高考英语一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习新人教版必修.docx_第1页
高考英语一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习新人教版必修.docx_第2页
高考英语一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习新人教版必修.docx_第3页
高考英语一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习新人教版必修.docx_第4页
高考英语一轮复习Unit2TheUnitedKingdom练习新人教版必修.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 2The United Kingdom.阅读理解A(2018广西南宁第二中学月考)Belgium is divided into three communities.Each one has its own language and traditions.But the people of Belgium are united in their love for Belgian potato fries.The fries are prepared and sold the same way in all areas of the country.The Reuters news service reports that potatoes reached Belgium in the 16th century.But it was not until the 19th century that restaurants and others began selling fried potatoes throughout the country as a separate meal.Recently,a Belgian group launched a campaign aimed at getting the United Nations (UN) to recognize the popular treat.The group wants the UNs Educational,Scientific and Cultural Organization(UNESCO) to place the food on its cultural heritage(遗产) list.The UNESCO list recognizes more than 300 objects,beliefs and practices.They include Turkish coffee and the traditional Chinese theater known as Peking opera.The list also includes a dance,the Argentinian tango,and the singing of the Aka pygmies of the Central African Republic.UNESCO says the list is “made up of intangible heritage elements(非物质文化遗产元素) that help show the diversity of heritage and raise awareness about its importance”.Belgian potato fries are traditionally sold in a paper wrapper,or cone,in a “fritkot”.There are about 5,000 frikots in Belgium.That means they are 10 times more common as a percentage of the population as McDonalds restaurants in the United States.The national organization of fritkot owners says the small,often unfurnished buildings are much like Belgium itself.It says these buildings combine the countrys acceptance of disorder with a dislike of structures that all look the same.The group says 95 percent of Belgians visit a fried potato hut at least once a year.1.Belgian potato fries .A.were recognized by the UNESCOB.are well received in BelgiumC.are sold in all food storesD.didnt become a separate meal until the 16th century2.Whats the aim of the Belgian group?A.To place Belgian potato fries on the cultural heritage list.B.To prevent other countries producing Belgian potato fries.C.To show the diversity of Belgian foods.D.To prove the popularity of Belgian foods.3.Which of the following is NOT listed in the UNESCO list?A.Peking opera. B.The Argentinian tango.C.Turkish coffee.D.American restaurants.4.What does the underlined word “fritkot” in the last paragraph probably refer to?A.A simple house which is used to live in.B.A kind of small,unfurnished building.C.A place where machines are used to make goods.D.A piece of paper,plastic,or thin metal that covers something.语篇解读:本文讲述了比利时的一个团体希望联合国教科文组织能将比利时炸薯条列入世界文化遗产名录。答案及剖析:1.B细节理解题。根据第一段第三句“But the people of Belgium are united in their love for Belgian potato fries.” 可知比利时炸薯条在比利时很受欢迎。故选B。2.A细节理解题。根据第三段中“The group wants the UNs Educational,Scientific and Cultural Organization (UNESCO) to place the food on its cultural heritage(遗产)list.”可知这个团体的目的是为了将比利时炸薯条列入文化遗产名录。故选A。3.D细节理解题。根据第四段中的“They include Turkish coffee and the traditional Chinese theater known as Peking opera.The list also includes a dance,the Argentinian tango,and the singing of the Aka pygmies of the Central African Republic.”可知American restaurants没被列在UNESCO名单中。故选D。4.B词义猜测题。根据最后一段中 “There are about 5,000 frikots in Belgium.The national organization of fritkot owners says the small,often unfurnished buildings are much like Belgium itself.”可知画线词指的是a kind of small,unfurnished building。故选B。BThis time last year I entered two long-distance mass-participation swimming events,including the Jubilee River 10 km swim.At the last minute,just before both swims,I decided to pull out.The reality is,I live in fear of coming last.Last year,before the two events,I realized that I couldnt deal with coming last.I had looked at the swim times of those who had completed the previous year and calculated that,at my current swim pace,I would probably have come last.I just couldnt face it.But when next year came around,I decided to enter those same events again.For a few months,I trained hard,but I didnt get any faster.Then it was June 5,the day of the Jubilee River 10 km.The event started at 9:30 am,and the swimmers were anxious and eager to start.As I swam along,the river was quiet and clean and everything