2020-2021年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1_第1页
2020-2021年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1_第2页
2020-2021年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1_第3页
2020-2021年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1_第4页
2020-2021年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020-2021 年人教版英语专题训练七年级英语下册任务型阅读经典1一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1阅读下面短文,在文中填入与文章意思最符合的句子。every year, thousands of people get hurt (受伤) or die (死亡) when they are crossing the road._old people often get hurt or die because they cant see or hear very well. childrenusually meet with accidents (事故) because

2、of their carelessness._how can we lessen(减少) traffic accidents? everybody should follow the traffic rules. for the drivers, they shouldnt drive too fast. if they drive too fast, it will be very difficult to stop the carsin a very short time._ so, when we walk across the road, we must try to walk on

3、thesidewalk._ look left first, next look right, then look left again. only when we are surethat the road is clear, we can cross it. the right way to cross the road is to walk quickly._ if people run across the road, they may fall down. we should try to help children, old people or blind people to cr

4、oss the road, and never play in the street.a. its not safe to run.b. they forget to look and listen before they cross the road.c. we must stop and look both ways before crossing the road.d. most of these people are old people and children.e. for the walkers, its very important to be careful when the

5、y are walking on the road.【答案】d; b; e;c; a【解析】 【分析】主要讲了怎样减少交通事故。a. its not safe to run. 跑步不是安全的。b. they forget to look and listen before they cross the road. 在他们过马路前他们忘记看和听。 c. we must stop and look both ways before crossing the road. 在通过马路前我们必须停下来看看两边。d. most of these people are old people and chil

6、dren.这些人中的大部分是老人和孩子。e. for the walkers, its very important to be careful when they are walking on the road. 对于步行者来说,当穿过马路时仔细是非常重要的。( 1)根据后句可知主要讲了老人和孩子发生事故的原因,所以前句讲的是发生事故的大部分是老人和孩子,故选 d。( 2)根据前句 children usually meet with accidents (事故) because of their carelessness. 可知孩子们因为粗心发生交通事故,所以后句讲的是孩子们在通过马路前没

7、有看和听,故选b。( 3)根据前句 for the drivers, they shouldnt drive too fast. if they drive too fast, it will be verydifficult to stop the cars in a very short time.可知讲的是对于驾驶者来说开车开得太快,所以后句讲的是对于步行者来说过马路时要小心,故选e。( 4)根据前句when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk.可知当我们过马路时要走人行道,所以后句讲的是过马路时怎么做

8、,故选c。( 5)根据后句 if people run across the road, they may fall down. 可知如果人们跑着通过马路,他们可能跌到,所以前句讲的是跑是不安全的,故选a。【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章大意,然后抓住每段关键词句,选择正确答案。2信息归纳,请阅读下面这篇短文,根据所提供的信息,完成信息卡。robert is a middle school boy from australia. he is in grade seven. this term, he learns chinese and he likes it very much. he

9、wants to learn it well, so he finds a pen pal from guangdong, china. his name is yang guang and he is a clever boy. he and robert are in the same grade. they both love playing football. they often chat with each other on the internet. they have different school lives. yang guang is very busy every d

10、ay. he gets up early and he has to stay at school for 8 hours every day and he has much homework to do after school. but robert only stays at school for 5 hours and he often finishes his homework in just half an hour.information cardwhere is robert from?_whatgrade is yang guang in?_whatsport do robe

11、rt and yang guang both love playing?_howmany hours does robert stay at school every day?_howlong does it take robert to do his homework?_【答案】australia; grade 7 /seven; football ; 5 hours; half an hour【解析】 【分析】文章大意:本文介绍了罗伯特和他的笔友杨光的学校生活一些情况。( 1)细节题。根据 robert is a middle school boy from australia. 可知罗伯

12、特来自澳大利亚。故填 australia。( 2)细节题。根据 robert is a middle school boy from australia. he is in grade seven. he androbert are in the same grade. 可知杨光在七年级。故填grade 7 /seven 。( 3)细节题。根据they both love playing football. 可知他们都喜欢踢足球。故填football 。( 4)细节题。根据robert only stays at school for 5 hours . 可知罗伯特每天待在学校5 小时。故填5

13、 hours。( 1)细节题。根据he often finishes his homework in just half an hour.可知罗伯特花费半小时做作业。故填half an hour 。【点评】考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。3信息归纳lets have a look at american students school life. on school days, american students usually get up at 7:00 a.m. most students walk or take a yellow school bus

