2019年秋九年级英语上册期中测试(一)(新版)外研版_第1页
2019年秋九年级英语上册期中测试(一)(新版)外研版_第2页
2019年秋九年级英语上册期中测试(一)(新版)外研版_第3页
2019年秋九年级英语上册期中测试(一)(新版)外研版_第4页
2019年秋九年级英语上册期中测试(一)(新版)外研版_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、期中测试(一)满分120分,限时100分钟I .单项选择(每小题1分,共15分)1. I have European pen friend, and he likes playingguitar.A.an;/ B.an;the C.a;/ D.a;the1 .答案 D考查冠词的用法。句意:我有一个欧洲笔友,他喜欢弹吉他。表示“一个用 a或an,而European以辅音音素开头,其前要加不定冠词 a;表示演奏某种西洋乐器要在西洋乐器名称前加the。故选D。2. Mom, Im thirteen now. Can I ride a bike to school? Yes, you can. But

2、 you must follow the trafficon the way.A.rules B.plans C.safetyD.accident2.答案 A考查名词辨析。句意:一一女妈,我现在十三岁了,我可以骑自行车去学校吗?一一是的,你可以。但是在路上你必须遵守交通规则。rule规则;plan计划;safety安全;accident事故。由句意可知选Ao3. 一 Do you know who taught Russian?-Nobody. He learned it by .A.his;himselfB.him;himC.him;himselfD.his;him3.答案 C句意:一一你知

3、道谁教的他俄语吗?一一没有人教他。他是自学的。 teach sb. sth.为固定结构,故第一空用him作taught的宾语;by oneself 是固定搭配,意为独自。故选 C4. Victoria, hurry up! we cant arrive there on time.A.Or B.So C.But D.And4.答案 A 本题考查连词辨析。句意:维多利亚,快点儿!否则我们不能准时到那儿。or否则;so所以;but 但是;and并且。根据句意可知答案为 A项。5.Square Dancing is good exercise for the old, sometimes it ma

4、kes a lot of noise.A.If B.Although C.Until D.Because5 .答案 B考查连词的用法。句意:虽然广场舞对于老年人来说是很好的锻炼,但有时它制造很多噪音。if如果,引导条件状语从句;although虽然,尽管,引导让步状语从句;until直到为止,引导时间状语从句;because因为,引导原因状语从句。由句意可知,前后之间是让步关系。故选B。6 . Basketball is so exciting that people play it for fun.A.million B.two millionsC.million of D.millions

5、 of6 .答案 D考查数词的用法。句意:篮球是如此令人兴奋,以至于数以百万计的人乐于玩它。 million 不 单独使用,表示具体数字时 million 用单数;先排除A、B两项。当million 表示概数时,要用millions of, 意为“数以百万计的。故选 Do7 .clever dog Lucky is! It can understand Mr. Smiths orders.A.What B.What a C.How D.How a7 .答案 B考查感叹句。句意:Lucky是一只多么聪明的狗啊!它能够理解史密斯先生的命令。该句的主 语是Lucky,clever dog是被感叹的部

6、分,应用What a。故选B。8 . The weather report says that ittomorrow in most parts of Anshun City.If it , the school sports meet will be canceled.A.will rain;will rainB.will rain;rainsC.rains;will rainD.rains;rains8. 答案 B考查动词时态。前句由时间状语tomorrow可知,动词用一般将来时态;后句是含有if引导的 条件状语从句的复合句,主句用一般将来时,if引导的从句用一般现在时表示将来,故选B。9

7、. To keep children away from danger during the coming summer holiday,parents give themsome safety tips.A.should B.may C.could D.might10. 案 A考查情态动词。句意:为了在即将到来的暑假期间,让孩子们远离危险,家长们应该给他们一 些安全提示。表示“应当,应该,应用should。故选A11. WhenI saw my father for me on a cold winter night, I couldnt keep back my tears. A.wait

8、 B.waited C.to wait D.waiting10.答案 D考查非谓语动词的用法。句意:当我看到我父亲在一个寒冷的冬夜里等着我的时候,我无法抑制住我的眼泪。see sb. doing sth.“看到某人正在做某事”,现在分词作宾语补足语。故选D。12. In the song I Bet My Life, the US rock band Imagine Dragon tells people never to catching their dreams.A.give upB.give outC.give inD.give off11.答案 A考查动词短语辨析。句意:在歌曲I Be

