2019高考英语一轮基础达标练题Unit3Computers含解析新人教版.docx_第1页
2019高考英语一轮基础达标练题Unit3Computers含解析新人教版.docx_第2页
2019高考英语一轮基础达标练题Unit3Computers含解析新人教版.docx_第3页
2019高考英语一轮基础达标练题Unit3Computers含解析新人教版.docx_第4页
2019高考英语一轮基础达标练题Unit3Computers含解析新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3 Computers李仕才一、阅读理解Professional courses, such as Masters in International Business or MIB, have been taken by many students in the last two decades. They are choosing new-age non-conventional courses that guarantee a better future. MIB is a specialized course that teaches the international business. There are valid reasons for so much popularity of MIB course.The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration. It has been designed with the sole objective of developing professionals with an in-depth understanding and knowledge of the international trade. The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.The massive increase in the international business and foreign trade gives excellent job prospects(前景) to the new generation. Acquiring a degree of MIB offers outstanding growth of job opportunities. Those who want to pursue in the field of marketing also have a good future after completing the degree from a reputed MIB college. Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred. The profile needs an in-depth understanding of the overseas markets, because it is the strategic post from the perspective of companys international business growth.Since business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have great job offers in the field of finance as well. Typically, organizations offer the profile of international finance controllers to those who complete MIB with the specialization of finance. The specialization covers aspects of international taxes, accounts, budgeting and so on. People in this field are well-paid, and growth prospects are unlimited. After completing degree course from a reputed MIB college, there is a good scope in the banking and finance sector as well. International banks appoint people who have an excellent grasp over the international banking policies, currency exchange, and international policies. Thus, MIB is the golden key to success with brilliant job opportunities in national and multinational sectors.1.The second paragraph is mainly developed by _.A. analyzing causes B. listing figuresC. making comparisons D. proving definition2.More and more people intend to acquire a degree of MIB because _.A. it is a compulsory course in the collegesB. it offers them conventional economic knowledgeC. it offers them opportunities to do small businessesD. it helps them get good jobs in some organizations3.What can we learn from the last paragraph?A. The international finance controller is a high-quality job.B. People get higher salary in business field than in finance field.C. MIB holders are more promising in all careers than others.D. International banks only accept employees from MIB colleges.4.Whats the writers purpose of writing this article?A. To make an advertisement for the MIB course.B. To analyze the disadvantages of the MIB course.C. To explain why the MIB course is getting popular.D. To predict the development trend of the MIB course.【文章大意】本文属于说明文,现在MIB课程越来越受欢迎,文章中对其受欢迎的具体的原因进行了分析。1.C【解析】推理判断题。根据第二段第一句The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration.和最后一句The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.可知本段中主要通过对比MIB和MBA课程之间的区别来组织全文的。故C项正确。2.D【解析】推理判断题。根据文章第三段第四句Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred.可知很多大型国际组织更喜欢聘用有MIB学位人才。这才是越来越多的人学习MIB课程的主要原因。故D正确。4.C【解析】主旨大意题。根据文章第一段可知现在MIB课程越来越受欢迎。本段最后一句There are valid reasons for so much popularity of MIB course.提出了这一课程受欢迎有很多原因,文章接下来三段就对具体的原因进行了说明。故C项正确。二、单句语法填空1Every year a flood of farmers arrive in Shenzhen for the moneymaking jobs they _(promise) before.答案:have been promised由主句谓语动词的时态及从句的时间副词before可知,本从句的谓语动词应用现在完成时,且they和promise之间存在被动关系,故填have been promised。2_(person), I think he is a very good man, but you may not agree.