4月英语自考试题答案-自考学位英语试题答案.doc_第1页
4月英语自考试题答案-自考学位英语试题答案.doc_第2页
4月英语自考试题答案-自考学位英语试题答案.doc_第3页
已阅读5页,还剩40页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、4月英语自考试题答案:自考学位英语试题答案单项选择题1._at all is worth doing well.A.Whatever is worth doing B.That is worth doing C.What is worth doing it D.Whatever is worth doing it2.He bought a house for his children _.A.lived in B.to live in C.lived D.to live3.By the middle of the 21st century,the vast majority of the wo

2、rlds population will be living in cities _in the country.A.other than B.more than C.better than D.rather than4.People appreciate _with him because he is knowledgeable and humorous.A.talking B.talked C.talk D.to talk5.Imports will be allowed in proportion _e_ports.A.to B.for C.out D.of6.They built a

3、highway _the mountains.A.lead into B.to lead into C.led into D.leading into7.It _for two hours now.A.rains B.is raining C.has rained D.has been raining8.The girl was lucky enough to _the bad men and ran away.A.break away B.break away from C.break out D.break into9.The policeman came up to the lonely

4、 house with the door _, _there for a while and then entered it.A.open; to stand B.opening; stood C.open; stood D.opened; standing10._the new plan can be carried out will be discussed at the meeting tomorrow.A.Which B.What C.That D.Whether11.Neither English nor Chinese _difficult to learn.A.has B.hav

5、e C.is D.are12.It is obvious how bad movies will impact _children.A.on B.to C.with D.in13.The Roman goddess Venus is identified _the Greek goddess Aphrodite.A.with B.by C.for D.to14.He declined _more about it.A.say B.to say C.said D.saying15.The government called out policemen to suppress the riot.A

6、.政府派警察镇压动乱B.政府把警察叫出来镇压动乱C.政府给警察打 让他们出去压迫动乱D.政府高喊要警察出去镇压动乱16.The new laws threaten to deprive many people _the most elementary freedoms.A.from B.for C.of D.about17._he has enough money to buy the house, it doesnt mean hes going to do so.A.Grant B.Granted that C.Having Granted that D.Grant that18.The

7、reply, when it finally came, was _the negative.A.for B.into C.in D.with19.I dont mind _the decision as long as it is not too late.A.you to delay making B.your delaying making C.your delaying to make D.you delay to make20._for a long time, most of the crops in this area died from lacking water.A.Bein

8、g no rain B.There was no rain C.To be no rain D.There being no rain21. We have to stop talking here outside.Listen, _! Hurry up, or well be late.A.There goes the bell B.There does the bell go C.There the bell goes D.Goes the bell there22.The factory _well visit ne_t week is not far from here.A.where

9、 B.to which C.which D.in which23.Why didnt you buy a new car?I would have bought one if I _enough money.A.had B.have had C.would have D.had had24.There was so much noise that the speaker couldnt make himself _.A.hear B.heard C.hearing D.to hear25.This is an important problem _too few social scientis

10、ts have researched.A.which B.that C.into that D.into which26.They _e_tensive and possibly dangerous actual flight training.A.undertake B.undergo C.underplay D.underuse27.They will get the preparation done early in May.A.他们五月初就能让别人准备完工作B.他们五月初就能准备好工作C.他们早在五月份就能把准备工作做完D.他们五月初就能把准备工作做完28.Weather _, wel

11、l go out for a walk.A.permitted B.permitting C.permits D.for permitting29.I dont think the charge for overhauling the equipment is e_cessive in _to its size.A.correspondence B.equation C.proportion D.dimension30.It is difficult to understand this kind of _calculation.A.intricate B.varied C.indispens

12、able D.equable31._for the free ticket, I would not have gone to see film so often.A.If it is not B.Were it not C.Had it not been D.If they were not32.Nobody but you _what he said.A.agrees with B.agrees out C.agree with D.agree to33.David has made great progress recently._, and _.A.So he has;so you h

13、ave B.So he has;so have you C.So he has;so do you D.So has he;so you have34.The engineer _my father works is about 50 years old.A.to whom B.on whom C.with which D.with whom35._is a fact that English is being accepted as an international language.A.There B.This C.That D.It36.Happiness doesnt always _