9、t My Life 中,美国摇滚乐队Imagine Dragons告诉人们永远不要放弃追逐梦想。give up放弃;give out 分发;give in 妥协;give off散发出。由句意可知选A。13. My mother some washing when the telephone rang.A.does B.did C.is doing D.was doing12.答案 D本题考查动词的时态。句意:当电话铃声响时,我妈妈正在洗衣服。从句时态为一般过去时,主句强调过去某个时间正在发生的动作应用过去进行时。故选d14. What would some students like to

10、do after finishing their education?They would like to start to workthey neednt depend on their parents completely.A.as soon as B.so thatC.before D.while13 .答案 B本题考查连词的用法。so that表示“以便,为了”,引导目的状语从句。故答案为B项。14 .Which sign means“No photos ?BCD15 .答案 C No photos意为“禁止拍口T。故选 C16 . All of us will take the en

11、trance exam for the senior high school in June.A.Of course B.Good luckC.Congratulations D.Youre welcome17 .答案 B考查情景交际。句意:在6月我们所有人都要参加中考。祝你们好运!Of course当然;Good luck 祝好运;Congratulations恭喜;Youre welcome不用客气。对于参加中考的人,我们应给予祝愿。故选B。n.完形填空(每小题1.5分,共15分)You and your family are planning a picnic for tomorrow.

12、 But you want to16 the weatherforecast( 预报)first to see whether there will be rain or not. Your father turns on the television and the family listens to the17 make the weather report.“It will be partly cloudy tomorrow morning, 18 clearing by early afternoon. The high tomorrow will be 85.”As there wi

13、ll be no rain, the whole family feels 19 . Without the weather forecast, you would not know this, and you would just have to take your chances. But now you can plan your picnic 20 worrying whether it will rain or not.The man you can thank for this is Cleveland Abbe. He is known as the father of the

14、weather bureau. He was the first person to publish21 weather forecasts in the United States.Abbe began his daily weather bulletins(简报)in 1869. They were based on weather 22 hedrew from telegraphed reports of weather conditions. Because of their accuracy(准确),thereports were 23 .Congress(国会)became 24

15、in Abbes weather reports. They made Abbe a meteorologist(someone who studies weather conditions), and he25 issuing( 发布)forecaststhree times a day. He was the first official forecaster of the U.S. Weather Service. Because he often forecast probable storms, Abbe earned the nickname of“Old Probabilitie

16、s .18 .A.produceB.spread C.check D.organize19 .A.firemanB.postman C.fisherman D.weatherman20 .A.so B.butC.after D.because21 .A.happyB.worriedC.stressedD.curious22 .A.aboutB.withoutC.againstD.from1121.A.online B.pollutedC.daily D.indoor出.阅读理解(每小题2分,共30分)A23 .A.maps B.stations C.space D.centres24 .A.s

17、trange B.popular C.terrible D.useless25 .A.successful B.similarC.bored D.interested26 .A.avoided B.began C.minded D.risked答案语篇解读这是一篇名人介绍。作者通过讲述你和家人计划去野餐前先查看天气预报,联想到了气象学家Cleveland Abbe,美国气象局的创始人,如果没有他的贡献,就没有天气预报,人们出游可能都要碰运气。16 .C 明天你家要去野餐,为了了解明天是否有雨,你想要查看天气预报。produce生产;spread传播;check查看;organize组织。根据句

18、意可知选C项。17 .D 根据后面的 make the weather report 可知,动作的执行者是 weatherman ”气象播音员。fireman 消防队员;postman邮递员fisherman 渔夫。故选 D项。18 .B 根据语境可知,设空处前后内容为转折关系,故用but,意为“但是”。故选 B项。19 .A 因为没有雨,可以去野餐了,一家人都很开心。happy高兴的;worried 担忧的;stressed 紧张 的;curious 好奇的。故选A项。20 .B 过去没有天气预报,出游不得不靠运气。但是现在有了天气预报,你可以计划野餐,不用担心是否会 下雨。without

