




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
职称英语卫生类(A级)备考练习题及答案第1部分:词汇选项(第115题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近折选项。1.She was a puzzle.A girl C problemB womanD mystery2.Her speciality is heart surgeryA regionC fieldB siteD platform3.France has kept intimate links with its former African territoriesA friendly C strongB privateD secret4.You should have blended the butter with the sugar thoroughly,A spread C beatenB mixedD covered5.he industrial revolution modified the whole structure of English society.A destroyedC smashedB brokeD changed6.Tickets are limited and will be allocated to those who apply first.A postedC givenB sentD handed7.The change in that village was miraculous.A conservative C insignificantB amazing D unforgettable8.Customers often defer payment for as long as possible.A makeC postponeB demandD obtain9.Canada will prohibit smoking in all offices later this year.A banC eliminateB remove D expel10. She read a poem which depicts the splendor of the sunset.A declares B assertsC describes D announces.11.From my standpoint, this thing is just ridiculousA fieldC knowledgeB point of viewD information12.The latest census is encouragingA statement B assessmentC evaluation D count13.The curious looks from the strangers around her made her feel uneasy.A different C uncomfortableB proud D unconscious14.Reading the job ad, he wondered whether he was eligible to apply for it.A able C qualifiedB fortunate D competent15.He was elevated to the post of prime minister.A pulledC liftedB promotedD treated参考答案:1 D 2 C 3 A 4 B 5 D6 C 7 B 8 C 9 A 10 C11 B 12 D 13 C 14 C 15 B第2部分:阅读判断(第1622题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.The Doctor in AmericaSelf-employed private physicians who charge a fee for each patient visit have been the norm for American medical practice. Most physicians have a contract relationship with one or more hospitals in their community. They refer their patients as needed to the hospital, which usually charges according to the number of days a patient stays and the facilities - X-rays, operating rooms, tests -he or she uses.Some medical doctors are on salary. Salaried physicians may work as hospital staff members, or residents, who are often still in training. They may teach in medical schools, be hired by corporations to care for their workers or work for the federal governments Public Health Service.Physicians are among the best-paid professionals in the United States. In the 1980s, it was not uncommon for medical doctors to, earn incomes of more than $100,000 a year. Specialists, particularly surgeons, might earn several times that amount. Physicians list many reasons why they deserve to be so well rewarded for their work. One reason is the long and expensive preparation required to become a physician in the United States. Most would-be physicians first attend college for four years, which can cost nearly $20,000 a year at one of the best private institutions. Prospective physicians then attend medical school for four years. Tuition alone can exceed $10,000 a year. By the time they have obtained their medical degrees, many young physicians are deeply in debt. They still face three to five years of residency (住院医生实习期)in a hospital, the first year as an apprentice physician. The hours are long and the pay is relatively low.Setting up a medical practice is expensive, too. Sometimes several physicians will decide to establish a group practice, so they can share the expense of maintaining an office and buying equipment. These physicians also take care of each others patients in emergencies.Physicians work long hours and must accept a great deal of responsibility. Manymedical procedures, even quite routine ones, involve risk. It is understandable thatphysicians want to be well rewarded for making decisions which can mean the difference between life and death.16 Many physicians in the US are self-employed private physiciansA Right B Wrong C Not mentioned17 No salaried physicians teach in medical schools in the US.A Right B Wrong C Not mentioned18 Of all employed physicians, those hired by corporations are best paidA Right B Wrong C Not mentioned19 Becoming a physician in the US costs considerable time and money.A Right B Wrong C Not mentioned20 Physicians in the US are poorly rewarded for their workA Right B Wrong C Not mentioned21 Anyone with a medical degree can set up a medical practice in the USA Right El Wrong C Not mentioned22 There are more men physicians than women physicians in the USA Right El Wrong C Not mentioned参考答案:16 A 17 B 18 C 19 A 20 B21 B 22 C第3部分:概括大意与完成句子(第2330题,每题1分,共8分)下面的短文后有2项测试任务:(1)第2326题要求从所给的6个选项中为第25段每段1选择个最佳标题;(2)第2730题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。