福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题含解析_第1页
福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题含解析_第2页
福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题含解析_第3页
福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题含解析_第4页
福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题含解析_第5页
已阅读5页,还剩20页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、福建省漳州市2020届高三英语第二次适应性测试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷土。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节听下面5段对话。每段对活后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: how much is the shirt?a. 19.15. b. 9.18. c. 9.15.答案是c.1. what is the weather like?a. rainy. b. clear. c.

2、cloud.2. which part of janes computer is out of order?a. the screen. b. the mouse. c. the keyboard.3. what is the relationship between the speakers?a. father and daughter. b. brother and sister. c. husband and wife.4. what does the woman suggest the man do?a. make a business plan b. sign up as soon

3、as possible.c. attend a business meeting tomorrow.5. why does the woman call the man?a. to look for a new job. b. to employ a piano teacher.c. to ask him to post a notice.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a. b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面段对话,

4、 回答第6和第7两个小题。6. what does the man invite jean to do this friday?a. discuss some work. b. have lunch. c. play tennis.7. what does jean think of her job?a. stressful. b. relaxing. c. boring.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. what are the speakers mainly talking about?a. a large order. b. a bread factory. c. a bak

5、ing system.9. what will the man do tonight?a. buy some bread. b. go to maries workplace.c. teach marie some baking skills.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. what did the man do?a. he met jason. b. he did some shoppingc. he attended a wedding.11. what docs the woman say about the jackct?a. its a bit big. b. i

6、ts a little small. c. its easy to get dirty.12. what does the woman expect the man to do?a. wash his jeans. b. buy a new jacket. c. send the trousers back.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13.how will the man go to regents park from waterloo station?a. by bus. b. by subway. c. by taxi.14. why will the speakers

7、meet at the gate of regents park?a. its near the station. b. its familiar to the man.c. its easy for the man to find.15. what are the speakers probably going to do?a. pick tom up. b. do some sports. c. watch a badminton match.16 when will the man arrive at waterloo station?a. at about 11:00. b. at a

8、bout 11:30. c. at about 12:30. ,听下面一段独白. 回答第17至第20四个小题。17. how much organic material must be contained at least in an organic product?a.70%. b.95%. c. 98%.18. when did the speaker become interested in organic food?a. after visiting her grandmas garden.b. after picking an apple from her own tree.c, a

9、fter tasting the organic food in a restaurant.49. what are offered in diana hall at weekends?a. late break fasts. b. lunches. c. suppers.20. why do more and more people eat organic food?a. it is environment-friendly. b. it stands for a new way of life.c. it is tasty and good for their health.第二部分 阅读

10、理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。acamp odayin provides fun, safe and supportive camp experiences and community building opportunities for young people and their families this year.winter camp february 15 - february 17it is hosted in amery, a two-hour drive from the

11、 twin cities and free round trip transportation is provided from minneapolis and madison. this camp is for children who have attended residential camp or day camp before. campers can experience snowshoeing, skiing and snowboarding. registrations are processed during december & january.moms retreat m

12、ay 16 - may 17scheduled in downtown stillwater, moms retreat will seek to improve the quality of caregivers life. it will include meals, boarding and yoga activities.registration will open in april for moms that receive the email invitation from camp odayin. if the limit is reached, we will start a

13、wait list.residential camp july 13 - july 18campers will have a chance to communicate with other young people sharing the same grade. hosted in lutherdale, it will include swimming, horseback riding and talent show. the approval by the camp odayin director is necessary.registration will open in earl

14、y march and is due may 1st.family camp october 26 - november 1hosted in camp lake, the camp is a two-night commitment for families with children suffering from heart diseases, who will benefit from connecting with other families who have similar health, emotional and social concerns. activities will

15、 include drawing, fancy dress balls and movies.families who have a child in 12th grade or younger (no minimum age) can attend. camper registration is available online in late august.1. which camp is intended for previous campers only?a. moms retreat.b. winter camp.c. residential camp.d. family camp.

