2017_2018学年高中英语Unit1Art单元加餐练一_二新人教版选修6.docx_第1页
2017_2018学年高中英语Unit1Art单元加餐练一_二新人教版选修6.docx_第2页
2017_2018学年高中英语Unit1Art单元加餐练一_二新人教版选修6.docx_第3页
2017_2018学年高中英语Unit1Art单元加餐练一_二新人教版选修6.docx_第4页
2017_2018学年高中英语Unit1Art单元加餐练一_二新人教版选修6.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 1 Art单元加餐练(一-二)单元加餐练(一) 完形阅读组合练加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空It was one day in March 2008. I made a surprise _1_ to my friends: I would shut down my law practice and attempt to travel around the _2_ in about a year. Whats more, Id do it without taking any _3_ or making a single advance reservation (预定) of any kind.Once I had said the words, there was no _4_. It took months to shut down my law practice and get things in order. _5_, I set off on my adventure in December 2008. I _6_ traveling without using planes wasnt _7_. Trying to circle the world in sixteen _8_ made it tougher.I took three overnight buses to travel 3,000km through Argentina, from Ushuaia to the capital Buenos Aires. I would _9_ the windows for hours at the completely unspoiled plains, as if humans had never _10_ it. It took seven days and nights on trains to get from Moscow to Beijing. Later in my _11_, it took 22 days on a ship to get from New Zealand through the Panama Canal and back to Philadelphia in April 2010 to _12_ my aroundtheworld adventure.I had to work for my passage, as it was really one of the most _13_ parts of my journey. These _14_ generally cost between 120 and 140 euros per day on board.It _15_ that traveling with no reservations was far less difficult than Id _16_. Pulling into a city on a bus with a backpack, looking into a _17_ for suggestions on how to find a place to stay, and then finding an empty _18_ were never much of a problem anywhere. _19_, making no advance reservations also kept me flexible (灵活的) and open about all my travel plans. So thats the _20_ I give everyone.语篇解读:作者放弃律师工作而去周游世界。途中,他不坐飞机,也不提前做任何预订,历时16个月,终于结束了他的环球旅行。1A.discovery BcommentCannouncement Ddifference解析:选C根据第二段开头“Once I had said the words”可推断此处指作者宣布他的计划。2A.globe BbarCcity Dtown解析:选A根据第二段末尾“Trying to circle the world”的提示可知,作者打算去周游世界。3A.ships BbusesCtrains Dflights解析:选D根据下文“_6_ traveling without using planes”可知,作者计划在旅行途中不坐飞机。4A.turning down Bturning backCturning up Dturning off解析:选B作者既然话已说出,就不能打退堂鼓。5A.Finally BImmediatelyCLuckily DSuddenly解析:选A做了几个月的准备以后,作者终于出发了。6A.forgot BensuredCexpected Dfound解析:选D作者发现旅行途中不坐飞机的不容易。7A.boring BeasyChard Dexciting解析:选B根据“made it tougher”可推断出旅行途中不坐飞机的不容易。8A.days BweeksCmonths Dyears解析:选C由上下文语境可知,作者2008年12月出发,2010年4月返回,历时16个月,故选C项。9A.look out of Blook intoClook around Dlook back解析:选A作者会透过车窗一连几个小时地看着没有被破坏掉的平原。10A.protected BacceptedCdeveloped Dtouched解析:选D根据上文“the completely unspoiled plains”可知,作者觉得人类好像从来没有踏上过这些平原似的。11A.life BjourneyCprocess Dstudy解析:选B此处指作者的环球旅行,故选B项。12A.celebrate BshortenCfinish Dstart解析:选C根据“back to Philadelphia”可知,其环球旅行结束。13A.expensive BterribleCuncomfortable Dchallenging解析:选A根据“cost between 120 and 140 euros per day on board”可推断出这次旅行之昂贵。14A.products BticketsCtrips Dhotels解析:选C此空指上一段作者提到的旅程,故选C项。15A.worked out Bput outCmade out Dturned out解析:选D作者原来想象不做任何预订可能会很难,结果其实也没有那样难,根据语境可判断选D项。16A.doubted BimaginedCbelieved Dplanned解析:选B参见上题。17A.guidebook BnewspaperCmagazine Dtextbook解析:选A根据生活常识可知,旅行途中可以借助旅游指南来寻找住的地方。18A.space BhallCstreet Droom解析:选D根据上文可知,找到空房间根本不是问题。19A.Therefore BBesidesCHowever DOtherwise解析:选B此处进一步介绍旅行途中不提前做任何预订的好处,表示递进,故选B项。20A.conclusion BtruthCadvice Ddecision解析:选C旅行途中不提前做任何预订给作者带来很多好处,因此作者也给别人同样的建议。.