Breaking the News about Your Diagnosis1 When I was diagnosed with breast cancer nearly a year ago, I found myself at a loss for words at first. Over time, however, I developed some pointers (点子), which I hope willhelp others.2 During the first few weeks of emotional aftershocks (余悸) from the diagnosis, I found myself unable to utter the word cancer. Still, I wanted to share the news with my relatives and friends who already knew that Id had a biopsy (活检) and were anxiously awaiting my telephone call. I did the best I could, which is all anyone can do in this situation. When I called them, I said, What we feared has happened. They immediately knew what I meant.3 Nearly a year after my diagnosis, I find myself more comfortable telling people 1 was diagnosed with cancer instead of saying 1 have cancer. On some deep level, I dont want to own this illness. Choose language that suits you when you share your news. And keep in mind that there is no one right way of doing this.4 Most people, after hearing your announcement, will be curious about the next step.They may wonder if you will be undergoing radiation therapy and/or chemotherapy (化疗)。They may wonder where and when you will have surgery. Answer their questions as best you can, but keep in mind that 1 dont know right now or Im still in too much shock to think about that are good answers.5 Wait until the initial wave of strong emotions has passed before telling the children in your life. Dont overwhelm (使不知所措) very young children with too much information. Assure them that, even if you will be in the hospital for a while, they will see you every day and they will be cared for. Older children may already fear the word cancer, so be prepared to reassure them. Emphasize the positive steps that doctors will be taking to treat your illness.23 Paragraph 224 Paragraph 325 Paragraph 426 Paragraph 5A Break the news as calmly as possible to childrenB Break the news at your own paceC Share the good news with your friendsD Choose language that suits youE Follow your doctors adviceF Be prepared for peoples curiosity27 You can break the news about your diagnosis without saying()。28 When breaking the news about your diagnosis, you can have()。29 After hearing about your diagnosis, people will ask questions()。30 Very young children wont feel comfortable()。A your own choice of wordsB the word cancerC the positive stepsD about the next stepE on too many answersF with too much information参考答案:23 B 24 D 25 F26 A 27 B 28 A 29 D 30 F第4部分:阅读理解(第3145题,每题3分,共45分)下面有3篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题定1个最佳选项。第一篇 Is the Tie a Necessity?Ties, or neckties, have been a symbol of politeness and elegance in Britain for centuries. But the casual Prime Minister Tony Blair has problems with them. Reports suggest that even the civil servants may stop wearing ties. So, are the famously formal British really going to abandon the neckties?Maybe. Last week, the UKs Cabinet Secretary Andrew Turnbull openly welcomed a tieless era. He hinted that civil servants would soon be tree of the costliest 12 inches of fabric that most men ever buy in their lives.In fact, Blair showed this attitude when he had his first guests to a cocktail party. Many of them were celebrities (知名人士) without ties, which would have been unimaginable even in the recent past.For some more conservative British, the tie is a must for proper appearance. Earlier, Labor leader Jim Callaghan said he would have died rather than have his children seen in public without a tie. For people like Callaghan, the tile was a sign of being complete, of showing respect. Men were supposed to wear a tie when going to church, to work in the office, to a party - almost every social occasion.But today, people have begun to accept a casual style even for formal occasions.The origin of the tie is tricky. It started as something called simply a band. The term could mean anything around a mans neck. It appeared in finer ways in the 1630s. Frenchmen showed a love of this particular fashion statement. Their neckwear (颈饰)impressed Charles II, the king of England who was exiled(流放)to France at that time. When he returned to England in 1660, he brought this new fashion item along