14、to school. some students ride bikes. after they arrive at school at about 8:30 a.m., they meet their friends and talk about their activities. they put their backpack in a small cupboard (衣柜) and take out only one book, some writing paper and a pencil for each class. in the middle school, they take o

15、nly five or six subjects each term. they usually go to the same class every day, and they have homework for every class.at noon, the students eat lunch at school. they often have meat, vegetables, fruit and some drinks. but some students like pizza, hot dogs or hamburgers better. at 13:00 in the aft

16、ernoon, they begin to have classes. their classes are always over at 15:00. then they join the school clubsor play sports. they go back home at about 5:30 p.m.information cardthecountry where the students are from_the way most students go to school_thenumber of subjects the middle school students ta

17、ke each term_thethings that most students often have for lunch_thetime when the students finish classes_【答案】 america ; walking or taking a yellow school bus/ on foot or on a school bus six/ 5 or 6 ; meat, vegetables, fruit and some drinks ; at 15:00 【解析】 【分析】大意:文章主要介绍了美国学生的学校生活。; five or( 1)简答题。根据第一

18、段第一句lets have a look at american students school life. 让我们看看美国学生的学校生活,可知学生们都来自美国。故答案为america 。( 2)简答题。根据第一段 most students walk or take a yellow school bus to school. 可知,大多数学生都走路或者坐黄色的校车去上学。故答案为walking or taking a yellow school bus/on foot or on a school bus 。( 3)简答题。根据第一段 in the middle school, they

19、take only five or six subjects each term.可知,在中学,他们一学期只会学五或六个科目。故答案为five or six/ 5 or 6 。( 4)简答题。根据第二段 they often have meat, vegetables, fruit and some drinks. 可知,学生在学校午餐通常吃肉、蔬菜、水果和一些饮料。故答案为meat,vegetables, fruitandsome drinks 。( 5)简答题。根据第二段their classes are always over at 15:00. 可知,他们的课总是在15:00 的时候结

20、束。故答案为at 15:00 。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。4 人们在梦中经常会梦到不同的动物,它们所代表的寓意各不相同。根据andy , mary ,ben, danny 和 gina 的近况,选择在他们梦中可能出现的动物。_ andy is worried about thefuture.his mother lost herjoband his father mayhave to go to hospital._ maryiswaiting forherexamresults tomorrow.she enjoyedthee

21、xams a. beesand thinks she will get good results.buzzing bees mean that money is coming. maybe_ bengetstoknowthat his the person who dreams will get some moneygrandfatherwantstogive himagift of from others.$1,500._ danny and mike are good friends,but they just had a fight and were unhappy yesterday.

22、_ gina started to work as a waitressin a restaurant last month, but now she wants to get a new job.b.butterfliesa butterfly means some news (消息) will come soon. open butterfly wings (翅膀) mean good news.c.catsa sleeping cat means problems with a good friend.its not easy to get them over.d.dogsa barki

23、ng dog means problems are coming. maybe its about the person himself/herself or his/her family. what a bad luck!e.horsesa running horse means the dreamer wants to get something new in his/her life.f.birdsflying birds mean love and kindness. a singingbird is often asymbol of love.【答案】d; b; a; c; e【解析

24、】 【分析】文章大意:本文分别介绍了5 个人现在遇到的困难,然后罗列了6 种不同动物代表的意义。( 1)根据下文意思:andy有很多担心,遇到很多困难。可知与其匹配的选项为d,提到a barking dog means problems are coming,梦到狗表示有很多问题,故选d。( 2)根据下文意思:mary 要考试,并且她很自信,可知b 选项提到open butterfly wingsmean good news.蝴蝶展翅意味着好消息,故选b。( 3)根据下文意思:ben知道他的外公要给他礼物。根据a 选项提到buzzingbeesmean that money is coming

25、,可知梦到蜜蜂代表收钱,故选a。( 4)根据下文意思:两个人之间发生了口角,可知c 选项提到a sleepingcatmeans可知,梦到猫表示人际有问题,故选 problems with a good friendc。( 5)根据下文意思:她想换工作,可知e 提到 a running horse means the dreamerwants to get something new in his/her life, 表示将有新事物出现,故选e。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个选项,结合上下文,确定空缺的意义,选出正确答案。5你要去你的笔友家,你的笔友给你寄了一张到他

26、家的地图和描述,请你根据他的地图和描述,写出相应的地点的名称。take a taxi from the airport. pass the bank on your right and youll see an old park on your right.go down long street and pass a video shop on your left. youll see a new park in front of you.(go around the park on the right, and youll see a post office on your right. a

