【步步高】(四川专用)高考英语二轮复习 考前增分特训 活页练28(1).doc_第1页
【步步高】(四川专用)高考英语二轮复习 考前增分特训 活页练28(1).doc_第2页
【步步高】(四川专用)高考英语二轮复习 考前增分特训 活页练28(1).doc_第3页
【步步高】(四川专用)高考英语二轮复习 考前增分特训 活页练28(1).doc_第4页
【步步高】(四川专用)高考英语二轮复习 考前增分特训 活页练28(1).doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

活页练(二十八) 单项填空阅读理解短文填词.单项填空1go for a trip after the exam,ok?_.i love getting close to nature to relax.ai couldnt agree more bim afraid notci believe not di dont think so答案a解析考查情景交际。前者问“考完试我们去旅游好吗?”,空后面意为“我喜欢接近大自然去放松”,这表明后者同意了前者的提议,所以选择a项。i couldnt agree more我再同意不过了。2_the working efficiency,the boss allows the employees to have a coffee break.aimproving bto improvechaving improved dimproved答案b解析句意为:为了提高工作效率,老板允许员工有一个喝咖啡休息的时间。不定式作目的状语,故选b项。3we were supposed to move into our new classroom building at the beginning of this month,but things didnt _ as planned.awork out bcarry outcmove out dget out答案a解析考查动词短语辨析。work out成功地发展,计算。根据语意“按说我们在这个月初就会搬进新教学楼,但事情并不像计划的那样顺利”可知选a项。4who do you think _the book here?it may be john.he was sitting here all the morning.awas leaving bleaveschad left dhas left答案d解析句意为:你认为是谁把书落在这里了?可能是约翰。他一上午都坐在这里。强调过去发生的动作对现在造成的影响或结果,应该用现在完成时。5i didnt do well in this english examination.how about you?i did _ you.anot better than bno worse thancas well as dno better than答案d 解析no better than as badly as和一样不好。6_ is known to everybody,the moon travels around the earth once every month.ait bascthat dwhat答案b解析本题考查as引导的非限制性定语从句。as作“正如”解时,引导的非限制性定语从句来修饰整个句子,可前指或后指,此处为后指。当as在从句中作主语时,常用于下列短语:as is known,as is said,as is reported,as is announced等。7the shopkeeper did not want to sell for _ he thought was not enough.awhere bhowcwhat dwhich答案c解析本题考查宾语从句。介词for后接宾语从句但宾语从句中缺少主语,he thought是插入语,连词what引导宾语从句且在从句中充当主语,which的意思不符合。8the engineers are so busy that they have no time for outdoor sports activities,_ they have the interest.awherever bwheneverceven if das if答案c解析句意为:工程师们都很忙,以致于他们没有时间去做户外运动,即使他们有兴趣。even if即使,符合句意。9i called you at 9 last night,but no one answered.sorry,i _ sleeping.i went to bed very early.aneed have been bwould have beencmust have been dshould have been答案c解析根据答语中的“i went to bed very early”可知,此处为肯定推测,用must,表示问话人打电话时,答话人一定正在睡觉。must have done表示过去肯定做了某事。10the students _ are expected to pass.awere taught by professor deaconbwhom were taught by professor deaconcwhen were taught by professor deacondprofessor deacon taught答案d解析deacon教授的学生,关系代词在从句中作宾语。b选项中关系代词作主语应用who。11he is 40 and he feels his career as _ basketball player is coming to _ end.a/;the b/;anca;an da;/答案c解析第一空泛指“一名篮球运动员”,所以用不定冠词;come to an end为固定短语,意为“结束”。12i just choose a simpler lifestyle,_ where i can ride my bike all over and do not have to make a great living to survive.athat bitcone danother答案c解析考查代词。句意为:我只是选择了一种更简单的生活方式,一种可以骑自行车,不必为生活奔忙的生活方式。one是a simpler lifestyle的同位语。13hearing the bell ringing,out _.arushing the childrenbwere rushing the childrencrushed the childrendthe children rushed答案c解析句意为:听到铃声,孩子们冲了出来。表示方位的副词位于句首,且主语为名词时,句子要全部倒装,即:副词谓语动词主语。14more than a dozen students in that school _ abroad for further study every year.asent bare sentchave been sent dhave sent答案b解析句意为:每年那所学校都有十多个学生被送到国外深造。more than a dozen十多个,谓语动词用复数;另外,句子的时间状语为every year,所以用一般现在时。15i may go to the market this afternoon.could you please buy some fruit for me _ you are there?asince bifcwhile das答案b解析考查连词的用法。对方只是说可能会去市场(may go to the market),因此答语中用if符合语境,即:你如果(if)去的话,能帮我买些水果吗?.阅读理解aphilo farnsworth was a man who made it possible for one of the most important communication devicestelevision to be created.philo was born on august 19th,1906,near indian creek in the western state of utah.he attended a very small school near his familys farm.he did very well in school.he asked his teacher for special help in science.the teacher began helping philo learn a great deal more than most young students could understand.one night,philo read a magazine story about the idea of sending pictures and sound through the air.anyone with a device that could receive this electronic information could watch the pictures and hear the sound.the magazine story said some of the worlds best scientists were using special machines to try to make a kind of device to send pictures.14yearold philo decided these famous scientists were wrong and that mechanical devices would never work.he decided that such a device would have to be electronic.philo knew electrons(电子) could be made to move extremely fast.all he would have to do was find a way to make electrons do