答案:Personally副词personally “就我个人而言”,相当于personally speaking。3It wont be long _we know the result of the experiment.答案:beforeIt wont be long before . “不久之后就”,是固定句式。4He was _(total) uninterested in sports.答案:totally应用副词修饰形容词uninterested,故填totally。5An hour later, I woke up suddenly with the _(solve) clearly in mind.答案:solution由空前the可知此处应用名词solution “解决方法”。6A man stood up and crossed his arms over his head, _ (signal) that he was strongly opposed.答案:signalling句中已有谓语动词stood和crossed,由空前逗号知应用非谓语动词形式,且signal与逻辑主语A man之间是主动关系,且signal和句子谓语stood up及crossed所表示的动作同时发生,因此填signalling。7Several problems like those _(arise) at the power plant so far.答案:have arisen由“so far”可知应用现在完成时。8The students are looking forward to having an opportunity _(explore) society for reallife experience.答案:to explorehave an opportunity to do sth. “有机会做某事”。9The law needs to be _(simple)答案:simplifiedneed to do sth. “需要做某事”,由设空前的be动词及句意可知,此处需用动词的过去分词构成被动语态,故填simplified。10We received 400 _(apply) for the job.答案:applications由修饰限定词400可知,此处应填名词,且用其复数形式。三、完形填空When you give thanks for help,everyone benefits.And the _1_ will last longer than youd expect:researchers have found that writing thankyou notes raises peoples _2_ levels for up to six months.“If you express gratitude in a diary,it makes you happier,but if you _3_ it with the person who helped you,it has the _4_ to bring you two closer together,”says researcher Jeff Tsang.Lawyer John Kralik experienced this personally.Hed been feeling depressed and _5_ about his life:Hed been divorced and wasnt _6_ with his children.He felt tired from the _7_ hours he devoted to work.At a/an _8_ low point,he remembered his grandfather telling him about the importance of _9_.He decided to write 365 thankyou notes over 365 days,hoping for a/an _10_ change.Immediately,he noticed his _11_ begin to improve.“The first effects are that you realise that your life is much better than you thought and you become more positive,”Kralik says of his _12_ acts of expressing thanks._13_ by Kraliks experience,I decided to try the _14_ myself.I chose someone from my past whom Id _15_ thanked before:my wonderful highschool English teacher.I wasnt sure if Id be able to _16_ him,but eventually I found where he lived.In my letter,I thanked him for the _17_ and support that hed given me years earlier.I may never hear from him _18_,but that isnt the _19_.The letter helped me _20_ my life,and Ive been happy now for months.1A.timeBthoughtsCeffects Drelationship2A.education BhappinessCincome Dhealth3A.share BcompleteCcompare Dleave4A.method BdesireCenergy Dpotential5A.discouraged BdishonestCimpatient Dsurprised6A.bored BstrictCclose Dhonest7A.limited BvaluableCdelightful Dlong8A.importantly BparticularlyCphysically Dexactly9A.forgiveness BachievementCgratefulness Dpatience10A.positive BunexpectedCpossible Dinstant11A.wealth BattitudeCposition Dcompetence12A.generous BstrangeCbrave Dsimple13A.Struck BInspiredCShocked DInvited14A.idea BbeliefCletter Dtest15A.nearly BfrequentlyCalready Dnever16A.remember BrecogniseClocate Dreward17A.degree BmoneyCgift Dguidance18A.in advance Bin publicCin return Din person19A.case BpointCfact Dsolution20A.appreciate BunderstandCface Dreview【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过亲身经历告诉我们这样一个道理:当你对别人表达出感谢之情时,你会变得更快乐。1C考查名词辨折。根据“benefits”并结合第一段可知,此处指感谢别人对自己的影响要比你预想的长久。C项意为“效果,影响”,符合语境。A项意为“时间”;B项意为“想法”;D项意为“关系”,均与语境不符。故答案选C。2B考查名词辨析。根据语境可知,此处指写感谢信可以提高人们的幸福水平。B项意为“幸福”,符合语境。A项意为“教育”;C项意为“收入”;D项意为“健康”,均与语境不符。故答案选B。3A考查动词辨析。根据此句中的“bring you two closer together”可知,此处指与帮助你的人分享这件事。share sth.with sb.意为“与某人分享某物”,符合语境。B项意为“完成,实现”;C项意为“比较”;D项意为“离开”,均与语境不符。故答案选A。4D考查名词辨析。根据语境可知,此处指如果你与帮助你的人一起分享感激之情,这就有可能将你们两人之间的距离拉近。D项意为“可能性,潜能”,符合语境。A项意为“方法”;B项意为“欲望”;C项意为“精力”,均与语境不符。故答案选D。5A考查形容词辨折。根据该句中的“feeling depressed”可知,此处应用“discouraged”与“depressed”并列,指他对生活感到沮丧。 A项意为“泄气的”,符合语境。B项意为“不诚实的”;C项意为“没有耐心的”;D项意为“感到惊讶的”,均与语境不符。故答案选A。6C考查形容词辨析。根据本句中的“Hed been divorced”可知,他已经离婚了,并且与孩子也不亲近。