全国卷2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2doc_第1页
全国卷2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2doc_第2页
全国卷2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2doc_第3页
全国卷2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2doc_第4页
全国卷2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2doc_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、unit 2 the olympic games阅读理解aif you are a high school student who will graduate in 2018, or 2019 , weinvite you to explore all that harvards secondary school program has to offer.challenge yourself academically while attending college coursesneuroscience , philosophy , creative writing , and compute

2、r science these are just a few of the 200-plus courses you can choose from.branch out from typical high school offerings , and explore more advanced topics that you have no chance to learn back home.youll study with harvard teachers who teach the same courses to harvard college students during the a

3、cademic year.expand your world viewlearn and connect with students from all over the globe.youll broaden your horizons , build a lasting network of diverse individuals , and gain a better understanding of other cultures.on campus you can enjoy all that harvard has to offer.conduct experiments in har

4、vard labs , perform research in the worlds largest university library , or work out in our fully equipped fitness facilities ( 设 施)become a strong college applicantyou can participate in a variety of activities that expose you to college academics , campus life , and the admission process , includin

5、g : a college fair with more than 60 colleges , including duke , stanford , columbia , the university of north carolina , and many more organized visits to new england colleges such as brown and yale college counseling sessions with assistant deans who can help you select the university thats right

6、for you workshops to prepare you to write a college application essay or take college examsthe transformation begins herefrom the moment you step on campus , youll be lost in the harvard experience.along with fellow students from around the world , youll learn ,grow, and have fun in the process.语篇解读

7、这是一则广告,主要介绍了哈佛大学中学项目为即将在2018或2019年毕业的高中生举办的活动。1. what do we know about the courses offered?a. they will last for about 2 years.b. theyre unavailable in high school.c. therere just a few choices.d. theyre specially designed for high school students.解析:细节理解题。第二段提到了该项目提供200多种课程,紧接着说“ branch out from ty

8、pical high school offerings.you have no chance to learn back home”,由此可知,这些课程是高中没有的,故答案为 b项。答案:b2. what benefit can students get from the program?a. enlarge their circle of friends.b. improve their attitude toward life.c. find where their interest lies.d. be more likely to be admitted to harvard.解析:推

9、理判断题。根据第三段中的 “learn and connect with students from all over the globe. 和最宿段中的 “along with fellow students from around the world , youll learn , grow , and have fun in the process. 可推知,在活动期间, 你会结识来自世界各地的学生,这样就可以扩大自己的朋友圈。故选 a项。答案:a3. what can students do in the program?a. have a tour of yale universit

10、y.b. take college entrance exams.c. decide on their future university.d. join in various cultural activities.解析:细节理解题。根据文中的 “organized visits to new england colleges such as brown and yale 可知,学生可以参观耶鲁大学。故选 a项。答案:a4. what is the purpose of the passage?a. to list ways of preparing for college.b. to ad

11、vertise a program from 60 colleges.c. to introduce a student-centered program.d. to show readers how excellent harvard is.解析:作者意图题。通读全文可知,本文主要介绍了哈佛大学中学项目为即 将在2018或2019年毕业的高中生举办的活动。故作者写作本文的目的是介绍 一个以学生为中心的项目,c项符合题意。答案:cbits cold and dark outside , and your bed is so warm and comfortable.going for a ru

12、n seems like such a bad idea.but before you hide your running shoes , it might be worth giving that crazy idea a go.according to the huffington post , an outdoor run in winter , as opposed to one on a treadmill ( 跑步机),burns more calories because the body is working hard to regulate (调节)its core temp

13、erature.furthermore , research shows that race times are faster in cold weather than in war mer temperatures and quicker runs burn more calories.similarly , cold weather also makes the heart work harder to distribute blood through the body , making that vital muscle even stronger.outdoor exercise al

14、so turns up your energy and rids you of the stress and depression that build up every day.the heat and humidity in summer can drag you down and tire you faster , but cold weather is refreshing. it adjusts you to your surroundings , making you feel alive.of course , the threat of smog in some built-u

15、p areas is a further hurdle to winter exercise. heart attacks , strokes , lung cancer and asthma are all dangers of running in smog. the combination of air pollution and exercise increases the potential problems.if you do choose to run outside on smoggy days , take a path in a park or residential ar

16、ea to avoid car exhaust ( 废气),and go early in the morning, before rush hour. but staying inside on smoggy days and waiting for the next clear day to run is best.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了冬季户外跑步的意义和方法。 冬季户外跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免 在雾霾时进行户外活动。5. how does cold weather benefit runners , compared with warm

