版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2022年科教版人教PEP版三年级下册英语阅读理解专项习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断正误。Mike has (有) a yellow pen. John has a black pencil box. Chen Jie has a blue ruler. Wu Yifan has a white flower. Bai Ling has a red bag.( )(1)Mike has a yellow pen.( )(2)John has a green pencil box.( )(3)Chen Jie has a blue ruler.( )(4)Wu Yifan has a
2、 brown flower.( )(5)Bai Ling has a red bag.2. 阅读对话,判断句子理解的正误。Xiao Qiang: Where is the school, John and Lucy?John: Sorry! I dont know.Lucy: There it is.Xiao Qiang: Thanks. See you later.John and Lucy: Goodbye.( )(1)John knows where the school is.( )(2)I dont know. 说明约翰不知道学校在哪儿。( )(3)There it is. 说明露西
3、告诉肖强学校在那边。( )(4)John doesnt know where the school is.( )(5)通过对话可以看出肖强、约翰和露西都是没有礼貌的孩子。3. 看图读一读,判断句子正()误()。Ann: Whats this, Tom?Tom: Its my robot. It can walk(走路). Its red and black. Its super. I like robots. Do you likerobots, Ann?Ann: No, I dont like robots.Tom: What do you like?Ann: I like toy bear
4、s. Theyre soft.Theyre lovely.( )(1)Tom has(有) a robot. He likes robots.( )(2)Ann doesnt like toy bears.She likes robots.( )(3)Toms robot is green and blue.( )(4)Toy bears are soft. Theyrelovely.( )(5)Toms robot can walk. Itssuper.4. 阅读短文,判断正误。Hello, boys and girls. Im Danny. Im tall. Im fat. I can d
5、raw my teacher. Look, this is my teacher. Hes a new teacher. Hes Mr Wang. Hes tall. He is big. He can play football and swim. He can ride a bicycle, too. Look at the bicycle. Its not red. Its green. Its new. I like his bicycle. Can you ride a bicycle?( )(1)Danny is a fat boy.( )(2)He can draw Mrs Wa
6、ng.( )(3)The teacher is new.( )(4)The teacher cant swim.( )(5)The blue bicycle is new.5. 阅读短文,判断下列句子的正误。Im Zhang Peng. I like animals. Look! That is a rabbit(兔子). Its small. It has two long ears, and it has two red eyes. But that panda has two black eyes. I have a cat. It has two green eyes. I have
7、black eyes.(1)The rabbit is small.( )(2)The panda has two red eyes. ( )(3)The cat has two blue eyes.( )(4)The rabbit has two red eyes.( )(5)Zhang Peng has green eyes.( )6. 根据短文内容,选择最佳答案。We have three meals(饭菜)every day. For breakfast(早餐), I have some milk, a hamburger(汉堡)and two eggs. For lunch(中餐),
8、 I have rice, an orange, carrots and potatoes(土豆). And for dinner(晚餐), I have chicken, some French fries(炸薯条)and broccoli(西兰花). We should have healthy(健康的)food. Its good for us.(1)Every day people must have _.A.food B.meals C.both A and B(2)I have _ for breakfast.A.milk and eggsB.a hamburger and egg
9、sC.some milk, a hamburger and two eggs(3)I have rice, an orange, carrots and potatoes for _.A.lunch B.breakfast C.dinner(4)I dont have _ for dinner.A.chicken B.ice cream C.French fries(5)People should have _ food, because its good for us.A.good B.nice C.healthy7. 阅读匹配。Hi, Im Amy.Grace and Tom are my
10、 good friends.We all like fruits.I like apples.Grace likes pears, and Tom likes bananas.Amy A.Grace B.Tom C.8. 阅读短文,判断句子“正确”还是“错误”。Lily and Lucy are twins. They come from America. They came to China in 2004 because their parents came to China to work. Their father is an engineer, and their mother is
11、 a teacher. Lily and Lucy are 12 years old. They are in Grade 5, but they are in different classes. Lily is in Class 1 and Lucy is in Class 3. They walk to school every day. They have many friends in China. The girls and their friends often play together. They like hiking with their friends in summe
