下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、单元检测卷( 四 )选择题部分第一部分 听力 ( 共两节,满分30 分 )第一节 ( 共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分 )听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、日C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What do we know about Mr White?A He has much money.B He is a good teacher.C He is very lucky.2 What is the woman busy with?A A comput
2、er game. B An email.C A paper.3 How much is John's electricity bill?A 50 dollars. B 36 dollars.C 30 dollars.4 What's wrong with Jane?A She has a toothache.B She has a headache.C She has a stomachache.5 Where will Sam work during the summer vacation?A In a restaurant.8 In an amusement park.C
3、In a school.第二节 ( 共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分 )听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第6、 7 题。6 Where are the two speakers talking?A At a bus stop. B In a zoo.C On a bus.7 What will the woman do next?A Take
4、 the No.36 bus.8 Walk to the next street.C Take the No.310 bus.听第 7 段材料,回答第8、 9 题。9 Where is Professor Green now?A In a hotel. B In a college.C In his office.10 What did Mrs Black ask the man to do?A To dial 114 for her.8 To change a dollar.C To call her back.听第 8 段材料,回答第10 至 12 题。10 What does the m
5、an think is important for the woman?A The weight. B. The height.C The health.11 What food does the woman dislike probably?A Fried food. B Boiled food.C Salads.12 What does the woman do at the weekend?A Go for a walk. B Ride a bike.C Go swimming.听第 9 段材料,回答第13 至 16 题。13 How many classes are there in
6、Senior One?A 32. B 30.C 28.14 Where will the 200 students have to study?A In their classrooms.B In the dormitories.C In the labs.15 What will some students have to share with others?A Textbooks. B Desks.C Dictionaries.16 What does the school lack mostly?A Some labs.B A teaching building.C A library.
7、听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17 How many people does the king rule?A Eighteen. B Fourteen.C Thirteen.18 Whom did the Queen send to the island probably?A A doctor. B A photographer.C A fisherman.19 What is allowed on the island?A Building more houses.B Running a restaurant.C Building more roads.20 When ar
8、e tourists forbidden to get on the island?A In the morning.8 In the afternoon.C In the evening.答案:1 5 BCAAB 6 10 ABABC11 15 BBACA 16 20 BCBBC听力材料( Text 1 )W: This school is lucky to have a teacher as good as Mr White.M: Yes.He is one in a million.( Text 2 )M: Why are you still working on the compute
9、r? It's very late now.W: I have to stay up until I finish the paper. Maybe it will be done at one o'clock. ( Text 3 )W: I can't believe it, John. My telephone bill is $30 this month!M: Oh, mine is $36, and my electricity bill is $50.( Text 4 )M: Why don't you eat your chocolate cake,
10、 Jane? Don't you like chocolate?W: Yes, I do. But I am having trouble with my bad teeth.( Text 5 )W: Sam, why are you still here? I thought you left at 5: 00.M: No, I'm doing the homework.W: But I remember you had a part-time job in the evening.M: I quitted the job in the restaurant. I'l
11、l do another one in an amusement park during our summer vacation.( Text 6 )W: Excuse me. Is this where I can catch the bus to the zoo?M: Well, you can take the No.36 bus from here, but in half an hour, you have to walk about 20 minutes to get there.W: That doesn't sound too bad.M: Actually, if y
12、ou walk to the bus stop in the next street, you can take theNo.301 bus which will let you right off in front of the zoo.W: Maybe that's what I'll do. Thanks a lot.( Text 7 )M: Excuse me, Mrs Black. I almost forgot there was a phone message for you.Professor Green asked you to call him back.W
13、: Where is he now, do you know?M: He is staying at the Blackwood Hotel, Room 809.W: Thank you. Do you have the number of the Blackwood Hotel?M: I'm sorry, I don't. But you can get it by dialing 114.W: By the way, could I trouble you to change a dollar?M: All right. Here is your money. Look,
14、the public phone is over there on your right.W: Thanks a lot.( Text 8 )W: Do you think that I'm fatter than before?M: Hmmm, a little bit. Are you upset with that?W: Yes, of course. I don't like being fat, you know! I must be on a diet.M: As long as you're healthy, I think it's okay.W
15、: Well, you are right. But I still want to be on a diet.M: So, what kinds of food do you avoid eating?W: That's the problem. I love cream and also fried food. As far as I know, theycontain too much fat.M: How about boiled food?W: Well, I don't really like them. But I must control myself. I w