C项意为“亲近的,亲密的”,符合语境。A项意为“无聊的”;B项意为“严格的”;D项意为“诚实的”,均与语境不符。故答案选C。7D考查形容词辨析。根据“felt tired from”可推知,此处指因为长时间的工作,所以他感到疲劳。D项意为“长的”,符合语境。A项意为“有限的”;B项意为“有价值的”;C项意为“高兴的”,均与语境不符。故答案选D。8B考查副词辨析。根据语境可知,他离婚了,和孩子也不亲近,而且工作辛苦,所以这是他人生的低谷。B项意为“尤其,特别”,符合语境。A项意为“重要地”;C项意为“身体上”;D项意为“恰恰,正好”,均与语境不符。故答案选B。9C考查名词辨析。根据下文中的“He decided to write 365 thankyou notes”可知,此处指他记起祖父告诉过他感激的重要性。C项意为“感激”,符合语境。A项意为“原谅”;B项意为“成就”;D项意为“耐心”,均与语境不符。故答案选C。10A考查形容词辨析。根据下一段第二句中的“you become more positive”可知,此处指他希望通过这种方式获得一个积极的改变。A项意为“积极的”,符合语境。B项意为“出人意料的”;C项意为“可能的”;D项意为“立即的”,均与语境不符。故答案选A。11B考查名词辨析。根据语境可知,这位律师正处于人生的低谷时期,然后通过写感谢信使得他的态度开始改善。B项意为“态度”,符合语境。A项意为“财富”;C项意为“位置”;D项意为“能力”,均与语境不符。故答案选B。12D考查形容词辨析。根据空格后的“expressing thanks”可知,写感谢信只是表达感谢的一个简单的行为。D项意为“简单的”,符合语境。A项意为“慷慨的”;B项意为“奇怪的”;C项意为“勇敢的”,均与语境不符。故答案选D。13B考查动词辨析。根据下文可知,“我”也决定写感谢信了。由此推断出,“我”是受了Kralik的经历的鼓舞。B项意为“鼓舞,激励”,符合语境。故答案选B。14A考查名词辨析。根据语境可知,“我”决定亲自试试这个想法。A项意为“想法,主意”,符合语境。B项意为“信念”;C项意为“信”;D项意为“测试”,均与语境不符。故答案选A。15D考查副词辨析。根据语境可知,“我”不知道这位高中英语老师的地址,所以他是“我”以前从未感谢过的人。D项意为“从未”,符合语境。A项意为“几乎”;B项意为“经常”;C项意为“已经”,均与语境不符。故答案选D。16C考查动词辨析。根据“but eventually I found where he lived”可知,此处指“我”不知道是否能够找到他。C项意为“找出的准确位置”,符合语境。A项意为“记得”;B项意为“认出”;D项意为“奖励,奖赏”,均与语境不符。故答案选C。17D考查名词辨析。根据语境可知,“我”感谢的对象是“我”的一位高中英语老师,所以“我”应是感谢他给予“我”的指导和帮助。D项意为“指导”,符合语境。A项意为“程度,等级”;B项意为“金钱”;C项意为“礼物”,均与语境不符。故答案选D。18C考查介词短语辨析。根据常识可知,“我”写感谢信给多年前的老师,而老师不一定会回信给“我”。C项意为“作出回应”,符合语境。A项意为“提前”;B项意为“公开地”;D项意为“亲自”,均与语境不符。故答案选C。19B考查名词辨析。根据下文中的“Ive been happy now for months”可知,“我”快乐了几个月,所以此处指老师是否回信不是重点。B项意为“重点,要点”,符合语境。A项意为“事例”;C项意为“事实”;D项意为“解决方法”,均与语境不符。故答案选B。20A考查动词辨析。联系全文的内容可知,文章主要是关于表达出感谢可以给自己带来快乐,所以此处指这封感谢信帮助“我”感激“我”的生活,“我”为此快乐了几个月。A项意为“感激”,符合语境。B项意为“理解”;C项意为“面对”;D项意为“回顾”,均与语境不符。故答案选A。四、单句改错1We are sure that everything will be better with time goes by._答案:withas或goesgoingas time goes by与with time going by均表示“随着时间的推移”。as在此为连词,后接句子;with为介词,可看作with的复合结构作状语。2Can you give me some advice on what to deal with this problem?_答案:whathow或dealdowhat to do with . how to deal with . “如何处理”。3There is very much homework that I cant have much time to experience nature._答案:verysoso . that . “如此以至于”。4He was late as a result the heavy snow._答案:result后加ofas a result of . “由于”。5I am always dreaming of visiting China, and now my dream has been come true._答案:去掉beencome true是不及物动词短语,不能用于被动语态。五、七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018长春市普通高中高三质量监测四)How to Have a Successful Remote Interview?If interviews make you nervous,the thought of doing one remotely might be a relief._1_ Even if your interviewer may have a hard time seeing you sweat,they will still ask questions.Think of a phone or video interview as an extra opportunity to impress your interviewer.If you create a genuine connection with someone without being in the same place as him,chances are theyll trust your ability._2_ Test Your equipment._3_ For a video interview,its important to do a trial run in advance,since it can be especially troublesome.“These are live,so its very important to test your connections ahead of time,”says Scott Dobroski,the director of Corporate Communications at Glassdoor._4_You dont want your interviewer to think youre in an underground place.So skip the dark,dull mood lighting.Pick a spot where the light is facing you and try to set yourself up in a relaxing atmosphere and at a comfortable distance.Ideally,have slightly an inch of space above your head.Take your time.A common mistake people make is cutting someone else off in conversation.This is even easier to do when you cant see the person youre talking to.So even if it feels slightly unnatural,wait for a while after your interviewer finishes a sentence._5_ He may understand why.But you dont want to come across as rushing the conversation or being more interested in hearing yourself talk than establishing a connection.AGet the atmosphere right.BBut you should still take them seriously.CHere are three tips to make the whole process go smoothly.DBuy a phone or video before you have

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论