版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、题型三阅读理解时间:810分钟/篇分值:2分/小题Passage 1(2019黄冈)One day, Mr. Li was reading a book in his office after school. To his surprise, a ball flew in suddenly and hurt him on the head. He took the ball to the window, but he only saw a group of boy students running away quickly and disappearing in a minute. He sa
2、t down again and continued his reading. As it got dark, it was time for him to leave for home. Looking at the ball, he wondered what to do with it. He knew the owner of the ball must be nearby and wished to get it back. He went downstairs and walked to the playground. It was at the center of the pla
3、yground that he placed the ball with a piece of paper, on which he wrote “Be careful next time!”. Then he walked away.The next morning, as Mr. Li opened the office door, he found the same piece of paper on the floor. Some words were added after his words: “Thank you for your kindness. Anyway, you ar
4、e a clever fellow.”()1. What happened while Mr. Li was reading in his office?A. The window was broken by a ball.B. A ball hurt him on the head.C. A ball hit the window.D. The door was broken by a ball.()2. Why did the owner of the ball run away quickly?A. He was afraid of Mr. Li.B. He wanted to get
5、the ball back.C. He wanted to go home. D. He went to look for the ball.()3. How did Mr. Li deal with the ball?A. He took it home. B. He put it in his office.C. He put it back on the playground. D. He had no idea about it.()4. According to the passage, we can know that _A. Mr. Li is interested in rea
6、dingB. Mr. Li is too hard on his studentsC. Mr. Li is good at playing sportsD. Mr. Li is a clever teacher with kindness Passage 2(2019安徽)While many young people were enjoying the summer vacation, Zach Bonner was working his hardest. Zach started walking from Valrico, Florida, his hometown, on Christ
7、mas, 2009. He reached Los Angeles nine months later in September, 2019. He covered a total of 2,478 miles and raised $120,000 for kids in need. Along the way, Zach attended school online. His mother, brother and sister took turns to walk or drive together with him.Although he is very young, Zach has
8、 a long history of helping others. When a terrible storm hit town in 2019, Zach, when six, pulled a wagon(小推车)through his community and collected food for people in need.He has raised $400,000 for his Little Red Wagon Foundation since then. It gives money to projects which help homeless children. In
9、 2019, Zach began walking to support a children's charity(慈善组织)in Tampa, Florida. He finished his journey 23 days later, 280 miles away in Tallahassee. Then in the summer of 2009, he trekked about 670 miles from Atlanta to Washington, DC., in just two months.“As long as there are homeless kids,
10、I will never stop walking for them.” Zach says.()1. What did Zach do during the summer vacation in 2019?A. He stayed at home to look after his family.B. He travelled to his hometown with his family.C. He joined in a school activity with other kids.D. He walked to collect money for kids in need.()2.