16、ill try some salads that are also my favourite.M: And you should do more exercise to lose your weight.W: Yes, now I walk to work every day and I do cycling each weekend.( Text 9 )W: Mr White, how many classes are there in Senior One this year?M: Thirty-two. At first we thought there would be twenty-
17、eight classes at most.W: Are there enough classrooms for so many students?M: No. About two hundred students have to use the labs as their classrooms.W: And there must be some other problems, too.M: Right. In the dormitory, there used to be seven students in a room but now there are eight.W: Do you h
18、ave enough teachers?M: No. Some of our teachers have to teach more classes than before.W: Do you have enough textbooks for the students?M: No. One tenth of them have to share. But now we are trying our best to buy more for them.W: Now the last question. Are the students satisfied with what you have
19、done for them?M: Not really. We do need a new teaching building and some more sleeping rooms, but we don't have enough money. Luckily, the city government is going to help us.( Text 10 )Tavolara is a small island off the northeast coast of Sardinia, Italy. It isjust over three miles long and a m
20、ile wide. It is the smallest kingdom in the world.There are only 14 people living on this island. Antonio Bertoleoni is the kingof this island. The Bertoleoni family has ruled the island since late 18th century.Back in the Victoria Time, even the Queen heard of this family and sent a manin a boat to
21、 take a picture of them for her collection.The Bertoleoni family of this island has always been its protector. The kingonce even drove away people who wanted to buy the wood on the island. Besides, Tavolara has refused to build more houses on its beach and he also refused to build any roads. There i
22、s only one restaurant and one little beach bar. And the tourists can't liveon the island. So they can only get on the island in the daytime. So now, Tavolara is one of the best reserves.第二部分 阅读理解 ( 共两节,满分35 分 )第一节 ( 共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、日C和D中,选出最佳选项。AIn 2013 , I realised t
23、hat I needed a break from the office work, so I set out travelling. But I had no idea how much the decision would change me for the rest of my life!Before travelling, I was always worried about what other people think of me.HowI looked and dressed was really important to me. I was always worried abo
24、ut putting on weight, getting darker, wondering if I was good-looking enough to socialise and be one of the people I used to hang out with. It doesn't matter now. I'm more confident with my colour, my weight, and how I dress.I used to compete a lot even when I was still a kid. I always wante
25、d to impress people with how smart I was, how I could handle any task . But now, why should I feel like I need to compete? I only need to impress myself. My life is already complete; I just have to make sure that whatever I do will be positive ( 积极的 ) and make me a better person.I was a 24-year-old
26、Filipina with a successful career ( 事业 ) and had all of the things I could buy. But when I started travelling, I was no one. I have to learn a lot of things when travelling and I love it!I thought the only skills I needed to improve were Microsoft Office and networking. Well I can now proudly say th
27、at I know how to fix beds in a hotel style, how to cook breakfast for a lot of guests, and how to work in a restaurant!Besides the skills I've learned volunteering, I have completed several certifications ( 资格证 ) to start making money to support my new lifestyle. I am now a yoga teacher, an Ayur
28、veda massage therapist ( 按摩师 ) and an English teacher. Now, with the new skills and certifications, I can work wherever I want!【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者因一次偶然的决定开始旅行。这次经历改变了她以后的生活。21 Why did the author start travelling?A To escape from her then-job.B To make herself a better person.C To look for an intere
29、sting lifestyle.D To experience different kinds of jobs.答案与解析: A 细节理解题。由第一段中的“ I realised that I needed abreak.set out travelling. ”可知,作者起初开始旅行是为了暂时摆脱当时的工作。22 How did travelling change the author's life?A It improved her socialising skills.B It made her more impressive to people.C It changed the
30、 way she saw herself.D It helped her realise the true meaning of life.答案与解析: C 推理判断题。由第二段和第三段可知,在旅行之前,作者非常注重自己的长相、身形、着装等,在意他人对自己的看法,而且期盼获得他人的认可;开始旅行之后,作者变得更加自信,且不再追求他人的认可,只是努力让自己变得更好。因此,旅行改变了作者对自我的认知。23 How is the text mainly organised?A By time. B By space.C By comparisons. D By examples.答案与解析: C 推
