




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019-2020年高三4月教学诊断考试英语试卷第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15题:每小题2分,满分30分)AFew of us havent read Cinderella, the story of a young woman living in poverty who meets the prince of her dreams. Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyones heartwe all wish we could achieve recogn
2、ition or success after a period of obscurity(默默无闻). Mary Santiago has that secret dream, too. Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school. Mary is shy but loves to dance. Compared with other girls, she is invisible. However, her world changes completely when a f
3、amous teenager pop singer, Joey Parker, appears. Joey is everything the rest of the boys in her class are notkind, handsome and desirable. Mary and Joeys paths cross at a ball. They meet and fall in love with each other. But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which be
4、comes the only clue Joey has to find the girl of his dreams. Of course, there is a wicked stepmother, who turns out to be Dominique Blatt and she takes in Mary after her dancer mother dies. Dominique treats Mary like a maid and does everything she can to make sure Mary doesnt get into the top dance
5、school. Her two daughters are equally determined to stop Joey falling for Mary, even if that means embarrassing her. The story, though it mostly follows Cinderella, does add a few modern day twists to the classic fairy tale. Refreshingly, the film, unlike many high school films, does not focus on lo
6、oks, although the actors are all beautiful. There is also a lot less materialism in Another Cinderella Story than in many similar movies. “The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping off point,” writes movie critic Amber Wilkinson. “Yet the focus is firmly on following your dream.”【文章解读
7、】这篇短文是一篇影评。讲述的是一部以灰姑娘的童话故事为蓝本的一部新的电影Another Cinderella Story。21. The first paragraph is mainly to _.A. inform us of the importance to marry a princeB. remind us why Cinderella is popular all the yearsC. build interest and lead us to Marys secret dream D. tell us how interesting the fairy tale Cinder
8、ella is【答案】C【命题立意】考查推理判断题。【解析】从第一段和第二段可以找到直接联系,即第一段用于引出本文的话题,第一段好比一个引子,主要用以引起读者的兴趣,并进而引出Mary内心深处的梦想.故选C。22. What can we infer from the passage?A. Joey is just like other boys in Marys class.B. The MP3 player helps Joey in finding Mary.C. Not many people have a dream to be realized.D. Marys mother in
9、fluences her a lot in singing.【答案】B【命题立意】考查 推理判断题。【解析】根据第四段第四句But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams.可推断答案为B。23. What does movie critic Amber Wilkinson mean by his words about Another Cinderella Story
10、?A. The movie is exactly another copy of the Cinderella fairytale.B. The movie is as good as the story Cinderella.C. The movie and Cinderella both focus on following your dream.D. The movie is based on the story Cinderella while a little different from it. 【答案】D【命题立意】考查 细节理解题。【解析】根据movie critic Ambe
11、r Wilkinson所说的话:The movie takes the Cinderella fairytale as its jumping off point. Yet the focus is firmly on following your dream. 可知这部电影源于灰姑娘的故事,但却以追逐梦想为主题。故选D。24.The passage is mainly about _.A. an introduction to Mary Santiago B. a review about a filmC. an essay about dreams D. an advertisement
12、of Cinderella【答案】B【命题立意】考查细节辨认题。【解析】A. an introduction to Mary Santiago 介绍玛丽圣地亚哥;B. a review about a film对电影审查;C. an essay about dreams 一篇关于梦想 ;D. an advertisement of Cinderella一则灰姑娘的广告。根据全文和题干可知这是一篇影评。 Both work. But both are expensive. Gang Chen of the Massachusetts Institute of Technology and Zhi
13、feng Ren of Boston College therefore propose an alternative. They suggest that a phenomenon called the thermoelectric(热电)effect might be used insteadand they have built a prototype(原型)to show that the idea is practical. Thermoelectric devices are not new. They are used, for example, to capture waste
14、 heat from car engines. They work because certain materials generate an electrical potential difference within themselves if one part is hotter than another. That can be used to drive a current through an external circuit. The reason thermoelectric materials have not, in the past, been applied succe
15、ssfully to the question of solar power is that to get a worthwhile current you have to have a significant temperature difference. (200 is considered a good starting point.) In a car engine, that is easy. For sunlight, however, it means concentrating the heat in some way. And if you are going to the
16、trouble of building mirrors to do that, you might as well go down the steam-generation route, which is a much more efficient way of producing electricity. If the heat concentration could be done without all the equipment of mirrors, though, thermoelectricitys inefficiency would be balanced by the ch