14、money.A.go through B.go in for C.go with D.go over37.We were told that the stone figure _back to the 16th century was ofgreat value.A.dated B.dating C.ing D.kept38.That is the house _you can enjoy the scenery.A.in that B.that C.which D.from which39.The old couple have been married for 40 years and n

15、ever once _with each other.A.they had quarreled B.they have quarreled C.have they quarreled D.had they quarreled40.There is a growing body of evidence to support the fact that most people suffer from a lack of daydreaming _an e_cess of it.A.other than B.rather than C.in place of D.instead答案:单项选择题1.正

16、确答案:A答案解析:句意为“但凡值的做的,就值得好好去做。”此题注意的是:这个句型中的动名词是用主动形式表示被动意义。2.正确答案:B答案解析:此题属于动词不定式复合构造做后置定语。in不可省略。句意:他买了一套房子给孩子们住。3.正确答案:D答案解析:此题考察词组辨析。rather than:与其(不如);不是(而是)。句意:到二十一世纪中叶,世界上大多数人口将生活在城市而不是农村。4.正确答案:A答案解析:appreciate doing sth.愿意,喜欢做某事。句意:人们喜欢同他交谈是因为他既博学又幽默。5.正确答案:A答案解析:in proportion to:按的比例,与成正比。6

17、.正确答案:D答案解析:leading into的逻辑主语是highway,它们之间是主动的关系,所以用动名词形式。句意:他们修建了一条通往山里的公路。7.正确答案:D答案解析:雨如今还在下,是持续到如今的动作,所以根据句意,用如今完成进展时比拟好。8.正确答案:B答案解析:break away:脱离,逃离,逃走。符合句意。介词from与后面的the bad men连接。break out:爆发。break into:闯入,潜入,破门而入。9.正确答案:C答案解析:with the door open是with 的复合构造,open 为形容词,表状态; stood与came, entered为

18、并列关系,在句中作谓语。10.正确答案:D答案解析:句意为“是否执行新的方案将在明天的会议上进展讨论”。因此答案为D.11.正确答案:C答案解析:neithernor是固定搭配,意思是:既不也不。它需要遵循就近原那么,谓语动词应与Chinese一致,所以答案是C.12.正确答案:A答案解析:impact有时也可以当作一个动词来用,与之搭配的介词仍然是on.句意:坏电影对儿童会产生什么影响是显而易见的。13.正确答案:A答案解析:be identified with:和有联络,被视为与等同。14.正确答案:B答案解析:decline后面可以跟动词不定式,其它形式比方ing形式用的很少。15.正确

19、答案:A答案解析:to suppress the riot在句子中是作目的状语,表示“警察来是镇压动乱的”,所以答案为A.16.正确答案:C答案解析:deprive sb of sth:剥夺某人某物。17.正确答案:B答案解析:Granted that:尽管,即使。18.正确答案:C答案解析:in the negative:否认的,否决。19.答案解析:这是一个带有逻辑主语的动名词构造。根据前面所讲,逻辑主语应是一个带有形容词性的物主代词,其后的动词delay也应该是一个动名词。20.正确答案:D答案解析:There being no rain为 there be句型的独立主格形式。21.正确

20、答案:A答案解析:在以here, there, up, down, in, on, out, away, off等副词开头的句子里,主语是名词时,句子主谓全部倒装,以示强调。但主语是人称代词时,不倒装。22.正确答案:C答案解析:which是关系代词,在从句中作宾语。其他几个答案都不能作宾语。23.正确答案:D答案解析:第一个had是过去完成时,第二个had表示“有”。24.正确答案:B答案解析:make sb done: 使某人被句意:嘈杂声那么大,以致于听众无法听清演讲者的话。25.正确答案:D答案解析:into which引导的是problem的定语从句。which指代problem,i

21、nto与research搭配。26.正确答案:B答案解析:句意:他们经历了大量的并且可能是危险的实际飞行训练。27.正确答案:D答案解析:首先需要注意early in May表示“五月初”的意思,选项A“让别人准备完”这种表达是不准确的;此外get the preparation done表示的是“把准备工作做完”,选项B的表达不是很准确。28.正确答案:B答案解析:此题中没有连词,它不是复合句,也不是并列句。 句中使用了逗号,且we 小写,可知其不是两个简单句。可以这样使用的只有独立主格或with的复合构造。据此判断,本句中使用的是独立构造, 其构造为:名词+分词。 由于permit在这里翻

