2025届中考英语复习分层进阶练习册(外研版广西专用)08-八年级(上)Modules 1-2_第1页
2025届中考英语复习分层进阶练习册(外研版广西专用)08-八年级(上)Modules 1-2_第2页
2025届中考英语复习分层进阶练习册(外研版广西专用)08-八年级(上)Modules 1-2_第3页
2025届中考英语复习分层进阶练习册(外研版广西专用)08-八年级(上)Modules 1-2_第4页
2025届中考英语复习分层进阶练习册(外研版广西专用)08-八年级(上)Modules 1-2_第5页
已阅读5页,还剩34页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第一部分

教材主题分层练八年级(上)Modules

1-2一阶

情境好题基础练1.—Tony,

can

you

tell

me

how

to

improve

my

English

writing

skills?—Of

course.

I

________

you

to

keep

a

diary

in

English

every

day.(

)

BA.

promise

B.

advise

C.

imagine2.I

often

improve

my

English

________

by

talking

with

foreigners.(

)

A.

attention

B.

tradition

C.

pronunciation3.The

river

is

________

and

deep.

There

is

a

big

sign

there

to

warn

swimmers.(

)

A.

wide

B.

dark

C.

emptyCA4.—My

spoken

English

is

poor.

Could

you

tell

me

how

to

improve

it?—Watch

English

movies

and

then

________

more.(

)

BA.

refuse

B.

practise

C.

succeed5.Reading

________

is

a

good

reading

method

because

it

will

help

us

memorize

information

better

and

longer.(

)

CA.

quickly

B.

secretly

C.

aloud6.—Lily,

would

you

like

to

climb

the

________

in

the

park

this

weekend?—Yes,

I’d

love

to.

I

always

want

to

do

that.(

)

A.

island

B.

road

C.

hillC7.When

we

listen

to

the

teacher

in

class,

we

should

________

the

key

points.(

)

CA.

give

out

B.

put

up

C.

write

down8.Your

handwriting

is

quite

good

except

for

a

few

spelling

________.(

)

BA.

progress

B.

mistakes

C.

pity9.Some

animals

are

in

great

danger

now.

We

________

do

something

to

protect

them

and

keep

the

balance

of

nature.(

)

A.

should

B.

might

C.

wouldA10.We

can’t

avoid

making

mistakes

in

life,

but

it’s

important

for

us

to

________

them

in

time

and

learn

from

them.(

)

AA.

correct

B.

forget

C.

encourage二阶

主题语篇提升练一、完形填空(2024柳州模拟)文体:记叙文

词数:约270词难度:★★★★☆

建议用时:10

mins

“Don’t

forget

to

study

for

the

Chinese

history

test

on

Friday,”

Mrs.

Green

said

to

the

class.

Julie

closed

her

book

and

sighed

(叹息).Julie

was

a

perfect

monitor

and

could

organize

all

kinds

of

activities.

However,

she

was

.

.1.

.

in

history.

The

following

day,

she

went

to

the

library

and

tried

remembering

all

the

facts

and

data

(数据).

.

.2.

.

it

was

useless.

Just

then

Julie

looked

up

and

she

found

Maria

from

.

.3.

.

class

was

seated

at

a

nearby

table.

Julie

joined

Maria

who

was

sitting

with

some

cards

and

some

coloured

pencils.

Each

card

.

.4.

.

a

colourful

picture.

Julie

was

curious

(好奇的),

“I

thought

you

were

studying

history.”

“You’re

right.

I

think

I

need

to

be

.

.5.

.

because

it’s

difficult

to

remember

so

many

things.

I

like

art,

and

the

pictures

help

me

recall

facts,”

Maria

said.

“I

see,”

said

Julie,

with

great

interest.

After

thinking

for

a

while,

an

idea

came

to

her

mind.

She

had

rich

.

.6.

.

in

organizing

big

events,

starting

from

making

small

plans

step

by

step.

.

.7.

.

did

she

connect

all

of

them

at

last?

Mind

maps!

