




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 1lifestyles.完形填空you have waited 45 minutes for the valuable 10 minutes break between classes.but when the bell for the next class rings,you cant _1_ how quickly time has passed.if you are familiar with this _2_,youll know how time flies when you are having fun and _3_ when you are bored.now scientists have _4_ a reason why this is the case.scans have shown that patterns of activity in the brain _5_ according to how we focus on a task.when we are _6_,we concentrate more on how time is passing.and this makes us _7_ the clock is ticking more slowly.in an experiment _8_ by a french laboratory,12 volunteers watched an image _9_ researchers monitored their brain activity.the volunteers were told to _10_ concentrate on how long an image appeared,then _11_ the color of the image,and third,study both the duration and the color.the results showed that the _12_ was more active when the volunteers paid attention to _13_ subjects.it is thought that if the brain is _14_ focusing on many aspects of a task,it has to _15_ its resources,and pays less attention to the clock._16_,time really passes without us _17_ it,and seems to go quickly.if the brain is not so active,it concentrates its _18_ energies on monitoring the passing of time._19_,time seems to drag.next time you feel bored _20_,perhaps you should pay more attention to what the teacher is saying!【语篇解读】 本文讲述了为什么有时我们感觉一节课时间过得很快,有时过得很慢,这主要是因为人的大脑对于一个任务的专注程度不同。当大脑专注于一个任务的多个方面时,它的精力就会被分散,因而就转移了对时间的注意。1a.guess blearn cbelieve ddoubt答案c考查语境与动词的辨析。课间十分钟玩得很开心,时间在不知不觉中就过去了。此处用cant believe表示对这段时间飞快流逝的惊讶与感叹。2a.view bpoint cscene dexperience答案c考查语境与名词的辨析。上文提到的是一种特定的心理场面,而不是人所经历的某一件具体的事情,故此处表示如果你对这个场景熟悉的话。scene意为“情景,场面”。3a.drags bstops cbacks dgains答案a考查上下文的语境。根据文中倒数第二段的解释可得知答案。也可从此处与前面相同的结构推出答案。drag“过得很慢,拖沓地进行”。4a.thought over bmade upccame out dcome up with答案d考查动词短语的辨析。think over意为“仔细考虑”;make up意为“组成”;come out意为“出现,露出”;come up with意为“找到,提出”。科学家是以实验为基础进行研究而给出的一种解释。5a.change bdevelop cgrow dslow答案a考查上下文的语境。联系下文的实验可知,当人的大脑集中于一个任务的多个方面时,就变得比较活跃,反之,则变得不那么活跃。所以当大脑所注意的任务不同时,大脑的活动状态是不一样的。故a项符合题意。6a.sleepy bbored cexcited dactive答案b考查上下文的语境。联系上下文可知,人在比较厌烦或感到无事可做的时候,才感觉时间过得很慢。7a.report bthink cdecide dsee答案b考查生活常识。时间过得很慢只是人的主观感受。8a.produced bcarried ctried dperformed答案d考查语境与动词搭配。空白处所缺的词作定语,应与前面的experiment构成动宾关系,结合下文进行的实验可知,只有d项符合。b项若为carried out也是正确答案。9a.so bwhen cwhile dbut答案c考查语境与逻辑关系,此处用while强调在实验过程中,被实验者与研究人员的任务对比关系。10a.partly bquickly cslowly dfirst答案d考查上下文的语境。根据后面的“then.third”可得知答案。11a.remember bfocus oncforget dtell apart答案b考查上下文的语境。根据下文第29空后的解释可知,实验的目的是让大脑不停地专注于一个任务的多个方面。12a.researchers bexperimentcclock dbrain答案d考查语境。此处指被研究人员的大脑思维比较活跃。13a.much bmany cless dmore答案d考查上下文的语境。结合上文的实验可知,研究人员是让实验者的大脑专注于一个任务的多个方面。由上文中的“brain was more active”中的more可知,答案为d。14a.busy blikely cready dsure答案a考查语境与固定短语搭配。be busy doing.意为“忙于”,为固定搭配;be likely to do.意为“可能做”;be ready to do.意为“准备做”;be sure of/about意为“对确信”。答案为a。15a.focus bgather creach dspread答案d考查上下文的语境。联系上下文可知,当大脑专注于一个任务的多个方面时,它的精力就会被分散,因而就转移了对时间的注意。spread意为“使分散,使分布”,符合题意。16a.however bfurthermorectherefore dfinally答案c考查语境。此处是上述实验所得出的一个结论。17a.recognizing bwatchingcnoticing dcounting答案c考查上下文的语境。根据此处的语境可知,此处是指不管我们有没有注意时间,时间都在流逝。18a.enough bfull cright dproper答案b考查语境与形容词的辨析。right和proper意为“正确的,恰当的”,同义,可排除;enough意为“足够的”,上下文没有相应的语境,可排除;full意为“最大量的,尽量多的”,符合语境。如果大脑不太活跃的话,就会把大量的精力集中在计算时间的流逝上。19a.in fact bas a resultcfor example dinstead of答案b考查上下文的语境。本句是根据前面的分析得出的结论。20a.in class bwith workcin mind dof lessons答案a考查上下文的语境。本句与文章第一段相对应,是对第一段在课堂上出现的问题的一种解决方法。另外,根据文章最后一句也可得出答案。.阅读理解athe 2012 preview of the new cars provides an excellent variety of cars. and it gives a look at the new models of trucks.the new 2012 volkswagen jetta is being redesigned to stay “americas favorite people car”. the redesign will include a more reliable and economical vehicle to purchase. there is rumor that vw plans to bring the manufacturing of the 2012 volkswagen jetta to the united states. it is unclear when the official preview of the new jetta will occur but it is expected that they should appear in the market place sometime during the fall of 2011. sticker price will range between 18 200 and 27 500.the euro-designed 2012 kia cadenza is replacing the kia amanti. kia is promising better gas mileage and features for the money. a preview of the car can be seen now since it is currently being sold in the south korea-market as the kia k7. the car is said to be reliable, durable, keenly priced and will be advertised as the“smart choice” to purchase in the present economy. sticker price will be somewhere between 30 000 and40 000.the 2012 chevrolet caprice ppv will be sporting the big v8 engine but will only be available for the police departments. the space, driving characteristics and stamina are all included in this traditionally american vehicle. the interior is being increased to 112 cubit feet to help with leg roomthe v8 will cost approximately 32 000. there will also be a v6 that will cost approximately 29 000.the 2012 coda ev will be offered to individuals only in the state of california. this all-electric midsize sedan will run on battery power only. the coda is a cooperative product of an american start-up company who joined with two chinese manufacturersthe vehicle is expected to be the first car sold in the usa that will be built in china. sticker price will be 40 000 but the 7 500 tax credit for an electric-vehicle purchase will be the cost down to 32 500.