with him.It wasnt, however, until the late 18th century that fancy young men introduced a more colorful, flowing piece of cloth that eventually became known as the tie. Then, clubs military institutions and schools began to use colored and patterned ties to indicate the wearers membership in the late 19th century. After that, the tie became a necessary item of clothing for British gentlemen.But now, even gentlemen are getting tired of ties. Anyway, the day feels a bit easier when you wake up without having to decide which tie suits you and your mood.31 The tie symbolizes all of the following exceptA respectB eleganceC politenessD democracy32 Why does Blair sometimes show up in a formal event without a tie?A Because he wants to make a show,B Because he wants to attract attention.C Because ties are costly.D Because he wants to live in a casual way.33 Which of the following is NOT a social occasion?A Going to church.B Going to work in the office.C Staying at home.D Going to a party.34 Who brought the Frenchmens neckwear to Britain?A Tony Blair.B Charles ll.C Jim Callaghan.D Andrew Turnbull.35 When did British gentlemen begin to wear ties regularly?A After the late 19th century.B In the 1630s.C In 1660.D In the late 18th century.参考答案:31 D 32 D 33 C 34 B 35 A第二篇 Brain-dead Mother Dies after Giving BirthA brain-dead woman who was kept alive for three months so she could deliver the child she was carrying was removed from life support on Wednesday and died, a day after giving birth.This is obviously a bittersweet time for our family, Justin Torres, the womans brother-in-law, said in a statement.Susan Torres, a cancer-stricken, 26-year-old researcher at the National Institutes of Health, suffered a stroke in May after the melanoma (黑瘤) spread to her brain.Her family decided to keep her alive to give her foetus (胎儿) a chance. It became a race between the foetus development and the cancer that was destroying the womans body.Doctors said that Torres health was getting worse and that the risk of harm to the foetus finally outweighed the benefits of extending the pregnancy.Torres gave birth to a daughter by Caesarean section (剖腹产手术) on Tuesday at Virginia Hospital Center. The baby was two months premature and weighed about a kilogram. She was in the newborn intensive care unit.Dr Donna Tilden-Archer, the hospitals director of neonatology (新生儿学), described the child as very vigorous. She said the baby had responded when she received stimulation, indicating she was healthy.Doctors removed Torres from life support early Wednesday with the consent of her husband, Jason Tortes, after she received the final sacrament (圣礼) of the RomanCatholic Church.We thank all of those who prayed and provided support for Susan, the baby and our family, Jason Torres said in a statement. We especially thank God for giving us little Susan. My wifes courage will never be forgotten.English-language medical literature contains at least 11 cases since 1979 ofirreversibly brain-damaged women whose lives were prolonged for the benefit of thedeveloping foetus, according to the University of Connecticut Health Center.Dr Christopher McManus, who coordinated care 1or Susan Torres, put the infants chances of developing cancer at less than 25 per cent. He said 19 women who have had the same aggressive form of melanoma as Tortes have given birth, and five of their babies became ill with the disease.36 Susan Torres died soon afterA she suffered a stroke.B she became brain-dead.C she was diagnosed with cancer.D she gave birth to a baby.37 The pregnancy was stopped becauseA the foetus was found seriously ill.B the risks outweighed the benefits.C there was no hope to rescue the foetus.O the Tortes family couldnt afford the expenses any more.38 Which is NOT true of the baby?A She was born of a dead mother.B She was two months prematureC She weighed about a kilogram.D She was healthy.39 Susan Torres had been put on life support soA she could live comfortably.B she could see her baby.C she could die without pain.D she could deliver her baby.40 The babys chances of developing cancer were said to beA about 11 per centB around 19 per cent.C less than 25 per cent.D close to 5 per cent.