



版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2022年沪教版四年级下学期英语阅读理解家庭专项练习班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断下列句子的正误。This is my school day. I usually get up at 6:30 in the morning. I have breakfast at 7 o''clock. Then I go to school at 7:30. It''s 8:15 now. I have a Chinese class. I have an art class at 10:30. I finish class at 5:30 p.m. and then
2、 go home.( )(1)I usually get up at 6:30 a.m.( )(2)I eat breakfast at seven thirty in the morning.( )(3)I have an English class at eight fifteen.( )(4)I have a Chinese class at 10:30.( )(5)I go home at 5:30 in the afternoon.2. 阅读短文,判断下列句子是否与短文内容相符,相符的请在题前的括号内写“T”,不相符写“F”。Look! This is our new classro
3、om. There is one blackboard, one TV, many desks and chairs in it. Our desks are green and our chairs are yellow. Where is my desk? Oh, it is near the window. My schoolbag is on the desk. Its blue and white. There is an English book, a Chinese book and a maths book in my schoolbag. It isnt heavy.1The
4、re is one blackboard in the classroom. (_)2Our desks are yellow. (_)3My schoolbag is under the chair. (_)4I have a storybook in my schoolbag. (_)5My schoolbag isnt heavy. (_)3. 阅读短文,判断下列句子的正误,在括号内打“ ”或“× ”。Im Tom. Im eleven years old. I live near the school. I go to sch
5、ool every day. In my family there are three people. My mother, my father and I. My father is a bus driver. He is friendly(友好). He has a lot of friends. My mother is a teacher. She works at my school. She does housework every day. I love them.1Tom is ten years old. (_)2There are three people in
6、his family. (_)3His father is a teacher. (_)4Tom does housework every day. (_)5Toms father has a lot of friends. (_)4. 阅读理解。Hello, my name is Tom. I''m 13 years old. My father likes reading books and playing football. My mother likes playing the piano. My sister likes pla
7、ying volleyball and the violin. She can dance very well. My brother is tall and thin. He can play basketball very well. He likes drawing pictures. I like English and Musi C. I can sing many English songs. I like playing table tennis with my friends after school.(1)阅读短文,根据短文内容用A. B. C. D给图画排序。 &
8、#160; ( ) ( ) ( ) ( )( )(2)There are five people in my family.( )(3)Tom''s father likes playing the guitar.( )(4)Tom''s sister likes playing volleyball and the violin.( )(5)Tom''s brother is tal
9、l and thin.( )(6)Tom likes drawing pictures.5. 阅读理解。My grandma is over sixty, but she still likes gardening very much. When she is busy with her work in the garden, there is always a smile on her face. She grows all sorts of plants in her garden. She works very hard and looks after them every day. S
10、o all the plants in her garden grow well. When you come to visit her garden, you can find beautiful flowers there.My grandma not only waters the flowers, grass and trees but also let them listen to some musi C. She says music helps them grow well. She''s really a clever lady. On weekends my
11、parents and l visit her and help her to take care of the garden. When we leave. She always gives us some flowers. I love my grandma and her pretty garden.根据短文内容选择正确答案。( )(1)My grandma is over .A.fifty B.sixty C.seventy( )(2)My grandma likes &
12、#160; .A.watching TV B.gardening C.playing card( )(3)She works very hard and looks her plants.A.in B.on C.after( )(4)All the plants in her garden grow .A.bad B.poor C.well( )(5)Grandma thinks
13、0;can help the plants grow well.A.music B.I C.my parents6. 阅读短文,判断正误:正确的写“T”错误的写“F”Jane White is an American girl. She is a student. She is fifteen. Her father is Mr. White. Her mother is Mrs. White. Bob is her brother. He is a student,too. He is in a black jacket. Jane is in a red jacket. She is a
14、nice girl.1Jane White is English.(_)2She is a student.(_)3Mr. White is her mother.(_)4Jane is fourteen.(_)7. 阅读短文,判断对错。My name is Mary. Today is hot and sunny.It is June 1 .It''s my favourite season. Tomorrow is my birthday. On my birthday, I usually have a birthday party.Sometimes we go swi
15、mming. I am cleaning the room now. My mom is making a birthday cake for me.( )(1)Mary''s birthday is on Children''s Day( )(2)It''s summer now.( )(3)Today is July 1( )(4)Mary''s mom can make a birthday cake.( )(5)Usually, there is a birthday party on Mary''s bi
