【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit1 A land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8(1).doc_第1页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit1 A land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8(1).doc_第2页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit1 A land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8(1).doc_第3页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit1 A land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8(1).doc_第4页
【优化方案】高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 Unit1 A land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8(1).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【优化方案】2015届高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 unit1 a land of diversity单元检测同步探源 新人教版选修8.阅读理解(2014四川都江堰名校诊断模拟)as parents,we always want what is best for our children.but finding that balance between allowing them to spread their wings and become independent and keeping them safe seems to be becoming increasingly difficult.in the past few weeks there have been two cases in which teens have murdered younger children.the truth is that we just dont know,so how can we possibly let our children out of our sight?i know my son is capable of going to use the bathroom at a restaurant by himself,but i dont know who else might be in that bathroom that could harm him.i know that he is capable of finding his way through the short wooded path at the park that is within yelling distance,but there is another access to the wooded area where someone could snatch him and take him out the other side before i would know it.even when “all the other kids are doing it”as a mother my answer is “no”,because the whatifs are too great.but we also cant live in fear.at some point we will have to let them out of our sight or the sight of their teachers.when i think about 10yearold jessica ridgeway walking to school in colorado and 12yearold autumn pasquale riding her bike,i think that their parents must be devastated(不安的)that they allowed them out on their own,but i also think that by those ages i hope that my child will be able to do the same thing.they were old enough to do them,but they still were victims to the evil of their neighbors.the world will never be rid of evil people.and its probably not even possible to say that its more evil now than it was when i was a kid.the news didnt spread quite as far or as quickly as it does now with the internet so people werent faced with stories about it every single day.i dont know when will be the right time to let my son become more independent in this world.in the meantime,i will try to teach him how to protect himself without trying to scare him into being afraid to leave the house.life isnt all good,and while i try to shield him from the evil in this world,its important that i also teach him about it so that he is well armed if something bad happens to himwhich i pray never happens.【文章大意】作者就两个孩子独自上学而被害这一事件进行思考:如何在让孩子独立和保持安全之间寻找平衡?1according to the passage,what is becoming more and more difficult?ahow to allow children to spread their wings and become independent.bhow to keep dangers off children and do what is best for children.chow to let children become independent and keep them safe at the same time.dhow to prevent teens from murdering children who are younger.解析:选c。细节理解题。根据第一段第二句可知,父母在让孩子独立和保证他们安全之间寻找平衡越来越困难了,故c项正确。2the second paragraph tries to tell us _athe author will not let her son out of her sightbthe authors son is capable of being independentcthe author believes her son is in dangerdthe author thinks there are many evil people in the world解析:选a。段落大意题。根据第二段第一句中的“how can we possibly let our children out of our sight”以及后文作者的担忧可知,作者不想让她的儿子离开她的视线。故a项正确。