“Hey,

Maria,”

said

Julie.“How

about

this:

I

.

.8.

.

these

history

events

into

different

types

and

use

a

mind

map

to

connect

each

type

together.

And

you

draw

the

pictures

for

these

types

as

their

explanation.”

“That’s

cool!

Let’s

start

right

now!”

Maria

agreed

.

.9.

..

“Sure,”

said

Julie.

At

that

time,

studying

didn’t

seem

so

.

.10.

..And

what

you

need

to

do

is

to

find

out

what

you

are

good

at

and

make

full

use

of

it.【主旨大意】本文是一篇记叙文。记叙了朱莉并不擅长历史,在玛利亚的启发下,朱莉建议两个人用各自擅长的方式学习历史的故事。1.(

)

A.

rich

B.

active

C.

weakC【解析】前句“Julie

was

a

perfect

monitor

and

could

organize

all

kinds

of

activities.”介绍朱莉是一个完美的班长,可以组织各种各样的活动。However表示转折关系,故可推测接下来介绍的应是朱莉的弱项。2.(

)

A.

And

B.

But

C.

SoB【解析】根据上下文可知朱莉做了很多努力,但是仍然没用,是转折关系,用But。3.(

)

A.

your

B.

her

C.

hisB【解析】根据上下文及选项可知Maria是朱莉班上的同学,用her。4.(

)

A.

changed

B.

wasted

C.

showedC【解析】结合选项及上下文可知此处表示“每张卡片都显示一幅多彩的图片”,showed符合语境。5.(

)

A.

creative

B.

silent

C.

humorousA【解析】根据“I

like

art,

and

the

pictures

help

me

recall

facts”可知玛利亚用画画的方式让自己记住这么多的知识,故可推测她觉得自己应有创造性。6.(

)

A.

information

B.

experience

C.

courageB【解析】根据“Julie

was

a

perfect

monitor

and

could

organize

all

kinds

of

activities.”可知她善于组织各类活动,经验丰富。7.(

)

A.

Where

B.

Why

C.

HowC【解析】根据“Mind

maps!”可知朱莉打算用思维导图将它们联结起来,这里询问方式用how。8.(

)

A.

divide

B.

throw

C.

breakA【解析】根据“use

a

mind

map

to

connect

each

type

together”可知应是把这些事件先划分为不同类型,再连接起来,divide符合语境。9.(

)

A.

nervously

B.

luckily

C.

excitedlyC【解析】根据“That’s

cool!

Let’s

start

right

now!”可知玛利亚很激动。10.(

)

A.

different

B.

difficult

C.

importantB【解析】根据上文可知玛利亚找到了学习历史的方法,故可推测学习对她来说没那么困难了。二、选择型阅读理解文体:说明文

词数:约230词难度:★★★☆☆

建议用时:8

mins

①There

is

an

old

saying

that

it

is

never

too

late

to

learn.

Lifelong

learning

is

a

way

to

become

a

better

person,

little

by

little

and

day

by

day.

Lifelong

learners

always

look

for

opportunities

to

improve

themselves.

Here

are

some

common

habits

found

in

them.

②No

matter

what

problem

you

are

facing

at

the

moment,

there’s

always

a

book

that

can

help.

It

will

talk

about

the

problem

and

offer

different

kinds

of

solutions(解决方法)

to

the

problems

in

life.

Reading

is

a

great

way

to

open

up

new

horizons(眼界),

train

your

brain

and

even

change

your

life

completely.

Through

reading,

you

can

learn

from

successful

people.

Lifelong

learners

love

reading

books

and

do

it

regularly.

③You

can

take

many

courses,

whether

they

are

online

or

offline,

and

most

of

them

are

free.

You

can

learn

something

new

from

some

online

programs.

What

lifelong

learners

have

in

common

is

making

full

use

of

these

courses

and

programs.

They

take

part

in

them

actively.

④If

you

are

a

lifelong

learner,

you

have

a

strong

wish

to

grow

and

make

progress.

