高考英语复习Module2TheRenaissanceTrafficJam课时作业提升练外研版.docx_第1页
高考英语复习Module2TheRenaissanceTrafficJam课时作业提升练外研版.docx_第2页
高考英语复习Module2TheRenaissanceTrafficJam课时作业提升练外研版.docx_第3页
高考英语复习Module2TheRenaissanceTrafficJam课时作业提升练外研版.docx_第4页
高考英语复习Module2TheRenaissanceTrafficJam课时作业提升练外研版.docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Module 2 The Renaissance Traffic Jam(建议用时35分钟). 阅读理解AMany people have long dreamed of being able to fly around as simply as riding a bicycle. Yet the safety and strength of a flying bike was always a big problem. Over the past 10 years, developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality. Now, two groups of inventors say such vehicles may be available very soon. Grant Stapleton from Malloy Aeronautics says the Hoverbike, which is able to get in and out of small spaces very quickly, will be a truly personal flying vehicle. “It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed, ”he adds. Mr Stapleton says safety was the companys main concern when developing the Hoverbike. He says the designers solved the safety issue by using overlapping rotors(折叠旋翼)to power the vehicle. The company is testing both a one-third size model and a full-size prototype(原型)of the Hoverbike. Inventors say their Hoverbike will most likely be used first by the police and emergency rescue teams. In New Zealand, the Martin Aircraft Company is also testing a full-size prototype of its personal flying bike, called Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up to 1, 000 meters high and reach a speed of 74 kilometers per hour. Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said Jetpack“is built around safety from the start”. In his words, “Reliability is the most important part of it. We have safety built into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car. ”Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr Coker says it also has a parachute that can be used should there be an emergency. “It opens at a very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot in an emergency, ”he adds. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要讲述的是个人飞行工具很快就会应用于现实的情况。1. Which of the following words can best describe the Hoverbike? A. Powerful. B. Fast. C. Portable. D. Available. 【解析】选C。推理判断题。第三段提到“It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed, ”he adds. 可知它能很快地穿过大陆因为它能折叠和打包。2. What make(s) flying vehicles seem practical now? A. Modern technology. B. New safety rules. C. Love of cycling. D. Public concerns. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段的内容可知, 科技的发展让个人飞行器变得更趋向现实。3. Who are expected to use the Hoverbike first? A. People who dream of flying. B. People who really love cycling. C. People who design the bike. D. People who serve public purposes. 【解析】选D。细节理解题。第五段提到发明者说这个飞行工具更有可能首先用于警察和救援队。4. Whats the main concern the two companies share? A. Safety. B. Speed. C. Size. D. Design. 【解析】选A。细节理解题。第四段中Stapleton说在开发Hoverbike时, 安全是他们公司主要关心的事情, 以及倒数第三段中Peter说他们公司会把安全建造放在飞行器的结构中, 与一级赛车一样。据此可知安全性是两家公司都关心的。BIn modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity. Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between people. I have taught many children who held the belief that their self-worth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and-death affairs. In their single-minded pursuit of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten. However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which only values the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among those who are against competition are young people who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse, “I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try. ”What is not usually admitted by them is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that ones self-respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to disappear can we discover a new meaning in competition. 【文章大意】本文主要讲述了关于竞争的两种错误观点。一种高度评价竞争, 另一种认为竞争不利于形成和谐的人际关系。5. What is the best title of this passage? A. Competition! Why Friends Turn into EnemiesB. Competition! What Self-respect Depends onC. New Meaning Found in CompetitionD. Two Mistaken Beliefs about Competition【解析】选D。主旨大意题。由第一段和最后一段可知, 本文主要讲述了关于竞争的两种错误看法。6. Why do some people favor competition according to the passage? A. It pushes society forward. B. It builds up a sense of duty. C. It improves personal abilities. D. It encourages individual efforts. 【解析】选A。推理判断题。由第一段Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity. 可知, 有些人赞同竞争, 因为它能推动社会的发展。7. The true competitors and those with a desire to fail both believe_. A. ones self-worth comes from how well he performs in comparison with othersB. ones dream can be achieved if he has mastered good communication skillsC. ones failure happens when he is suffering from emotional problemsD. ones success is based on how hard he has tried【解析】选A。细节理解题。根据最后一段Both are based on the mistaken belief that ones self-respect relies on how well one performs in comparison with others. 可知, 两者都认为一个人的价值来自于和他人竞争。8. Which of the following will the author probably agree with? A. One should treat competition as a life-and-death affair. B. One should make every effort to avoid competition. C. One should get rid of the fear of failure in competition. D. One should be given rewards after competing with others. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一句Only as this basic and often troublesome fear begins to disappear can we discover a new meaning in competition. 可知, 只有当我们不再害怕在竞争中失败时, 我们才真正理解了竞争的含义。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。A single cigarette sold on a street corner may not cost a lot; however, the overall costs of smoking are huge. 1The World Health Organization says about 10 people die of a tobacco-linked disease every minute. That rate adds up to almost six million people dying from such diseases every year. The majority of these preventable deaths happen in low-income and middle-income countries. The World Bank says each of these countries has a gross national income of less than $12, 746. 2For most people, stopping smoking is hard. Many began smoking as teenagers. They are used to it. Also, tobacco contains the powerful drug nicotine. 3Some get help from electronic cigarettes, medicine or nicotine patches that reduce ones desire for the drug. Dr. Nancy Rigotti works at Massachusetts General Hospital in the United States. She says she finds that medicine and counseling services together work best of all. 4It can affect the health of an entire country. The World Health Organization says low-income countries depend heavily on taxes from cigarettes. They use the money, in part, to pay the costs of health care for tobacco-related diseases. The World Health Organization is urging United Nations member states to sign a treaty to end the illegal trade in tobacco products. 5But the approval of 32 other countries is needed for it to become international law. A. Stopping smoking. B. Other countries also sign the treaty. C. Eight countries have approved the treaty. D. Consider the cost of human life. E. But smoking costs more than the life of an individual. F. The World Health Organization says tobacco kills 6 millionpeople yearly. G. Studies show people who want to stop smoking can do so with different treatments. 1.【解析】选D。根据本段讲述的吸烟的人付出的生命的代价得知D项与下文相符。2.【解析】选A。根据本段讲述的戒烟困难的内容得知此处表示要禁止吸烟。3.【解析】选G。根据下一句内容有一些人求助于电子香烟、药物或者降低自己对尼古丁欲望的尼古丁贴剂, 可推出此处应选G项, 研究表明想戒烟的人可以用不同的治疗方法。4.【解析】选E。但是吸烟不仅仅是一个人的生命的代价而且影响整个国家的健康, 故选E。5.【解析】选C。根据语境approval得知此处与C项中的approved相符合。. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误, 每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()画掉。修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计。Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language calling Web language. Some people even speak Chinese mixed with English letters. The other day our class had a discussion about if we should welcome the Web language. Forty percent of the students think it ridiculous. They argue that it does no good help people communicate, nor is it useful for learning English. Besides, itll make Chinese more standard and pure, finally ruining our mother tongue. However, 60% of our class is fond of it. They think it is simple, convenience and helpful in expressing them. Whats more, it may make the language more interesting. Personal, its not a good habit to use the Web language. It may be popular, but you may also make yourself be misunderstood. 答案: 1.【解析】第一句中的as

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论