




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021届高考英语大一轮复习课时作业38Unit19Language含解析北师大版2021届高考英语大一轮复习课时作业38Unit19Language含解析北师大版PAGE PAGE 132021届高考英语大一轮复习课时作业38Unit19Language含解析北师大版课时作业38。阅读理解AIt is estimated that more than half the worlds population is bilingual (双语的), and in an increasingly globalizing world, there are obvious benefits of spe
2、aking more than one language。 However, for many years, parents were advised not to teach their children to speak more than one language from birth。 Learning two or more languages simultaneously (同时) was believed to cause confusion and slow down academic development. While it is certainly true that c
3、hildren who are learning to speak more than one language as their mother tongue will often mix the languages up or speak a little later, these are temporary problems, and there is no reason to avoid teaching a child more than one language。In fact, there are plenty of reasons to encourage your child
4、to become bilingual from birth. As well as the obvious benefits of being able to communicate with more people, and the possibility of earning more money, children who speak more than one language have been shown to score more highly in achievement tests at school。 This is true for mathematics as wel
5、l as tests of verbal (言语的) skills.And in later life it has been found that bilinguals, on average, will tend to develop Alzheimers disease five years later than monolingual speakers。 Speaking three or more languages offers even more protection。 It seems that the increased number of connections withi
6、n the brain allows bilinguals to cope better with brain damage.But is it too late if you havent already learned a second language in childhood? It used to be thought that the adult brain was very fixed, but recent research has shown that we continue to develop new connections in the brain throughout
7、 our lives, meaning that its perfectly possible to learn another language to a high standard. Older learners are less likely to have native.like pronunciation, but they are better at learning vocabulary as they are able to use far more skills and strategies than children。 And learning a language is
8、like using a muscle-the more you use it, the stronger it gets, meaning that you will find your third language easier than your second, and so on。文章论述了学习双语的好处,如延缓阿尔茨海默症的发生,使学习过程变得越来越容易等.1Why shouldnt parents be discouraged from teaching their children to be a bilingual?AChildrens confusion over two l
9、anguages will not last long。BChildren will not mistake one language for the other.CParents should begin to teach a second language early.DParents guidance will help children tell two languages apart。答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的these are temporary problems可知,孩子因学两种语言而感到困惑的情况不会持续太久,因此家长不应该劝阻他们的孩子学习两种语言,故选A项.2
10、Which of the following is NOT a possible benefit of being a bilingual?AA bilingual is less likely to develop Alzheimers disease。BA bilingual child may do well in mathematics at school。CA bilingual will probably make more money.DA bilingual child owns relatively good language ability。答案:A解析:推理判断题。根据第
11、三段中的“And in later life it has been found that.than monolingual speakers.”可知,双语者比只说一种语言的人可能要晚五年得阿尔茨海默病,但这并不能说明双语者不太可能得阿尔茨海默病,故选A项.3Compared with children, adult language learners _.Aare slower at learning a second languageBare more skilled at building vocabularyCare more likely to acquire a native ac
12、centDare slower at making logic connections答案:B解析:推理判断题。根据最后一段中的“Older learners are less likely.。and strategies than children.可知,年龄较大的学习者不太可能学会像母语使用者一样的发音,但他们会在学习词汇方面做得更好,因为他们在这方面比儿童更擅长使用技能和策略,故选B项。4What can be learned from the passage?AA bilingual child will speak both the languages badly later in