17、eapness of the equipment. In their view, three things are needed to create a workable solar-thermoelectric device. The first is to make sure that most of the sunlight which falls on it is absorbed, rather than being reflected. The second is to choose a thermoelectric material which conducts heat bad
18、ly but electricity well. The third is to be certain that the temperature gradient(梯度)which that badly conducting material creates is not wasted by poor design.【文章解读】传统的太阳能发电设备都很贵,这篇文章介绍的是太阳光发电的一个新的方法,既可以有效的发电,也可以节约设备的开支。25. The following methods can be adopted to make electricity from sunlight EXCEP
19、T .A. putting a panel of solar cells into useB. concentrating suns rays with mirrorsC. creating a solar-thermoelectric deviceD. building a practical solar prototype【答案】D【命题立意】考查细节辨认题。【解析】A. putting a panel of solar cells into use太阳能电池板开始被使用;B. concentrating suns rays with mirrors用镜子集中太阳光线;C. creatin
20、g a solar-thermoelectric device创建一个太阳能热电设备;D. building a practical solar prototype建立一个实用的太阳能原型。从第一段的句子:You can use a panel of solar cells to create the current directly, by liberating electrons from a semiconducting material such as silicon. Or you can concentrate the suns rays using mirrors, 可知用太阳能
21、发电,可以用太阳能光板,用镜子,也可以用太阳能热点技术,没有提到D项。26. Why was the application of thermoelectric materials a failure in the past A. Because its hard for them to build enough mirrors to make it work.B. Because 200 was hard to reach at that time even in a car engine.C. Because of the failure of having a significant t
22、emperature difference.D. Because it was hard to focus the suns rays with equipment of mirrors.【答案】C【命题立意】考查细节辨认题。【解析】A. Because its hard for them to build enough mirrors to make it work.因为对他们来说建立足够的镜子让它工作很难。B. Because 200 was hard to reach at that time even in a car engine.在那个时候即使汽车引警,要达到200度也很难。C.
23、Because of the failure of having a significant temperature difference.因为有明显的温差失败。D. Because it was hard to focus the suns rays with equipment of mirrors.因为镜子设备集中太阳光很难。根据文章第4段1,2行The reason thermoelectric materials have not, in the past, been applied successfully to the question of solar power is tha
24、t to get a worthwhile current you have to have a significant temperature difference.可知过去这种方法没有被采用的原因就是人们没有办法做到很大的温差。故C正确。27. Which of the following is the best title for this passage?Thermoelectric Device the Best Method of All B. A.New Method of Making Electricity from Sunlight C. How to Create a W
25、orkable Thermoelectric Device D. Solar Power a New Energy Trend in the Future【答案】B【命题立意】考查主旨大意题。【解析】A.Thermoelectric Device the Best Method of All 热电装置最好的方法; B. A.New Method of Making Electricity from Sunlight 从太阳光发电的新方法;C. How to Create a Workable Thermoelectric Device如何创建一个可行的热电装置; D. Solar Power
26、a New Energy Trend in the Future太阳能- - -在未来一个新能源的趋势。根据文章1,2段可知本文提出的是一种新型的使用太阳能进行发电的技术:热电。介绍了热电的原理和目前这一技术的运用所遇见的具体的困难。故B正确。 C When a shop is authentic and the workers are friendly, it can feel like a second home for consumers, according to a new study in the Journal of Consumer Research. People often
27、 feel strongly attached to particular places. Such places typically include their homes, but can also include commercial places such as stores and restaurants, write authors Alain Debenedetti (Universit Paris Est - IRG), Harmen Oppewal (Monash University), and Zeynep Arsel (Concordia University). Ho
28、w do people develop and experience place attachment when the place concerns a commercial setting, where they are just customers, and the place is owned or controlled by someone else? Consumers form strong emotional bonds with locations when they experience familiarity. Consumers also value authentic
29、ity and personal relationships. It also helps if it is a place where one can feel safe and secure, protected from not only disturbing staff but also from aggressive promotional activities, the authors write. The place does not have to be a splendid flagship store. People can build attachments with q
30、uite ordinary places, as long as the place meets the above criteria(标准) of familiarity, authenticity and security. The authors gained these insights from interviews with a sample of French consumers who talked about their experiences with the places they most treasure: cafs, restaurants, department
31、stores, concert halls, and libraries. The final phase of the study focused on patrons of a particular French wine bar. The authors also found that once consumers bond with a commercial space, they are willing to make efforts or sacrifices to support it. Satisfied customers may pay higher tips, volun
32、teer to help the business, and serve as ambassadors, linking other consumers to the business. Consumers treat their special place as a treasured gift and in return want to support the establishment beyond what is expected of them as customers, the authors conclude.【文章解读】本文主要通过研究表明如何让消费者对商场产生亲密感和忠诚度.
