2022-2023学年福建省宁德市黄家中学高二英语测试题含解析_第1页
2022-2023学年福建省宁德市黄家中学高二英语测试题含解析_第2页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022-2023学年福建省宁德市黄家中学高二英语测试题含解析一、 选择题1. It has been a long time _ I left my home town in Florida.A. sinceB. whenC. beforeD. that参考答案:A2. It will be a long time before you _ the new circumstances.A. adapt to B. will get used to C. used to D. got accustomed to参考答案:A3. Never before _seen anybody who ca

2、n play tennis as well as Robert. A. had she B. she had C. has she D. she has参考答案:C4. Schools must ensure that most young people _ the skills and knowledge once reserved for a few. A. acquire B. accomplish C. achieve D. fulfill参考答案:A5. _ _ with the size of the whole earth, the biggest ocean does not

3、seem big at all. A Compare B When comparing C Comparing D When compared 参考答案:D6. Mrs. Smith has _ all the shampoo, so shell have to buy some more.A. run out B. used up C. given out D. sped up参考答案:B7. The dodo became extinct fairly recently so its DNA is still _ .A. in good condition B. in good state

4、 C. in good conditions D. out of a condition 参考答案:A略8. Although she is _ me _ two years, she has more working experience. A. junior than, by B. younger than, with C. senior to, by D. junior to, by参考答案:D试题分析:考查介词。be junior to sb. by比某人年少-岁,根据句意可知选D。【知识拓展】9. We have all become addicted to(对上瘾) sugar,

5、particularly in soft drinks. Today, sugar consumption is _ it used to be.A. many times that B. many times whatC. that many times D. many times as much参考答案:B10. Not until the man in black took off his dark glasses that he was the famous film star. A. did I realize B. I realized C. was I realized D. I

6、 have realized参考答案:A略29. Rather than _for the love of music, nowadays more and more singers attach great importance to _rich and famous by singing. A. sing;becoming B. sing;become C. to sing;become D. to sing; becoming参考答案:A略12. You have to focus on the terms of the agreement which were sometimes _

7、vague Ainstantly Bbasically Ccasually Ddeliberately参考答案:D略13. Canada is a country which _ people who come from all over the world.A. consisted of B. consists of C. was consisted of D. consisting of 参考答案:B略14. Health comes first. We should _ everyday to _.A. take exercise, keep fit B. take exercises,

8、 keep fitC. take exercise, keep health D. take exercises, keep healthy参考答案:A15. I recognized her _ I saw her.A. for the moment B. the moment C. at the moment D. before参考答案:B二、 填空16. _ (还有待观察) whether some Taiwanese will abandon the “Taiwan Independence” theory. (remain)参考答案:It remains to be seen 三、

9、阅读理解17. A student was one day taking a walk with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They were a poor farmers, who was working in the nearby field.The student turned to the teacher, saying: “we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, a

10、nd wait to see what he will do.”“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon finished his work, and came

11、 across the field to the path where he had left his coat and shoes.After putting on his coat, he put his foot into one of his shoes, and felt something hard. Then he bent (弯腰) down to feel what it was, and found the coin. Surprised, he looked at the coin, turned it around and looked at it again. He

12、then looked around, but no person was seen. He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin.He couldnt control his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks. Then he spoke of his wife, si

13、ck and helpless, and his children without bread. He said the help would save them from dying.The student stood there deeply moved, and his eyes filled with tears. “Now,” said the teacher, “are you not much happier than if you had hidden the shoes?”1. When the student saw the shoes, he wanted to _.A.

14、 steal them B. find their ownerC. play a joke on the owner D. give the owner some money2. According to the passage, the teacher is _.A. quiet and honest B. kind and friendlyC. patient and clever D. strict and careful3. When the farmer saw the second coin, he _.A. was very excited and gratefulB. was

15、worried and looked up at the skyC. was surprised and decided to find the ownerD. spoke of his difficulties and asked for more help4. . What can we learn from the passage?A. It is never too late to learn. B. All good things come to an end.C. Where there is a will, there is a way. D. True happiness co

16、mes from helping others.参考答案:1. C 2. B 3. A 4. D本文为故事类文章。一个年轻人想搞恶作剧,把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会有什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。年轻人通过这件事知道了“给予要比接受更幸福”这句话的真谛。【1题详解】细节理解题。结合第二段The student turned to the teacher, saying:“we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, and wai

17、t to see what he will do” 可知学生看见干活的穷农夫的鞋子想把鞋子藏起来,他们自己则藏在树后面,等着看没鞋子的穷农夫会怎么做,可推断出这个学生想和穷农夫开玩笑,所以C为正确答案。.【2题详解】推断判断题。结合文章第三段的内容“学生想把农夫的鞋子藏起来捉弄农夫,而老师则是让学生放两个硬币在他鞋中以帮助农夫”,可知这位老师是kind and friendly,所以选B。【3题详解】细节理解题。倒数第二段和倒数第三段His surprise was doubled on finding the other coin. He couldnt control his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks. 可知“他(农夫)更加惊奇地发现另一枚硬币,他无法控制住自己的情感。他跪下,看着天,感激的哭了”,由此可推断出“农夫看到第二枚硬币非常激动和感恩。故A正确。【4题详解】推理判断题。一个年轻人想搞恶作剧,把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会是什么反应。但和他在一起的教授劝阻了

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论