3it can be inferred that jessica and pasquale _awere friends and neighborsbmade their parents proudcbecame independent earlier than other kidsdwere murdered by children older than them解析:选d。推理判断题。根据第一段最后一句话以及第三段中的“their parents must be devastated(不安的)”“but they still were victims to the evil of their neighbors”可推断,他们两个被杀害,故d项正确。4facing the possible evil in the world,the author _ais worried about her sons safety and doesnt allow him to be independentbisnt sure how to find a balance between her sons safety and his independencecwill train her son to protect himself and encourage him to be independentdwill scare her son not to leave the house to learn how to protect himself解析:选c。推理判断题。根据最后一段中的“i will try to teach him how to protect himself without trying to scare him into being afraid to leave the house”可知,作者“既要鼓励儿子出门,又要教会儿子如何保护自己”。故c项正确。.七选五补缺题what is a dream?for centuries,people have wondered about the strange places that they seem to visit in their sleep.1._ however,they have been valued as necessary to a persons health and happiness.historically people thought dreams contained messages from god.it was only in the twentieth century that people started to study dreams scientifically believing that they tell about a persons character.2._ he believed that dreams allow a person to express fantasies or fears,which would be socially unacceptable in real life.the second theory to become popular was carl jungs compensation theory.jung,a former student of freud,said that the purpose of a dream is not to hide something,but rather to communicate it to the dreamer.3._ thus,people who think too highly of themselves may dream about failing;those who think too little of themselves dream of being heroes.using more recent research,william domhoff from the university of california found that dreaming is a mental skill that needs time to develop in humans.4._ until they reach age five,they can not express very well what their dreams are about.once people become adults,there is little or no change in their dreams.the dreams of men and women differ.for instance,the characters that appear in the dreams of men are often other men,and often involve physical aggression.the meaning of dreams continues to be difficult to understand.5._ if you dream that a loved one is going to die,do not panic.the dream may have meaning,but it does not mean that your loved one is going to die.adreams make up for what is lacking in waking life.bhowever,people should not take their dreams as reality.cthey have been considered as meaningless nighttime journeys.dit gives scientists chances to better understand human mind.echildren do not dream as much as adults.fthey think their mind is trying to tell them something.gfirst,there was sigmund freuds theory.答案:15cgaeb.完形填空(2014淮南市高三模拟考试)one day,miss ellis arrived at class with a young woman and two girls.“today i have brought cinderella and snow white with me.they are _1_ by cruela,their stepmother(继母)”such a(n) _2_certainly suggested they could expect something interesting that day,and that the teacher had done _3_ lesson preparation.when everyone was _4_,and mrs.cruela was preparing to speak,all the lights went out.in the _5_ two loud slaps(拍打) could be heard,and a few seconds _6_both cinderella and snow white could be heard crying.just then,the _7_ came on and everyone could see the two girls weeping.“who did that?” asked miss ellis.without _8_,all the children pointed at the stepmother.mrs.cruela _9_ her head,but at that moment the lights went off again.then two loud thumps(重击声) resounded around the _10_,and clara and phillip began crying.when the lights came on again,the two were weeping and looking _11_at the stepmother,who everyone was _12_ accusingly.the stepmother began to speak again,saying she was _13_,but again the lights went out._14_,this time it took only seconds for the lights to come back on._15_ saw cinderella and snow white were running towards charlie and robert,with their _16_raised,ready to hit the children.seeing this,all the children asked cruela to _17_ them.in reality she was a very nice,kind woman,who didnt know what to do with her rebellious(反叛的) stepdaughters,who she _18_greatly but who would cause problems _19_ they went.