19、worrying. 不用担心。故选B项。21.C 根据下文的 Abbe began his daily weather bulletins可知,Abbe是美国第一个发布每日天气预报的人。故选C项。22.A 此处表示“根据天气状况的电报画出的气象图”。map地图,图;station 车站;space太空;centre中心。故选A项。23.B 因为这些天气简报很准确,所以很受欢迎。strange奇怪的;popular受欢迎的;terrible 可怕 的;useless 无用的。故选 B项。24.D 国会开始对他的天气报告感兴趣了。successful成功的;similar 相似的;bored厌烦的

20、;interested感兴趣的,become interested in 开始对感兴趣,为固定搭配。故选 D项。25.B 他们使Abbe成了气象学家,他开始一天三次发布天气预报。avoid避免;begin开始;mind介意;risk 冒险。故选B项。Summer English at St Clares, OxfordSTCLARES OXFORDWe offer holiday courses for teenagers in Oxford. You can improve your English, enjoy great trips and activities and make new

21、 friends of your own age.Telephone: 01865 552031Website: www.stclares.ac.ukAges: Young children(9 12),Teenagers(13 17)Creative Arts Summer SchoolDesigned for young students with a great interest in painting, providing them with an exciting experience to explore creative pathways and develop skills f

22、or the future.Telephone: 01202 363831Website: aub.ac.ukAges: Teenagers(14 15)XUK Activity Summer Camp邓rBeautiful setting! Fantastic activities! Friendly and experienced staff!Activities include adventure, sports, drama, and more!Telephone: 020 8371 9686C.It has experienced staff.Website: Ages: Teena

23、gers(13 17)YMTs Musical Theatre Summer Camps 2018YMTs summer camps are open to anyone aged 617 looking to develop their acting, singing anddancing abilities. Join the UKs leading music theatre company!Telephone: 020 8563 7725Website: Ages: Young children (6 12),Teenagers (

24、1317)Notes:explore 探索;staff 员工;drama 戏剧26.If you are interested in painting, you may callfor more information.A.020 8371 9686 B.01202 363831C.020 8563 7725 D.01865 55203127.If you visit , you may get some information about drama.A.aub.ac.ukB.www.stclares.ac.ukCD.28 .Eight-

25、year-old Mike can go to in the summer.A.XUK Activity Summer CampB.Creative Arts Summer SchoolC.Summer English at St Clares, OxfordD.YMTs Musical Theatre Summer Camps 201829 .Whats special about Summer English at St Clares, Oxford?A.It is open to all ages.B.It requires creative ideas.D.It offers lang

26、uage courses.30 .Where is the text most probably from?A.A science report.B.A school introduction.C.A shopping poster.D.A website for teenagers.答案语篇解读本文为青少年介绍了四种在暑假可以参加的活动。26.B细节理解题。第二篇语言材料中的Designed for young students with a great interest inpainting ”对应题干,可从中找到电话号码:01202 363831,故选B。27 .C细节理解题。找出题干关

27、键词information about drama”,由第三篇语言材料中的Activitiesinclude adventure, sports, drama.”得出应该在第三篇中寻找网址,故选0=28 .D细节理解题。找出题干关键词曰ght -year- old Mike ”,由此得知 Mike 8岁了,回原文寻找每篇语言材料中的Ages部分可得知第四篇语言材料中的活动是符合612岁的孩子的。故选D29 .D细节理解题。由题干定位到第一篇语言材料中的 We offer holiday courses 以及You canimprove your English. ”可得知它的特色是提供英语语言

28、课程。故选D。30 .D主旨大意题。本题考查文章的出处,通读全文可知,四篇材料为青少年介绍了四种在暑假可以参加的活动,并且每篇都给了网址和联系电话,A选项和C选项跟文章内容无关,B选项说的是一个学校的介绍也不符合文章大意,故选DBMaybe a lot of thin people will be worried about their health if the inside fat matters.Somedoctors now think that the inside fat around important organs like the heart or liver could b

29、e as dangerous as the outside fat which can be noticed more easily.“Being thin doesnt surely mean you are not fat, said Dr Jimmy Bell at Imperial College. Since 1994, Bell and his team have tested nearly 800 people with MRI to create “fat maps showing where people store fat.According to the result,

30、people who keep their weight through the food they usually eat34.According to the passage, which of the following is wrong?rather than exercise are likely to have major deposits(堆积物)of inside fat, even if they arethin.Even people with normal Body Mass Index(体重才旨数 )scores can have surprising levels o