22、译为“天气允许”,表主动,应用如今分词,应选B.29.正确答案:C答案解析:in proportion to是固定搭配, 意为“与成比例, 与相称”。反义语:out of proportion不成比例,不相称。此题译文:我认为该设备的大修费并不过分, 是与它的大小相称的。30.正确答案:A答案解析:参考译文:很难理解这种错综复杂的计算。intricate 错综复杂的,纠缠不清的; varied 不同的,种种的; indispensable 不可缺少的,绝对必要的; equable 变动甚少的,稳定的。31.正确答案:C答案解析:从此题后半句可以看出这是一个与过去事实相反的虚拟条件句,从句中的动

23、词要用“had +过去分词”,假如将if省略,had要位于主语之前,构成倒装句,故此题的答案是C.Had it not been for the free ticket =If it had not been for the free ticket.32.正确答案:A答案解析:主语为nobody时,谓语动词用单数,假如主语被but, as wellas, with等短语修饰,谓语仍与主语的数保持一致。该题易误选C、D,选D的原因在于词组记忆不清,用介词to时之后应加详细工程。而选择C就在于误把you作为主语对待了。而实际上nobody才是主语。33.正确答案:B答案解析:以so开头的句子假如是

24、表示前面所表达的内容也合适于另一个人或物时,句子要用倒装语序,这时前后的主语不一致;但当so开头的句子只是重复前一句的意思,表示“确实”,“如此”,前后主语是同一人或物时,句子不用倒装语序。根据题目的意思,此题的答案是B.34.正确答案:D答案解析:with whom引导定语从句。with whom放在从句中即为:my father works with the engineer.35.正确答案:D答案解析:为了保持句子的平衡,往往用先行词it作形式主语或形式宾语,而把真正的主语或宾语放到后面,尤其是that引导的主语从句往往用先行词it作形式主语。此句也可以改写为:That English

25、is being accepted as an international language is a fact.36.正确答案:C答案解析:句意:幸福未必总是伴随金钱而来。go with:伴随,与相配37.正确答案:B答案解析:本句中含有be+of+n.这个构造。dating back to the 16th century的逻辑主语是stone figure.38.正确答案:D答案解析:句意:你从中能欣赏外面风景的就是这座房子。在定语从句中判断用关系代词还是用关系副词,需要弄明白在从句中需要什么语法成分,也就是说,要看关系词在定语从句中担任什么成分,此题的定语从句中少地点状语,先行词又是表

26、地点的名词,故可选用where.观察四个选项后,我们发现并无where一词,我们可以用“介词+ which”来代替。注意,本句话所表达的应该是:You can enjoy the scenery from the house,故可排除A选项,选D.39.正确答案:C答案解析:此题考察的是倒装构造的用法。第二分句中因有否认副词never提早,故应用倒装构造;第一分句中的have been married已限定了时态,据此可排除D项。40.正确答案:B答案解析:rather than 而不是。other than 不同于,除了;in place of 代替;instead 代替。阅读判断第110题

27、,每题1分,共10分。下面的短文后列出了10个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:假如该句提供的是正确信息,选择A;假如该句提供的是错误信息,选择B;假如该句的信息文中没有提及,选择C。The Thinking Habit That Changed My LifeI remember one evening three years ago,when my life was very differentI was overweightI was deeply in debtI was a smokerI felt hopeless and helplessI couldnt change

28、anythingThen I looked up at the sky and thought what a miracle life isAnd I resolved to list the good things in my lifeI had a wonderful wifeI had five amazing childrenI could see and appreciate the beauty of the world around meThe list went on,but you get the ideaEven when things seemed terrible fo

29、r me,actually I was OKThat night I resolved to be grateful for what I had,and for the people in my lifeI started the habit of gratitudeNow many people consider it unimportantIm here to tell you that its very importantIt changes livesNow I appreciate my wife Eva moreI feel good about having her in my