“and thats what i wanted to teach you all today,”said miss ellis.“let us not make judgments based on prejudice and _20_appearances like race,beauty,or even names.that would be the most unfair thing we could do.”【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。在一位老师的课堂上,当灯熄灭后,大家听到两声拍打的声音,大家都猜测是继母打的孩子。而事实并非如此,是老师故意安排的,旨在告诉学生:不要因人的外表、种族、姓名而对人有偏见。1a.introducedbaccompaniedcfollowed drecommended解析:选b。考查动词辨析。句意:她们由她们的继母cruela陪伴(accompany)。introduce介绍;follow跟随;recommend推荐,均不符合语境,故排除。2a.direction bexplanationcpreparation dintroduction解析:选d。考查名词辨析。句意:这样一个介绍(introduction)可以肯定地说今天又有有趣的事情要发生。direction指导;explanation解释;preparation准备,均不符合语境,故排除。根据上文中“they are.stepmother(继母)”可知,是在做介绍。故答案选d。3a.enough blittlecnone dfew解析:选a。考查形容词辨析。句意:而且老师做了充分的(enough)准备。与下文故事发生、发展过程以及最后一段第一句“and thats what i wanted to teach.”相呼应,可推知,老师是故意安排这件事,因此做了充分的准备。故答案a符合文意。4a.entered bleftcseated dasked解析:选c。考查动词辨析。句意:当每个人都坐好后enter、leave表示进入、离开没有被动形式,ask表示“问”,均不符合语境,故排除。故答案c符合文意。5a.room blightcdarkness dchair解析:选c。考查名词辨析。句意:在黑暗(darkness)中,大家听到了两声拍打的声音与上文中“all the light went out”相照应,故答案c符合文意。6a.ago bafterwardscpast dbefore解析:选b。考查副词辨析。句意:几秒钟之后(afterwards),大家听到了cinderella和snow white哭了。根据语境可知,答案b“之后,后来”符合文意。7a.lights bdarknesscteacher dtrouble解析:选a。考查名词辨析。句意:就在这时,灯(lights)亮了,每个人都看见了两个女孩子在哭。与下文中“when the lights came on again”相呼应,故答案a符合文意。8a.hesitating bshoutingcblaming dasking解析:选a。考查动词辨析。句意:毫不犹豫地(without hesitating),所有的孩子都把矛头指向了继母。此处与最后一段中“let us not make judgments based on prejudice.”相照应,此处指孩子们都带着偏见。故答案a符合文意。9a waved bnoddedcdropped dshook解析:选d。考查动词辨析。句意:cruela摇了摇头。与下文中“in reality she was a very nice,kind woman.”相照应,此处指cruela夫人否认孩子们的猜想。故答案d符合语境。wave挥手,不符合语境,故排除。10.a.clock bfloorcears dclassroom解析:选d。考查名词辨析。句意:两声重重的声音回响在教室里(classroom)。由本文第一段第一句中“at class”可知,事情发生在学校的教室里,故答案d符合语境。11a.helplessly bdesperatelycangrily dclosely解析:选c。考查副词辨析。句意:当灯再次亮起时,两个女孩正在哭泣,并生气地(angrily)看着她们的继母与下文中“.who everyone was _ accusingly”,孩子们对继母的accuse(指控)相呼应,故答案c符合文意。12a.pointing at blaughing atcknocking at dsmiling at解析:选a。考查动词词组辨析。句意:每个人都责怪地指着(point at)那个继母。与上文中“all the children the pointed at the stepmother”相照应故答案a符合语境。13a.angry binnocentcdelighted dsurprised解析:选b。考查形容词辨析。句意:继母开始说话了,说她是无辜的(innocent)。与下文中“in reality she was a very nice,kind woman.”相照应,故答案b符合文意。14a.moreover bthenchowever dotherwise解析:选c。考查副词辨析。句意:然而(however),这次仅数秒中灯又打开了。与前几次开灯、熄灯形成对比,同时也是老师为了让学生们看清事情的真相,故意这么做的,故答案c符合文意。15a.nobody bsomebodycno one deveryone解析:选d。考查代词辨析。句意:大家(everyone)每一个人都看见cinderella和snow white正在朝charlie和robert奔来与上文中“who everyone was _accusingly”相呼应,故答案d符合文意。16a.arms bheadsceyes dfeet解析:选a。考查名词辨析。句意:举着她们的胳膊(arms),准备打他们。与下文中“ready to hit the children”相照应,故答案a符合文意。17a.scold bpraisectreat dforgive解析:选d。考查动词辨析。句意:看到这些,所有的孩子都请求cruela原谅(forgive)他们鲁莽的判断。根据上文所讲的内容可知,孩子们判断失误了,因此期望能够得到原谅,故答案d符合文意。18a.worried blovedchated dweighed解析:选b。考查动词辨析。句意:事实上,cruela非常好、心地善良,但是她不知道该如何教育她非常喜爱的那两个叛逆的继女与上文中“in reality she was a very nice,kind woman.”相照应,故答案b符合文意。19a.whatever bwhenevercwherever dhowever解析:选c。考查连词辨析。句意:这两个女孩儿无论去哪里都会惹事。由went可知,此处指到任何地方,故答案c符合文意。20a.historical bsurfacectemporary dpretended解析:选b。考查形容词辨析。句意:我们不能根据自己的一些偏见或者表面上的(surface)一些东西,如:种族、美貌甚至名字而轻易下结论。根据appearance可知,是指表面上的,故答案b符合文意。historical历史的;temporary暂时的;pretended假装的,均不符合语境,故排除。.语法填空jane:hello,my names jane.id like to ask a few questions.coach:hi,jane.what can i do for you?jane:i need to get 1._ shape.coach:well,youve come to the right place.have you been doing any exercise 2._(late)?jane:i m afraid 3._coach:ok.well start slowly.which ty

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论