points higher than those who were”可知,研究表明,奖励能够促进合作,惩罚不利于孩子的心智发展,故选 C。2.猜测词义题。根据带第六段 who were not spanked were five points higher than those who were ”可知,被父母体罚的孩子,他们的智商比没有受到体罚的孩子的低5 分,根据最后一段He says the more they are spanked, the slower their mental development.”可知,孩子受到的惩罚越多,他们

28、的心智发展得越慢,说明戈 U 线词是“惩罚”的意思,故选B。3.推理判断题。B、D 两项文中未提及; 根据倒数第二段“ of the younger children who were not8spanked were five points higher than those who were” 和最后一段“ the more theyare spanked, the slower their mental development ”可知,惩罚不利于孩子的身心发展,排除 C;根据第二段“ adults are much more cooperative if they work in a s

29、ystem based on rewards ”和第六段“ five points higher than those who were”可知,奖励能够促进合作,而惩罚不利于孩子心智的发展,只有 A 项与奖励有关,故选A。B【2016 南昌市第一次模拟测试卷】 阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。 BThe old shopkeeper led me through to the back of the shop. The room was filledwith boxes and dusty photographs of people holding packages in their

30、 hands.Mr. Hopkins said, We have a very wide choice of items for sale. Whenever I serve a new customer,I take his picture. Mr. Hopkins pointed to an ancient camera on a table.I began to appreciate the lovely items on sale. I spent a very pleasant hourbeing shown the commodities in the shop. Finally,

31、 I bought an antique jewelry box,a pair of riding boots and a sewing machine.I was very excited that I had found such a good little shop. I will tell allmy friends about your lovely place. I told the shopkeeper. Please dont do that, sir. said Mr. Hopkins.This is a special place for special people. Y

32、ou must keep this shop a secret. Then he took myphotograph and handed me the picture straight away. That was quick ! I exclaimed. In the picture I looked proud and excited holding the presents I hadbought there.On Christmas Day, my friends and relatives were delighted with the presents Ihad bought f

33、or them.For weeks, my brother begged meto take him to the wonderful little shop. I finally agreed.We walked along Oxford Street, past the department store and found-nothing.9In its place was an empty space being used as a car park. I checked the area aga in.There was the music shop, and there was th

34、e departme nt store .In betwee n should havebee n Hopk ins and Son, but it was nt there.Justthen, an old policeman came. Are you looking for something, sir? he asked.I am look ing for a little shop called Hopk ins and Son. ”Oh yes, there was a shop here once called Hopk ins and Son. But it was kno c

35、keddow n over 30 years ago.I looked aga in at the place, the n I reached into my pocket and took out thephotograph that Mr. Hopkins had taken of me holding my presents in the little shop.How stra nge ! I screamed.1. What did the author thi nk of Hopk ins and Son?A. Big and modem.B. Old and outdated.

36、C. Little and dusty.D. Lovely and won derful.2. We can infer from Paragraph 4 that Mr. Hopk ins ._A. was ashamed of his little shopB. did nt like his shop to be advertisedC. was one of the authors special friendsD. han ded the author his picture immediately3. What does the un derli ned word commodit

37、ies refer to?A. The goods in the shop.B. The authors gifts.C. Photographs take n by Mr. Hopk ins.D. Packages held by other customers.4. What can we lear n about the shop?A. It was closed by the police. .B. It was well - known in that area.10C. It was kno eked dow n a few weeks ago.D. It was betwee n

38、 a music shop and a departme nt store.参考答案 1. D 2. B 3. A 4. D四、七选五【2016 届石家庄市高中毕业班质量检测(二)试题】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余 选项。Every one can ben efit from making an effort to practice gratitude (感激)everyday. The following three steps can help you start feeling more grateful, and appreciative

39、 of the good things in your life:Notice the Good Things in Your Life36 Pay attention to the small everyday details of your life nature,people, com muni ty, shelter, creature comforts like a warm bed or a good meal. And then start agratitude journal. Making a commitment to writingdown good things eachday makes it more lik

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论