高考英语一轮复习 Unit 6 Design课时练(2) 北师大版必修2.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 6 Design课时练(2) 北师大版必修2.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 6 Design课时练(2) 北师大版必修2.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 6 Design课时练(2) 北师大版必修2.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 6 Design课时练(2) 北师大版必修2.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解(2016南昌市高三一模)aairport expresswith the airport express, you are never far from town. there is a train every 10 minutes, ready to rush you between the airport and hong kong station in the heart of the shopping and commercial district in about 24 minutes. or travel to the asiaworldexpo in just 1 minute from the airport.airport express service hoursmon.fri.: 5:50 am to 1:15 amsat.sun.: 5 am to 2 amticketsthere are three types of tickets for travelling to and from the airport: single journey ticket, round trip ticket and same day return ticket. single journey ticket and same day return ticket are valid (有效的) on the day of issue. round trip ticket is valid for 30 days from the day of issue. you can also use the octopus card for the airport express. (the octopus card is an electronic storedvalue ticket and it can be used on most public transport. the fare will be deducted from the storedvalue card each time, so you do not have to carry heavy coins. the card is valid for three years after value has been added.)travel tipschildren under 3 travel for free.passengers travelling on the airport express are now able to write emails and do online searches with wifi service.for more information about the airport express, please visit or call 0085221818888.1what is good about the octopus card?ait saves money for its users.bit is sold in every store.cits validity is unlimited.dit avoids its users carrying coins.解析:选d细节理解题。根据“tickets”下的“the fare . so you do not have to carry heavy coins.”可知,d项正确。2what can we know about the airport express?ahong kong station is just 1 minute distance from the airport.bsingle journey ticket is acceptable for 30 days.cchildren are free of charge for tickets.dpassengers can surf the internet in the airport express.解析:选d细节理解题。a项与“airport express”下的“ready to rush you between . in about 24 minutes”不符;b项与“tickets”下的“single journey ticket and same day return ticket are valid (有效的) on the day of issue.”不符;c项与“travel tips”下的第一条不符。根据travel tips下的“passengers travelling on . with wifi service.”可知,选d项。3what is the main purpose of the passage?ato provide suggestions about the airport express.bto promote the octopus card.cto inform readers of the airport express.dto introduce the airport express schedule.解析:选c写作意图题。根据文章内容可知,文章主要是向读者介绍“airport express”的有关情况。b(2016赣州市十三县市期中联考)some people collect stamps. other people collect works of art or musical instruments. but a man in the american state of maryland collects secrets.for the past 10 years, people have been sending frank warren postcards and other objects with secrets written on them. he now has a million secrets. “its a drawing of a lift. and the secret says: i feel guilty when i take lifts for one floor, so i limp when i get out.” frank said. ten years ago, mr. warren created an art project called postsecret. people then began to send him postcards, other objects and emails telling their secrets. every sunday, he chooses 10 secrets and puts them on the website. mr. warren says he created postsecret so people could share their secrets in a safe place. “i was struggling with secrets in my own life. and it was by creating this safe place where others could share their secrets with me, i think that space was something i needed just as much as they did.” he has published six books full of the secrets people have shared with him. one secret in each book is his. eric perry delivers mail for the us. postal service. he has brought thousands of secrets to franks home over the past three years. “i have a couple of the books that franks given me and ive read them all and my family have read them all and its wild!” the project itself was once one of franks secrets. his wife jan didnt know exactly what he was doing until the first book was published. the publisher told him that the address was going to be on the book, and he refused. however, the address was there just because of the contract between them. actually warren wasnt very happy about that. some people tell frank of their secret desire to kill themselves. so he and the postsecret community have raised more than d|s1 million to help prevent suicides (自杀). 语篇解读:有的人收集邮票,有的人收集艺术品、古董或者是乐器。但是,在美国的马里兰州有一个人,他专门收集秘密。4it is implied in mr. warrens words in para. 2 that _.athe person was ashamed of using an elevator for one floorb.americans are not allowed to use an elevator for one floorcthe person felt guilty when pretending to be a disabled onedhe has received different secrets about using an elevator解析:选a推理判断题。根据第二段最后一句“i feel guilty when i take lifts for one floor, so i limp when i get out.”可推知这个人对于使用一层电梯感到愧疚。故选a项。5mr. warren created postsecret in order to _.asatisfy his curiosity about others secretsbcollect more materials for his series of bookscoffer a safe place for people to share their secretsdearn a lot of money by sharing others secrets online解析:选c细节理解题。根据第四段第一句“mr. warren says he created postsecret so people could share their secrets in a safe place.”可知c项正确。6what do we know about eric perry from the passage?ahis family are eager to collect the books written by frank.bhis main job is to deliver mail and postcards for frank.che has been a postman who has a great many secrets.dhe has developed a good friendship with frank.解析:选d推理判断题。根据文章第五段“i have a couple of the books that franks given me and ive read them all and my family has read them all and its wild!”可知,eric perry与frank发展了很好的友谊。7what was mr. warrens secret according to the passage?ahe once took the lift only for one floor.bhe is interested in collecting others secrets.che created an art project without telling his wife.dhe helped prevent others from committing suicides.解析:选c细节理解题。根据第六段“the project itself was once one of franks secrets . was published.”可知答案为c项。