11、We can learn from Paragraph 2 that Zach_A. began to help people at a very early ageB. made money to pay for his educationC. enjoyed playing around in his communityD. worked very hard for his family()3. At what age did Zach start walking to support a Tampa children's charity?A. At six. B. At nine
12、. C. At eleven. D. At twelve.()4. The underlined word “trekked” in Paragraph 3 probably means “_”A. 延伸 B. 挖掘 C. 跋涉 D. 飞行()5. Which of the following best describes Zach?A. Friendly and shy. B. Silly but lovely.C. Kind and helpful. D. Clever but lazy.Passage 3(2019 北京)From Nobody to SomebodyBrian was
13、a funny student. He loved watching comedies(喜剧)best and hoped to become a comedy actor one day.When he heard about the talent show to be held at his school, Brian decided to take part in. He had never acted on stage(舞台)before, and he was very excited. But some students laughed at him. “You are not f
14、unny but silly,” Ken, one of his classmates, said to his face. “No one will like what you do,” another boy also said to him, loudly.Brian couldn't understand why they were so unkind to him. For a moment, he thought about giving up the show. But he remembered how much his friends liked his jokes,
15、 and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show. Brian did a great job at the talent show. Everyone loved his performance, and he won the first prize! His teachers and friends were proud of him. Even so, Ken told Brian that he was not funny, and that he would nev
16、er be successful. Brian didn't understand why Ken said so, but he realized that it had nothing to do with him. He confidently continued to work towards his goal.As the years went on, Brian met more people like Ken. “You'll do a terrible job,” they said to him. Luckily, most people encouraged
17、 him and some helped him to become even funnier. He got a lot of opportunities to perform in movies. He was even invited to appear on television. His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.Now Brian is a big comedy star! He is doing what he loves best. He ne
18、ver feels stressed like those unkind people, and he laughs all day long!()1. What did Brian love best when he was a student?A. Going to school. B. Helping classmates.C. Watching comedies. D. Meeting new friends. ()2. Brian decided to prepare for the show because _ A. his friends liked his jokesB. he
19、 was invited by a TV stationC. he wasn't busy acting in moviesD. Ken was expecting his performance()3. After winning the first prize, Brian _A. began to understand KenB. became a teacher of actingC. encouraged others to join himD. continued to work towards his goal()4. Brian's fans thanked h
20、im because his comedies brought them _A. success B. happiness C. luck D. pride Passage 4(2019东营)We have heard about people who have special memories. Recently there has been a report about a woman from Australia who can remember almost every detail(细节) of all the events in her daily life.Rebecca Sha
21、rrock, 25, is one of just 80 people worldwide who have been indentified(确定) as having Highly Superior Autobiographical Memory (HSAM,超级自传体记忆症). It means she can remember every small eventwhich most people would forget within(在以内) daysas if it had happened just minutes ago.“I remember my mum putting m
22、e in the driver's seat of a car and taking a picture of me when I was 12 days old,”she said. “That's my earliest memory. I remember every day since then. I can't tell all the dates exactly because I was too young to understand calendars, but I remember what I did that very day, what the
23、weather was like and so on.”Rebecca can also reexperience taste. If she's eating something that she doesn't like, she thinks about Black Forest cake, her favorite food, and the memory will be so strong that she can nearly “taste” it.However, sometimes her memories prove(证明) to be painf
24、ul. Because they're not just events that she remembers. “When I relive(再体验) memories, the feelings return, too,” Rebecca said.“For example, I remember falling over when I was three at my grandparents' house and hurting my left knee. Talking about it now, I feel painful in my left knee.”“At n
25、ight, I have to sleep with the radio/recorder and a soft light on,”she added. “If it's too dark or quiet, my mind would be filled with all these memories and I can't sleep.”()1. Which is NOT TRUE about Rebecca?A. She has special memories.B. She is from Australia.C. She is 25 years old.D. She
26、 can remember every detail of all the events.()2. What happened to Rebecca on the day when she was 3 years old?A. She was identified as having HSAM.B. Her mother put her in a car and took a picture of her.C. She started to understand calendars.D. She hurt her left knee at her grandparents'.()3.