参考答案:36 D 37 B 38 A 39 D 40 C第三篇 Smart ExerciseDoctors are starting to find more and more information that suggests a connection between exercise and brain development. Judy Cameron, a scientist at Oregon Health and Science University, studies brain development. According to her research, it seems that exercise can make blood vessels, including those in the brain, stronger and more fully developed. Dr. Cameron claims this allows people who exercise to concentrate better. As she says: While we already know that exercise is good for the heart, exercise can literally cause physical changes in the brain.The effects of exercise on brain development can even be seen in babies. Babies who do activities that require a lot of movement and physical activity show greater brain development than babies who are less physically active. With babies, even a little movement can show big results. Margaret Barnes, a pediatrician (儿科医师), believes in the importance of exercise. She thinks that many learning disabilities that children have in elementary school or high school can be traced back to a lack of movement as babies. Babies need movement that stimulates their five senses. They need to establish a connection between motion and memory. In this way, as they get older, children will begin to associate physical activity with higher learning, says Margaret.Older people can beef up their brains as well. Cornell University studied a group of seniors ranging in age from seventy to seventy-nine. Their study showed a short-term memory increase of up to 40 percent after exercising just three hours a week. The exercise does not have to be very difficult, but it does have to increase the heart rate. Also, just like the motion for infants, exercise for older people should involve some complexity. Learning some new skills or motions helps to open up memory paths in the brain that may not have been used for a long time.For most people, any type of physical activity that increases the heart rate is helpful. The main goal is to increase the brains flow of blood. And your brain can benefit from as little as two to three hours of exercise a week.41 Research by Dr. Cameron seems to suggest that exercise canA generate new blood vessels.B change the way a person thinks.C promote brain development.D divert ones attention.42 Margaret Barnes thinks that a lack of movement in infancy canA lead to learning troubles later.B cause physical disabilities later.C stimulate the five senses.D bring about changes in the brain.43 The expression beef up in paragraph 3 meansA control.B strengthen.C operate.D encourage.44 To be beneficial, exercise for older people shouldA be done in a group.B be done on a daily basis.C involve great difficulty.D increase the heart rate.45 The title of the passage implies thatA only smart people do exercise.B exercise can be smart or stupid.C exercise keeps the brain strong.D it is fashionable to do exercise.参考答案:41 C 42 A 43 B 44 D 45 C第5部分:补全短文(第4650题,每题2分,共10分)下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。How Did She Conquer the Americans?African-American talk show queen Oprah Winfrey is the worlds most powerful celebrity, according to Forbes magazine.(46)Winfrey, 51, draws 30 million viewers weekly in the United States. Her talk show reaches 112 countries. She earned US$225 million over the past 12 months to rank second in celebrity riches.The annual Forbes list gives most weight to annual earnings. (47)After 21 years, her exciting chat show still rules the airwaves. It created new celebrities and hundreds of millions of dollars in profits, the magazine said.Winfrey is most popular with her popular talk show The Oprah Winfrey Show. She can always attract the superstars and let them open up to her intimate interviewing style.Last month, American actor Tom Cruise, 42, surprised fans when he celebrated his new romance with 26-year-old actress Katie Holmes. Fie jumped up and down, shouting Im in love. Only a few years ago, Cruise and his ex-wife Nicole Kidman appeared separately on the same show telling the news of their divorce. (48)Winfreys approach appears to be simple. She is in pursuit of self-improvement and self-empowerment (自强)。 This has proved to be just what people, especially women, want.Winfrey often talks about her personal secrets on her sho
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 有关店面的转让合同范文
- 二零二五人才招聘会协议书
- 二零二五房屋产权转让合同
- 数据库应用技术形成性考核册2024
- 个人板房出售合同标准文本
- 专业验房合同样本
- 语言活动小小的和大大的-公开课教案
- 个人地下停车位租赁合同范本
- 信息类维保合同样本
- 买牛肉购销合同标准文本
- 代建项目管理手册
- GB/T 39766-2021人类生物样本库管理规范
- 315食品安全宣传PPT模板
- GB/T 20145-2006灯和灯系统的光生物安全性
- GB 21519-2008储水式电热水器能效限定值及能效等级
- 2023年陕西省学业水平考试物理试真题答案无
- 运输供应商年度评价表
- 旅游项目融投资概述
- 全旅馆业前台从业人员资格证考试答案解析
- 十二经络及腧穴课件
- 立式圆筒形储罐罐底真空试验记录
评论
0/150
提交评论