was peaceful.The sun shone,meadows (草地)rolled by and every now and then someone would wave at the scene unfolding in the water.As the day wore on,somehow I didnt mind that,predictably,almost everyone was ahead.There were at least some swimmers still near me,and although we shared the same river we quietly occupied our own spaces.As I concentrated on doing my own thing,watching the sky,the bank,the other swimming caps passing or not passing,I realized I was enjoying myself.In the end,four hours and 29 minutes after Id started,I staggered (摇摇晃晃地走)out of the water and was greeted with a smile and a “well done” from the race organizer.I glanced back over my shoulder toward the water and noticed that there were a small handful of swimmers who were still to finish,behind me,out of a field of around 300 swimmers.But it didnt matter.I was just relieved,proud and happy to finish.As I drove away,my thoughts turned to my next long race of the season and how much I was looking forward to it,my fears of coming last gently receding(渐渐远去).5.The author intended to quit swimming mainly because .A.she feared that she couldnt finish the two racesB.she was afraid that she would let family members downC.she was unwilling to accept the possibility of finishing lastD.she didnt fully prepared for the two races6.The author hopes to convey the message that .A.never give up when facing challengesB.it is process that matters mostC.failure is the mother of successD.winners always take it all7.What did the underlined sentence mean in the fifth paragraph?A.She took pride in leaving all the other swimmers behind.B.She was proud that she was not the last one in the race.C.She was glad to finish the race and had a sense of relief.D.She was proud to be praised by the organizer.8.It can be inferred from the end that the author is likely to .A.participate in another race without any hesitationB.analyze the reason why she failed in the raceC.lose confidence completelyD.decide whether she is suitable for the race语篇解读:作者讲述自己在去年的游泳比赛中克服不能接受失败的心理障碍, 突破自我的经历。答案及剖析:5.C细节理解题。根据第一段中的The reality is,I live in fear of coming last.可知,作者想要放弃游泳比赛的主要原因是她不愿意接受可能获得最后一名的事实。6.B推理判断题。第四段作者描述了参加比赛的过程,尤其此段最后一句中的I realized I was enjoying myself“我意识到我很快乐”;第五段的结果作者用这句话描述:But it didnt matter.由此可知作者传达的信息是:过程最重要。7.C句意理解题。画线句子的意思是:我只是很放松,自豪以及很高兴完成了比赛。结合第四、五段的叙述可以看出,作者很享受比赛的过程,结果已经变得不重要了。故选C。8.A推理判断题。根据最后一段内容可知,作者很期待下一场比赛,害怕得最后一名的恐惧已经渐渐消失,因此可以推断作者会毫不犹豫地参加下一场比赛。.语法填空When Alfred Alder was a small boy,his teacher got the idea that he had no ability in arithmetic(算术).She told his parents 1. she thought in order that they would not expect too much 2. him.In this way,he accepted their 3. (mistake) judgement of his ability,4. (feel) that he was very poor at arithmetic,and it was 5. (use) to try.One day he became very angry at the teacher and the other students because they laughed when he said he knew how to solve a problem which 6. of the other students had been able to solve.Alder succeeded in solving the problem,which gave him confidence.He rejected the idea that he could not do arithmetic and was 7. (determine) to show them that he could.His anger and his new faith 8.(motivate) him to go at arithmetic problems with a new spirit.He now worked with interest,determination,and purpose,and he soon became 9. (extraordinary) good at arithmetic.He not only proved that he could do arithmetic,but 10.(learn) early in life from his own experience that if a person goes at a job with determination and purpose,he may astonish himself as well as others by his ability.语篇解读:本文介绍了Alfred Alder一次突破自我的经历。这次经历使他意识到只要有信心和决心,人就能成功。答案及剖析:1.what此处是宾语从句,从句中谓语thought缺少宾语,故用what。2.of此处是固定搭配expect too much of sb.,意思是“对某人期待太高”。3.mistaken此处修饰名词应用形容词。4.feelingfeel与主语he在逻辑上是主谓关系,表主动,用现在分词形式。5.useless结合上下文可知,此处表示“努力也是没用的”,故填useless。6.none结合上下文可知,此处表示“其他学生中没有一个人能够解决该问题”,故填none。7.determined此处是固定搭配be determined to do sth.,意思是“决心做某事”。8.motivated此处是叙述过去的事情,故用一般过去时。9.extraordinarily此处用副词修饰形容词。10.learned此处learn与proved是并列关系,故用一般过去时。.短文改错Dear students,good news for you! A blog will be opening on the website of our school,that aims to help students to communicate better and improve your English.The blog serves as open platform where you can do lots of things.Firstly,you can share with efficient learning experience to promote your English study.Secondly,if you had any questions,welcome to post them.And you will possible find proper solutions with the help of our schoolmates.In addition,attracting by interesting topics,you are free to get involved in the weekly discussion.Surely the blog

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论