12、r and making snowmen with them in winter. They enjoy their life in China.( )(1)Lily and Lucy are American girls.( )(2)Their mother is an engineer.( )(3)Lily and Lucy are in the same class.( )(4)Lily and Lucy like hiking and making snowmen in winter.( )(5)They live in China now .9. 阅读短文,判断对错。Hello,Im
13、 Fangfang. Im 10. My favourite letter is A. Yellow is my favourite colour. This is Sam. The ABC song is his favourite song. His favourite colour is blue. D is his favourite letter.( )(1)Fangfang is ten.( )(2)Fangfangs favourite colour is blue.( )(3)The ABC song is Fangfangs favourite song.( )(4)Sams
14、 favourite letter is D.( )(5)Yellow is Sams favourite colour.10. 阅读理解。认真阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。I have a good friend, Tom. Its a white little dog. It has big eyes and long ears. It has a short tail. It likes sleeping. Every evening I often take him to the park. Its very lovely. I like it very much.( )(
15、1)My friend is a little monkey.( )(2)It has big eyes and short ears.( )(3)It has a short tail.( )(4)I often take him to the zoo.( )(5)Its very lovely.11. 阅读短文,选择正确的答案。I am Danny. I am a big bird. I live in the tree. I have a nest. In spring, its warm and wet. I have three eggs. In summer, its hot. I
16、 have three baby birds. They are in the nest. They are small. They cant fly. In autumn, its cool and dry, three baby birds grow and grow, they are big. They can fly in the sky. In winter, its cold. We are in the warm nest. We are happy.( )(1)Dannyisa_.a.bird B.baby C.boy( )(2)Inspring,Ihavethree_.a.
17、babybird B.eggs C.friends( )(3)Threebirds_flyinsummer.a.can B.cant C.isnt( )(4)Autumnisnt_.a.cool B.dry C.hot( )(5)In_,itscold,weareinthewarmnest.a.summer B.winter C.spring12. 阅读短文,判断正误。Look at the insects. They are small. They are not pink. Some are red, some are yellow and some are blue. They are
18、very nice. In spring, we can see them. They are on the flowers, on the trees and in the park. They can fly in the sky. But they cant swim in the water. Boys and girls like them very much. Do you like them? What are they?( )(1)The insects are not big.( )(2)They are pink.( )(3)We can see them in the p
19、ark.( )(4)They can swim in the water.( )(5)They are ladybirds.13. 阅读理解。读短文判断正误,对的写T,错的写F。Hello! Im Mike. Im nine years old. I like dogs, cats, pandas and elephants. I like blue. My bag is blue. My pencil box is blue. My eraser is yellow. I like bread, hamburger(汉堡)and juice. I have a toy(玩其)bear. It
20、s brown.1Mike is 8 years old.( )2Mike likes dogs, cats, pandas and elephants.( )3Mike has(有)a green toy bear.( )4Mikes bag and eraser are blue.( )5Mike likes hamburger and juice.( )14. 阅读短文,判断正()误()。Hello! I am a girl. My name is Kitty. My teacher is Miss White. I am a student. I have a friend. Her
21、name is Alice.(1) I am a boy.( )(2) My name is Alice.( )(3) My teacher is Miss White.( )(4) I am a student.( )(5) Alice is my friend.( )15. 阅读理解。My name is Bruce. Im eleven years old. I study in Yangguang Primary School (阳光小学). I like watermelon. And I have a red pet (宠物). It has two long ears and r
22、ed eyes. It is white, it likes grass very much. Can you guess what is it?(1)How old is Bruce?He is _ years old.A. 11 B.12 C. 13(2)What does Bruce like?He likes_.A. pineapple B. watermelon C. pear(3)Bruces pet (宠物) has two _ ears.It is _.A. small B. long C. short(4)What color are the pets (宠物的) eyes?