16、rthday.8. 根据短文内容判断正误。Mom: Tim, can you clean your room?Tim: But Mom, my finger hurts!Mom: Tim, wash your socks.Tim: But Mom, my arm hurts!Mom: Tim, buy some vegetables.Tim: But Mom, my tummy hurts!Mom: Ice cream is ready!Tim: I want some! I want some!Mom: But Tim, your tummy hurts, right?Tim: I'
17、'm sorry, Mom.( )(1)Mom asks Tim to clean his room.( )(2)Mom asks Tim to wash her socks.( )(3)Tim like to buy some vegetables.( )(4)Tim wants to eat ice cream.( )(5)Tim says sorry to his Mom.9. 阅读理解,判断下列句子的正误。Yesterday was Sunday. My family went to the Renmin Park. There were many people. Some r
18、ode bikes. Some went fishing. Some flew kites. The kites flew very high in the sky. We played football. My father ran fast, my mother helped me, but I didn''t win. We were very happy.( )(1)Yesterday was Sunday.( )(2)We were in a park.( )(3)The kites didn''t fly high in the sky.( )(4)
19、We played basketball.( )(5)I didn''t win.10. 阅读理解。It''s 7: 30 on Monday morning. It''s time for Tom to go to school. Classes begin at 7:40. Tom is still in his room. His mother says, 'Hurry, Tom. You must be quick or you''11 be late. ''Mum, where''
20、s my pencil-box? I can''t find it. I can''t go to school without my pencil-box.' cries TomLook at Tom''s room. What a mess(糟糕) ! His books are lying all over(遍布) the room. His football socks are on the desk. A kite and some clothes are on his bed. Tom''s mother co
21、mes to help him. She asks Tom to put his books away and Tom''s pencil-box is under the books on the floor.'You must look after your things, Tom.' says Mrs. Read.( )(1)Tom goes to school atA. seven o''clock B. half past seven C. seven forty( )(2)Tom has his first class atA. ha
22、lf past seven B. eight o''clock C. twenty to eight( )(3)Are there many books in his room?A. Yes, there are. B. No, there aren''t. C. I don''t know.( )(4)What''s on Tom''s bed?A. Some chocolates. B. Some clothes and a kite. C. Some books.( )(5)Tom''s pe
23、ncil-box isA. on his desk B. on his bed. C. under the books( )(6)Tom is late for school, isn''t he?A. No, he isn''t. B. Yes, he is. C. I don''t know.11. 根据小短文,判断正误。Hello! My name is Lucy. I''m ten years old. I am in Class One, Grade Four now. Our classroom is nice. I
24、like my classroom.( )(1)His name is Lucy.( )(2)She is ten years old.( )(3)Lucy is in Grade four.( )(4)Her classroom is nice.( )(5)She doesn''t like her classroom.12. 阅读短文并判断正误。It''s Sunday morning. The students of Class 3 are giving their classroom a good cleaning. Miss Huang, their
25、teacher, is working with them. The children are busy. Some are carrying water, some are cleaning the windows, others are sweeping the floor. Zhang Hua is putting up a map on the wall. It is a map of China. Wang Fei and Wei Qing are mending some broken chairs. The children are listening to the radio
26、while they are working. The classroom looks nice and bright after the cleaning. The children are very happy. They go home for lunch at noon.( )(1)The children are playing in their classroom on Sunday morning.( )(2)Miss Huang, their mother, is working with them.( )(3)There is a map of China on the wa
27、ll.( )(4)Two of them are repairing the broken chairs.( )(5)They are singing while they are working.13. 阅读短文,选择最佳答案。I''m Tongtong. I''m a girl. I''m seven years old. I''m a pupil. I''m quiet. I have short hair. This is my father. He is a teacher. He has short h
28、air. He is tall. This is my mother. She is a doctor(医生). She has long hair. She is short and thin.(1)Tongtong is a _.A. boy B. girl(2)Tongtong is _ years old.A. seven B. six(3)Tongtong''s father is a _.A. teacher B. doctor(4)Tongtong ''s mother has _ hair.A. short B. long(5)Tongtong
29、''s mother is _.A. thin B. tall14. 阅读贺卡,判断对错。It''s Mother''s Day. Deming is making a card for his mother. He''s drawing the sun and some flowers very much. He''s writing a message to his mother. Can you read it?( )(1)Deming is doing his homework( )(2)Deming is
30、 drawing some birds.( )(3)This is a card for Mother''s Day.15. 根据表格回答问题。WhatWhoHow mucha nice shirtZhang Peng¥55a cheap schoolbagWu Yifan¥30an expensive scarfAmy¥60a pretty dressSarah¥45(1)How much is Wu Yifan''s schoolbag?(2)How do you like Amy''s scarf?(3)Whose dress is it?
