




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏南通市2017高考英语一轮阅读类综合训练(一)(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。(2015宝鸡二检)One evening after reading a story entitled “A Lady”,I began to recall an important moment in my life.It was simple but so precious that it has _1_ inside my mind for years.It was a very cold winter evening when a friend of mine got seriously _2_ and was rushed to Westchester Medical Center,where she stayed unconscious for quite a while.Finally she was _3_A friend and I decided to _4_ her,so we bought some flowers and were on our way.After quickly parking the car and signing in,we reached her _5_,but only a few minutes were _6_ with her.Pretty soon after our _7_,we were asked to leave by the nurses.We headed out to the car._8_ did we know that we had to pay for parking.We had no money aside from a spare dollar or two _9_ from our lunch money that day.We had no idea what to do,so I _10_ to pay with whatever money we had,_11_ of course,I was way off.A very sweethearted woman cleared her throat and said “Excuse me” in order to catch my _12_She handed me a $20 bill.I _13_ that she should give me her _14_ and address and I will _15_ pay her back.She refused.I thanked her for her _16_ and told her how much it was appreciated.She turned to me and _17_ with one sentence,“Thank you;being able to help you makes me happy,too.”Her words were so unusual that I was very _18_ to hear that.What she did might be considered a small act of _19_,but it is something I will never forget because it taught me that helping others could _20_ both the givers and the receivers.【语篇解读】本文为一篇记叙文。作者无钱付停车费时得到了一个好心人的帮助,表达谢意之后对方的回答让作者感到惊讶,这让作者懂得了“予人玫瑰,手留余香”的道理。1A.struggled BremainedCchanged Drecovered答案B根据“so precious that”可知,它很珍贵,以至于留在作者心里多年。struggle“奋斗”;remain“留下”;change“改变”;recover“恢复”。根据语境,应选B项。2A.injured BmisunderstoodCpunished Dscolded答案A根据后文中的“where she stayed unconscious for quite a while”可知,作者的朋友伤(injured)得很重。misunderstand“误解”;punish“惩罚”;scold“责骂”。3A.mad Bill Cawake Dasleep答案C根据前文中的“she stayed unconscious for quite a while”及下文作者和朋友决定去看她可知,此处表示她终于醒(awake)了。4A.look Bpity Cfind Dvisit答案D根据后文中的“so we bought some flowers and were on our way”可知,作者和一个朋友决定去探望她。visit“拜访,探望”,符合语境。5A.room Bhome Cschool Doffice答案A前文提到作者和一个朋友去探望那个受伤的朋友,后文提到护士要求他们离开,因此他们是去了她的病房。6A.counted Bsaved Cadded Dallowed答案D根据后文中的“Pretty soon after our _7_,we were asked to leave by the nurses”可知,作者和朋友只被允许和她在一起待几分钟。allow“允许”,符合语境。7A.experience BarrivalCdisappearance Dinterview答案B探视时间很短,所以作者和朋友到达病房后很快就被护士请了出来。experience“经历,经验”;arrival“到达”;disappearance“消失”;interview“采访”。故选B项。8A.Little BActually CClearly DMuch答案A根据“did we know”可知,此处使用了部分倒装,选项中只有将表示否定意义的词little放于句首才能构成倒装,因此选择A。9A.earned BleftCexchanged Dborrowed答案B根据前文可知,作者和朋友不知道要付停车费,后文提到他们不知道该怎么办,所以他们除了吃午饭剩下的一两美元外就没钱了。leave“留下,剩下”,符合语境。10A.attempted BpretendedCafforded Dcontinued答案A根据前文中的“We had no idea what to do”及“so”的因果关系可知,此处表示作者试图(attempted)用所有能拿出来的钱来支付。pretend“假装”;afford“买得起”;continue“继续”。11A.because BandCalthough Dor答案B作者想用所有能拿出来的钱来支付,当然还是差很多。前后为顺承关系,所以选择B。12A.smile BwordCattention Dimpression答案C根据前文中的“cleared her throat and saidExcuse me”可知,对方是想引起作者的注意。catch ones attention“吸引某人的注意力”。13A.insisted BimaginedCthought Dbelieved答案A根据语境可知,作者坚持让对方留下联系方式以便以后把钱还给她。insist“坚持”,符合语境。从句中使用了虚拟语气。14A.account Btitle Ccontract Dname答案D根据后文中的“and address and I will _15_ pay her back”可知,作者希望她把姓名(name)和地址留下以便于以后还钱。15A.probably BcertainlyCpublicly Dhonestly答案B作者很感激对方,说将来一定(certainly)要把钱还给她。probably“可能”;publicly“公开地”;honestly“诚实地”。16A.publicity BloyaltyCgenerosity Dcreativity答案C对方递给了作者20美元,帮助作者付了停车费,因此作者感谢她的慷慨相助。