27、Whenever she is reliving her memories, _A. she is happyB. she experiences the feelings againC. she feels pain in her kneesD. she can taste her favorite food()4. What is the result of having HSAM?A. She can remember every event in her daily life.B. She can reexperience taste.C. She can relive f
28、eelings.D. All the above.()5. From the passage, we can infer(推断)that_A. HSAM can do her good, but it also brings her painB. she feels painful if she recalls her experiencesC. she can fall asleep while she is reexperiencing memoriesD. HSAM can greatly improve her living conditionsPassage 5(2019
29、江西)Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his own fashion house.Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the
30、weekend. Then he did a design course at college.When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton's Clothes” in 2019, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2019.Thre
31、e months ago, Carlton started his new company. He called it “Design: Carlton”At work Carlton always wears black trousers and a black coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors(red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every f
32、ew weeks. “I like to look different every day,” he says.Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likes it,_that's why” is his explanation. But his beard is blac
33、k!()1. How old was Carlton when he wrote his first book?A. 11. B. 21. C. 24. D. 25.()2. What does the underlined word “it” refer to?A. Carlton's hair. B. Carlton's beard.C. Carlton's coat. D. Carlton's company.()3. What is the main idea of Paragraph 5?A. Carlton likes to look differe
34、nt.B. Carlton is a hardworking person.C. Carlton is crazy about new glasses.D. Carlton loves wearing colorful clothes.()4. Which of the following is true according to the passage?A. Carlton is just a common fashion designer.B. Carlton started his new fashion company in 2019.C. Carlton made his first
35、 show after he got married to Susan.D. Carlton got some design experience before going to college.Passage 6(2019无锡)This year the US will honour(纪念) one of the country's most famous writersMark Twain(18351910). Most readers know that his real name was Samuel Longhorne Clemens, but how many
36、know where the pen name “Mark Twain” came from?The answer shows Clemens' colourful early life before he became a writer. “Mark Twain” was the cry shouted on a ship when the ship entered a part of a river that was two fathoms(6 feet)deep. “Twain” is an oldfashioned way of saying “two”. Twai
37、n trained as a ship pilot on the Mississippi river for two years, a time that he wrote about in the humorous Life on the Mississippi(1883)The famous river would become an important theme in many of his workswho could forget the journey of Huck and Jim along it in his most famous book, The Adventures
38、 of Huckleberry Finn(1884)?With little education, he had to teach himself how to write stories. Whenever possible, he would go to public libraries. There he spent much time reading and thinking, which greatly helped him with his writing.On the other hand, his life experiences gave him wonderful mate
39、rial to write about and attract readers. Twain wrote in a style that has been called “local colour” because it shows great knowledge of local people and their customs.This gift is very clear in the two books for which Twain is still celebrated today:The Adventures of Tom Sawyer(1876) and its follow&
40、#173;up The Adventures of Huckleberry Finn, which many people call “The Great American Novel”The most amazing invention in the book is the voice of Huck himself. Huck did not enjoy schooling. It shows in the way he uses language, in a spoken style. Only a master like Twain could copy the way a young
41、 southern boy talked so well.()1. What does the underlined word “gift” mean in the passage?A. Twain's talent for selfteaching. B. Twain's “local colour” writing style.C. Twain's good sense of humour. D. Twain's experiences as a ship pilot.()2. According to the passage, what is
42、the best part of The Adventures of Huckleberry Finn?A. The deep social meaning. B. The exciting life experiences.C. The special way that Huck talks. D. The nice view of the Mississippi.()3. Which is the most suitable place in the passage for the sentence, “Twain did not come from the writer's ba
