




已阅读5页,还剩21页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
铜仁一中20182019学年度第一学期高二开学考试英语试题听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Which language does the man want to learn?A.French, German, or RussianB. French, German, or SpanishC.French, German, or English2.What did the man do just now?A.He cooked eggs and chicken.B.He did some shopping.C.He withdrew(取出) some money3.Who is the woman probably?A.Mr Robertsons secretary B. Mrs Robertson C. A hotel clerk4.How did the woman come to school?A.By bike B. On foot C. By bus5.What does the man advise the woman to do?A.Have a talk with Mike later.B.Prepare for her job interview.C.Help Mike with his job interview.第二节(15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman want the man to do?A. To help her choose a dress. B. To go to Jennys birthday party with her.C. To lend her his membership card.7.Why does the man go downtown?A. To buy some books for ann. B. To go the City Library.C. To buy a dress for ann.听第7段材料,回答第8至9题。8.How long did the woman sleep last night?A.For about two hours. B. For about four hours.C. For about six hours.9. What day is it today?A. Wednesday B. Thursday C. Friday听第8段材料,回答第10至12题。10. Whos Mary?A. The womans mother B. The womans aunt C. The womans sister11. What did Mary do in 1984?A. She competed in the Olympics and won. B. She retired from Swimming.C. She worked at a bank.12. When did Susan ONeil break Marys world record?A. In 1984. B. In 11988. C. In 2000.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman doing?A. Watching TV. B. Reading a newspaper. C. Surfing the Internet.14. Why did the mother name her newborn baby “Enough”?A. She didnt want any more children.B. She thought it was really an interesting name.C. She thought there were too many people on earth.15. When did the worlds population reach three billion?A. In 1959. B. In 1969. C. In 1979.16. What was the worlds population in 1987?A. 4 billion. B. 5 billion. C. 6billion.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker want to tell people?A. How to live a healthy life. B. How to make big changes.C. How to make a healthy weight.18. How does the speaker advise people to get active?A. By walking, running and so on. B. By holding some social activities.C. By making as many friends as possible.19.What does the speaker suggest people doing in the third tip?A. Watch TV with family once a week. B. Do some physical activities with family.C. Have dinner with family once a week.20.What are people advised to do in the end?A. To avoid staying at home alone. B. do some regular work.C. To have a clean environment.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning: February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in tickets price)Departing from the Cannery: Tell time upon request.Duration(时长):2 hoursPrice: $90Back to the Fifties TourRunning: August 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing form the Cannery 5:00 pm and 7:00 pmDuration:2 hoursPrice:$90Spooky Halloween TourRunning: October 10th through October 31stJoin us for a ride through the historical Presidio district .Authentic fire gear (服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San FranciscoDeparting from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pmDuration :1 hour and 30 minutesPrice: Available upon requestHoliday Lights TourRunning: December 6th through December 23ndThis attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery 7:00 pm and 9:00 pmDuration: I hour and 30 minutesAdvance reservations required.1. Which of the tours is available in March?A. San Francisco Winery Tour. B. Back to the Fifties Tour.C. Spooky Halloween Tour. D. Holiday Lights Tour.2. What can tourists do on Back to the Fifties ToursA. Go to Treasure Island. B. Enjoy the holiday scenes.C. Have free ice cream. D. Visit the Presidio district.3. What are tourists required to do to go on Holiday Lights TourA. Take some drinks. B. Set off early in the morning.C. Wear warm clothes. D. Make reservations in advance.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文包括四则广告,每一个广告介绍了各自旅游项目的内容,时间及费用。【名师点睛】文章细节的理解题技巧文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另一类表达。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。