Your

chances

of

success

are

much

higher

compared

with

when

you

are

forced

to

learn.

To

keep

growing

and

make

improvement,

you

need

to

set

clear

goals

for

yourself.

Smart

goal

setting

is

one

of

the

tools

to

make

sure

of

continuous

growth.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了终身学习的重要性,并指出了终身学习者的方法和习惯,这些习惯帮助他们逐步成为更好的人。1.Why

do

lifelong

learners

read

books

regularly?(

)

AA.

Because

they

want

to

open

themselves

up

to

new

ideas.B.

Because

they

can

gain

some

useful

knowledge.C.

Because

they

hope

to

realize

their

thinking

patterns.【解析】细节理解题。根据第二段最后三句可知终身学习者定期读书因为他们想接受新的想法。2.What

does

the

underlined

word

“them”

in

Paragraph

3

refer

to?(

)

BA.

Lifelong

learners.B.

Some

courses

and

programs.C.

Some

offline

courses.【解析】代词指代题。根据第三段第三句可知them代指这些课程和项目。3.What

do

we

know

about

the

lifelong

learners

from

the

last

paragraph?(

)

CA.

They

accept

different

changes.B.

They

develop

good

learning

habits.C.

They

love

making

continuous

progress.【解析】细节理解题。根据最后一段,我们可以知道终身学习者们喜欢不断进步。4.文章结构题

Which

of

the

following

shows

the

right

structure

of

the

text?(

)

CA.

B.

C.

【解析】文章结构题。第一段:总写终身学习者的习惯,第二、三、四段分别写了终身学习者的三个共有的习惯。C图符合文章结构。5.What

is

the

main

purpose

of

the

text?(

)

CA.

To

compare

some

proper

online

courses.B.

To

list

the

advantages

of

reading

books.C.

To

introduce

the

habits

of

lifelong

learners.【解析】写作意图题。通读全文可知本文主要介绍了终身学习者的一些常见习惯。三、选词填空文体:说明文

词数:约250词难度:★★★☆☆

建议用时:8

minstry

skill

divide

dream

boring

easily

when

you

about

form

A

good

plan

always

makes

study

effective

(有效的).

The

following

tips

may

help

you.

Find

out

your

study

habits

Think

about

what

place

and

study

1.______

can

help

you

do

best

in

exams.

Decide

where

you

like

to

study.

Think

about

whether

you

remember

facts

better

2.______you

review

your

notes

or

when

you

read

the

textbook.

If

you’re

able

to

3.______a

personalized

(个性化的)

study

habit,

studying

will

be

less

difficult

for

you.skillswhenformtry

skill

divide

dream

boring

easily

when

you

about

form

Focus

on

your

long-term

goals

Studying

day

after

day

can

be

4._______.Imagine

yourself

getting

a

good

score

on

a

test,

or

receiving

praise

from

5.______

teacher.

If

you’re

hoping

to

go

to

college,

think

about

how

each

small

study

practice

will

get

you

one

step

closer

to

your

6._______.boringyourdreamtry

skill

divide

dream

boring

easily

when

you

about

form

Break

down

your

studying

goals

7._______

your

large

studying

goals

into

small

steps.

In

this

way,

you

can

make

progress

at

the

end

of

your

study

period.

Instead

of

8._______

to

read

a

whole

book

in

one

period,

set

a

goal

to

read

50

pages

at

a

time.Dividetryingtry

skill

divide

dream

boring

easily

when

you

about

form

Order

your

tasks

from

the

easiest

to

the

hardest

You

can

choose

an

ordering

system

that

makes

you

keep

moving

forward

9._______.

Try

working

from

the

easiest

project

to

the

hardest

one.

You’ll

find

it

easier

to

go

from

one

task

to

the

next.

The

more

careful

you

can

be

10._______planning

your

study,

the

more

success

you’ll

have

in

your

studies.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了几个关于制定学习计划的建议和方法。easilyabouttry

skill

divide

dream

boring

easily

when

you

about

form1.______skills【解

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论