publicity“公开,宣传”;loyalty“忠诚”;generosity“慷慨”;creativity“创造,创造力”。故选C项。17A.started BshoutedCfollowed Dreplied答案D此处指对方用一句话回答了作者。reply“回答,回应”。18A.frightened BanxiousCsurprised Dcalm答案C根据对方的话以及“so unusual”可知,作者感到吃惊。frightened“害怕的”;anxious“焦虑的”;surprised“吃惊的”;calm“平静的”。故选C项。19A.respect Border Ckindness Dbelief答案C她的做法可能被认为是小的善举,因此选择C。respect“尊敬”;order“命令”;kindness“善良,善举”;belief“信仰”。20A.protect Battract Cdirect Dbenefit答案D此处指帮助别人能使给予帮助和受到帮助的人都受益。protect“保护”;attract“吸引”;direct“指挥”;benefit“有益于”。故选D项。阅读理解。“Old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another, For example, most of us remember our patents telling us to eat more of certain foods or not to do certain things. Is there any truth in these teachings? Some of them agree with present medical thinking, but others have not passed the test of time Did your mother ever tell you to eat your carrots because they are good for your eyes? Scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this disease by 40%. Garlic(蒜)is good for you, too。It can kill the type of virus that causes colds. Unfortunately, not all of Moms advice passed the test of medical studies. For example, generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating. But research suggests that there is no danger in doing so. Do sweets cause tooth problems? Well, yes and no. sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars. Even though science can tell us that some of our traditional beliefs dont hold water, there is still a lot of truth in the old wives tales, After all, much of this knowledge has been accumulated (积累) from thousands of our traditional beliefs dont hold water should respect this body of knowledge even as research for clear scientific support to proven it true or false 1. Which of the following is TRUE according to the text? A, Eating garlic is good for our eyes B, Sticky sweets are damaging to our teeth C, Swimming after a meal is dangerous。 D, Carrots prevent people from catching colds 2.The author develops the third paragraph mainly-。 A. by cause and effects B. by order in space C. by order in time D. by examples 3.The phrase “hold water” in the last paragraph most probably means“ ” A. to be believable B. to be valuable C. to be admirable D. to be stable 4 What is the authors attitude toward “old wives tales” in the text? A. So objective B. Objective C. Dissatisfied D. Curious 【参考答案】14、B D A B阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014质检试题】 How many hours do you spend sitting in a chair every day? Eight hours in the office plus three hours in front of the TV after work is the norm for many people You probably dont need an expert to tell you that sitting too much is not good for your healthfrom an increased risk of heart disease and obesity in the long term,to reduced cholesterol(胆固醇)maintenance in the short term,not to mention the strain on your neck and spine To make matters worse,many researches show a good diet and regular exercise callt reduce the negative effects of sitting too much A 2010 study of nearly 9,000 Australians found that for each additional hour of television a person watched per day,the risk of dying rose by 11 percentAnother study tracked the health of 123,000 Americans between 1992 and 2006The death rate for men who spent six hours or more per day sitting was about 20 percent higher than for men who sat for three hours or less So what can we do about it?Health experts suggest we break up those many hours spent sitting with more hours spent standing The BBC conducted a simple experiment with a group of 10 volunteers who usually spent most of the day sittingThey were asked to stand for at least