广东省高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十七.doc_第1页
广东省高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十七.doc_第2页
广东省高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十七.doc_第3页
广东省高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十七.doc_第4页
广东省高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十七.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解a people from east asia tend to have more difficulty than those from europe in distinguishing facial expressions and a new report published online in current biology explains why. rachael jack, university of glasgow researcher, said that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as westerners do, easterners fix their attention on the eyes. we show that easterners and westerners look at different face features to read facial expressions, jack said. westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth. according to jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. as a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations. the researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. they compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies. it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners. the cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, jack said. our data suggest that whereas westerners use the whole face to convey emotion, easterners use the eyes more and mouth less. in short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. from here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, easterners and westerners will find themselves lost in translation.( ) 1. the discovery shows that westerners . a. pay equal attention to the eyes and the mouth b. consider facial expressions universally reliable c. observe the eyes and the mouth in different ways d. have more difficulty in recognizing facial expressions ( ) 2. what were the people asked to do in the study?a. to make a face at each other. b. to get their faces impressive.c. to classify some face pictures. d. to observe the researchers faces. ( ) 3. what does the underlined word they in paragraph 6 refer to?a. the participants in the study.b. the researchers of the study.c. the errors made during the study. d. the data collected from the study. ( ) 4. in comparison with westerners, easterners are likely to .a. do translation more successfullyb. study the mouth more frequentlyc. examine the eyes more attentivelyd. read facial expressions more correctly( ) 5. what can be the best title for the passage? a. the eye as the window to the soulb. cultural differences in reading emotionsc. effective methods to develop social skillsd. how to increase cross-cultural understanding【语篇解读】本文为科普说明文。主要介绍了最新的科学研究发现:东方人比西方人更难于读懂他人的面部表情。66. 答案:a考点:细节理解题解析:根据第三段 “westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.” 可以得出答案67. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第五段 “by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.”可以判断选c68. 答案:a考点:词义猜测解析:根据定语从句 “that they show”所修饰的 eye movements 在研究中为the participants 所作(从the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people”可知)可判断选a69. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第六段 “it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners.”可判断选c70. 答案:b考点:主旨大意题解析:文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结构及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧,即:不同的文化背景使人理解他人情感的方式也不尽相同。由此判断最佳标题应为bbin the united states, there were some well-constructed houses for native indians, ranging from the simple brush shelter to the five-storied pueblo.in the eastern united states, one of the existing types was that commonly know under the algonkian name of wigwam in which the iroquois indians lived. the wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends, made by bending young trees to form the round shape. over this shape pieces of tree bark were laid to protect the indians from bad weather. over the bark dried grass was added. a small hole allowed smoke to escape from the top. doorways at each end served also as windows, the iroquois indians built trunk walls all around their villages. the wall had only one opening, they could quickly close this opening if their enemies came near.interestingly, the choctaw indians in mississippi also lived in a wigwam of a most primitive(原始的) construction, but different from those of the iroquois indians. the choctaw indians wigwams, made from mud, cane and straw, were in the form of a bee-hive. the covering was made of a long, tough grass. a post in the centre supported the roof. a hole in the top admitted the light, and allowed the smoke to pass out.the tipi tent-housing of the upper lake and plains area was put up with poles set lightly in the ground, tied together near the top, and covered with bark and grass in the lake country. it was easily portable, and two women could set it up or take it down within an hour.the pawnee, mandan and other indian tribes (部落) along the missouri built solid ring-shaped structures of trunk, covered with earth and dried grass, housing a dozen families.the wichita and other tribes of the texas border built large ring-shaped houses covered with dried grass. ks*5u.capart from the regular housing, almost every tribe had some style of housing.( ) 1.which of the following pictures shows the house for the iroquois indians?( ) 2. according to the passage, the pawnee indians built their houses _.a. with openings in the trunk walls b. large enough for several families c. in a ring shape with bark and mud d. by bending young trees to form the shape( ) 3. all the native indian houses described in the passage were_. ks*5u.ca. of the same shape b. covered with grass c. built with a post in the centre d. built with doorways at each end ( ) 4. the passage suggests that _a. all the native indians built trunk walls all around their houses b

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论