30、 lifeAnd we have deepened our relationshipI also appreciate my kids moreInstead of criticizing them,I tend to notice their loveliness,curiosity and humorIm kinder to others around me,at work and everywhere else,because instead of seeing the faults in everyone,I see the good,and am grateful for themI

31、 need less,because instead of thinking about what I dont have,I am grateful for what I do haveEach and every moment bees cause for gratitude,and life bees easierWithout the habit of gratitude,we tend to plain and see the bad in people and thingsWe cant change that at once,but you can do somethingFor

32、 e_le,you can start with a small actionReally feel the happiness that something or someone is in your life,or take a moment to make a list of the things in your life that youre thankful for 第1题 I was unhappy with my life three years agoA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】A【答案解析】由第一段可知,三年前作者的生活是非常困难的,特别是从该

33、段最后两句“I felt hopeless and helplessanything.”可知,他觉得自己很绝望也很无助,却对此无能为力。由此可判断,作者三年前对生活很不满意。题干的表述与文章一致,应选A。第2题 I drank every day and couldnt stop itA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】C【答案解析】第一段提到了作者吸烟,但文章并没有提到作者每天喝酒,应选C。第3题 I was unable to support my familyA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】C【答案解析】第一段虽然提到了作者债台高筑,但

34、这一点并不能说明作者无法养家糊口,文章也并没有提到作者无法养家糊口,应选C。第4题 One evening I came to a new understanding of my lifeA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】A【答案解析】由前三段可知,某天晚上,作者本来对生活感到很不满意,但当他抬头望向天空并考虑时,他决定列下生活中一些好的事情,也是在那天晚上作者下决心去感谢生活中自己所拥有的一切。由此可知,作者在那天晚上对生活有了新的理解。题干的表述与文章一致,应选A。第5题 Many people value the habit of gratitude nowad

35、aysA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】B【答案解析】由第三段第二、三句“I startedmany people consider it unimportant.”可知,如今很多人认为保持感恩的习惯并不重要。题干的表述与文章不一致,应选B。第6题 Now I have a closer relationship with my wifeA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】A【答案解析】由第四段第三句“And we have deepened our relationship.”可知,作者与其妻子的关系加深了,他们变得更加亲密了。题干的表述与文

36、章一致,应选A。第7题 I am now more strict with my kidsA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】B【答案解析】由第四段第四、五句“I also appreciate my kids moretheir loveliness, curiosity and humor.”可知,作者不再批评孩子们了,对孩子们更加宽容了。题干的表述与文章不一致,应选B。第8题 I like making friends with people around meA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】C【答案解析】第四段第六句虽然提到我对周围的

37、人更加和蔼了,但文章并未提及我喜欢和周围的人交朋友,应选C。第9题 I now try to see the good in othersA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】A【答案解析】由第四段第六句“Im kinder to othersI see the good, and am grateful for them.”可知,作者如今对待别人尽量去看别人的优点。题干的表述与文章一致,应选A。第10题 A small action doesnt work to change ones bad habitA.TrueB.FalseC.Not Given【正确答案】B【答

38、案解析】由第五段第二、三句“We cant changeyou can start with a small action.”可知,我们不能立即改掉自己的坏习惯,但我们能从小的事情开场逐渐改变坏习惯,这说明小的事情也能改变坏习惯。题干的表述与文章不一致,应选B。阅读选择第1115题,每题2分,共10分。阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项中选出1个最正确选项。Dog TrainingDog training is a must for all dogsIt is more than just telling your dog to stop doing what hes doing;it

39、 is the process of teaching a dog to e_hibit certain desired behaviors in specific circumstancesProper dog training is not a “quick fi_”it is an ongoing processDog training also involves teaching the owner.Going through dog training is something that every dog owner should doIt is like going to scho

40、ol over againIt is all about munication,and you need to learn to municate with your dogTraining your dog to “sit” is probably the first thing you will train your dog to doWhen you want your dog to sit,hold a treat above his head and say “sit”As the dog sits,say “sit” again and then immediately give

41、him the treatYour dog should drop into a “sit” position in order to reach the foodTeaching your dog to fetch promotes bondingTo do this,first throw a ball,and give the mand “fetch”As he starts to run towards it,yell “fetch” againInstead of a ball,you may use the object your dog loves mostDo not play