three hours a dayThe researchers took measurements Oil days when the volunteers stood,and when they sat aroundWhen they looked at the data there were some striking differences,the BBC reportedBlood sugar leveled off much quicker on the days when the study subjects stood compared with the days they spent in a chairStanding also burned more caloriesabout 50 calories an hourA member said although doing exercise offers many proven benefits,our bodies also need the increase in muscle activity that standing providesThe researchers believe that even small adjustments,like standing while talking on the phone,will help56The underlined word“norm”in Paragraph 1 most probably means_ Astandard answer Bcause Cexcuse Dreasonable explanation57What bad effect does sitting too much have? AA low risk of heart disease BBecoming too fat CBalanced cholesterol maintenanceDBenefiting your neck and spine58Whats the main idea of Paragraph 4?ASitting is killing usBWe should have a good diet CWatching TV does us no good DWomen have higher death rate than men59What is the purpose of the experiment in the text? ATo help the 10 volunteers to lose weight BTo find the difference between standing and sitting CTo prove the benefit of standing DTo teach us how to control blood sugar60What would be the best title for the text? AHaving regular exercise BStanding up for health CWatching less TV DIncreasing muscle activity【参考答案】5660、ABACB 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014第一轮质检试题】Gimmickyand expensivenew gloves allow chatterboxes to take the termhandsfree to a new levelby talking into them as they make a call The gloves are known asTalk to the Handand cost1000 a pairThey come with a speaker unit embedded(嵌入)into the thumb and a microphone built into the little finger that can be connected to any mobile handset using BluetoothArtist Sean Miles designed the gloves that double as a phone in part of his project that shows the possibilities of gadget(小机件)recyclingHe combines gloves with parts from mobile handsets recycled through O2,which commissioned the projectMobile phone users will be able to keep their hands warm while they chat without taking their phone out of their pocket or handbagMr Miles designed two pairs of the new glovesone in pink and the other in brown and yellowThey will appear in an exhibition this July and visitors will be able to win the glovesIf demand is high,they will then be produced on a larger scaleO2 Recycle,which backs the project,estimates that there are already 70 million unused mobile handsets in the UKThe service pays those who recycle gadgets including phones,MP3 players and digital cameras Designer Scan Miles,hopes his work will get people thinking about recyclingThe 41-year-old said:“I hope that my Talk to the Hand project will get people to think again about the waste created by not recycling gadgetsIf a few more people recycle their gadgets rather than send them to landfill(垃圾场),I think this project will have fulfilled its aim”The Talk to the Hand mobile phone gloves are the second product in a series that O2 Recycle and Mil
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 历代乐清围海筑塘考略
- 2025华远集团高层管理人员绩效合同
- 2025装修工程施工合同范本:家居装修与商业空间装修
- 买卖合同样本简
- k式房合同样本
- 光租船合同标准文本
- 简单劳务用工协议书
- 计时工工作制的劳动合同二零二五年
- 光伏经销合同标准文本
- 二零二五安防工程售后服务承诺书
- (新湘科版)六年级下册科学知识点
- 【基于杜邦分析法的宁德时代企业财务分析案例报告13000字(论文)】
- *****光伏电站30MW二次调试方案
- 8BUnit5Reading-save-the-endangered-animals公开课优质课比赛获奖课件
- 小型雕刻机设计毕业设计论文
- 英语演讲Artificial-intelligence人工智能(课堂PPT)
- 《普通高中化学课程标准》(2017年版)
- 中医医院医疗质量考核标准实施细则
- 热烈欢迎领导莅临指导ppt模板
- 2023福建中考道德与法治答题卡word版可编辑
- 化学入门-给小学生讲化学
评论
0/150
提交评论