27、cross from it, there is a pay phone. turn left at the post office, and go down eighth street, youll see my house. its on center street, across from a library. _ _ _ _ _【答案】pay phone; post office ; old park ; video shop; library【解析】 【分析】本文介绍了去我家的路线。( 1)根据文章提到的across from it, there is a pay phone可知,1

28、号位置是pay phone ,故答案为pay phone 。( 2)根据文章提到的youll see a post office on your right可知, 2号位置是post office 。( 3)根据文章提到pass the bank on your right and youll see an old park on your right可知,银行在右边,故3 号位置是 old park 。( 4)根据文章提到的 go down long street and pass a video shop on your left 可知, 4 号位置是 video shop ,故答案为vi

29、deo shop。( 5)根据文章提到的 its on center street, across from a library. 可知,我家对面是图书馆,故 5 号位置是 library 。【点评】考查了任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,然后结合关键句,确定答案即可。6下面文章中有五处需要添加小标题,请从以下选项(a、 b、 c、 d、 e 和 f)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。a. i learned lots of things.b. we learned how to go boating together.c. we became friends again

30、.d. i set off to have a summer camp with my classmates.e. the first time to be away from home, we played happily.f. swimming class was my favorite._i had a summer camp with my classmates last year. early in the morning, we gathered at the bus station. after saying goodbye to our parents, we got on t

31、he buses. it took us more than two hours to arrive at the camp ground._we got off the buses cheerfully. laughing and shouting, we jumped and ran all over the place.it was the first time for us to be away from the parents. some of us started to feel homesick.however, when the night party and dances b

32、egan, the homesickness (想家) was gone._the next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. at first, my friends and i worked hard, but the boat wouldnt listen to us and kept going round and round. then the teacher taught us how to work together. after many tri

33、es, we did much better._swimming class was my favorite. it was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. the swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily._during the week i learned a lot of new things and made many new frien

34、ds. i also learned howto take care of myself.【答案】d; e; b;f;a【解析】 【分析】本文介绍了去年的一次夏令营活动。a. i learned lots of things. 我学习到了很多东西b. we learned how to go boating together. 我们学会了怎么一起划船c. we became friends again.我们再次成为朋友d. i set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营e. the first time to

35、be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心f. swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢的。( 1)根据下文是清晨。我们聚集在汽车站。在跟我们的父母说再见之后,我们坐上了公共汽车。我们花了两个多小时才到达露营地。可知此处应是d. i set off to have a summercamp with my classmates.我开始和同学们一起去夏令营,故选d。( 2)根据下文是我们高高兴兴地下了车。笑着喊。我们跳了起来,跑遍了整个地方。这是我们第一次远离父母。我们中的一些人开始想家了(想家

36、)。然而,当夜晚的聚会和舞蹈开始时,思乡之情就消失了。可知此处应是e. the first timeto be away from home, weplayed happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心,故选e。( 3)根据下文是第二天,每个人都赶到了划船班,希望能成为其他人的头。起初,我和我的朋友都努力工作,但是船不会听我们说话而且不停地往前走。然后老师教我们如何一起工作。经过多次尝试,我们做得更好。可知此处应是we learnedhowto go boatingtogether. 我们学会了怎么一起划船,故选b。( 4)根据下文是可知这是一天中最热的时间,也是留在凉爽水中的最佳时间

37、。游泳老师是一个有趣的人,在课堂上他经常让我们开心地笑。此处应是f. swimming class was myfavorite. 游泳课是我最喜欢的,故选f。( 5)根据下文在这一周里,我学到了很多新东西并结识了许多新朋友。我也学会了如何照顾自己。是可知此处应是a. i learned lots of things. 我学习到了很多东西,故选a。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。7从 ii 栏的人物介绍中选出与i 栏人物相匹配的选项(其中有两项多余)。i_look! mary is tall and thin. shehas long

38、hair and big eyes. she looks beautiful! shelikes dancing and dancesvery well._lucys pen pal linda is fromamerica. lucy goes to the airport to meet her. she takesa photo of lindawith her._zhang ming likes action (动作)movies. his favorite movie star is jet li. he thinks jetli lookscool and has great pe

39、rsonality (人格) ._my english teacher is british.he is tall and thin. he has short curly black hair. he is sokind to us. healso likes telling us jokes. we like his lessons._whos the little girl? shehas a round face. she is a little heavy(重的) . shehaslong hair and big eyes. she is playing with a little