42、 fetch with heavy items or sticks,however,as this can damage the dogs teeth or injure the dogA well-trained dog should remain where his owner mands,so “stay” is an important mand in dog training as wellSince it is more involved,that will be the subject of another articleDog training is a very physic

43、al activity,so be prepared to be tiredAnd dog training is never without risk of injury,especially with more aggressive dogsOne major mistake many dog owners make is to think that the dog training is overTraining your dog continues throughout your dogs life 第1题 What does the author say about dog trai

44、ningA.It requires professional guidanceB.It is necessary for every dogC.It gives dogs good e_erciseD.It is an easy job for trainers【正确答案】B【答案解析】事实细节题。由第一段第一句“Dog training is a must for all dogs.”可知,作者认为训练对所有的狗来说都是必要的,应选B。第2题 What is the most important thing for dog trainers to doA.Learn to municate

45、with dogsB.Give dogs timely encouragementC.Create right circumstances for dogsD.Teach dogs desired behaviors【正确答案】A【答案解析】推理判断题。由第二段可知,训狗也与狗的主人的学习有关,完成训狗练习是每个狗的主人应该做的,狗的主人就像又回到学校学习一样,而所有这些都与交流有关,训狗者需要学着与狗交流。由此可知,学着与狗交流对训狗者来说是最重要的事情,应选A。第3题 Dog trainers usually train their dogs first to_A.jumpB.stayC.

46、fetchD.sit【正确答案】D【答案解析】事实细节题。由第三段第一句“Training your dog to sitis probably the first thing”可知,训狗者让狗学着去做的第一件事就是“坐”,应选D。第4题 To train dogs to fetch,trainers often start with a_A.stickB.ballC.treatD.trick【正确答案】B【答案解析】事实细节题。由第四段第二句“To do this,first throw a ball”可知,训练让狗去接东西时,最先训练的是让狗接球,应选B。第5题 Many dog owne

47、rs tend to think that dog training_A.can be dangerousB.costs much moneyC.takes a short timeD.can be very tiring【正确答案】C【答案解析】事实细节题。由最后一段最后两句可知,许多狗的主人犯的一个主要错误是认为训狗花费时间短,很快就完毕了,而实际上狗在一生中都要承受训练,应选C。三、概括段落大意和补全句子(第1625题,每题1分,共10分。阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第1620题后所给的6个选项中为第段每段选择1个正确的小标题;(2)从第2125题后所给的6个选项中

48、选择5个正确选项,分别完成每个句子。)Ancient Greek ValuesAncient Greek civilization has greatly helped the building of todays societyMany countries now still base their laws and ethics(伦理)on the teachings and doings of ancient GreeksIn everyday life,ancient Greeks valued loyalty,glory, intelligence and hospitality(好客

49、)These may seem simple values,but they did effectively shape ancient Greece into a most referenced culture in historyDuring ancient Greece,men were required to go to school and learnBoys were taught at home until they were 6 years old and then sent off to schoolAncient Greek schools featured a struc

50、ture that had boys in school from the age of si_ until fourteen and then an optional additional four yearsThe boys were trained in arts and in citizen trainingCitizen training prepared Greek boys for two aspects of adult life,which were peace and warGlory for young men in ancient Greece was the same

51、 as fame to young people todayStories of war glories and battles were handed down to young men so that they desired to make their names along with the victory of a battleHelping your fellow man was an important aspect of life in ancient GreeceAncient Greeks were kind and generousThey offered food,sh

52、elter and protection to travelers without questionThey believed that helping others was their brotherly dutyLoyalty is perhaps the most important value of ancient Greek civilizationIt was stressed in everything the Greeks didThey believed in loyalty to the family,the munity and most importantly to t

53、he godsThe gods of ancient Greece often sent tests to citizensKeeping faith through the tests was a sign of loyalty and belief 第1题 16.Paragraph : _A.Education in ancient GreeceB.Friendliness of ancient GreeksC.Wars in ancient GreeceD.Impact of ancient Greek valuesE.Top value of ancient GreeksF.Sense

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论