17、 weather?a. they can run more slowly.b. they can take in more calories.c. their hearts can function harder.d. their body temperature can get lower.解析:细节理解题。由题干关键词 benefit和” “compared with warm weather 可将答案定位至第二段的最后一句 similarlymakes the heart work harder to distribute blood through the body , making

18、that vital muscle even stronger. 可 知,与温暖的天气相比,在寒冷的天气里户外跑步能使心脏更健康,故 c项正 确。答案:c6. how does summer affect runners?a. it builds up their energy quickly.b. it makes runners tired easily.c. it lessens runners stress.d. it causes heart attacks.解析:细节理解题。根据第三段第二句中的“theheat and humidit-y insummer can drag you

19、 down and tire you faster 可知,夏季的炎热和湿气容易让 跑步的人很快就感到疲劳,故 b项正确。答案:b7. what are the runners supposed to do on smoggy days?a. stop driving cars.b. do more exercise.c. avoid outdoor exercise.d. run late in the morning.解析:细节理解题。根据第四段的最后一句but staying inside on smoggydays and waiting for the next clear day t

20、o run is best. 可知,如果有雾霾,最好待在室内,等到天气晴朗时再跑步,故c项正确。答案:c8. what can be the best title of the text?a. refresh with a winter runb. take outdoor exercise in summerc. go to run in a parkd. follow the tips to reduce stress解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了冬季早晨户外跑步的意 义和方法。冬季跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当 避免在雾霾天气进行户外活动。据此可

21、以判断,a项最能概括文意,故a项正确。答案:ah .完形填空jake olson lost his left eye when he was eight months old be cause of a born cancer. 1 it was controlled through treatments , it reappeared and 2 the loss of his right eye.but after years of cheering for his favorite football team , jake has 3 the impossible dream.hes n

22、ow a part of the team , despite his total 4 ; playing the game not based on sight but on 5 .being a 6 fan of the usc trojans , one of jakes last 7 before he lost his eye was to watch the team play at notre dame.his strong liking for the sport didnt go 8 former usc coach pete reached the boy , inviti

23、ng him to meet the 9 .inspired by those players , jake hoped to be 10 in his schools football team.at first he didnt think he would be of any real 11 but when he heard peoples cheers for football players , his love for football strengthened.so jake 12_the coach , asking to join the team.the coach to

24、ld him to 13 the next season.so jake spent his time practicing hard. 14 , he became a starter on the team in the next season.having made his high school football team , it didnt seem too 15 to do the same in college.coach steve agreed that jake_16the requirements of the team.so jakes dream came true

25、.17 football , jake is also a motivational speaker.i went into football withthe thought that i had nothing to 18 , jake said. “i really had no fear.going through 19 in life does make you stronger.lifes unfair , but its20 me not to give up an d keep fighting. ”语篇解读本文是一篇记叙文。jake olson双目失明,但这并没有阻止他 对运动

26、的热爱。他是高中和大学橄榄球队的队员,并且他还是一位励志演讲人。1 . a.unlessb. thoughc. only ifd. now that解析: 根据下文的 “it was controlled through treatments , it reappeared. ” 可知,此处指尽管(though)经过治疗,癌症被控制住了,但是它还是复发了,并 导致(led to)jake olson失去了他的右眼。主从句之间存在让步关系,故选 though o答案:b2 . a.backed offb. held backc. broke downd. led to解析:参见上题解析。back

27、 off退缩,退却;hold back抑制,阻止;break down 出故障,崩溃答案:d3 . a.forgottenb. quittedc. realizedd. ignored解析:但是,在为他最喜欢的橄榄球队加油多年之后,jake实现了 (realized) 那个不可能的梦。下文中的 “jakes dream came true亦是提示。forget忘记”; quit 放弃;ignore 忽视”。答案:c4 . a.blindnessb. absencec. deafnessd. innocence解析:根据上文中的 “lost his left eye ” “the loss of

28、 his righfeye 止匕处” 指尽管jake双目失明(blindness),但他现在成了球队的一员。absence 缺席; deafness 聋;innocence 无辜”。b. guess答案:a5 . a.abilityd. imaginationc. feel解析:根据上文提到的jake双目失明的内容可知,此处指的应是他打球靠 的不是视力而是感觉(feel)。ability能力;guess猜测”;imagination想象”。答案:c6 . a.responsibleb. faithfulc. carefuld. temporary解析: 根据语境及上文的“years of ch