31、ffatdeposits inside. Of the women, as many as 45 percent of those with normal BMI scores(20 to 25)actually had too high levels of inside fat. Men were nearly 60 percent.According to Bell, people who are fat on the inside are actually on the edge of being fat. They eat too many fatty and sugary foods

32、, but they are not eating enough to be fat. Scientists believe we naturally store fat around the stomach first, but at some point, the body may start storing it elsewhere.Doctors are unsure about the exact dangers of inside fat, but some think it has something to do with heart disease and diabetes(糖

33、尿病).They want to prove that inside fat does harmto the bodys communication systems.The good news is that inside fat can be easily burned off through exercise or even by improving your eating habits. If you want to be healthy, there is no other way. Exercise has to be an important part of your lifest

34、yle, “ Bell said.31 .What is this piece of news mainly about?A.Thin people may be fat inside.B.How to deal with inside fat.C.Inside fat leads to many diseases.D.Thin people also have troubles.32 .What does the underlined word “ organs in the se cond paragraph mean?A.地位 B.地方 C.器官 D.肝脏33 .Doctors have

35、 found .A.the exact dangers of inside fatB.being thin doesnt mean you are not fat insideC.being thin is not dangerous at allD.inside fat is the cause of heart disease and diabetesA.Exercise can help to reduce the inside fat.B.People can reduce the inside fat by improving their eating habits.C.Women

36、have more chances to have too much inside fat.D.Not all the people who look thin are really thin inside.35.From the last paragraph, we can find that.A.it is true that inside fat can lead to diseaseB.exercise plays an important role in peoples life for keeping healthyC.thin people usually have inside

37、 fat even if they are thinD.it is easier to burn off inside fat than outside fat答案语篇解读本文是一篇说明文,介绍了内脂肪的形成过程和潜在的危害,并且告诉我们锻炼和健康饮食是去除内脂肪的方法。31 .A 主旨大意题。根据第三段第一句中的Being thin doesnt surely mean you are not fat可知,全文主要讲述了瘦人也可能长内脂肪,后文又分别介绍了内脂肪的形成过程、潜在的危害和去除的办法。故选A。32 .C 词义猜测题。根据画线单词后面的like the heart or liver

38、 (像心脏或者肝脏)可知选 C33 .B 细节理解题。根据第三段第一句可知选 B。根据第七段第一句 Doctors are unsure about the exact dangers of inside fat, but some think it has something to do with heart disease and diabetes(糖 尿病).可知A、D错误;瘦人也可能长内脂肪,可能与心脏病等有关联,故C项错误。34.C 推理判断题。根据第五段最后两句可知,女性长内脂肪的几率是45%,而男,f是60%所以C项错误。35.B 推理判断题。最后一段主要讲述了锻炼对于去除内脂肪

39、的重要性。故选 BoCHere is a story:A man sees a butterfly(蝴蝶).The butterfly tries to get out of itschrysalis( 蛹).Feeling sorry for it, the man decides to help. He cuts the chrysalis and thebutterfly comes out easily. Surprisingly enough, the butterfly is unable to fly. If the butterflydoesnt struggle(挣寸L ;奋

40、斗)to leave the chrysalis, it cant fly!The struggle develops theenergy in the butterfly which makes it fly. Similarly, the challenges of life bring out theC.grow up D.bring upbest in young people and make them fly.When people are young, meeting and overcoming challenges will make them strong and read

41、y to face life. When we look at successful people, we see that the most successful of them are people who have had to struggle. One famous businessman, who now owns many big supermarkets, used to carry clothes on his back and sell them from door to door when he was young. Another successful man is D

42、ennis. His father died when he was only twenty. His fathers death forced him to mature fast. He had to bring up a family of nine people. He took up the challenges and overcame them. Today his brothers and sisters are leading successful lives.Sometimes challenges do not appear to us because we keep a

43、way from them. So some parents and teachers actively encourage young people to face challenges. They might organize some activities for young people which provide them with challenges, like rock-climbing, camping, volunteer work and so on. However, just passing exams will not prepare a person for li

44、fe. We must meet and overcome challenges. The young people of today will become the leaders of tomorrow. For countries to continue to become successful, it is important that the young people learn to meet challenges and overcome them.36 .From the story we know that the butterfly cant fly because.A.i

45、t gets out by itselfB.the man feels sorry for itC.it tries to challenge itselfD.the man helps it come out37 .Denniss example shows that successful people should.A.overcome the difficultiesB.take up business earlyC.become the leaders of tomorrowD.sell clothes from door to door38 .The meaning of the u

46、nderlined word“mature in the passage is ”.A.wake up B.give up39 .What is the writer trying to do in this passage?A.Describe where a butterfly comes from.B.Encourage young people to face challenges.C.Suggest how to become a successful businessman.D.Explain what will happen if a person fails the exam.

