




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018届高考英语总复习真题研练04 05带答案试题两套2018届高考英语总复习真题研练05带答案 Task 1:阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2014新课标全国)Joe Simpson and Simon Yates were the first people to climb the West Face of the Siula Grande in the Andes mountains.They reached the top_1_,but on their way back conditions were very_2_.Joe fell and broke his leg.They both knew that if Simon_3_alone,he would probably get back_4_.But Simon decided to risk his_5_and try to lower Joe down the mountain on a rope(绳)As they_6_down,the weather got worse.Then another_7_occurred.They couldnt see or hear each other and,_8_,Simon lowered his friend over the edge of a precipice(峭壁)It was_9_for Joe to climb back or for Simon to pull him up.Joes_10_was pulling Simon slowly towards the precipice._11_,after more than an hour in the dark and the icy cold,Simon had to_12_.In tears,he cut the rope.Joe_13_into a huge crevasse(裂缝)in the ice below.He had no food or water and he was in terrible pain.He couldnt walk,but he_14_to get out of the crevasse and started to_15_towards their camp,nearly ten kilometers_16_.Simon had_17_the camp at the foot of the mountain.He thought that Joe must be_18_,but he didnt want to leave_19_.Three days later,in the middle of the night,he heard Joes voice.He couldnt_20_it.Joe was there,a few meters from their tent,still alive.【语篇解读】本文主要讲了Joe Simpson和Simon Yates爬山,在下山时,Joe受伤了,Simon没有放弃朋友,决定用绳子慢慢把Joe放下去。但是,由于疏忽,Simon把Joe降在一个峭壁的边缘上。Joe不能爬回去,Simon也不能把他拉上去。Simon只能割断绳子,Simon回到了营地,三天后,Joe竟然也活着回到了营地。1Ahurriedly B.carefullyCsuccessfully Dearly答案C逻辑推理题。根据后半句中的on their way back可知,此处指他们最终成功地(successfully)爬到了山顶。2Adifficult Bsimilar C.special D.normal答案A逻辑推理题。根据下一句Joe fell and broke his leg可知,此处指下山时,情况变得非常糟糕,非常艰难(difficult)。3Aclimbed BworkedCrested Dcontinued答案D逻辑推理题。Joe受伤了,如果Simon独自继续(continue)下山,他会安全回去的。4Aunwillingly BsafelyCslowly Dregretfully答案B背景常识题。如果Simon不带着受伤的Joe,他很可能会安全地(safely)回去。5Afortune Btime Chealth Dlife答案D逻辑推理题。此处指冒失去生命的危险,Simon决定用绳子慢慢把Joe放下去。这的确有绳断人亡的危险。6Alay BsettledCwent Dlooked答案C词语辨析题。lie down躺下;settle down定居下来;go down下降;look down向下看。根据上下文可知,在他们利用绳子下山的过程中,天气变得更糟了,所以选C。7Adamage Bstorm Cchange Dtrouble答案D逻辑推理题。下山时,Joe受伤了,这是个麻烦,天气变恶劣了,又是一个麻烦(trouble)。8Aby mistake Bby chanceCby choice Dby luck答案A词语辨析题。他们彼此不能看见或听见,所以,由于疏忽,Simon把Joe降在一个峭壁的边缘上。by mistake错误地;by chance偶然;by choice出于选择;by luck侥幸地。9Aunnecessary BpracticalCimportant Dimpossible答案D逻辑推理题。Simon把Joe降在一个峭壁的边缘上,所以Joe爬回去或Simon把Joe拉上去都是不可能的,因为Joe受伤了。10Aheight BweightCstrength Dequipment答案B背景常识题。因为Joe在下面,所以他的体重也拉着Simon慢慢地向那个峭壁移动。11AFinally BPatientlyCSurely DQuickly答案A逻辑推理题。为了两个人不都从峭壁上掉下去,Simon最后不得不做决定。12Astand back Btake a restCmake a decision Dhold on答案C词语辨析题。stand back退后;take a rest休息;make a decision做决定;hold on抓住,坚持。根据下文可知他割断了绳子,所以此处指他要做决定。13Ajumped Bfell Cescaped Dbacked答案B逻辑推理题。此处指Joe掉进了一个大裂缝里。jump into跳进;fall into落入;escape into逃入;back into走回,倒车撞上。14Amanaged BplannedCwaited D.hoped答案A逻辑推理题。Joe虽然不能走,但设法从那个裂缝里爬出来了。manage to do设法做成。15Arun Bskate Cmove Dmarch答案C逻辑推理题。他不能走,所以只能慢慢向营地移动。move移动,挪动。16Aaround Baway Cabove Dalong答案B逻辑推理题。此处指离营地有十千米远。away表示“(在空间或时间上)离(某人或某事物)多远”,常用“时间段/一段距离away”表示。17Aheaded for Btraveled toCleft for Dreturned to答案D词语辨析题。head for/leave for/travel to出发去;return to回到。此处指Simon已经回到了营地。18Adead Bhurt Cweak Dlate答案A逻辑推理题。根据这一段的最后一个单词alive可知,Simon认为Joe一定已经死了。19Asecretly BtiredlyCimmediately Danxiously答案C逻辑推理题。根据上文可知Simon是一个重情义的人,虽然他认为Joe一定已经死了,但他不想马上(immediately)离开。20Afind BbelieveCmake Daccept答案B逻辑推理题。Simon认为Joe一定已经死了,现在Joe活着回来,所以他难以置信。Task 2:词汇积累1lower v(使)降低,(使)跌落2occur v发生,举行3icy adj.冰冷的,极冷的an icy wind 刺骨的寒风4pull up 把拉起来 5get out of 摆脱Task 3:语法填空Joe Simpson and Simon Yates were the first people _1_ (climb) the West Face of the Siula Grande in the Andes mountains.They reached the top _2_ (success),but on their way back conditions were very difficult.Joe fell and broke _3_ (he) leg.They both knew that _4_ Simon continued alone,he would probably get back safely.But Simon _5_ (decide) to risk his life and try to lower Joe down the mountain on a rope.答案1.to climb2.successfully3.his4.if5.decidedTask 4:短文改错(下面文字有五处错误,请改正)Simon had returned back to the camp at the foot of the mountain.He thought that Joe must be deathdead,but he didnt want to leave immediately.Three days latelater,in the middle of the night,he heard Joes voice.He couldnt believesbelieve it.Joe was there,a few metermeters from their tent,still alive.Task 5:攻克长难句(分析句子结构,尝试翻译成汉语)They both knew that if Simon continued alone,he would probably get back safely.