本篇文章三个小题都属于细节理解题。【1题详解】A。【解题剖析】此题属于推理判断题中的(1)对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应。答案根据第一则广告中的首句“Running: February 1st through April 30th”推断可知。【答案定位】根据文章第一则广告中的首句“Running: February 1st through April 30th”推断可知:这个旅游活动是从月持续到4月份的。【推理关系】题干Which of the tours is available in March?文章内容Running: February 1st through April 30th。【答案】San Francisco Winery Tour. Running: February 1st through April 30th。从中可得出三月份有San Francisco Winery Tour旅游.,故选A。【2题详解】C【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应。细节理解题。【答案定位】根据第二英明广告中的“Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.”可知,在活动中人们可以享受到免费的冰淇淋。【推理关系】题干What can tourists do on Back to the Fifties Tours?文章内容Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.【答案】C. Have free ice cream,故选C。【3题详解】D【解题剖析】此题属于细节理解中的(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另一种表达。【答案定位】根据最后一个活动中的“Advance reservations required.”可知,参加holiday Lights Tour需要人们提前预约。【推理关系】题干What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?文章内容 Advance reservations required.。【答案】D.Make reservations in advance,提前预约,即为advance reservation required的转述。故选D。BOur local Community Youth Club is a very popular organization with young people in my town. I have been a member for four years now and Ive taken part in a lot of interesting projects. These include fun activities such as holiday camps and discos. We have organized sports competitions and we even made a video.But it isnt all just enjoyment, we have also started doing social work to help people in our neighbourhood. We have organized activities for small children during the holidays. We have also formed a social support group to help young people stop smoking.We are particularly proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits to the local old peoples home. This idea came from a school visit to an old people home. My class spent an afternoon at a home and everyone found the visit very rewarding.The old people at the home were very excited by our visit. They were very talkative(健谈的) and they told us their personal stories. During our visit ,the home was filled with the sound of laughter. We sang songs and played games with the old people and had tea together. But we realized that life wasnt always easy. Some of them were in poor health and were very unhappy. They couldnt go outside the visits by children brought some sunshine into their lives.Many young people like me do not live with our grandparents and we have very little contact with elderly people. As a result, many young people dont know what they are like and we have a lot of wrong ideas about them. We have little or no idea of the kind of lives they lead in their homes. After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.Since the creation of our visiting group, over twenty volunteers(志愿者) have joined us. Up to now, we have organized three group evenings and a concert. But it is the individual(单独的) visits which are the most important. Club members regularly visit old people and everyone finds the experience rich and rewarding.4. The writer _.A. works at an old peoples home B. lives with her grandparents.C. lives in an old peoples home. D. regularly visits old people.5. The Community Youth Club_.A. only organizes leisure activities for young peopleB. has made a video about life in an old peoples homeC. has arranged a school visit to the local old peoples homeD. mainly does social work.6. The writer thinks that many children today _.A. are not interested in how old people liveB. do not want to get to know old peopleC. have very little contact with old peopleD. live with their grandparents7. The Phrase ”bring some sunshine into their lives” means to_.A. take the old people to the beach B. only visit the elderly on sunny daysC. make the old people feel happy D. take the old people outside【答案】4. D 5. C 6. C 7. C【解析】本文为记叙文。文章讲述了作者在社区青年俱乐部的经历。经常组织一些有趣的活动,帮助别人的社会活动等,最让作者自豪的是定期看望敬老院的老人们。通过活动,大家都明白了应该为老人们做些什么来提高他们的生活质量。【4题详解】细节理解题。第三段We are particularly proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits to the local old peoples home. 我们创建的最新团队感到特别自豪。我们这个团队定期组织参观当地老年之家。及最后一段的最后一句Club members regularly visit old people。俱乐部成员定期拜访老年人。作者是这个团队的一员。可推知,作者会定期去参观拜访老年人。