13、his life.BLearning a second language certainly contributes to your body fitness.CConnections within adults brain will permanently stop developing。DWith each language learned, the learning process will become easier。答案:D解析:细节理解题。根据最后一段中的最后一句可知,学习一门语言就像使用肌肉你用得越多,它就变得越强壮,这意味着你会发现学习第三语言会比学习第二语言更容易,即随着更多
14、种语言的学习,学习过程将变得越来越容易,故选D项。BA letter written by Charles Darwin in 1875 has been returned to the Smithsonian Institution Archives (档案馆) by the FBI after being stolen twice。“We realized in the mid.1970s that it was missing, says Effie Kapsalis, head of the Smithsonian Institution Archives。 “It was noted
15、 as missing and likely taken by an intern (实习生), from what the FBI is telling us. Word got out that it was missing when someone asked to see the letter for research purposes, and the intern put the letter back. The intern likely took the letter again once nobody was watching it。”Decades passed。 Fina
16、lly, the FBI received a tip that the stolen document was located very close to Washington, DC. Their art crime team recovered the letter but were unable to press charges because the time of limitations had ended. The FBI worked closely with the Archives to determine that the letter was both authenti
17、c and definitely Smithsonians property.The letter was written by Darwin to thank an American geologist, Dr Ferdinand Vandeveer Hayden, for sending him copies of his research into the geology of the region that would become Yellowstone National Park。The letter is in fairly good condition, in spite of
18、 being out of the care of trained museum staff for so long。 “It was luckily in good shape,” says Kapsalis. “And we just have to do some minor things in order to be able to unfold it. It has some glue on it that has colored it slightly, but nothing that will prevent us from using it。 After it is repa
19、ired, we will take digital photos of it and that will be available online。 One of our goals is to get items of high research value or interest to the public online.”It would now be difficult for an intern, a visitor or a thief to steal a document like this. “Archiving practices have changed greatly
20、since the 1970s,” says Kapsalis, “and we keep our high value documents in a safe that I dont even have access to。”本文主要讲述了达尔文的一封亲笔信失而复得,现收藏于美国史密森学会档案馆.20世纪70年代中期,这封信疑似被一位实习生偷走,经过FBI和档案馆工作人员的努力,多年后,这一珍贵的历史资料又被找了回来。5What happened to Darwins letter in the mid。1970s?AIt was recovered by the FBI。BIt was s
21、tolen more than once.CIt was put in the Archives for research purposes。DIt was purchased by the Smithsonian Institution Archives。答案:B解析:细节理解题.根据第二段中的“It was noted as missing and。.once nobody was watching it.可知,达尔文的这封信在20世纪70年代中期被偷了不止一次。故选B项。6What did the FBI do after the recovery of the letter?AThey
22、 proved its authenticity。BThey kept it in a special safe。CThey arrested the suspect immediately。DThey pressed criminal charges in vain.答案:A解析:推理判断题。根据第三段中的“Their art crime team recovered.and definitely Smithsonians property。”可知,FBI中负责处理艺术品犯罪的小组虽然找回了那封信,但是因为起诉期限已过,所以不能对罪犯提起诉讼,于是,FBI与史密森学会档案馆紧密合作,以确定这
23、封信是真实的,而且是史密森(学会档案馆)的财产。故选A项.7What is Darwins letter about?AThe evolution of Yellowstone National Park。BHis cooperation with an American geologist。CSome geological evidence supporting his theory.DHis acknowledgement of help from a professional。答案:D解析:细节理解题。根据第四段可知,达尔文写信给费迪南德范迪维尔海登博士是为了表示感谢,因为他把后来成为黄
24、石国家公园所处区域的地质研究资料副本送给了达尔文。故选D项。8What will the Smithsonian Institution Archives do with the letter according to Kapsalis?AReserve it for research purposes only.BTurn it into an object of high interest.CKeep it a permanent secret.DMake it available online.答案:D解析:细节理解题。根据第五段中的“After it is repaired, we w
