




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(57)【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 in rainy london, always carry your “brolly” big ben,the queen,a plate of ham and eggs-no, no, no. if youre looking for a symbol of britain,only one thing passes the test-the umbrella. now, i know what youre thinkingwe have rain in china and we have umbrellas too. certainly, i will never forget the way it rained when i lived in beijing:the sweets became instant rivers and the sky flashed with lightning for hours on end. people dove for cover under bin bags, the shops were emptied of their plastic ponchos(斗篷)within seconds,and i found myself soaked(浸透)from head to foot, my poorly-chosen skirt and t-shirt now totally see-through. this would never have happened in britain. for one thing, during my year in beijing, it only really rained at about 10 times. but although we never get a beijing-style washout in london, the drizzle(毛毛雨)that does fall is all but constanteven when the sky is perfectly blue, you can be sure its going to cloud over and start drizzling again within the hour. and when it does, there is chaos. trains stop, drains(下水道)block, and buses break down as if this was the first time the local authorities had seen this wet stuff coming out of the clouds. soas with so many things in the uk-its up to ordinary people to sort themselves out. no self-respecting briton will ever leave home without his “brolly” -as the umbrella is affectionately(亲切地)known. a brolly has hundreds of uses, even on rare rain-free days. a real gentleman of london will use his umbrella as a walking stick. a traditional game of cricket can be played using an umbrella as a hat. nor do you ever have to be afraid of robbers-your umbrella doubles as a defensive weapon. there is no brolly more british than my ownbut its not from london or manchester or any where in the uk. it was a gift from my chinese teacherin beijing 1. the author mentioned her rainy weather experience in beijing to show that _. a. many foreigners have embarrassing moments living in beijing b. the rain in beijing is usually much heavier than the rain in london c. british people are more used to rainy weather than chinese people d. both beijing and londoners have unpleasant experience with sudden rain2the underlined word “this” in the second paragraph refers to _. a. people getting extremely wet on rainy days b. sudden rain leading to traffic troubles c. people being well-prepared on rainy days d. it only raining a dozen times per year3the underlined word “chaos” in paragraph 5 probably means _. a. doubt b. excitement c. joy ddisorder4the tone of the articles is _. a. humorous b. optimistic c. objective d. annoyed参考答案14、cada 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。for more than nine days,for more than 60 miles,thousands of beijingbound vehicles have come to an almost total stop on highways called the 6 and 110 that run from inner mongolia southeast to the nations capital. bai xiaolong,a 30yearold truck driver,says it took him five days to make the 350mile journey from inner mongolia to tianjin.he spent much of that time reading,textmessaging and sleeping rather than speeding up. “there was one day that i didnt move,not even an inch,”said bai,an inhabitant of jining in inner mongolia,a city at the western end of the traffic jam. chinese officials said that the congestion is mainly because of the maintenance(维护)projects that began in midaugust and are scheduled to be completed in midseptember.trucks carrying 8 tons or more of coal or fruit have been responsible for damaging the roadway,thus making the work necessary. drivers who often use the route know that heavy traffic has long been a fact of life.“the problem is really that therere too many cars and trucks and not enough lanes(车道),”bai said.“we drivers are used to this sort of thing happening.”the two national freeways are heavily used by trucks carrying coal from the recently opened fields of inner mongolia to chinas coastal cities.the seemingly endless jam began on the 6 and spread to the 110,which runs parallel(平行的),when officials sought to ease the traffic on the 6. the global times,and englishlanguage newspaper,said the jam had eased somewhat in the last two days,but inhabitants of the region say the congestion simply spilled out onto other roads.the congestion has created an economy of its own.vendors(小贩)sell boxed lunches,noodles and drinking water to the travelers,often at jackedup prices.and because of the longstanding problems along the highways,dozens of small hotels have appeared,attracting drivers who need a stop to catch more serious sleep. 