29、eering for his favorite football team可知,此处指作为usc trojans球队的忠实粉丝,jake在失去视力之前最后的 愿望(wishes)之一是观看球队在notre dame的比赛。responsible负责任的”; faithful 忠实的”;careful 细心的;temporary 临时的”。答案:b7 . a.chancesb. promisesc. coursesd. wishes解析:参见上题解析。答案:d8 . a.unnoticedb. unsolvedc. unreportedd. unlimited解析: 根据下文的 “former

30、usc coach pete reached the boy , inviting him to.可知,此处指jake对运动的热爱并不是不被注意的。unnoticed未被注意 的,被忽视的;unsolved未解决的;unreported未报道的;unlimited无限制 的,无条件的”。答案:a9 . a.leadersb. playersc. fansd. coaches解析:根据语境及上文提到的jake是球队的忠实粉丝以及想观看球队的比 赛的内容可知,此处应是指教练pete邀请jake跟球员们(players)见面。下文中 的 “inspired by those players 是关键的

31、提示信息。答案:b10 . a.occupiedb. involvedc. trappedd. absorbed解析:受到那些球员们的鼓舞, jake 希望自己能加入学校的橄榄球队。 beinvolved in 是固定搭配,意为“参与, 参加 ”。 be occupied in 忙于“ ”; be trapped in 被“困在 ”; be absorbed in 全神“贯注于”。答案: b11 a.interestb hopec used concern解析:此处指尽管jake 想加入学校的橄榄球队, 但是因为自身有残疾, jake最初觉得自己加入球队并不会有什么实际的用处(use) 。答案

32、: c12 a.approachedb appreciatedc recognizedd greeted解析:因此, jake 找了教练,请求加入球队。 approach “靠近,接洽”;appreciate 感谢,欣赏“ ”; recognize 认出,认可“”; greet 迎接,打招呼“ ”。答案: a13 a.pull throughb set outc leave offd come back解析: 根据下文的 “the next season.he became a starter on the team in thenext season 可知,此处指教练叫” jake 下个赛季

33、再回来。 pull through 痊愈,康“复”;set out动身踏上”;leave off停止;come back 回来,返回”。答案: d14 a.graduallyb finallyc recentlyd accidentally解析:所以 jake 花时间刻苦练习,最后,在下个赛季,他成了球队的上场球员。 gradually 逐渐地“ ”; finally 最后,终于“ ”; recently 最近“ ”; accidentally 偶“然地,意外地”。答案: b15 a.difficultb accessiblec attractived necessary解析:根据上文的 “

34、having made his high school football team 可知,因为 ”有了高中的球队经历,成为大学球队的队员似乎也不是太难。 difficult 困难的 “ ” ; accessible 可接近的“ ”; attractive 吸引人的“ ”; necessary “必要的 ”。答案: a16 a.refreshedb completedc satisfiedd acquired解析: 根据句中的 “ coach steve agreed 及下文中的” “ so jakes dream came true. 可知,此处指教练” steve 觉得 jake 达到了球队

35、的要求,因此jake 加入大学球队的梦想实现了。 refresh 更“新 ”; complete “完成 ”; satisfy 满足“ ”; acquire “获 7日 得。答案: c17 a.apart fromb instead ofc regardless ofd except for解析:根据下文的 “ jake is also a motivational speaker 可知,除了打橄榄 ”球之外,jake也是一位励志演讲人。apart from除之外(还有);instead of而不是;regardless of 不管;except for 除之外”。答案: a18 a.shar

36、eb losec offerd desire解析:根据语境及下文的“i really had no fear.可知,”此处指jake起初是带着自己没有任何可失去(lose) 的东西的想法开始打橄榄球的。答案: b19 a.failuresb challengesc competitionsd fears解析:jake 身有残疾,所以要面对许多生活中的挑战 (challenges) ,而这也使他变得更加坚强。 failure 失败“ ”; competition 竞争“ ” ; fear “恐惧 ”。答案:b20 a.warnedb beggedc convincedd taught解析:根据上

37、文内容可知,此处指的是生活是不公平的,但它告诉jake 不要放弃,要坚持下去。warn警告”;beg乞求”;convince说服;teach使明白”。答案: d出.短文改错my parents were away for a whole week visit my grandparents in a city about 200 kilometres away.i was really exciting at the thought of being at home alone and doing everything by myself.i was watching tv one night that the screen suddenly went black.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论