31、理判断题。通读全文可知,作者记述了自己开始旅行的原因,并采用今昔对比的方式,从几个方面阐述了旅行给自己带来的改变。提示本题答案的线索词汇或结构有: Before travelling, It doesn't matter now, I used to, But now, I thought, I can now 等。BThe Golden Gate Bridge was the longest bridge in the world from 1937 when itwas completed until the Verrazano Narrows Bridge was built i
32、n NewYork in 1964. Today, it is still the ninth longest bridge in the world.For many years before the Golden Gate Bridge was built, the only way to get across San Francisco Bay was by ship. And by the early twentieth century the Bay was crowded because of them. In the 1920s, engineer and bridge-buil
33、der Joseph Strauss believed that a bridge should be built across the Golden Gate to solve the problem.Many groups went against him, each for their own selfish reasons. Besides, the engineering challenge was also huge the Golden Gate Bridge area often has winds of up to 60 miles per hour, and strong
34、ocean currents(洋流 ) sweep below the surface.If all that weren't enough, it was the middle of the Great Depression, and funds were hard to find.Strauss didn't give up, and the Golden Gate Bridge history began when SanFrancisco officials approved ( 批准 ) $35 million to build the Golden Gate Bri
35、dge. After the artistic design and red color were chosen, construction ( 建造 ) work began in 1933. The Golden Gate Bridge project was completed in 1937, an important date in San Francisco history.Strauss was a pioneer in building safety. The Bay Bridge, which was being built at the same time cost 24
36、lives while the Golden Gate Bridge cost only 12, a great achievement in a period of time when one man was killed on most construction projects for every million spent.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国的金门大桥在建桥时面临重重困难,但是Joseph Strauss 并没有放弃,最终于1937年建成这座大桥。24 What do we know about the Golden Gate Bridge?A It r
37、emained the world's longest bridge for 30 years.B It was the widest bridge worldwide when completed.C It is of the same age as the Verrazano Narrows Bridge.D There are only 8 bridges worldwide longer than it now.答案与解析: D 细节理解题。根据第一段中的“ Toda y, it is still the ninth longest bridge in the world ”可
38、知,现在世界上只有八座桥比金门大桥长。25 Why did Strauss want to build the Golden Gate Bridge?A To prove his artistic ability.B To build the world's longest bridge.C To solve traffic jams at San Francisco Bay.D To make crossing San Francisco Bay possible.答案与解析: C 推理判断题。 根据第二段中的“ the Bay was crowded because of them
39、” 可知, Strauss 建桥的原因是旧金山湾交通拥堵。26 What does Paragraph 3 mainly talk about?A The necessity for building the bridge.B The hard time of the Great Depression.C The bad weather in the Golden Gate Bridge area.D The difficulties in building the Golden Gate Bridge.答案与解析: D 段落大意题。根据第三段的内容可知,该段主要讲述了建造这座大桥时面临的重重
40、困难,包括反对意见、恶劣的地理因素及低迷的经济等。CEverything, no matter how great it is, will always have its problems. If youever find yourself in an argument (争论 ) about renewable ( 可再生的 ) energy with someone who needs to receive more education, do your part for the environment by giving the following facts.Argument one:
41、 renewable energy is expensive. This argument is only a surface truth. For a large house or small business, to start using renewable energy can be expensive at first. There's a lot of equipment (设备 ) to buy. However, in thefollowing 10 or 20 years, you'll never see another power bill again.
42、If you make lots of energy, you might even be able to sell it back to the power company.Argument two: renewable energy takes up a lot of space. If you have a small yard, people might have told you that you'll never be able to fit solar energy equipment in there. Even if you can't, look at la
43、nd for sale close to your place. If your neighbors are interested in going green, you might be able to go in together to buy a piece of land and build a large solar farm you can share. Many houses can benefit from one solar farm. Not everyone needs a big yard.Argument three: renewable energy isn'
44、;tnecessary. Renewable energy allowsus to power our lives without using up anything. We don't need to do much we canjust make receptacles ( 容器 ) for the free, renewable energy that already surrounds us. When you think about it, it's almost like wasting energy if we don't collect it.Argum
45、ent four: renewable energy isn't as efficient ( 效率高的 ). A UKbased study on renewable energy actually found that it was a lot more efficient than traditional energy sources. Since it produces almost no waste heat, while most other energy sources can produce more than half of their production in w