16、2. where can you go if you choose to register on august 28?a. to amery.b. to stillwater.c. to camp lake.d. to lutherdale.3. what is special about residential camp?a. it offers a variety of activities.b. it provides access to shopping.c. it allows sick children to participate.d. it requires the camp

17、leaders approval.【答案】1. b 2. c 3. d【解析】这是一篇说明文。短文介绍了camp odayin营地提供的一些夏令营的相关信息。【1题详解】细节理解题。由winter camp中的“this camp is for children who have attended residential camp or day camp before.”可知,这个营地是为以前参加过residential camp or day camp 的孩子准备的。所以winter camp是为以前的露营者准备的。故选b项。【2题详解】细节理解题。由family camp hosted i

18、n camp lake中的“camper registration is available online in late august.”可知,露营者可于八月底在网上登记。你可以如果你选择8月28日注册,你可以去camp lake。故选c项。【3题详解】细节理解题。由residential camp中的“the approval by the camp odayin director is necessary.”可知,奥达因营地主任的批准是必要的。所以residential camp特别之处在于这需要营地领导的批准。故选d项。bfor underwater photographer bria

19、n skerry, there are good days. the sun shines, the waters clear. but most days arent like that. the whales dont show up, or there are particles (颗粒)in the water, or wind brings the waves, or the sun dips behind a cloud at the worst moment.a national geographic photography fellow and the 2017, rolex

20、national geographic explorer of the year, skerry free dives which means no scuba tanks, no equipment except his fins, mask, and camera. over the past two years hes spent nine weeks off the eastern caribbean island of dominica in a 30-foot boat running after sperm whales around their warm-water habit

21、at.sperm whales are intelligent, and mad, escaping to ocean depths when pursued. still, their ranks have been thinned by whaling, overfishing, and other contact with humans, to the point that the worlds conservationists assess them as either vulnerable or endangered. skerry wants his photos to infor

22、m the scientific research and education efforts that will bring whales more attention and potentially some relief. “i feel a sense of responsibility and urgency to make people care about the marine giants,” he says. “i want to give them, for lack of a better word, some humanity.”scientists know sper

23、m whales as the oceans largest toothed animals that kills other animals. they have the biggest brains of any known animal, can weigh up to 45 tons, and have been observed displaying humanlike qualities, such as curiosity and playfulness. but despite their size and their expressiveness, sperm whales

24、remain one of the oceans biggest mysteries. do they share complex ideas?4. what is free dives?a. diving without charge.b. diving without sponsors.c. diving with little equipment.d. diving with few regulations.5. what does the underlined word vulnerable probably mean?a. easily attacked.b. strongly bu

25、ilt.c. desperately driven.d. distantly removed.6. what can we learn about the sperm whales from the text?a. sperm whales are the largest fish in the sea.b. sperm whales are as clever as the human being.c. sperm whales enjoy being photographed by photographers.d. sperm whales population has declined

26、due to illegal fishing.7. where is the text probably taken from?a. technology magazine.b. tourism advertisement.c. national geography.d. entertainment report.【答案】4. c 5. a 6. d 7. c【解析】【分析】本文是说明文。通过skerry自由潜水追逐抹香鲸拍照的故事引出抹香鲸不断减少的现状,介绍了skerry这样做的目的,呼吁人们不要过度捕鲸,保护濒危动物。【4题详解】细节理解题。根据第二段 free dives which

27、means no scuba tanks, no equipment except his fins, mask, and camera.可知free dives指的是潜水时除了鱼鳍、面罩和照相机外,没有水肺和其他设备,即潜水设备很少,故选c。【5题详解】词句猜测题。根据上句their ranks have been thinned by whaling, overfishing, and other contact with humans,可知抹香鲸的现状,由于捕鲸、过度捕捞和其他与人类的接触,它们的数量减少了。画线词语和or后的endangered意思相近,应该是容易被攻击导致濒临危险,结

28、合四个选项,与easily attacked同义,故选a。【6题详解】细节理解题。根据第三段still, their ranks have been thinned by whaling, overfishing, and other contact with humans, to the point that the worlds conservationists assess them as either vulnerable or endangered.可知由于捕鲸、过度捕捞和其他与人类的接触,抹香鲸的数量减少了,甚至处于危险。故选d。【7题详解】推理判断题。文章前两段介绍了skerry

29、保护抹香鲸的举动,后两段介绍了抹香鲸不断减少的现状和保护的意义。此类文章不会出自技术杂志、旅游广告或娱乐报道,应该出自国家地理杂志,故选c。【点睛】猜测词义题在高考中有三种考查形式:生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。本文中小题2考查的是生词词义猜测。这种题型的解法主要是在划线词所在句子的前后找到该句话的同义句或者释义句,再根据同义句或者释义句的意思推断出划线单词的意思。根据上句their ranks have been thinned by whaling, overfishing, and other contact with humans,可知抹香鲸的