分析选项可知D项符合题意,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第三段内容. It organizes regular visits to the local old peoples home. This idea came from a school visit to an old people home.它定期组织参观当地老年人的家。这个想法来自于一次学校参观老年人之家。由此可推断出这个青年俱乐部曾排了一个学校去参观当地老人之家。分析选项可知C项符合题意。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第五段中的第一句Many young people like me do not live with our grandparents and we have very little contact with elderly people. 很多像我这样的年轻人不跟祖父母住在一起,我们很少接触老年人。可知现在的孩子们与老人很少接触。分析选项可知C段符合题意,故选C项。【7题详解】细节理解题。根据第四段第一句“The old people at the home were very excited by our visit”老人对于我们的来访非常激动。及最后一句“Some of them were in poor health and were very unhappy. They couldnt go outside the visits by children brought some sunshine into their lives. 他们中的一些老人身体不好,非常不开心。他们不能外出,而孩子们的探望给他们的生活带来了阳光。分析可知,是孩子们的探望让他们很开心。分析选项可知C项符合题意,故选C项。CThe European Union(EU) is an organization of European countries. The countries are independent and are governed in different ways. In the United Kingdom ,for example, the head of state is a king or queen. In France, on the other hand, the head of state is a president. But each of them sends representatives to European Parliament, which has some control over what happens in each of the member countries.The idea of the EU began in the 1950s. The first members were France, Germany, Belgium,Luxembourg, the Netherlands and Italy. Little by little, the number increased during second half of the twentieth century. By the year 2000,there were 15 member countries. The new countries were Austria, Denmark, Finland, Greece, Ireland, Portugal, Spain, Sweden and the United Kingdom.In 2004,the EU increased to 25 members. The Czech Republic ,Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, the Slovak Republic and Slovenia, plus the Mediterranean islands of Cyprus and Malta all became members. The expanded EU has a population of more than half a billion people, twice as big as the population of the US.8. Which of the following statements is NOT true according to the text?A. The UK was not included in the first members.B. The thought of the EU first came into being in the 1950s.C. The member countries of the EU are independent.D. Ireland became a member country of the EU later than Poland.9. How many countries joined the EU after the year 2000?A. 9 B. 10C. 15 D. 2510. How are the UK and France governedA. In both countries, the head of state is a king or queen.B. In both countries, the head of state is a president.C. In the United Kingdom ,the head of state is a president while in France, a king or queen.D. In the United Kingdom ,the head of state is a king or queen while in France, a president.11. which country had the idea of the EU first?A. The UK B. FranceC. Germany D. The passage doesnt mention.【答案】8. D 9. B 10. D 11. D【解析】本文为说明文。主要对欧盟组织进行了介绍。欧盟(EU)是欧洲国家的组织,这些国家是独立的,以不同的方式管理。欧盟的思想始于20世纪50年代,第一个成员国是法国、德国、比利时、卢森堡、荷兰和意大利。成员国的人数在逐步地增加,现在扩大到个国家【8题详解】细节理解题。第一段中的The countries are independent可知,欧盟国家是独立的,第二段The idea of the EU began in the 1950s. The first members were France, Germany, Belgium,Luxembourg, the Netherlands and Italy. By the year 2000,there were 15 member countries. The new countries were Austria, Greece, Ireland, 可知欧盟的欧盟的思想始于20世纪50年代,第一个成员国没有英国,波兰于2000年加入。第三段第一句In 2004,the EU increased to 25 members. The Czech Republic ,Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland,.,可知2004年波兰加入。由此可知波兰比爱尔兰早加入欧盟,故D的表述是错误的。分析选项可知D项符合题意,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据最后两段的内容:By the year 2000,there were 15 member countries.和In 2004,the EU increased to 25 members到2000年底,共有15个成员国。到2004年底是25个,25-15=10个,所以答案是B。【10题详解】细节理解题。根据第一段中的“In the United Kingdom ,for example, the head of state is a king or queen. In France, on the other hand, the head of state is a president.” 在英国,国家元首是国王或王后。另一方面,在法国,国家元首是总统。分析选项可知D项符合题意,故选D项。【11题详解】细节理解题。本文在第二段提出了欧盟的思想始于20世纪50年代/最初的成员国,而没有提及是哪个国家最先想到的,故D项符合题意,故选D项。