47、40 .What is the best title for this passage?A.Successful People Have a Sense of AchievementB.Young People Must Develop Their Energy ActivelyC.Countries Should Continue to Become SuccessfulD.Challenges of Life Bring Out the Best in Young People答案语篇解读本文为议论文,通过三个例子论述了迎接挑战对于青少年走向成功的重要性。36 .D 细节理解题。由第一段的

48、He cuts the chrysalis.the butterfly is unable to fly.”可知本题选择Do37 .A 细节理解题。由第二段倒数第二句He took up the challenges and overcame them. ”可知本 题选择A。38 .C 词义猜测题。根据上下句内容可知,他父亲在他20岁时就去世了,他不得不养活这个九口之家,故推测他被迫迅速长大。wake up意为“酉1来;give up 意为“放弃” ;grow up 意为“长大 ;bring up意为“养育,抚养”。39 .B 推理判断题。由最后一段最后三句可知作者的写作目的是鼓励青少年面对挑

49、战。故本题选择B。40 .D 主旨大意题。本文讲的是青少年面对挑战的重要性,故本题选择DW.任务型阅读(每小题2分,共10分)A little stream( 小溪)ran down from a high mountain through many villages and forests. Then it reached a desert. I went through so many diffic ulties. I should have no problem crossing the desert, “ she thought. As she started, she found h

50、erself slowly vanishing(肖失)into thesand. After many tries, she still failed.Maybe I can t reach the ocean, “ she said sadlyto herself.At this time, a deep v oice said, “If wind can cross the desert, so can a river. It wasthe voice of the desert. But the little stream answered,Thats because the wind

51、can fly,but I cannot. ”Thats because you cant give up what you are. Let yourself evaporate(蒸发)into the wind and it can take you across me, said the desert. Give up what I am now?No!No! ” The little stream could not accept this idea.The wind can carry the vapor( 蒸汽 )across the desert andlet it leave

52、as rain. The rain will form a river again, said the desert.And whether you rea river or vapor, your nature never changes. After hearing this, the little stream went into the open arms of the wind. It carried her to the next stage of her life.The course of our lives is like the experience of the litt

53、le stream. If you want to go through difficulties in your life to head for success, you should also change the way you are.根据短文内容,回答下列问题。41 .Where did the little stream want to reach at last, the ocean or the desert?42 .No, it/she wasnt.根据短文第一段倒数第二句After many tries, she still failed.”可知 ,小溪最初不能穿过沙漠。

54、43 .The desert./The desert did./The desert gave the advice to the little stream.根据第二段中“It was the voice of the desert. ”可知 ,沙漠给了小溪建议。44 .After hearing this, the little stream went into the open arms of the wind./The little stream went into the open arms of the wind.短文第三段倒数第二句为本题答案。45.If we/I want to

55、 go through difficulties in our lives/my life to head for success, we/I should also change the way we are/I am./If we are/I am in trouble, we/I should try our/my best to find ways to solve the problems./Whenever we/I meet difficulties, we/I shouldnt give up and we/Ishould try to change ourselves/mys

56、elf./No matter what difficulties we/I meet, we/I should face them bravely and be confident to solve them.短文最后一段最后一句即可回答本题。V.词汇(每小题1分,共10分)A)根据句意及所给汉语提示填写单词。42.Was the little stream able to cross the desert at first?46 .There is not a (银色的)hair on her head.47 .Paris is (在之中 )the largest cities in the world.43 .Who gave the advice to the little stream?44 .What did the little stream do after hearing the deserts words?45 .What can you realize from the experience of the little stream in this passage?答案语篇解读本文是一篇记叙文。通过一条小溪穿过沙漠的故事讲述了一个人生哲理。人的一生会遇到很多困难,如果改变一下思路就会有新的出路。4

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论