33、28.Which of the following does not contribute to consumers attachment? A. splendor B. familiarity C. authenticity D. Safety【答案】A【命题立意】考查主旨大意题。【解析】 A. splendor 显赫,光彩壮丽;B.familiarity 熟悉,精通,亲密;C. authenticity 可靠性,确实性,真实性;D.safety安全,安全性,保险。根据短文第一自然段 When a shop is authentic and the workers are friendly,
34、 it can feel like a second home for consumers.和第二自然段.as long as the place meets the above criteria(标准) of familiarity, authenticity and security.的描述,可知只有A没有提到。故选A。29. The last paragraph mainly deals with_.extra reward from attached consumers B. the importance of treating consumers wellC. how to deve
35、lop bonds with consumersD. the relationship between consumers and commercial places【答案】A【命题立意】考查主旨大意题。【解析】A.extra reward from attached consumers 从连接的消费者额外奖励;B.the importance of treating consumers well对消费者好的重要性;C. how to develop bonds with consumers如何开发与消费者的联系;D. the relationship between consumers an
36、d commercial places消费者和商业的地方的联系。从最后一段的句子:Satisfied customers may pay higher tips,volunteer to help the business,and serve as ambassadors,linking other consumers to the business.可知文章最后一段讲的是attached consumers对商业场所的回报和帮助。30. Who will benefit most from the result of the study? A. consumers B. store mana
37、gers C. the store staff D. Ambassadors【答案】B【命题立意】考查细节理解题。【解析】 A. consumers 顾客;B. store managers 商店经理;C. the store staff商店工作人员;D. Ambassadors大使。根据最后以自然段的描述可知研究表明最受益的应该是商店经理,故选B。31.Whats the best title of the passage?A. Ways to Attract More Consumers B. The Secret of Successful ManagementC. Consumers
38、Attachment D. The Criteria of Successful Companies【答案】C【命题立意】考查主旨大意题。【解析】A. Ways to Attract More Consumers吸引更多的顾客的方法;B.The Secret of Successful Management成功管理的秘诀;C. Consumers Attachment消费者的爱慕、依恋;D. The Criteria of Successful Companies成功企业的标准。通读全文,并根据文章的最后一段判断选C。D Born in 1910, my mother was the firs
39、t director I ever met. Wearing an apron and teaching tap in the basement of our apartment building, she was a housewife and dance teacher. Even from a young age she was an entertainer who thought performing was not just a hobby or even a profession but a way of living that was as essential as breath
40、ing or eating. Mom was always “on” from her energetic teaching of her dance students to her late-night work when she would type out songs, dance routines, and funny plays for her dance recital. I would be in my bed and still hear her typewriter as I went to sleep at night. Her typing sounded like ra
41、in. Always working, she would go to Broadway shows, steal the routines, and come back and type them out for her students to perform. I knew right from the beginning that if I could make my mom laugh, then I could make her love me. When I grew up and moved to Hollywood as an adult, I would later crea
42、te 14 prime-time TV shows and direct 17 movies. During my five decades in show business, I never forgot my mothers advice to find the humor in anything. I wanted to entertain the world and not put people to sleep. If my mom had been born at a different time in history she might have become a stage a
43、ctress or a performer herself. Instead, she trained my two sisters and I to work in the field of entertainment. She remains to this day my inspiration and creative compass. I will never stop carrying on my mothers message, and I will never stop missing her. In fact, as a tribute to my mother I built
44、 The Marjorie Ward Marshall Dance Center at Northwestern University. Whenever I visit the building it helps remind me that to entertain people and make them laugh is what my own career has been all about.【文章解读】“让人们快乐”是妈妈从事艺术工作的根本目标,也是妈妈给“我”的建议。32. The authors mother worked as a _.A. movie director B
45、. stage actressC. dance instructor D. Businesswoman【答案】C【命题立意】考查细节理解题。【解析】根据第一自然段.she was a housewife and dance teacher.和 第二自然段Mom was always “on” from her energetic teaching of her dance students to her late-night work when she would type out songs, dance routines, and funny plays for her dance rec
46、ital.描述可知Mom是一位舞蹈老师。A. movie director电影导演;B.stage actress舞台女演员;C.dance instructor 舞蹈师; D. Businesswoman女商人。根据语意和语境故选C。33. Why did the authors mother work deep into night even at home? A. She wanted to set a good example to her children. B. She wished to entertain herself after a days work. C. She ex
