下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【精品】六年级上册英语阅读理解题及答案解析一、阅读理解.阅读理解阅读判断。Martin: What do you want to be when you grow up, Jiamin?Jiamin: I want to be a fireman (消防员). I think the fireman is cool.Martin: And you, Lily?Lily: I like children. I want to be a teacher. What about you, Martin?Martin: My father is a police officer. He can sto
2、p bad people. So I want to be a police officer.Jiamin: Police officer can help people. Your father is great, Martin.Martin: Thanks. Look, Miss Wang is hard-working. I think the teacher is great, too.Jiamin wants to be a fireman.Lily wants to be a doctor.Martins father is a farmer.Police officer can
3、stop bad people.Miss Wang is a teacher.【答案】(1) 10011【解析】【分析】对话讲述了佳敏将来成为一名消防员,莉莉想成为一名教师,马丁想成 为一名和爸爸一样的警官。(1)根据所给的对话,Jiamin: I want to be a fireman . I think the fireman is cool.Jiamin:我想 成为一名消防员。我认为消防员很酷。故答案为正确。(2)根据所给的对话,Lily: I like children. I want to be a teacher, 我喜欢孩子。我想成 为一名教师。故答案为错误。(3)根据所给的对
4、话,Martin: My father is a police officer. He can stop bad people.马丁:我 爸爸是警察。他能阻止坏人。故答案为错误。(4)根据所给的对话,Martin: My father is a police officer. He can stop bad people.马丁:我 爸爸是警察。他能阻止坏人。故答案为正确。(5)根据所给的对话,Martin: Thanks. Look, Miss Wang is hard-working. I think the teacher is great, too.马丁:谢谢。瞧,王老师工作努力。我认为
5、老师也很棒。故答案为正确。【点评】先翻译对话,看题时注意确定关键词,然后判断句子正误。.阅读理解阅读短文,判断正误We have the same MotherBen and Jim are twin brothers. They are nine. They are pupils. They study in Yuxin Primary School. They are in the same class. Everyday they go to school and come back together.Their teacher, Mrs. Green, says to the pupi
6、ls. Please write a composition (作文)My Mother,.Jim is a good boy. He writes the composition at home. But Ben plays football with his friends.The next day Mrs Green says to the class, Z1 read your compositions today. But two of yours are just the same. Ben stands up and says, “Jim and I are twins. We
7、have the same mother/They are twins, so they have the same mother.They study in the same school, but they are in different classes.They are twins, so they are good pupils.Their teacher asks the students to write a composition My Father”.Ben copies Jims composition.【答案】(1) 10001【解析】【分析】该短文主要是介绍Ben和Ji
8、m双胞胎的情况。(1)细节阅读,根据Jim and I are twins. We have the same mother.”得知他俩是双胞胎,因 此他们有相同的妈妈,故答案为:正确。(2)细节阅读,根据 They study in Yuxin Primary School. They are in the same class.得知他们 在同一个学校同一个班级,故答案为:错误。(3)细节阅读,根据 Jim is a good boy. He writes the composition at home. But Ben plays football with his friends.得知J
9、im是个好学生,Ben不爱学习,故答案为:错误。(4)细节阅读,根据Please write a composition (作文)My Mother1 .得知作文题目是“我的妈 妈”,故答案为:错误。(5)细节阅读, 根据 But two of yours are just the same.Ben stands up and says, “Jim and I are twins. We have the same mother.得知Ben抄写Jim的作文,故答案为:正确。【点评】此题目要求快速阅读文章,把握内容、了解大意,然后细致阅读,抓住主要内容 和细节,标出关键词,然后做出选择,完成题目
10、。.阅读理解根据短文内容,判断正误Jack and Sally are brother and sister. They are twins. They like swimming and riding bikes. They like flying kites, too. They often (经常)run with the kites near the river. The kites are very high. They look very happy (高兴)But not all of their favourite games are the same. Jack likes
11、playing football and Sally likes playing basketball. Jack likes jumping high, he thinks its easy, but Sally thinks its very hard. Sally likes making something, but Jack cant. Sally can sing well and Jack can throw the yo-yo very well.Jack and Sally are brothers .They like flying kites .They often ru
12、n with the kites near the river.Jack likes playing basketball.Sally thinks high jump is easy .【答案】(1) 01100【解析】【分析】该文章主要介绍Jack和Sally这对双胞胎喜欢的事情。(1)细节理解,根据 Jack and Sally are brother and sister.得知 Jack 和 Sally 是兄妹俩,故答 案为:错误。(2)细节理解,根据They like flying kites, too,得知他们喜欢放风筝,故答案为:正确。(3)细节理解,根据They often (
13、经常)run with the kites near the river.得知他们经常在河边 随着风筝跑,故答案为:正确。(4)细节理解,根据 Jack likes playing football and Sally likes playing basketball.得知杰克喜欢 踢足球,故答案为:错误。(5)细节理解,根据 Jack likes jumping high, he thinks its easy, but Sally thinks its very hard. 得知Sally认为跳高很难,故答案为:错误。【点评】考查对文章的把握和细节的区分能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做
14、出正确 判断。.阅读理解阅读理解Hello, boys and girls. My name is Kangkang. Im from Tianjin. Im in No.l middle school.My mother works in No.l middle school. She teaches Chinese. My father is a doctor in a hospital. They both work hard.On Sunday my mother and I often do some shopping. My mother likes shopping a lot.