30、现状,由于捕鲸、过度捕捞和其他与人类的接触,它们的数量减少了。画线词语和or后的endangered意思相近,应该是容易被攻击导致濒临危险,结合四个选项,与easily attacked同义。cim not much of a gardener. i love having beautiful flowers-but i dont have a good track record when it comes to making them grow.a few months after our son left for the middle east, my friend gifted me a

31、 box of tulip bulbs (郁金香球茎). she explained that these bulbs were put into the ground in the fall and lay sleeping all winter. they had all the nutrients they needed inside the bulb and would come out in the spring. when you see the leaves of the tiny flowers pushing toward the sun, youll know that i

32、ts almost time for your son to come home. theyll give you what you need most. she walked me through the process of planting them. i thanked her trying to show my gratitude for her gift.it was a long winter cold and dark. i endured both the weather and the loneliness and fear i felt with my son away.

33、 dead leaves, frost and finally a heavy snow covered the area where id planted those flowers, and i soon forgot they were there.finally the weather began to warm. one day, as i walked down my front steps, i noticed an area of green. i bent down to inspect the situation more clearly and saw that thos

34、e tulips had begun to grow, their tiny leaves forcing their way to the sun.day after day i noted the flowers progress. and day after day, the time approached when my son would finally be home. now with spring just around the corner, nothing could keep either of us from marching toward the light. alm

35、ost all of those bulbs bloomed. and with each brightly colored flower, i marked off one day closer to getting to hold my son in my arms again.8. what can we know about the author?a. she is a professional gardener.b. she is not good at growing flowers.c. she never plants flowers at home.d. she often

36、sends friends flowers as gifts.9. why did the writer forget the tulip bulbs soon?a. the bitter winter reminded her of her son far away.b. she was discouraged from making another attempt.c. they failed to live through the cold and long winter.d. she had no hope for beautiful flowers indeed.10. what w

37、ere those flowers mentioned in the last paragraph referred to?a. a physical representation of the hope.b. things deep inside her heart and soul.c a lesson she will never forget completely.d. the trouble she had in making them come out.11. what can be a suitable title for the text?a. a dark winter wi

38、th hope.b. planting hope in winter.c. an area of green in spring.d. living a changeable life.【答案】8. b 9. d 10. a 11. b【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的儿子去了中东,作者感到孤独和寂寞。一位朋友送来了一盒郁金香球茎,这种花的种植,给作者带来了希望。【8题详解】细节理解题。根据第一段的im not much of a gardener. i love having beautiful flowers-but i dont have a good track record

39、 when it comes to making them grow.(我不是个好园丁,我喜欢漂亮的花,但我在种植方面没有良好的记录)可知,作者虽然喜欢花,但不擅长种花。b. she is not good at growing flowers. (她不擅长种花)符合以上说法,故选b项。【9题详解】推理判断题。根据第三段的it was a long winter cold and dark dead leaves, frost and finally a heavy snow covered the area where id planted those flowers, and i soon

40、 forgot they were there. (那是一个漫长的冬天又冷又黑枯叶、霜和最后那场雪覆盖了我种那些花的地方,我很快救忘记了它们的存在)可知,冬天很冷、很长,故推测作者忘记它们是因为觉得它们熬不过这个冬天,即没对它们抱有希望。 d. she had no hope for beautiful flowers indeed. (她根本没对这些花种抱有希望)符合以上推测,故选d项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段的day after day i noted the flowers progress. and day after day, the time approached w

41、hen my son would finally be home. (我日复一日的关注这花的成长。一天又一天我的儿子终于要回家了)和and with each brightly colored flower, i marked off one day closer to getting to hold my son in my arms again. (每开一朵色彩鲜艳的花,都标志着我离再次把儿子抱在怀里的日子又近了一天)可知,每开一朵花就代表作者儿子的归来近了一天,即花就是儿子回来的希望。a. a physical representation of the hope. (希望的实物表现)符

42、合以上说法,故选a项。【11题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第二段的she explained that these bulbs were put into the ground in the fall and lay sleeping all winter. they had all the nutrients they needed inside the bulb and would come out in the spring. when you see the leaves of the tiny flowers pushing toward the sun, youll

43、 know that its almost time for your son to come home. (她说这些郁金香球茎秋天种下,整个冬天都在土里。它们的球茎内有生长所需的营养物质,到了春天的就会从土里出来。当你看到这些小花的叶子朝着太阳的方向生长时,你就知道你的儿子差不多该回家了)可知,本文主要讲述了冬天种下的郁金香球茎在春天会长出来,这也意味着作者的儿子快要回来,即花代表着作者儿子回来的希望。b. planting hope in winter. (在冬天种下希望)可以作为本文标题,故选b项。dstudent loan (贷款) debt has become a worldwid