23、( )A. blue B. yellow C. red(5)Can you guess what is Bruces pet? (你能猜猜Bruce的宠物是什么吗?)( )A. An elephant B. A rabbit C. A monkey16. 短文阅读。I am Mike, I am 10 years old. I am from the USA. This is my new friend. She is a girl. She is 10 years old. She is from Canada. Her name is Amy. She is a good pupil.(1
24、)Mikes new friend is a.( )A.boy B.girl(2)Mike is from.( )A.Canada B.the USA(3)Amy is from.( )A.China B.Canada(4)Amy isyears old.( )A.ten B.nine(5)Amy is a.( )A.student B.teacher17. 阅读小短文,选择正确的选项。Its Parents Day today. Lucys dad and mum are going to speak to her teacher.Now Lucys parents are talking
25、to Ms. Smart. Ms. Smart says, Lucy is a good and clever girl. She works hard. She isnt lazy. She is good at English.Lucys father and mother are happy with Lucys work.(1)Today is _.A. Teachers Day B. Childrens Day C. Parents Day(2)Whats Lucy like? Shes _.A. a good and clever girlB. a naughty and clev
26、er girlC. a quiet and clever girl(3)Is Lucy lazy? _A. Yes, she is. B. No, she isnt. C. I dont know(4)Lucy is good at _.A. Chinese B. PE C. English(5)Who is happy with Lucys work? _.A. Daming B. Lucys parents C. my teacher18. 阅读短文并判断正误。This is my room. Near the window there is a desk. I often do my h
27、omework at it. You can see some books, some flowers in a vase, a ruler and a pen. On the wall near the desk there is a picture of c car. There is a clock above the end of my bed. I usually put my football trader my bed. Of course there is a chair in front of the desk. I sit there and I can see the t
28、rees and roads outside.( )(1)There is a vase on the bed.( )(2)A cat is near the desk.( )(3)There is a clock above the bed.( )(4)I often do my homework in my room.19. 读一读,判断句子正误。Alice: Good morning, Kitty and Ben.Kitty and Ben: Good morning, Alice.Ben: Whats in your box, Alice?Alice: Oh, Its a nice toy rabbit. I like toy rabbits. Do you like toy rabbits, Kitty?Kitty: Yes, I do. I like toy rabbits and I like robots too. Do you like toy rabbits, Ben?Be
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025四川自贡市第一人民医院招聘食堂工人8人笔试重点题库及答案解析
- 2025河南洛阳瀍河区北窑社区卫生服务中心招聘专业技术人才3人考试重点题库及答案解析
- 2026河南许昌市襄城县兵役登记考试重点试题及答案解析
- 2025云南磨憨开发投资集团有限公司招聘2人考试核心题库及答案解析
- 2025河南洛阳市汝阳县机关事务服务中心招聘劳务派遣专职司机人员3人参考考试试题及答案解析
- 2025恒丰银行广州分行社会招聘6人笔试重点试题及答案解析
- 2025广东格兰云天招聘笔试重点试题及答案解析
- 2025江苏南京医科大学第四附属医院(南京市浦口医院)招聘高层次人才5人笔试重点题库及答案解析
- 2025河南城发水务(长垣市)有限公司招聘6人备考核心题库及答案解析
- 广东省农村信用社联合社2026校园招聘笔试重点试题及答案解析
- 辅导班合伙合同范本
- 原发性骨质疏松症与肌少症营养运动管理专家共识解读指南课件
- 新生儿奶量计算与喂养频率
- 雨课堂在线学堂《医学科研设计》作业单元考核答案
- (新平台)国家开放大学《农村社会学》形考任务1-4参考答案
- 2023燃煤电厂智慧电厂典型设计规范
- 献身国防事业志愿书范文
- 宋小宝小品《碰瓷》完整台词
- 2023年06月北京第一实验学校招考聘用笔试题库含答案解析
- 毛泽东思想和中国特色社会主义理论体系概论(山东师范大学)知到章节答案智慧树2023年
- 《先秦汉魏晋南北朝诗》(精校WORD版)
评论
0/150
提交评论