43、ckground you might expect.”?A. At the beginning of Paragraph 2. B. At the beginning of Paragraph 3. C. At the beginning of Paragraph 4. D. At the beginning of Paragraph 5.()4. What is the passage mainly about?A. Mark Twain's career as a great writer.B. Mark Twain's interest in describing loc
44、al life.C. Mark Twain's achievements in American literature field.D. Mark Twain's life experiences which influenced his writing. Passage 7(2019南京)Rachel Carson(19071964) was a pioneer of the world's environmental movement through her writing about the protection of the natural worl
45、d. Her 1962 book Silent Spring made her well known by many people. It describes the harmful changes in the environment of using toxic(有害的) chemicals on farmland.Carson's career started as a biologist in the US Bureau of Fisheries. ln 1951 she published her first book, The Sea Around Us, which be
46、came a bestseller. It made her rich enough to leave her job and devote her life to writing. She was a gifted writer. Her next two books were also about the oceans and both topped the book sales lists.Carson's book Silent Spring completely changed the way America thought about nature. It painted
47、a bleak(荒凉的) future for the whole natural world. It led to a nationwide ban(禁止) on the use of a deadly chemical called DDT, and other toxic pesticides(农药) that farmers used for their crops. Many people say the book led to the creation of America's Environmental Protection Agency.Since her death,
48、 Carson's name has continued to be connected with protecting the environment. There is now a yearly Rachel Carson Book Prize. Norway awards the Rachel Carson Prize to women who have made great contributions to the field of environmental protection. In 1980, 16 years after her death, she was awar
49、ded the Presidential Medal of Freedom, the highest civilian honour in America.()1. What happened to Rachel Carson in 1962?A. She started to write books.B. She gave up working as a biologist.C. Her book The Sea Around Us sold well.D. Her book Silent Spring made her famous.()2. What most probably made
50、 Rachel Carson leave her job?A. She got an award.B. She published Silent Spring.C. The Sea Around Us brought her enough money.D. The US government took notice of her researches.()3. Why is the book Silent Spring important to America's environmental protection?A. It describes a silent spring.B. I
51、t topped the book sales lists.C. It changed how America thought about nature.D. It includes all Carson's research achievements.()4. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 mean?A. The book Silent Spring.B. The way America thought.C. The US Bureau of Fisheries.D. America's Environme
52、ntal Protection Agency.()5. Why was Rachel Carson awarded the Presidential Medal of Freedom?A. She published the book Silent Spring.B. She did a lot of researches for the US Bureau of Fisheries.C. She donated much money to the Rachel Carson Book Prize.D. She made great contributions to the environme
53、ntal protection. 题型三阅读理解专项训练一 人物故事Passage 1【主旨大意】本文是一篇记叙文。李老师在办公室被飞进来的球砸到,他以留纸条的方式将球归还给犯错的学生。这说明李老师既聪明又善良。1. B2. A3. C4. DPassage 2【主旨大意】本文是一篇记叙文。Zach是个乐于助人的年轻人,从很小的时候就开始帮助别人。现在他通过徒步的方式筹款,帮助无家可归的孩子们。1. D2. A3. B4. C5. CPassage 3【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了布莱恩喜欢喜剧并立志成为喜剧演员,但他的梦想却被同学嘲笑。他不忘初心,抓住机会;坚持梦想,获得成功。1. C
54、 2. A 3. D 4. B Passage 4【主旨大意】 本文是一篇记叙文。讲述了传奇人物丽贝卡·夏洛克的故事。她能记住日常生活中所有事件的细节,但这种超常的记忆力给她带来的并不都是甜蜜。1. D 2. D 3. B 4. D 5. APassage 5【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了与众不同的服装设计师Carlton Joseph的故事。1. C【解析】数字计算题。题干意为:当Carlton写第一本书的时候他多少岁了?根据第三段的“.in 2019, and he wrote his first book in the same year.”可知,他2019年写了第一本书。又根据第二段第一句可知,他出生于1980年。因此他写第一本书时是24岁。故选C。2. B【解析】代词指代题。题干意为:划线单词“i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高空施工安全责任书范本(二零二五年度)3篇
- 2025年度个人意外伤害保险合同范本(二零二五版)4篇
- 二零二五版美甲店员工离职交接合同4篇
- 建筑资质维护劳务协议书(2篇)
- 工厂用临时工合同范本(2篇)
- 物业公司2025年度学校门卫保养维护合同3篇
- 铝合金百叶施工方案
- 临战水平封堵施工方案
- 二零二五版白灰矿产资源开采合同协议书3篇
- 2024年浙江省无人机应用技能竞赛备考试题库(含各题型)
- 劳务协议范本模板
- 2025大巴车租车合同范文
- 人教版(2024)数学七年级上册期末测试卷(含答案)
- 2024年国家保密培训
- 2024年公务员职务任命书3篇
- CFM56-3发动机构造课件
- 会议读书交流分享汇报课件-《杀死一只知更鸟》
- 2025届抚州市高一上数学期末综合测试试题含解析
- 公司印章管理登记使用台账表
- 砖厂承包合同签订转让合同
- 2023年公务员多省联考《申论》题(广西B卷)
评论
0/150
提交评论