分析:这是一个主从复合句,that引导的是宾语从句,if Simon continued alone为虚拟条件句。译文:他们都知道,如果西蒙独自一个人继续下山的话,他将会平安归来。2018届高考英语总复习真题研练04带答案 Task 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2016四川,C)In the depths of the French Guianese rainforest,there still remain unusual groups of indigenous(土著的) people.Surprisingly,these people live largely by their own laws and their own social customs.And yet,people in this area are in fact French citizens because it has been a colony(殖民地) of the French Republic since 1946.In theory,they should live by the French law.However,their remote locations mean that the French Law is often ignored or unknown,thus making them into an interesting area of “lawlessness” in the world.The lives of these people have finally been recorded thanks to the efforts of a Frenchman from Paris called Gin.Gin spent five months in early 2015 exploring the most remote corners of this area,which sits on the edge of the Amazon rainforest,with half its population of only 250,000 living in its capital,Cayenne.“I have a special love for the French Guianese people.I have worked there on and off for almost ten years,” says Gin.“Ive been able to keep firm friendships with them.Thus I have been allowed to gain access to their living environment.I dont see it as a lawless land.But rather I see it as an area of freedom.”“I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life,” continues Gin.“I prefer to work in black and white,which allows me to show different specific worlds more clearly.”His blackandwhite pictures present a world almost lost in time.These pictures show people seemingly pushed into a world that they were unprepared for.These local citizens now have to balance their traditional selfsupporting hunting lifestyle with the lifestyle offered by the modern French Republic,which brings with it not only necessary state welfare,but also alcoholism,betrayal and even suicide.【语篇解读】法属圭亚那是法国领土的一部分,那里由一套单独适用该地的“法律”机制在运行,而这套规则并不是大家所看到的由法国统一颁布的法律。一位叫Gin的法国人记录了那里的生活状况,Gin拍摄的作品非常有张力和一种历史深邃感。1Why does the author feel surprised about the indigenous people in French Guiana?AThey seldom follow the French law.BThey often ignore the Guianese law.CThey are separated from the modern world.DThey are both Guianese and French citizens.答案A细节理解题。由文章第一段第二句“Surprisingly,these people live largely by their own laws and their own social customs.”可知作者对这些土著人“无法无天”感到惊讶。2Gin introduces the special world of the indigenous Guianese as _.Aa tour guide Ba geographerCa film director Da photographer答案D推理判断题。根据第四段“ I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life”可知,Gin是作为一名摄影师来记录土著人的生活的。3What is Gins attitude towards the lives of the indigenous Guianese?ACautious. BDoubtful.CUninterested. DAppreciative.答案D推理判断题。根据第三段“I dont see it as a lawless land.But rather I see it as an area of freedom.”可知Gin对土著人的生活的评价是积极的,他在那里长时间拍摄并对法属圭亚那人有深厚的感情。4What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?AThe modern French lifestyle.BThe selfsupporting hunting.CThe uncivilized world.DThe French Republic.答案A代词指代题。代词it指代前面提到的the lifestyle offered by the modern French Republic,因此选A。Task 2:词汇积累1remote adj.遥远的_2photographic adj.记忆准确的3uncivilized adj.未开化的,不文明的4specific adj.特别的5unprepared adj.无准备的6traditional adj.传统的7welfare n福利8alcoholism n酗酒9betrayal n背叛10suicide v自杀 Task 3:语法填空In the_1_ (deep) of the French Guianese rainforest,there still remain unusual groups of indigenous (土著的) people._2_ (surprising),these people live largely by their own laws and their own social _3_ (custom)And yet,people in this area are in fact French citizens because it _4_ (be) a colony (殖民地) of the French Republic _5_ 1946.In theory,they should live by the French law._6_,their remote locations mean that the French law is often ignored or unknown,thus _7_ (make) them into an interesting area of “lawlessn
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国降度酒行业发展现状及发展趋势与投资风险研究报告
- 城市交通流优化与大数据分析-全面剖析
- 检验行业品牌知名度提升-全面剖析
- 代码风格一致性检查-全面剖析
- 林业产品品牌塑造策略-全面剖析
- 购房合同范本2025(30篇)
- 活动执行安全培训
- 作物品种资源管理信息系统-全面剖析
- 通风系统安装合同范本
- 发泡砼施工合同范本
- 卫生法(教学讲解课件)
- 高三冲刺100天励志主题班会课件
- 全国工业产品生产许可证申请书
- 德能勤绩廉个人总结的
- 中层干部岗位竞聘报名表格评分表格评分标准
- 思想道德与法治课件:第六章 第一节 社会主义法律的特征和运行
- 有限空间作业及应急物资清单
- 《个人信息保护法》解读
- GB∕T 3216-2016 回转动力泵 水力性能验收试验 1级、2级和3级
- 新疆高速公路建设工程季节性施工方案
- 新版(七步法案例)PFMEA
评论
0/150
提交评论