1according to the text,the 110 was mainly damaged by_.atoo many carsbbad weathercpoor maintenancedheavy trucks答案:d细节理解题。根据文章第四段最后一句及第六段可知,导致这条国道毁坏的主要原因是那些重型卡车,故选d项。 2what can we infer from the text?abai xiaolong was born in tianjin.bthe problem of traffic jams in china will be solved soon.cchinese officials think it is necessary to build more lanes.dthe local people dont think the congestion has eased.答案:d推理判断题。根据文章倒数第二段中的inhabitants of the region say the congestion simply spilled out onto other roads可知,当地居民认为交通堵塞只是转移到了别的道路上,也就是说他们认为当地的交通拥堵并没有得到缓解。3the underlined word“jackedup”in the last paragraph probably means“_”ahigh brightcspecial dlow答案:a猜测词义题。因为堵车所以司机被困在那里,他们需要吃的和喝的,而一些商贩发现了这个商机,往往哄抬物价,司机们别无选择,由此可猜测出该词的意思为“很高的”。4what would be the best title of the passage?athe congestion creates an economy of its ownbtraffic jam near beijing stretches on for dayscthe traffic has improved in beijingdtruck drivers in china live a hard life答案:b标题归纳题。本文报道了一次严重的交通堵塞。60多英里的道路变成了停车场,足足堵了九天多的时间,b作为标题最合适。 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 beijing opera is also called peking opera. it came into being after 1790 when the famous fouranhui opera troupe(戏班) came to beijing. its music and singing came from xipi and er-huang in anhui and hubei. its costtumes are all fascinating and artistic. it is the highest expression of the chinese culture. its full of famous stories, beautiful facial paintings, and wonderful gestures and fighting. this kind of opera is very popular with chinese people. there are four main roles in beijing opera: sheng ,dan, jing and chou. sheng is the leading male actor。for example, a wusheng is a soldier or fighter .a xiaosheng is a young man. a laosheng is the comedy actor or clown. dan is the female role. jing,mostly male , is the face-painted role and chou is the comedy actor or clown. stories in beijing opera are very interesting. some of them are from the history book, but most of them are from the literature, especially famous novels. the people in the story usually have some disagreements. they become angry and unhappy. they are sad and lonely. sometimes they are nervous and worried. then they find a way to make peace. the stories usually end with happiness and laughter and people are all happy in the end.1beijing operas singing is from _. a.the literature and novels b. beijing and anhui c. the history book d. anhui and hubei 2the second paragraph (段落) of the reading is about the _of beijing opera. a. roles b. stories c. gestures d. paintings3from the reading, we know the chou most probably has a(n) _feature. a. honest b. dull c. funny d. serious4which of the following statements is ture? a. there are only four roles in beijing opera. b. peking opera is full of different gestures. c. beijing opera is the most popular in the world. d. the people in the story usually are in agreement.参考答案14、dacb 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 let us suppose it is now about a.d. 2060. lets make believe it is about 47 years from now. of course, things have changed and life is very different. voyages to the moon are being made every day. it is as easy to take a holiday on the moon today as it was for the people in 1960 to take a holiday in europe. at a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built. in order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon, every room has at least one picture window. everything imaginable is provided for entertainment of young and old. what are people eating now? people are still eating food. they havent yet started to take on heir(继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power. they may some day. but many foods now come in pill form, and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants. since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago, most of our planets surface has to be filled. the deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests. the harvest is always good. farming, of course, is very highly developed. very few people have to work on the farm. it is possible to run the farm by just pushing a few buttons now and then. we are healthier both in our bodies and in our minds, and we know the causes and cure of disease and pain, and it is possible to get rid of diseases. no one has to be ill any more. such would be our life in 2060.1when was the passage written?a. in about a.d. 2060 b. in about 1960 c. in about 2014 d. in about 20132according to the passage, what will be on the moon in about a.d. 2060?a. many other animals. b. many tourists. c. many plants. d. a sea.3the passage tells us that in 2060, _ on the earth than now.a. the crops are getting betterb. there are more pests c. there are fewer peopled. there is less water参考答案13、dba阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。