40、 girl at the park.iia.mr. brown teaches english in a middle school. he is from england. he loveschinese andalso likes his students. his lessons are interesting.b.my young sister is a 5-year-old girl. her name is wang li. she looks very lovely. she doesntgo to school. she often plays with other child

41、ren in thepark.c.school music festival wants some girls. can you sing or dance well? welcome to join us.call us at 6543211.d.i like math. i dont think math is difficult. i think it is interesting. ioften help my friends withmath.e.at the airport, there is a girl waiting for her pen pal(笔友) . her pen

42、 pal is a girl from newyork.f.do you want to join the music club? you can study to play the violin and thepiano. call mr.zhang at 3654961.g.its shao lin temple(少林寺) . its an action movie. thereare many famous movie starsin it.【答案】c;e; g; a;b【解析】 【分析】 a. mr. brown teaches english in a middle school.

43、he is from england. he loves chinese and also likes his students. his lessons are interesting. 布朗先生在一所中学教英语。他是英国人。他喜欢汉语,也喜欢他的学生。他的课很有趣。b. my young sister is a 5-year-old girl. her name is wang li. she looks very lovely. she doesnt goto school. she often plays with other children in the park.我妹妹是一个5

44、岁的女孩。她叫王莉。她看起来很可爱。她不上学。她经常和公园里的其他孩子玩。c. school music festival wants some girls. can you sing or dance well? welcome to join us. call us at 6543211. 学校音乐节想要一些女孩。你会唱歌或跳舞吗?欢迎加入我们。请致电6543211 。d. i like math. i dont think math is difficult. i think it is interesting. i often help my friends withmath. 我喜欢

45、数学。我认为数学不难。我觉得很有趣。我经常帮助我的朋友数学。e. at the airport, there is a girl waiting for her pen pal(笔友) . her pen pal is a girl from newyork. 在机场,有一个女孩在等她的笔友。她的笔友是一个来自纽约的女孩。f. do you want to join the music club? you can study to play the violin and the piano. call mr.zhang at 3654961. 你想加入音乐俱乐部吗?你可以学习拉小提琴和弹钢琴。

46、打电话3654961给张先生。g. its shao lin temple(少林寺) . its an action movie. there are many famous movie stars in it. 少林寺。这是一部动作片。里面有许多著名的电影明星。( 1)根据文中的语句 she likes dancing and dances very well. 可知, mary 可以参加学校音乐节,故选 c。( 2)根据文中的语句 lucys pen pal linda is from america. lucy goes to the airport to meet her. 可知,这是

47、选项 e 描述的女孩,故选 e。( 3)根据文中的语句zhang ming likes action (动作) movies. his favorite movie star is jet li.可知,与选项g 相匹配,故选g。( 4)根据文中的语句my english teacher is british. 可知,与选项a 匹配,故选a。( 5)根据文中的语句she is playing with a little girl at the park.可知,与选项b 匹配,故选b。【点评】考查信息匹配。熟知各个选项的基本含义,根据所给的语境选择最佳选项。8下面是电视节目的解说词, a-g 是与

48、之相对应的节目名称。请根据解说词选择相对应的电视节目。a.theimportance of knowledgeatalk between a famous teacher and some students.b.moneyisnt everythinga talk about money with young people. c. american filman introduction to new american film. d. todays newsitwill tell the important events around the world every day.e. study

49、toolsthe famous teacher lin hui will tell you about some useful study tools(工具)f. farmsin the futurea program about science in the future (未来) . g. people talka discussion with parents who have trouble (苦恼) with their children.(1) when you need help with your homework, go to the library. you may fin

50、d magazines, newspapers, and big dictionaries. they can always help you.( 2) for families with children, an important problem is getting the children away from thetelevision to do their homework.( 3) even if you could buy the world, you couldnt buy a happy family, good friends, or knowledge (知识) .(

51、4) the lost world is an exciting american film. people, especially school students, may like it.( 5) people might grow plants (植物) and vegetables in about 50 years.【答案】 ( 1) e( 2) g( 3) b( 4) c( 5) f【解析】 【分析】 a. the importance of knowledge . 知识的重要性a talk between a famous teacher and some students.一位

52、著名教师和一些学生的谈话。b. money isnt everything 钱不是万能的。a talk about money with young people.与年轻人谈论金钱。c. american film 美国电影an introduction to new american film.新美国电影导论。d. todays news 今日新闻it will tell the important events around the world every day.它将每天讲述世界各地的重要事件。e. study tools学习工具the famous teacher lin hui will tell you about some useful study tools(工具)著名的林辉老师

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论