DMothers Day is a time of memory and celebration for Mom. The earliest Mothers Day celebrations date back to ancient Greece in honour of Rhea, the Mother of Gods. During the 1600s, England celebrated a day called “mothering Sunday”. Celebrated on the fourth Sunday of Lent(四旬斋),“mothering Sunday” honoured the mothers England.During the time many of the Englands poor worked as servants for the wealthy.AS most jobs were located far from their homes, the servants would live at the houses of their employers. On Mothering Sunday, the servants would have the day off and were encouraged to return home and spend the day with their mothers. A special cake, called the mothering cake, was often brought along.As Christianity(基督教) spread throughout Europe, the celebration changed to honour the “Mother Church”-the spiritual power that gave them life and protected them from harm. Over time the church festival combined with mothering Sunday celebration. People began honouring their mothers as well as the church.In the United States Mothers Day was first suggested in 1872 by Julia Ward Howe as a day devoted to peace. Then in 1907 Ana Jarvis, from Philadelphia, began a campaign(运动) to establish a national Mothers Day. Ms Jarvis persuaded her mothers church in Grafton, Virginia to celebrate Mothers Day on the second anniversary of her mothers death, the 2nd day Sunday of May. By the next year Mothers Day was also celebrated in Philadelphia.Ms Jarvis and her supporters began to write to ministers, businessmen, and politicians demanding to establish a national Mothers Day. It was successful as by 1911 Mothers Day was celebrated in almost every state. President Woodrow Wilson, in 1914, made the official announcement that Mothers Day was a national holiday and it was to be held each year on the 2nd Sunday of May.While many countries of the world celebrate their own Mothers Day at different times throughout the year, there are some countries such as Denmark, Finland, Italy, Turkey, Australia, and Belgium which also celebrate Mothers Day on the 2nd Sunday of May.12. What is the authors purpose in writing the first paragraph?A. To raise questions. B. To introduce the topic.C. To interest readers. D. To solve problems.13. The earliest Mothers Day was celebrated to_.A. mark the birth of Greece B. prepare for the autumn harvestC. honour the Mother of Gods D. honour the mothers of England14. The fourth and fifth paragraphs mainly talk about_.A. the feast of Mothers Day in the U.S.B. the origin of Mothers Day in the U.S.C. the development of Mothers Day in the U.S.D. the celebration of Mothers Day in the U.S.15. The passage is intended to_.A. give readers some information B. persuade readersC. report a story D. amuse readers【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】本文是说明文。主要介绍母亲节的来历及庆祝方式。【12题详解】推理判断题。通读全文可知,作者写第一段的目的就是为了引入本文的主题:母亲节。分析选项可知B项符合题意。【13题详解】细节理解题。根据第一段第二句“The earliest Mothers Day celebrations date back to ancient Greece in honour of Rhea, the Mother of Gods.”,可知,最早的母亲节庆祝活动可以追溯到古希腊,以纪念众神之母瑞亚。分析选项可知C项符合题意,故选C项。【14题详解】推理判断题。根据第四段和第五段的内容可知,在美国,母亲节是Julia Ward Howe在1872首次提出的,在1907,来自费城的安娜贾维斯开始了一个运动来建立一个全国性的母亲节,第二年,费城也庆祝了母亲节。1914年总统正式宣布母亲节是一个全国性的节日。由此可推断出这两段是讲述美国母亲节的由来,分析选项可知B项符合题意,故选B项。【15题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了母亲节的来历,是给读者一些关于母亲节的信息。分析选项可知A项符合题意,故选A。【点睛】本篇阅读理解中的第3小题是推理判断题。推理判断题要根据事实细节,推断出合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。如第3小题以第四和五段的内容可推断出正确的答案。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Moving abroad cab be a challenging experience. You leave your family, friends and everything you know behind. You enter a new culture where the customs and sometimes the language are different._16_ Its a time to discover new things, make new friends and begin a new adventure.So what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?Live with a nativ
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 45282-2025IPv6地址分配和编码规则总体要求
- 2025项目绿化施工合同
- 新兴汽车故障解决方案试题及答案
- 证券投资学教案
- 南京机电职业技术学院《民族音乐概论1》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 浙江省效实中学2024-2025学年高考语文试题3年高考模拟题透析2年模拟试题含解析
- 武汉船舶职业技术学院《轻松学营销》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 茂名职业技术学院《行书创作》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 湖北师范大学文理学院《网络技术与应用》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 北京电子科技学院《数值计算方法》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 2025-2030羊毛制品行业市场调研分析及发展趋势与投资前景研究报告
- 房建资料员知识培训课件
- 新零售背景下的电子商务尝试试题及答案
- 《商务沟通与谈判》课件 第二章 商务沟通原理
- 2024年四川内江中考满分作文《我也有自己的光芒》8
- 深信服aES产品技术白皮书-V1.5
- (高清版)DB11∕T2316-2024重大活动应急预案编制指南
- 小学生航天科技教育课件
- 人工智能机器人研发合同
- 放射防护知识培训
- 《社区智慧养老模式研究的国内外文献综述》4200字
评论
0/150
提交评论