46、aste heat, it's safe to say that using the energy we already have in our daily life can be more than twice as efficient.【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章讨论了使用可再生能源的必要性。27 Why did the author write the text?A To develop arguments against renewable energy.B To explain why renewable energy should be used.C To teac
47、h people to make full use of renewable energy.D To show the importance of protecting the environment.答案与解析: B 推理判断题。 由第一段中的“ If you ever find yourself in an argument ( 争论 ) about renewable ( 可再生的 ) energy with someone who needs to receive more education, do your part for the environment by giving th
48、e following facts. ”可知, 作者写这篇文章是为了解释为什么应该使用可再生能源。28 What's the weak point of using renewable energy?A It's mostly for small businesses.B. It can be used for 20 years at most.C. It takes up lots of money at the beginning.D. It's sometimes not enough for daily use.答案与解析:C 细节理解题。由第二段中的"
49、;For a l arge house or small business, to start using renewable energy can be expensive at first. There's a lot of equipment (设备)to buy ”可知,使用可再生能源初期投资比较大。29 What does the author suggest when your yard is too small?A. Make your solar farm to a smaller size.B. Raise money with other people to buy
50、 land.C. Move your family to a place with a bigger yard.D. Put the solar energy equipment in your neighbor's yard.答案与解析:B 细节理解题。由第三段中的"If your neighbors are interested in going green, you might be able to go in together to buy a piece of land and build a large solar farm you can share. &quo
51、t;可知,如果自己家的院子不大,可以跟邻居们一起筹 钱买一块空地来放置太阳能设备。30 In what way is renewable energy efficient?A . Almost all of its production is usable.B . It can produce heat in a very short time.C . It produces more power than power companies.D . Its waste heat is a bit less than traditional energy's.答案与解析:A 细节理解题。由
52、最后一段中的"Since it produces almost no waste heat, while most other energy sources can produce more thanhalf of their productionin waste h eat”可知,可再生能源的利用率很高,几乎不会产生废弃热量。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余 选项。When you prepare to go mountain biking, there are a few things to k
53、eep in mind.31 Work out whether you plan on taking exciting trips far off the beaten path or riding on more standard trails ( /J、道), and whether you want to complete long-distance mountain journeys or shorter ones.The next step is to make sure you have a good understanding of the International Mount
54、ain Bicycling Association's Rules of the Trail . _32_ First, make sure to only ride on open trails. This means staying away from private areas, closed roads, and especially wilderness areas. Be considerate of others who are using the same pathsas you, like the mountain bikers, horseback riders,
55、or mountain climbers.The third step is to make sure you have a bike that is suitable for the typeof riding you plan to do. _33_ Don't be afraid to shop around quite a bit - after all, this is something you'll be spending quite some time on, and a bad fit can make for a lot of suffering down
56、the trail.Finally, get gear ( 装备)together for your trip and choose some trails. Always make sure you are entirely self-sufficient (自给自足的 )on the trail. _34_ It isalso important to carry a good helmet (头盔),and the tools or supplies you'll needto do quick repairs or changes if the weather turns. _
57、35_A. Be careful of animals on the path.B. Make sure to carry enough water and food.C. Try riding different bikes to find the right one for you.D. Choose short runs that can help you get used to the sport.E. The first step is to decide what sort of riding you plan to do.F. In a word, don't get y
58、ourself in trouble and cause trouble to others.G. Make sure you look after your environment and get on with others along the way.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了进行山地自行车运动时需要注意的几个事项。答案与解析:31 E 空后的 “whether you plan on taking exciting trips. or shorter ones”涉及几种不同的山地自行车运动方式,与E项中的"what sort of riding you plan to do ”在语意上相符。32 G 空后的 “make sure to only ride on open trails " 和 "Be considerate of ot hers who are using the same paths
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年健康食品研发项目可行性研究报告
- 资产配置策略制定面试题
- 文化传媒公司战略规划岗位面试题集
- 会计师事务所面试注意事项及题目
- 巡视岗笔试考试题库含答案
- 2025年养老院智能管理系统建设项目可行性研究报告
- 2025年环保智能手机外壳生产项目可行性研究报告
- 2025年公共卫生应急响应体系建设项目可行性研究报告
- 2025年蚂蚁金服金融科技应用可行性研究报告
- 2025年新型食品加工技术应用可行性研究报告
- 成品综合支吊架深化设计及施工技术专项方案
- 改革开放简史智慧树知到课后章节答案2023年下北方工业大学
- 木薯变性淀粉生产应用课件
- 地下水污染与防治课件
- 校门安全管理“十条”
- 超全QC管理流程图
- 临时工劳动合同简易版可打印
- 洁净室施工及验收规范标准
- -井巷工程课程设计
- pks r5xx装机及配置手册
- GB/T 17215.322-2008交流电测量设备特殊要求第22部分:静止式有功电能表(0.2S级和0.5S级)
评论
0/150
提交评论