31、(4)How much is Zhang Peng''s shirt?16. 阅读短文,判断正误。Hello! I''m Amy. I''m a student. I get up at 6:30.I have breakfast at 7:00.Then I go to school at 7:20. I have four classes in the morning and two classes in the afternoon. I have lunch at 12:00. I go home at 4:50. I have dinne
32、r at 7:10. I go to bed at 9:00.( )(1)Amy is a student.( )(2)Amy goes to school at 7:00.( )(3)Amy has four classes in the morning.( )(4)Amy goes home at 4:30.( )(5)Amy goes to bed at 9:00.17. 阅读理解。Ben is going to visit his grandparents in New York next week. He wants to give some presents to them. Ye
33、sterday he went shopping with his parents. In the shop,he bought a blue sweater and black trousers for his grandfather some books for his grandmother. Both his parents thought they were very good presents. Ben was very happy.(1)Where are Ben''s grandparents?( )A. In London. B. In New York. C
34、. In Nanjing.(2)What did Ben do yesterday?( )A. He visited his grandparents.B. He went shopping with his friends.C. He went shopping with his parents.(3)How many people went shopping yesterday?( )A. One. B. Two. C. Three·(4)He bought _ for his grandmother.( )A. a blue sweater B. black trousers
35、C. some books(5)When is Ben going to visit the grandparents _( )A. Tomorrow B. Next month C. Next week18. 阅读理解。Hi, I am Eddie and he''s Danny. Our school is small, but it''s nice. There is a garden(花园) in it. There are many flowers in the garden. Some are red. Some are white. We like
36、 purple flowers. We often play in the garden. We can smell the flowers. We can water(浇水) the flowers, too. But we can''t pick the flowers because(因为) they are for the students and the teachers.( )(1)Eddie''s school is big.( )(2)There is not a garden in Danny''s school.( )(3)E
37、ddie and Danny like purple flowers.( )(4)Eddie and Danny often play in the garden.( )(5)Eddie can pick flowers in the garden.( )(6)The teachers and the students like the flowers.19. 阅读理解,判断正误。Hello! My name is zip. I''m a boy. I''m ten years old. I''m short and fat. I like eg
38、gs and meat. My father is 1.82 meters tall. He is thirty-five years old. He likes to play football. My mother is thin. She is thirty-four years old. She likes skirts. She likes to dance. We are a happy family.( )(1)Zip is a girl.( )(2)Zip is tall( )(3)Zip''s father is 1.82 meters tall( )(4)Zip''s father is 35 years old( )(5)Zip''s mother likes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 度企业定制礼品盒采购合同样本
- 电商广告投放服务合同样本
- 计算机一级练习题库含参考答案
- 植物学考试题(附参考答案)
- 农村宅基地转让合同范本
- 小学五年级数学上册口算能力竞赛测试题
- 度水电安装工程合同协议
- 7月物业分公司合同签订及执行情况报告
- 教育培训服务承包合同
- 机动车抵押借款合同范本
- 2025年03月“蓉漂人才荟”都江堰市事业单位赴外引进高层次人才(4人)笔试历年典型考题(历年真题考点)解题思路附带答案详解
- 2025山东电工电气集团社会招聘177人笔试参考题库附带答案详解
- 2025年山东省青岛市高考地理一模试卷
- 医院培训课件:《医疗安全(不良)事件报告制度》
- 物理-重庆市南开中学高2025届高三第七次质量检测暨3月月考试题和答案
- 2025年湖北省部分高中高三语文3月一模联考试卷附答案解析
- 2025届高考地理二轮复习高考非选择题专练专练八以世界典型区域为背景的综合题含解析
- 2025年单位节日集体福利慰问品采购合同8篇
- 2025年三一物理面试题及答案
- 展览会议展前展中展后服务方案(技术方案)
- 2020年个人信用报告新版含水印
评论
0/150
提交评论