15、 We will go shopping this Sunday afternoon. My mother says she will buy me a red coat. But I dont like red. I want a yellow one. My mother says yes to me. I am happy.My father doesnt like shopping at all. He likes animals best. He often takes me to the zoo. My favorite animal is the panda. I think t
16、he panda is very cute. This Sunday morning my father will go to the zoo with me.I love my parents very much. They love me, too. I have a happy family.Kangkangs mother is aA. doctorA. doctorB. nurseC. teacherWhat color does Kangkang like?A. redB. yellowlikes animals best.A. Kangkangs motherB. Kangkan
17、gis Kangkangs favorite animal?A. The monkeyB. The pandaWhat color does Kangkang like?A. redB. yellowlikes animals best.A. Kangkangs motherB. Kangkangis Kangkangs favorite animal?A. The monkeyB. The pandaC. blackC. Kangkangs fatherC. The elephantThere are (有)people in Kangkangs family.A. twoB. threeC
18、. four【答案】(1) CBCBB【解析】【分析】该短文主要是康康的自我介绍。(1)细节阅读,根据 My mother works in No.l middle school. She teaches Chinese.得知他妈 妈是个语文老师,应选C。(2)细节阅读,根据I want a yellow one,得知康康喜欢黄色。应选B。(3)细节阅读,根据He likes animals best.得知他爸爸最喜欢的动物,应选C。(4)细节阅读,根据My favorite animal is the panda.得知熊猫是康康最喜欢的动物,应选 Bo(5)细节阅读,根据 I love my
19、 parents very much. They love me, too.得知康康家三口人,应选Bo【点评】考查对篇章的把握和细节的区分能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确 选择。.阅读理解阅读短文,判断正误。Jenny is my good friend. She is eleven years old. She comes from America. Usually she goes to school on foot, because her home is near. Jennys mother is a teacher. She goes to work by subway, because its fast. What about her father? Her father is a doctor. He goes to work by car. On weekends, Jenny and I often go to
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年威海市第二实验小学面向社会招聘教师参考题库附答案
- 2025年青藏铁路集团有限公司招聘(172人)考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年甘肃省兰州工商学院招聘26人参考题库附答案
- 2025江西南昌大学校内外招聘16人21期考试题库附答案
- 2025年云和县公开招聘专职从事就业和社会保障工作人员(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 四川省成都西藏(新航)中学2026年人才储备笔试备考试题及答案解析
- 2025新疆塔城地区水务集团有限公司招聘14人备考题库附答案
- 2025江西抚州金控基金管理有限公司职业经理人招聘2人(公共基础知识)测试题附答案
- 2026北京顺义区仁和镇卫生院第一次招聘编外6人笔试备考题库及答案解析
- 2026广西北海市涠洲岛旅游区医院招聘(北海市海城区涠洲镇中心卫生院)笔试备考题库及答案解析
- 呼吸内科主任谈学科建设
- 肿瘤药物给药顺序课件
- 海南计算机与科学专升本试卷真题及答案
- 企业安全一把手授课课件
- 学校中层干部述职报告会
- 2026届湖南长沙一中高一生物第一学期期末学业质量监测试题含解析
- 音乐疗法对焦虑缓解作用-洞察及研究
- 2023年广东省深圳市中考适应性数学试卷(原卷版)
- 建筑工程钢筋质量验收报告模板
- GB/T 6730.46-2025铁矿石砷含量的测定蒸馏分离-砷钼蓝分光光度法
- 排水管网疏通与养护技术方案
评论
0/150
提交评论