2021-2022学年广东省茂名市第五中学高二英语模拟试卷含解析_第1页
2021-2022学年广东省茂名市第五中学高二英语模拟试卷含解析_第2页
2021-2022学年广东省茂名市第五中学高二英语模拟试卷含解析_第3页
2021-2022学年广东省茂名市第五中学高二英语模拟试卷含解析_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年广东省茂名市第五中学高二英语模拟试卷含解析一、 选择题1. He insisted that John _ it. A. do B. does C. did D. would do参考答案:A2. -What do you think we can do for our aged parents? -You _ do anything except to be with them and be yourself. A. dont have to B. oughtnt to C. mustnt D. cant参考答案:A3. What the expert has said

2、 and done will be _ to the department manager. A.value B. benefit C. of valuable D. of benefit 参考答案:D略4. Michael be a policeman, for he is much too short.A. neednt B. cant C should D. may 参考答案:B5. Hes late, _is often the case. A.as B.what C.it D.this 参考答案:A6. Barbara Jones offers to her fans is hone

3、sty and happiness. A. Which B. What C. That D. Whom参考答案:B7. Its not easy for a doctor to _ bird flu in humans from regular human seasonal flu.A. separate B. distinguish C. identity D. recognize参考答案:B8. This experiment turned out to be _ failure, but as we know, success often comes after _ failure.A.

4、 a; a B. 不填;不填 C. a; 不填 D. 不填; a参考答案:C9. _ with the size of the whole earth, the biggest country doesnt not seem big at all. A. Compare B. Comparing C. When comparing D. When compared参考答案:D10. The missing boys were last seen _ near the river.A. to playB. to be playingC. playD. Playing参考答案:11. A farm

5、er, working in the field yesterday, claimed a UFO flying across the sky, quickly. A.to have seen; disappearing B. having seen; disappeared C. to have seen; disappeared D. seeing; disappearing参考答案:A12. John may phone tonight. I dont want to go out _ he phones. A. in case B. in that case C. so that D.

6、 in time 参考答案:A略13. The matter _ your fate cant be taken for granted. You have to think it over seriously.A. relates to B. related to C. relate to D. to relate to参考答案:B14. The man _she was married last year was a soldier.A. whom B. to whom C. with whom D. whose参考答案:B15. The cloth that _ bags sells w

7、ell in the market nowadays. A. used to make B. gets used to making C. is used to make D. are used to making参考答案:C16. It _ all the morning, and we dont know when it will_.A. has rained, let up B. has been raining, let upC. has rained, let out D. has been raining, let out参考答案:B13. Its no use arguing w

8、ith him; _ to persuade him to join us, he did not change his mind.A. however I tried hard B. however hard did I tryC. however hard tried I D. however hard I tried参考答案:D略18. After ten years of hard work, she finally_ pay off all her debts and live a happy life. A. used to B. ought to C. had to D. was

9、 able to参考答案:D19. American Indians about five percent of the U.S. population.A. fill up B. bring up C. make up D. set up 参考答案:C句意:美国的印第安人大约占美国总人口的百分之五。fill up表示“装满,填满”; bring up表示“带大,抚养大”; make up表示“组成,编造,虚构,化妆”; et up表示“建立,建造”。根据语境,选C。【考点】考查动词短语辨析二、 新的题型20. When we are little, we know nothing about

10、 the rights and responsibilities of adulthood. _36_ Thus, if we like a certain toy or if we want to eat a certain type of chocolate, we think that our parents will have to buy that for us. We dont care that they possibly have not enough money for that. If they dont carry out our wish, well begin to

11、cry. _37_ Whenever we begin to cry, well get what we want.Still, little by little, we realize that our parents cant offer us all that we want for certain reasons. We then also understand that parents have their rights. They have the right to scold us when we do something wrong or when they find out

12、that we have lied to them. _38_ They choose our clothes, the food we eat, the school we will study at, the hours when we should go out to play and the time we have to return home._39_ They are the ones to blame later if we dont receive proper education. Thats why when we beat a classmate at the kind