c(2016山西临汾模拟)the verizon innovative app challenge gives kids a chance to create apps (计算机应用程序) that can solve problems in their community.do you want to make a difference in your community? the verizon innovative app challenge can get you started. the first step is to think of a problem in your community. the next step is to create an app that can solve the problem.groups of five to seven students in middle school or high school, led by a teacher, can enter the contest. first, teams compete on a local level. teams that make it to the next round receive $5,000 for their schools. finalists present their app ideas to judges in a live webinar (网络研讨会)next, the judges pick national winners. the top eight teams receive an additional $15,000 for their schools, and each team member receives a samsung tablet. plus, the winning teams get the chance to bring their app to life.a group of six girls from los fresnos, texas, won the second annual verizon innovative app challenge. they came up with the hello navi app concept, short for “hello navigation”. the app was designed to help visuallyimpaired students navigate their school by using an internal compass and voiceover technology. read more about the team in september 19, 2016 issue of time for kids: edition 34.do you have an app idea that could help solve a local issue? the deadline to register is november 24, 2016. find more information and register your team at www. verizonfoundation. org/appchallenge.here are some tips from the verizon foundation to get you started:get your team together for a brainstorming meeting. write out all the ideas that come to mind. dont ignore challenges. think of the problems that exist in your community.ask family, friends, and people in your community to share their thoughts about problems that they want to see solved.语篇解读:本文是一篇说明文。verizon innovative app challenge大赛旨在鼓励学生学以致用,研发计算机应用程序来解决社区存在的问题。8the verizon innovative app challenge was launched to _.alet students create apps to solve problemsbcall on students to put their ideas into practicecinspire students to focus on social problemsdencourage students to cooperate with teachers解析:选a细节理解题。根据第一段可知,verizon innovative app challenge的目的是让学生研发计算机应用程序,以解决所在社区存在的问题。9in which order should one follow to enter the verizon innovative app challenge?you think of a problem in your community.your team compete against others in your city.you invent an app with your partners and teachers.winning teams can compete to become national winners.abc d解析:选b事件排序题。根据第二、三、四段的内容可知,参加这个比赛的第一步是发现所在社区存在的问题;第二步是和同学及老师一起发明一个能解决这个问题的应用程序;第三步是在当地竞赛;第四步是初赛的获胜者进入决赛争夺全国的冠军。故顺序为。10what does the 5th paragraph mainly talk about?athe winning team and their app of the second verizon innovative app challenge.ban app designed to help the disabled to work on the computer.can app concept that navigates blind students to explore nature.dsix girls from los fresnos, texas who signed up for the contest.解析:选a段落大意题。第五段介绍了第二届verizon innovative app challenge大赛的获奖者和她们的获胜作品。11whats the purpose of the passage?ato tell readers how to solve a local issue.bto invite kids to join in the verizon innovative app challenge.cto offer readers information about a talent show.dto appeal to adults to make contributions to society.解析:选b写作目的题。本文介绍了verizon innovative app challenge大赛的目的、如何报名参加、比赛的主要流程等内容。因此这篇文章的目的是邀请青少年参加这个比赛。d(2016洛阳高三模拟)i met my friend when we were in graduate school, and we enjoyed hanging out together outside of class. after receiving our degrees, we both left school to live in different states. that was 10 years ago.weve kept in touch, but our phone conversations and twiceayear visits became opportunities for my friend to talk endlessly about her problems. when i tried to fill her in on my own life, she obviously ignored.in the past few years ive not visited her at all and been afraid of her occasional phone calls and visits to my house. she invites herself now because i no longer invite her. when shes at my home, she literally follows me from room to room, talking nonstop, until i make an excuse to get away from her. i tell her i need to take a nap, but i dont sleep. i sit in my room and read or enjoy the quiet.heres the worst part. she and her family, including two young children, are moving to our city. her family has a small income, and they are buying a house in a grand neighborhood they cant afford. she asked if she and her husband and her children could stay at my home on their trips to our town to deal with house matters.my husband and i have no children. even though our home is tiny and perfectly sized for us, i let them stay. she told me her husband would start his new job before they finished purchasing this house. i felt obligated to offer her our guest room. if i hadnt offered, she would have asked anyway.now hes here, and it turns out hell be staying on through the weekends. i am seething.i would never under any circumstances impose on a friendship this way. i feel used, resentful, and dont care if i ever see her again. should i end this friendship? im getting absolutely nothing from it but a knot in my stomach.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己和朋友之间的故事,引发读者对友谊的思考。12every time they got in touch, the authors friend _.ahad little to share with the authorbwas eager to know about the authors lifecexpressed her contentment with her own lifedshowed no interest in listening to the authors story解析:选d细节理解题。根据第二段最后一句可知答案。 ignore “不予理睬,忽视”。13the author is afraid of her friends phone calls and visits because _.ashe is engaged in her own lifebshe hates her friends nonstop talkingcher friend always borrows money from herdher friend always wants to show off before her解析:选b细节理解题。根据第三段中的“she literally follows me from room to room, talking nonstop . i sit in my room and read or enjoy the quiet.”可知,作者很烦朋友的唠唠叨叨。14we can know from the text that the author _.ais a selfish and jealous womanbhas a larger house than her friendchas more children than her frienddis unwilling to share her house with her friend解析:选d推理判断题。根据第五段最后两句“i felt obligated to offer her .”可知答案。15what is the authors attitude towards their friendship?afavorable. bappreciative.cdissatisfied. dindifferent.解析:选c推理判断题。通过全文,尤其是最后一段内容可知,作者对这份友谊很不满意、很烦。.阅读七选五(2016东北三省三校第一次联考)as youre busy with your studies, the weeks during the spring festival can be a time when training and healthy eating plans go out of the window. but you can continue running and avoid weight gain during the holiday season. _1_.pick a racehaving a race on your calendar (日历

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论