25、ill take digital photos of it and that will be available online。”可知,当这封信被修复后,会被拍成数字照片,并且人们在网上可以看到它。故选D项。七选五Schools consume a large amount of energy, which has a bad effect on the environment。 _1_, there are lots of ways that you can help your school save energy。 Look for simple changes your school c
26、an make and band together with others to make an even bigger effect._2_. Even something as simple as turning off the lights when you leave a room can help to save energy. Turn off the lights in classrooms that are not being used and in other areas, such as empty bathrooms and unoccupied multipurpose
27、 rooms。Use natural light when the sun is bright. It may not always be necessary for you to have the lights on in your classroom。 There may be times of day when the sun is especially bright and enough for what you are doing in your classroom。 _3_。Set up a recycling station at your school. Recycling i
28、s a great way to save energy because it reduces the need to produce new materials。 _4_, then ask your school principal if you can set one up.Get others involved。 _5_. Either as an individual or as a team, you can create and put up signs around your school。 Try using signs that remind people of thing
29、s they can do to save energy and also some signs that raise awareness of saving energy.APost signs about conserving energy。BWhether you are a teacher or a student.CIf your school does not have one。DTurn off your computer when its not used.EShut down the lights when rooms are not in use。FOther times
30、of day you might only need half of the lights.GIf your schools garbage company offers recycling services。本文是说明文,从四个方面阐述学生在校园中如何节约能源、保护环境。1B解析:根据句子的结构判断,本句是一个从句,七个选项中只有B、C和G三个选项符合要求。根据语境可知,此处表示“不管你是老师还是学生,总有许多可以帮助你们学校节约能源的方法”.故答案为B。2E解析:本段主要讲述在离开教室等地方的时候关灯以便节约能源。本段中的一些提示词,如“turning off the lights“Tur
31、n off the lights”等也暗示了本题的答案。3F解析:本段主要讲述当教室内光线充足时使用自然光.空前句子中的“times of day”与F项中的“Other times of day”形成对应关系。4C解析:本段谈论在学校内设置回收站回收可循环使用的材料.C选项中的one指代主题句中的a recycling station。5A解析:根据下文的“put up signs”“using signs“some signs”提示词可以判断答案为A。语法填空China, which is proud of its great inventions in ancient times, ha
32、s once again shown its ability to change the world with its “four new great inventions:high。speed rail, mobile payments, bike。sharing and e。commerce. The four innovative (创新的) ways of life were most appealing to youths from 20 countries _1_ (participate) in the Belt and Road Initiative, according to
33、 a survey by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.“The four new great inventions are all _2_ (relate) to Chinas hightech innovation, _3_ improved the quality of peoples lives,” said Wu Hao, executive director of the BRRI. As a huge fan of bicycles, Bernard Schwa
34、rtlander, World Health Organization Representative in China, _4_ (express) his love for Chinas shared bicycles, saying that “Shared bikes are bringing cycling back _5_ peoples lives and they are making public transport more attractive and convenient.”Rebecca Fannin, founder and editor of Silicon Dragon, noted that China is beginning to lead in innovation in some ways. “This is partly because China skipped over the PC era and went directly to the mobile. China has the _
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宣城货运从业资格证模拟考试下载安装
- 脂肪痢的健康宣教
- 企业工程管理咨询合同标准文本
- 信息共享在安全管理中的作用总结计划
- 增强团队认同感的策略计划
- 2025年产品买卖合同协议参考样本
- 企业整体托管合同标准文本
- 储值卡会员合同标准文本
- 二人合伙经营合同标准文本
- 二零二五年份1月份装修合同施工延期违约金计算方式更新
- 2025-2030中国叔丁基硫醇(TBM)市场现状调查及发展战略研究研究报告
- 火灾调查报告范文
- 2025年上半年福建莆田市市直事业单位定向招考未就业随军家属6人重点基础提升(共500题)附带答案详解
- 【初中语文】第16课《有为有不为》教学课件2024-2025学年统编版语文七年级下册
- 2025年铁岭卫生职业学院单招职业技能测试题库学生专用
- 广告投放预算分配情况统计表(按预算项目)
- 沪教版(五四学制)(2024)六年级数学下册 第六章 圆和扇形 单元测试题(含解析)
- 职业教育培训需求分析课件
- 院感知识手卫生培训
- 2025年春新人教版数学一年级下册课件 6 数量间的加减关系 第1课时 求一个数比另一个数多(少)几
- 玩偶舞蹈主题课程设计
评论
0/150
提交评论