the work.very quickly philo had an idea for such a receiver.it would trap light in a container and send the light on a line of electrons.philo called it “light in a bottle”several days later,philo told his teacher about a device that could capture(捕捉) pictures.he drew a plan for it,which he gave his teacher.philos drawing seemed very simple,but it clearly showed the information needed to build a television.in fact,all television equipment today still uses philos early idea.philo farnsworth was only 14 years old then.he knew no one would listen to a child.in fact,experts say that probably only ten scientists in the world at that time could have understood his idea.on september 7th,1927,philo turned on a device that was the first working television receiver.the image produced on the receiver was not very clear,but the device worked.in 1930,the united states government gave philo patent documents.these would protect his invention from being copied by others.1before he was 14 years old,philo _.ahad the idea of sending pictures via the airbhad taught himself a great deal in sciencechad helped his parents on their familys farmdhad had a very strong interest in science答案d解析细节理解题。根据第一段中的“he asked his teacher for special help in science.”可知答案。2how did philo get the idea of inventing a television?aby learning from his science teacher.bby reading a story in a magazine.cby thinking hard on his own.dby using his information about electrons.答案b解析细节理解题。根据第二段首句“one night,philo read a magazine story about the idea of sending pictures and sound through the air.”可知答案。3the underlined word “it” in paragraph 4 refers to _.aa container sending pictures and sound through the airba receiver that holds light and sends it on a line of electronsca light box with a line of electrons in a bottleda way to make electrons send pictures quickly答案b解析代词指代题。根据第四段可知it指代上文提到的电子接收器,能够收集和传送光线。4what do we know about philo?ahis interest in science was raised by his teacher.bhe made the first television receiver himself.chis early ideas about the television werent wellknown at that time.dhis invention was recognized and protected immediately he made it.答案c解析推理判断题。根据倒数第二段中的“in fact,experts say that probably only ten scientists in the world at that time could have understood his idea.”可知答案。bjoshua,helmut,and bethlehem michelle odonovanisbn 9781462058679life is not easy for nineyearold joshua during world war .because of his familys jewish background,they are sent to live in the concentration camps(集中营)scared and alone,joshua one day makes friends with a little mouse he calls bethlehem who becomes his closest friend.more things in heavenbill bosworthisbn 9780595433582in his more things in heaven,bill bosworth presents the highlights of his 83 years of life,including his trips to india and the study of the writings of several great spiritual leaders.more things in heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experiences.encourage me! inspirational poetrygloria coykendallisbn 9781412027854it is an easytoread collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁).cure to strengthen identity and purpose.creation or evolutionmichael ebifeghaisbn 9781450289023were humans created,or did they evolve?how old is the earth?the debate between science and religion continues to be heated.in creation or evolution,michael ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的) science.seeking the edge dr.joseph lroseisbn 9781462031795seeking the edge provides the tools and techniques to find that edge in ones lifedriving readers to achieve success whether in your current job,finding a new job,in education,family,or even hobbies.(2013陕西,a)5who wrote the story about a little boy and a little mouse?abill bosworth. bmichelle odonovan.cdr.joseph lrose. dgloria coykendall.答案b解析细节理解题。根据题干所给的关键信息“a little boy and a little mouse”可以找到相关图书信息。6the isbn for the book of poems is _.a9781462031795 b9781412027854 c9780595433582 d9781462058679答案b解析细节理解题。根据题干所给的“the book of poems”可以找到这五本书中唯一的一部诗集encourage me!,它的isbn自然就找到了。7what kind of readers will probably like reading more things in heaven?athose who are searching for the meaning of life.bthose who are trying to be spiritual leaders.cthose who study the art of writing.dthose who like traveling abroad.答案a解析推理判断题。在more things in heaven一书的第二段“more things in heaven will appeal to anyone who insists on fi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论