44、e problem. in america, the countrys overall student debt reached a record of $1.6 trillion in 2019. the average person with student loan debt owed between $20,000 and $25,000. a recent japanese government report says it has been lending over $9 billion yearly to students since 2010. similar conditio

45、ns exist in africa and south america.several factors account for high student loan debt. one is that employers everywhere have increased their demands for skilled workers, making higher education a requirement for many jobs. the students, however, after graduation, often find that their countrys eco

46、nomy is not strong enough to support their financial needs, so their ability to pay back the loan becomes a problem.to solve the problem, many countries are seeking their ways. australia has developed a system where students do not have to pay anything back until they are earning at least $40,000 a

47、year. in america, several candidates running for president in the 2020 election have offered more extreme solutions that all or at least some of these loans will be forgiven.some professors in several universities recently studied what the effects of debt forgiveness might be. they found that, overa

48、ll, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives. not only did they have more money, but they were more likely to move to a new area and seek better paying work.yet the professors research doesnt include what might happen to financial institutions or the overall economy if debt were total

49、ly forgiven. it only looks at how debt forgiveness would help the borrowers. they warn of some other possible negative effects. if a borrower knew that if he ran into any trouble he would be saved because he could get the debt relief, then he might actually become more reckless (轻率的) with his borrow

50、ing in the future.no matter what, the professors agree that if countries do decide to approve some student debt relief the neediest students should be helped first.12. how does the author introduce the problem of student loan?a. by making a comparison.b. by making classifications.c. by presenting so

51、me statistics.d. by setting down general rules.13. what can we learn about student loan debt relief?a. it will surely provide some benefits to borrowers.b. it has already been carried out in the united states.c. it aims to encourage more students to borrow money.d. it will prevent a person from land

52、ing a well-paying job.14. what is the professors attitude to debt forgiveness?a uncaring.b. positive.c. disapproving.d. cautious.15. whats the main idea of the text?a. student loan debt is the most serious problem worldwide.b. growing global student debt fuels search for solutions.c. student loan de

53、bt tends to pull the needy out of trouble.d. people hold different opinions on debt forgiveness.【答案】12. c 13. a 14. d 15. b【解析】这是一篇说明文。短文介绍了学生债务成全球性问题,各国都在寻求解决方案。【12题详解】推理判断题。由第一段“in america, the countrys overall student debt reached a record of $1.6 trillion in 2019. the average person with student

54、 loan debt owed between $20,000 and $25,000. a recent japanese government report says it has been lending over $9 billion yearly to students since 2010. similar conditions exist in africa and south america.”可知,在美国,2019年全国学生债务总额达到了创纪录的1.6万亿美元。平均每个学生的助学贷款在2万到2.5万美元之间。日本政府最近的一份报告说,自2010年以来,日本每年向学生发放的贷款

55、已经超过90亿美元。非洲和南美洲也存在类似的情况。所以判断出作者通过展示一些统计数据介绍学生贷款的问题。故选c项。【13题详解】细节理解题。由倒数第三段“they found that, overall, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives. not only did they have more money, but they were more likely to move to a new area and seek better paying work.”可知,他们发现,总的来说,突然的债务减免极大地改善了借款

56、人的生活。他们不仅有更多的钱,而且更有可能搬到一个新的地区,寻找更高收入的工作。所以债务减免肯定会给借款人带来一些好处。故选a项。【14题详解】推理判断题。根据第四段中they found that, overall, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives. not only did they have more money, but they were more likely to move to a new area and seek better paying work.可知,教授们认为免除学生债务是有好处的,这大

57、大改善借款人的生活,他们不仅有更多的钱,而且更有可能搬到一个新的地区,寻找薪水更高的工作。再根据第五段中yet the professors research doesnt include what might happen to financial institutions or the overall economy if debt were totally forgiven. it only looks at how debt forgiveness would help the borrowers. they warn of some other possible negative effects.可知,他们的研究不包括如果完全免除债务,金融机构或整个经济可能会发生什么。它只着眼于债务免除将如何帮助借款人。他们警告说,还有其他一些可能的负面影响。由此判断出,教授们对债务免除的态度是谨慎的。故选

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论