13、ergarten, parents are the ones to apologize for our deeds in front of the teacher and the classmates parents. And when we get ill, they are responsible for not taking good care of us and for dressing us inadequately.The moment we become teenagers, we notice that we should be responsible for the soci

14、ety. Now we have the right to be independent. _40_ It is supposed that we are mature enough to solve our problems and to make people around trust us. For some of us, this is a difficult test to pass, but it is the best method to see if we are capable of taking our place in society.A. We think our pa

15、rents should offer us all we need.B. We should believe we can do them by ourselves.C. This is a childs important weapon to threaten his/her parents.D. Moreover, they have the right to make choices for us when we are little.E.As a matter of fact, parents have a lot of things to be concerned about.F.

16、But at the same time they are responsible for many things that happen to us.G. However, its also time for us to give explanations when we do something wrong.参考答案:36. A 37. C 38. D 39. F 40. G本文为人生百味文章。当我们小的时候,对父母总是认为有求必应,长大才意识到很多事情都是自己要负责任的。【36题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据后面的句子Therefore,if we like a certa

17、in toy or if we want to eat a certain type of chocolate,we think that our parents will have to buy that for us可知“如果我们喜欢玩具或者想吃巧克力,我们认为父母就必须给我们买”,由此可推断出我们总认为父母应该给我们提供需要的一切,分析选项可知A项(我们认为我们的父母应该提供我们所需要的一切)符合题意,故选A.【37题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据前句”If they dont carry out our wish,well begin to cry”可知“如果我们愿望实现

18、不了,我们就会哭,这也是我们重要的武器”,分析选项可知C项(这是我们小孩最好的武器)符合题意,故选C项。【38题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据前句They have the right to scold us when we do something wrong or when they find out that we have lied to them.和下文They choose our clothes, the food we eat, the school well study at, the hours when we should go out to play an

19、d the time we have to return home.可知,“他们有权利责备我们,帮我们选衣服,食物,我们上的学校,什么时候可以玩,什么时间要回家”可知,对应了选项里的they have the right to make choices”因此选D项。【39题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据下文they are the ones to be blamed if we dont receive proper education可知,如果我们没有得到适当教育他们就会被责备,所以他们要为很多事情负责任,故选F项。【40题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据前句Now

20、 we have the right to be independent可知,“我们有权利独立”及后一句“It is supposed that we are mature enough to solve our problems and to make people around trust us.”意为“我们已经成熟到足以解决我们的问题,让周围的人信任我们”可知,我们成熟了,独立了,应该为自己的行为负责了。分析选项可知G项意为“然而,当我们做错事,也该自己为自己的错误作出解释,即应当为自己的行为负责。因此G符合题意,故选G。三、 阅读理解21. No one could have fail

21、ed to be moved had he watched the live televised volleyball game between the Chinese and Cuban womens teams. As we sat before the television set, with our eyes fixed on the screen, we experienced every kind of feeling. When the two teams played neck and neck, we were on pins and needles, anxious as

22、to what would come next, and when our team fell behind our hearts were in our mouths. Watching the game between those two teams is not only a matter of great joy. For more than that it provides food for thought. Just see how the Chinese women won the game by their co-operation (合作), by their excelle

23、nt skill, their effort and strong will. A Chinese saying goes, “When two competent opponents (比赛的双方) meet, the strongminded one will win. “This is the spirit of the Chinese Womens Volleyball Team. If every Chinese showed some of the spirit, never losing heart in times of difficulty and remaining cle

24、arminded in times of advantage (优势), then our nation would stand in the vanguard (前列) of the world family of nations, just as the Chinese Womens Volleyball Team has done, is doing and will do. 46. While watching the game, we _. A. had feelings of different kind B. enjoyed a friendly and wonderful game C. clapped and cheered only for the Chinese Womens Volleyba

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论