阅读理解People all over the world love listening to music and most have their favourite songs which they listen to again and again. But how did it all start? When could people first choose the music they wanted to listen to?The 1900s: The player radioIn the late 19th and early 20th centuries, pianos became very popular and rich families bought “player pianos”. A player piano played music that was programmed on paper rolls with holes in them and you could also play it like a “normal” piano. In the mid 1920s player pianos began to disappear mainly because the radio got more popular.The 1910s: The first phonographs (留声机)As early as 1877, there were phonographs to play music on and by the 1910s, many families had one. The music was on “records” made of aluminum foil (铝箔). People could listen to them only a few times before the foil broke. Later the music was on wax cylinders (蜡筒). These could hold longer recordings (two to four minutes), and people could play them more often.The 1920s: Gramophones and record playersGramophones were similar to the phonographs, but they used flat vinyl (乙烯基) disks and not cylinders to hold the music. The disks went round, and first a steel needle, then later a small diamond, “took” the music off the record. Some of the disks could play for more than 20 minutes per side. Today some music lovers who are crazy about disks still use vinyl records.The 1960s1970s: Cassettes and the WalkmanIn the 1960s, the first cassette recorders became popular. A big step towards modern technology was the invention of the first portable (便携式的) cassette player, the “Walkman”, by the Japanese company, Sony in 1979. For the first time, people could listen to their favourite music while they were travelling, doing sports, or going for walks.1What happened to the player piano in the mid 1920s?AOnly the rich could afford it.BIt began to be used as a “normal” piano.CIt was gradually replaced by the radio.DIt was improved and played music automatically.解析:选C细节理解题。根据第二段介绍的“In the mid 1920s player pianos began to disappear mainly because the radio got more popular.”可知,这一时期无线电逐渐取代了自动演奏钢琴。2What do we know about phonographs and gramophones?AThey used different records to hold the music.BThey are still popular among music lovers now.CGramophones were easier to carry than phonographs.DPhonographs held longer recordings than gramophones.解析:选A细节理解题。根据第三段和第四段可知,phonographs和gramophones都是留声机,但一个是通过蜡筒唱片播放音乐,而另一个则是用圆盘唱片播放音乐。3The text is mainly about _.Athe history of musicBthe popularity of musicCthe different types of musicDthe development of listening to music解析:选D主旨大意题。文章按时间顺序介绍了二十世纪几种音乐播放设备自动演奏钢琴、留声机和随身听。故本文是关于人类听音乐的发展历程。加餐练(二)第卷规范增分练.语法填空Two years ago, my son said he wanted to learn how to play the piano. I _1_ (buy) him a piano and employed a tutor to teach him. _2_, half a year later, he lost his interest in the piano and no longer wanted to play it. My husband and I really didnt want him to give up, _3_ we insisted that he should practice it every night. However, he didnt like that idea and often played the piano _4_ (unwilling). We couldnt think of a good way to persuade him.One night, an old man _5_ lives downstairs came to us, _6_ a box of candies in his hand. To our surprise, he said he wanted to thank my son. He went to my son and handed him _7_ gift, saying, “I really want to thank you. Because of you, my wife and I can hear beautiful music every night. It _8_ (bring) us a lot of fun.” My son looked _9_ (surprise) at first, and then he became very happy._10_ (know) some people are enjoying his music made him want to play the piano well. From then on, he sat in front of the piano and practiced hard every night.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._1bought买钢琴是一个发生在过去的动作,需用buy的一般过去时。2However前后句之间为转折关系,故填However。3so这里表示因果,故用so。4unwillingly这里需用一个副词修饰动词played,故填unwilling的副词形式。5who此处用who引导定语从句,限定先行词an old man。6with那位老人手里拿着一盒糖果,故用with短语表示伴随。7the这里指代前面提到过的糖果,故需用定冠词修饰。8bringsbring在这里表示一个经常性的动作,故用动词的一般现在时。9surprised作者的儿子看起来很惊讶,故填surprised。10Knowing这里考查v.ing形式引导的从句在句中作主语。.短文改错Whats the best age in life? When you were a baby, life is simple. Youre happy if you are giving enough food and milk and your parents take care you. Then you learn to walk and begin to discover the world around you. When I was a child, my life was great. I loved it when I started the school, and learned to read and write. But I wasnt happy while my parents didnt let me stay up lately or watch TV. Perhaps be an adult is the best time in life. Youll have the freedom to do which you want. Or is it best to be an old man, like his grandfather? Hes 72, and hes always happily!答案:第二句:wereare第三句:givin

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论