morocco is located at the northwest of africa and is bordered in the north by the strait of gibraltar and the mediterranean sea.the atlantic ocean keeps the west and the north of the country more temperate (温和的)the country also offers the broadest plains,some of which run along the atlantic ocean and the highest mountains in north africa including the atlas mountains. starting with the symbol of morocco,marrakech is a beautiful city that has remained unspoiled by the volume of tourists that flock there each year.one of the finest monuments in morocco is greatly benefited by this amount of tourism.actually their high volume contributes in a positive way to preserving one of the greatest monuments of morocco. fes is the third largest city in morocco and is the capital of the fesboulemane region.it is separated into three parts,fes el bali more commonly known as the old walled city,now classified as a unesco world heritage site,fesj did and the ville nouvelle.fes el bali is believed to be the largest carfree urban area in the world.fes is a splendid place to visit to heighten the senses with the colors,smells and sounds. casablanca is an enormous city which is near the capital of morocco and a place where any european would feel at home.casablanca was made famous by the movie and gives the impression of being a romantic place.unfortunately like many other popular cities around the world,it is crowded,noisy,and polluted,a far city from the romantic ideal of the film.because it has the biggest port,casablanca,the important city of morocco,has everything that the tourists need. asilah is a city situated on the atlantic ocean and is one of the most stunning (出色的)old cities of morocco.the city is set along the cliffs which make it beautifully presented and an ideal place to continue adding to its economy by the fishermen.the economy is also reliant on the trading of cattle,sheep and cereal.if you are having a holiday in morocco during august then you will be fortunate enough to experience one of asilahs cultural festivals where you can enjoy the lively music and wonderful paintings. 【文章大意】本文详细介绍了摩洛哥的位置以及它的几个著名城市的特点。1how many cities in morocco are introduced in the above passage?a4. b5.c6. d7.答案:a细节理解题。本文的二、三、四、五段分别介绍了marrakech(马拉喀什),fes(法斯巴利),casablanca(卡萨布兰卡)和asilah(阿尔西拉。)2if you want to live conveniently while on vacation,you can choose to stay in_.amarrakech bfesccasablanca dasilah答案:c细节理解题。从第四段casablanca is an enormous city which is near the capital of morocco and a place where any european would feel at home.以及.has everything that the tourists need.可看出卡萨布兰卡非常大,各种服务应有尽有,生活舒适方便,故选c。3from the above passage we can learn that_.aif you want to enjoy music and paintings,you can visit asilah at any timebcasablanca is as romantic as what is shown in the movie cfes has been the capital of morocco for a long time dmarrakech best represents morocco答案:d推理判断题。a项的at any time有误;根据casablanca was made famous by the movie and gives the impression of being a romantic place.可知b项错误;法斯巴利是the fesboulemane region的首府,而不是摩洛哥的首都,c项错误。根据第二段starting with the symbol of morocco,marrakech is a beautiful city.可知答案选d。4the passage most probably appears in a_.ageography book bmagazinecresearch paper dhistory textbook答案:b推理判断题。本文属于介绍类的文章,a项只是地理方面;c项是研究论文;d项是历史课本,综合全文,可知b项最佳。 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 when i first heard about geocaching(地理寻宝),1 was skeptical. but the more i thought about it, the more it seemed like an interesting idea.i at least wanted to try it once. having familiarized myself with how the game works,i set out in search of my first cache. my trip took me through a series of lively hutong(胡同),past a number of small temples, and right into the courtyard of a quiet youth hotel.i spent several minutes looking around, but couldnt find anything. just before l was about to give up,i spotted a colorful object in the crack of a wall. could it be the hidden cache? at that moment agroup of backpackers amved. according to the games rules, people who are not in the game must not be allowed to find out about secret caches. so i pretended to make a phone call while waiting for them to leave. when the coast was clear,i grabb
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 业主与物业签订的物业服务合同范例
- 空调设备采购与销售合同协议
- 投资合作框架合同
- 商业空间装修工程合同样本
- 商业地产买卖居间合同书
- 原材料采购合同达成共识
- 知识改变命运
- 自建房设计与施工总承包合同
- 植物习题库+参考答案
- 建筑工程师劳动合同范本
- 《园林植物病虫害》课件
- 空调维保服务投标方案 (技术方案)
- 医用气体安装工程作业安全技术交底
- 西方文论概览(第二版)-第一章-课件
- T-CSPSTC 55-2020 隧道衬砌质量无损检测技术规程
- 辽宁省部分高中2023-2024学年高一下学期4月月考化学试题
- DL∕T 748.2-2016 火力发电厂锅炉机组检修导则 第2部分:锅炉本体检修
- 河北省保定市六校联盟2023-2024学年高一下学期期中联考 数学试题
- 高中数学必修二(人教A版2019)课后习题答案解析
- 2024届高考化学精英模拟卷 【山东版】含答案
- 14J936变形缝建筑构造
评论
0/150
提交评论