47、pected to train her students to be top dancers. D. She thought it was a way of living and tried her best.【答案】D【命题立意】考查细节理解题。【解析】A. She wanted to set a good example to her children.她想给孩子们树立好榜样;B. She wished to entertain herself after a days work.她想在一天的工作之后使自己娱乐一下。C. She expected to train her students
48、 to be top dancers.她期待着把她的学生训练成最好的舞蹈演员。D. She thought it was a way of living and tried her best.她以为那是最好的谋生的方法并且尽了最大的努力。根据短文第二自然段的描述可知答案选D。34. What did the author learn from Mother? A. To entertain people and make them laugh. B. To teach people to dance elegantly. C. To steal the routines from Broadw
49、ay shows. D. To create TV shows and direct movies.【答案】A【命题立意】考查细节理解题。【解析】A. To entertain people and make them laugh. 为了娱乐人们并让他们大笑;B. To teach people to dance elegantly.为了教人们优雅的跳舞;C. To steal the routines from Broadway shows.为了偷到百老汇演出的一套动作;D. To create TV shows and direct movies.为了制作电视节目和指导电影。根据短文最后自
50、然段Whenever I visit the building it helps remind me that to entertain people and make them laugh is what my own career has been all about.的描述,故选A。35. Which word may have nearly the same meaning as the underlined word “tribute”? A. Charity. B. Achievement. C. Welfare D.Present【答案】D【命题立意】考查此意猜测题。【解析】 A
51、. Charity捐助;B. Achievement成就;C. Welfare福利;D.Present礼物。句意:事实上,作为一个礼物送给妈妈。根据前句和后句的意义可以猜测该词的意思是“礼物”。故选D。 There is an English saying:“36_.” Until recently, few people took the saying seriously. Now, however, doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body.37_. Tests wer
52、e carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their hearts, blood pressure, breathing and muscles. It as found that laughter has similar effects to physical exercise. 38._. If laughter exercises the body, it must be beneficial(有益的). Othe
53、r tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body. In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.The group that tolerated(忍耐) the pain for the longest time was the group which listened to a funny prog
54、ram .39_. 40._. They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.Laughter can prolong(延长)ones life.B. As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hol
55、d laughter clinics in which they help to improve their patients condition by encouraging them to laugh. C. The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemicals in the brain which diminish (减少) both stress and pain.D. It increases blood pressure, the heart
56、beating and breathing; it also works several groups of muscles in the face, the stomach and even the feet.E. Although laughter helps cure the disease, doctors still can not put this theory into clinic practice.F. Laughter is the best medicine.G. They have found that laughter really can improve peopl
57、es health.【文章解读】这篇短文由一则谚语,引导出笑可以改善人们的健康并且进行详述笑的好处。36.【答案】F【命题立意】考查辨别信息题。【解析】空格前:有一则英语谚语。可知后面是一个谚语,故选F笑一笑十年少。故选F。37.【答案】G【命题立意】考查辨别信息题。【解析】空格前:doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body.可知笑可以改善人们的健康。选G。【答案】D【命题立意】考查辨别信息题。【解析】空格前:It was found that laughter has si
58、milar effects to physical exercise.可知笑可知增加血压,心跳和呼吸加快。选D39.【答案】C【命题立意】考查辨别信息题。【解析】空格前:The group that tolerated(忍耐) the pain for the longest time was the group which listened to a funny program.可知笑可以减少疼痛的原因是会产生化学物质。选C40.【答案】B【命题立意】考查辨别信息题。【解析】空格后:They have found that even if their patients do not real
59、ly feel like laughing 可知医生开笑声诊所帮助改善他们的状况。选B。完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项A、B、C和D中,选出最佳选项。 Years ago, when I started looking for my first job, wise advisers advised, “Barbara, be enthusiastic(热情的)! Enthusiasm will take you _41_than any amount of experience.” How right they were! En
60、thusiastic people can turn a _42 drive into an adventure, extra work into opportunity and strangers into friends.“Nothing great was ever 43 without enthusiasm,” wrote Ralph Waldo Emerson. It is the inner voice that _44_, “I can do it!” when others shout, “No, you cant!” It took years and years for t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 浙江省公务员考试行测B卷真题和参考题答案
- 调酒师专业技能测评试题
- 国家电网技术提升试题及答案
- 低碳金融产品咨询行业跨境出海战略研究报告
- 运动健身教练培训认证中心行业跨境出海战略研究报告
- 2025研究生个人学习总结(5篇)
- 砂石货物装卸合同范本
- 原矿石销售合同范本
- 泵站电气改造合同范本
- 壁纸店用工合同范本
- 电影音乐欣赏智慧树知到答案章节测试2023年华南农业大学
- GB/T 39766-2021人类生物样本库管理规范
- 315食品安全宣传PPT模板
- GB/T 20145-2006灯和灯系统的光生物安全性
- GB 21519-2008储水式电热水器能效限定值及能效等级
- 2023年陕西省学业水平考试物理试真题答案无
- 运输供应商年度评价表
- 旅游项目融投资概述
- 全旅馆业前台从业人员资格证考试答案解析
- 十二经络及腧穴课件
- 立式圆筒形储罐罐底真空试验记录
评论
0/150
提交评论