【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了2012款的几种车型。很明显,根据文章的介绍和预测可知,各种车型各有优点,有的还属于环保车型,有的价格低廉。21. which of the following is true of the new 2012 volkswagen jetta?a. it will be very popular to american people.b. it will be the most expensive one this year.c. it will surely be produced in the united states.d. it will enter the market in the first half of 2012.答案 a 推理判断题。根据第一段中的“the new 2012 volkswagen jetta is being redesigned to stayamericas favorite people car.”可以推知,这款车将很受美国人的欢迎。22. the most expensive one mentioned in this passage probably is _.a. the 2012 chevrolet capriceb. the 2012 volkswagen jettac. the 2012 coda evd. the 2012 kia cadenza答案 d 细节理解题。对比文中涉及的各款车的价格,可知the 2012 kia cadenza应该是最贵的一款,故为正确答案。23. all the following are the advantages of the 2012 coda ev probably except that _.a. it can save a large amount of moneyb. it will be designed in an american stylec. it will be an environmentally friendly vehicled. it will be made by the chinese company答案 b 细节理解题。文章第五段介绍了2012 coda ev这款车型的诸多优点,其中b 项的意思和文意不符,为正确答案。24. this passage is mainly to introduce _.a. all kinds of modern vehiclesb. 2012 exhibitions of the new carsc. the latest models of trucksd. 2012 car preview of new vehicles答案 d 主旨大意题。根据文章第一段,及其下文的价格可知,本文主要是涉及2012年将要上市的几款新车型。故d项为最佳标题。bbolse,idahoamong traditional houses on boise avenue,marklung,a former ecology professor,is working hard at bales(大捆)of straw(稻草)and mixing mud.he is building a new home using local,recycled agricultural waste to build walls.the mud,sand,straw and water will be used both inside and outside of the house instead of bricks and paint.“ similar in appearance to southwestern adobes,strawbale structures are earthfriendly and energyefficient,” lung said.unlike the wall in a typical home,which is about 6 inches thick,a strawbale wall is 18 to 23 inches thick,providing greater protection for the house against winter cold,summer heat and sound.fire and pests are not a problem,either.“straw makes sense.it might be the building material of the future,” lung said.“it is a cheap and easily renewable(可再生的)building material.”lung lived in a strawbale house in gunnison,colo.,before moving to boise.while there,he carefully set down the temperatures over a period of time.the outside temperature changed from 20 to 80 degrees.inside,the temperature stayed between 68 and 72there is no need to use heating or cooling equipment.the cost of building a strawbale home is lower than a traditional home.the materialsstraw,sand and clayare cheaper.to build his home,lung bought 250 bales at $2 a bale from a meridian farmer.lung is providing much of the labor himself and is using recycled materials,which brought the costs down to about $86 a square foothes spending about $165,000,not including land.building the 1,900squarefoot home with traditional materials would have cost lung about mym103 per square foot.lung is sharing his building experience with other builders,experts and students.he said that almost every day,curious visitors “come and ask about the house.” lung gives them a tour and explains what he is building and why.“however,strawbale homes still havent caught on with the mainstream,maybe because city codes have not been updated to allow them,” he said.【语篇解读】 曾经的生态学教授用稻草建造了环保节能的房屋。25the advantage of mark lungs home is that_.ait has thin walls to save spacebit can keep much fresh air in the housecit benefits the earth and costs less moneydit is able to change temperatures more easily 答案c细节理解题。根据文章第三段的strawbale structures are earthfriendly and energyefficient可知该房子的最大优点就是环保节能。故选c项。26mark lung set down the temperatures to show that_.ahis houses saves energybhis house
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 酒店科技应用趋势试题及答案
- 考试心态税务师试题及答案
- 数据库存储结构试题及答案
- 2025设备采购借款合同简易借款合同
- 《2025房屋租赁中介服务合同》
- 2025房地产买卖合同范例
- 2025合同解除备案登记表
- 2025专业版企业借款合同模板
- 广东邮电职业技术学院《数值计算方法》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 武汉设计工程学院《档案管理信息系统》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 2023-2024学年上海交大附中高三上英语10月周练卷及答案
- 病理生理学病例分析报告
- 三D打印公开课
- 补铁剂中铁元素的检验-应用配合物进行物质检验高二化学鲁科版(2019)选择性必修2
- 基于深度学习的图像分割
- 给水管网改造工程施工组织设计概述
- 营业收入的预测分析报告
- 无人机工艺技术方案
- 从赵紫宸的神学思想看基督教与中国社会之关系
- 专车接送服务租赁合同
- 华为QSA审核报告
评论
0/150
提交评论